هایما S7 توربو، شاسی بلند چینی

هایما S7 توربو
هایما S7 توربو

خودروی هایما S7 توربو یک فیس لیفت از هایما S7 است که نتوانسته بود آن قدرها خریداران خودروهای چینی لوکس را راضی نگه دارد.

تغییراتی که در بخش بدنه هایما S7 توربو صورت گرفت، ظاهری باابهت تر و سنگین تر به این خودرو بخشید و ضعف های مدل هایما S7 را برطرف ساخت.

در حال حاضر رقبای چینی هایما S7 توربو در بازار ایران را می توان منتسب به جک S5، هاوال H2 و چری تیگو ۵ دانست.

مشخصات بدنه هایما S7 توربو

در هایما S7 توربو نسبت به مدل قبلی یعنی هایما S7، جلوپنجره به شکل حجیم تری از سطح جلویی خودرو بیرون زده و چراغ های مه شکن تغییر فرم جذابی داشته اند. همین طور رینگ ها در مدل S7 توربو امروزی تر و شیک تر به نظر می رسند و اضافه شدن پایه باربند، به این شاسی بلند چینی نمای خاصی بخشیده است.

خطوط حجم دهنده از پایین درب جلویی مماس به گلگیر شروع شده و به سمت گلگیر عقب با شیب جزئی کشیده شده اند. آینه های بزرگ با چراغ روی آینه و چراغ های جلوی کشیده و بزرگ را در این خودرو مشاهده می کنیم.

در پشت خودرو نیز ماجرا به همین منوال است. چراغ های عقب بزرگ و کشیده هستند و به وضوح از پشت خودرو به کناره های بدنه امتداد پیدا کرده اند. به شکلی که هنگام راهنما زدن خودروهای کناری به راحتی، چراغ چشمک زن راهنما را خواهند دید.

دیفیوز به کار برده شده در هایما S7 توربو نیز بسیار شکیل بوده و لوله های اگزوز در آن به فرمی ظریف جای گرفته اند.

هایما S7 توربو
هایما S7 توربو

داخل کابین هایما