همه چیز درباره ی اندروید پای Android 9.0

اندروید پای

اندروید ۹.۰ که عنوان اندروید پای را با خود یدک می کشد، آخرین دستپخت گوگل به حساب می آید که پیش از این ادعا شده بود کلیه ی مشکلات و باگ های نسخه های قبلی را برطرف می سازد. برای آشنایی بیشتر با این نسخه از اندروید، با آراد موبایل همراه باشید.

نسخه ی بتای اندروید پای مدتی را به صورت آزمایشی سپری کرد و به نظر می رسد که با موفقیت کامل همراه بود. اینک نسخه نهایی اندروید ۹.۰ منتشر شده است و گوشی های نسل اول و دوم پیکسل می توانند این سیستم عامل را داشته باشند.

تاریخچه سیستم های عامل اندروید

از زمانی که اندروید و آپدیت های آن به دنیای گوشی های هوشمند وارد شدند، تاریخچه زیر را با آن ها طی کردیم:

– (Donut (v1.6
– (Éclair (v2.0
– (Froyo (v2.2
– (Gingerbread (v2.3
– (Honeycomb (v3.0
– (Ice Cream Sandwich (v4.0
– (Jelly Bean (v4.1
– (KitKat (v4.4
– (Lollipop (v5.0
– (Marshmallow (v6.0
– (Nougat (v7.0
– (Oreo (v8.0

ویژگی های اندروید پای

نخستین چیزی که در سیستم عامل اندروید پای به چشم می آید، محیط شاد و رنگ های جذابی است که در آن به کار گرفته شده است. قالب کلی محیط به رنگ سفید درآمده و آیکن ها در رنگ های متضاد و چشم نواز انتخاب شده اند. همین طور اموجی های جدید و قابلیت هایی که در ساخت آن ها به اندروید پای اضافه شده است، هیجان انگیز به نظر می رسند.

زمانی که شروع به کار کردن با اندروید ۹.۰ کنید، آن را سیستم عاملی کاملا مدرن و پرسرعت خواهید یافت.

همه چیز درباره ی اندروید پای

گوگل در اندروید پای انقلابی در سنت همیشگی خود در خصوص سه کلید پایین صفحه ی نمایش به وجود آورده است. در اندروید ۹.۰ می بینیم که این سه کلید حذف شده و به جای آن ها یک دکمه ی نواری شکل داریم. با لمس این دکمه ی نواری که شاید بتوان آن را به یک کپسول تشبیه کرد، کاربر به Home بازمی گردد، دستیار گوگل را صدا می زند و یا بین اپ های اخیر جا به جا می شود. در واقع همان طور که مشاهده می کنید، گوگل در اندروید پای سه دکمه ی قبلی را در یک دکمه ی کلی حل کرده است!

نحوه ی عملکرد دکمه کپسولی گوگل در اندروید ۹.۰

اما این سه عملکرد را چطور از دکمه ی جدید اندروید پای بگیریم؟

برگشت به خانه Home page

برای این که به صفحه Home بازگردید، می باید روی دکمه یک تک ضربه بزنید.

احضار دستیار گوگل Google Assistant

برای این که دستیار گوگل را صدا بزنید، لازم است انگشت خود را روی دکمه کپسولی نگاه دارید.

جا به جایی میان آخرین اپلیکیشن ها

اما اگر بخواهید به سراغ آخرین اپلیکیشن هایی که باز کرده بوده اید، بروید باید با انگشت خود دکمه کپسولی را به چپ و راست بکشید و اپ ها روی صفحه ظاهر خواهند شد.

به راستی می توان گفت که گوگل در اندروید پای با چنین انقلابی، تنوع خاصی برای کاربران خود به وجود آورده است.

چطور به منوی اپلیکیشن ها دسترسی پیدا کنیم؟

ممکن است بپرسید تکلیف منوی اپلیکیشن ها چه می شود؟ این هم ابتکار تازه ای ست که در اندروید ۹.۰ به کار برده شده است. شما برای دسترسی به منوی اپ ها می باید از پایین ترین نقطه صفحه نمایش انگشت خود را به سمت بالا بکشید. شبیه به کاری که از بالاترین نقطه صفحه نمایش برای باز کردن دسترسی های سریع انجام می دهید.

امکانات اندروید پای در تکست ها

اندروید پای برای آن عده از کاربرانی که نوشته هایی را در محیط کاربری مطالعه کرده و به هر نوعی با آن ها سر و کار دارند، امکانات تازه ای فراهم آورده است. شما در عین حالی که متن مورد نظرتان را بالا و پایین می برید، می توانید کمی زوم روی بخش های مختلف آن داشته باشید و به واقع این دست شما را بازتر خواهد کرد. از طرفی دیگر می توانید واژه ای را برگزیده و در صورت تمایل به صورت مستقیم با نگاه داشتن انگشت روی آن به جستجو در گوگل دسترسی پیدا کنید. همین طور امکان به اشتراک گذاشتن واژه یا عبارتی که انتخاب کرده اید نیز به صورت مستقیم وجود خواهد داشت.

مدیریت نوتیفیکیشن ها در اندروید پای

در اندروید پای کاربر می تواند به راحتی نوتیفیکیشن های خود را مدیریت کند. شما ممکن است بخواهید نوتیفیکیشن هایی از یک اپ را مرتبا دریافت کرده و یا دیگری را غیرفعال سازید. این امکان در اندروید ۹.۰ با سهولت زیادی امکان پذیر شده است. حتی شما می توانید از گزینه Do Not Disturb به صورت زمان بندی شده استفاده کرده و آن را به دلخواه خود تنظیم نمایید.

جا به جایی نوار تنظیم صدا

پیش از این نوار تنظیم صدا که امکان کم و زیاد کردن صدا و یا تغییر آن به حالت های ویبره و بی صدا را می داد، در بالای صفحه نمایش قرار داشت. اما در محیط کاربری اندروید ۹.۰ این نوار به سمت راست صفحه نمایش منتقل شده است. زمانی که شروع به کار کردن در این محیط نمایید، متوجه خواهید شد که جا به جایی نوار تنظیم صدا تا چه اندازه کار را ساده تر و البته دلپذیرتر ساخته است.

مدیریت مصرف باتری در اندروید پای

یک امکان فوق العاده که در اندروید پای با آن روبرو می شوید، مدیریت مصرف باتری است. جالب است بگوییم که در محیط اندروید ۹.۰ گوشی نحوه استفاده کاربر از اپلیکیشن های مختلف و میزان تمایلی که به برخی از آن ها دارد را تشخیص می دهد. با توجه به الگوریتم استفاده از اپلیکیشن ها، اندروید پای میزان تخصیص باتری به این اپ ها را تعیین کرده و انرژی کمتری به دیگر اپ های خارج از میدان استفاده می دهد. به این ویژگی تازه که در اندروید پای گنجانده شده است، Adaptive Battery اطلاق می شود.

لازم است بگوییم که این ویژگی Adaptive Battery مرتبا ارتقا می یابد و به مرور استفاده تسلط بیشتری بر نحوه رفتار کاربر و نوع استفاده از اپ ها پیدا می کند.

برای استفاده از حالت Adaptive Battery می باید گزینه Use Adaptive Battery را فعال سازید.

از دیگر ویژگی های اندروید پای می توان به امنیت بالاتر، ML Kit، پشتیبانی از چند دوربین، جلوگیری از چرخیدن ناگهانی صفحه، گوگل مپس برای فضاهای داخلی مثل فروشگاه های بزرگ، قفل صفحه یا Lock Screen قوی تر و… اشاره کرد.

کدام گوشی ها اندروید پای را دریافت می کنند؟

پیشتر گفتیم که گوگل اندروید پای را برای پیکسل اول و دوم (در مدل های معمولی و XL) در نظر گرفته است. طبیعی ست که پیکسل نسل سوم نیز از ابتدا با همین سیستم عامل عرضه خواهد شد. اما دیگر برندها نیز امکان آپدیت به اندروید پای را برای کدام گوشی های خود ارائه می کنند؟

سامسونگ
برند سامسونگ لیست طولانی از دیوایس های خود با امکان آپدیت اندروید پای را اعلام کرده است. این مدل ها گلکسی نوت ۸، گلکسی نوت ۹، گلکسی S8، گلکسی S8+، گلکسی S9، گلکسی S9+، گلکسی A8 نسخه ۲۰۱۸، گلکسی A6 نسخه ۲۰۱۸، گلکسی A6+ نسخه ۲۰۱۸، گلکسی J6 نسخه ۲۰۱۸ و گلکسی تب S3 هستند.

ال جی
گوشی هایی که از برند ال جی کاندید به روز رسانی اندروید پای هستند نیز مدل های زیر می باشند:
ال جی G6، ال جی G7 ThinQ، ال جی V20، ال جی V30، ال جی V30S ThinQ، ال جی V35 ThinQ، ال جی Q6، ال جی Q Stylus، ال جی Stylo 4، ال جی Q7+ و ال جی X Power

HTC
همین طور از برند HTC مدل های U11، U11+، U11 Life و نیز U12+ در آینده ای نزدیک به اندروید پای مجهز خواهند شد.

هواوی
از میان گوشی های هواوی نیز مدل های میت ۱۰ پرو، میت ۱۰ پورش دیزاین، P20، P20 پرو، Honor 10 و Honor V10 قابلیت دریافت اندروید ۹.۰ را دارند. البته زمان امکان این آپدیت هنوز مشخص نشده است.

سونی
گوشی هایی که از برند سونی با اندروید پای به روز رسانی خواهند شد نیز مدل های سونی اکسپریا XZ1، XZ1 Compect، XZ Premium، XZ2، XZ2 Compect، XZ2 پرمیوم، XA2، XA2 + و XA2 Ultra می باشند.

نوکیا
به علاوه از برند نوکیا نیز مدل های نوکیا ۶.۱، ۶.۱+، نوکیا ۸ و ۸ سیروکو و نیز مدل ۷+ با اندروید ۹.۰ به روز رسانی خواهند شد و این طور که گفته می شود تا پایان نوامبر این اتفاق خواهد افتاد.

وان پلاس
گوشی های One Plus 3، One Plus 3T، One Plus 5، One Plus 5T و نیز One Plus 6 از برند وان پلاس خواهند توانست این نسخه از اندروید را دریافت کنند.

موتورولا
و اما در نهایت برندی که کمتر به آن پرداخته می شود، موتورولا نیز کاندیدهایی خواهد داشت که اتفاقا به سرعت این به روز رسانی را تجربه می کنند. این مدل ها به قرار زیر هستند:

Moto G6، Moto G6 Play، Moto G6 Plus، Moto X4، Moto Z2 Force Edition، Moto Z2 Play، Moto Z3 Play و Moto Z3

سمیرا نقیبی
کارشناسی ریاضی محض خواجه نصیر/ چندین سال سابقه کاری در سرپرستی فروش محصولات شبکه داشتم و از سال 93 به بعد سفر هیجان انگیز به دنیای بی انتهای تولید محتوا و سئو برای من آغاز شد. به تکنولوژی، گردشگری، بهداشت و سلامت و هر چیز زمینی و آدمیزادی علاقه مند هستم...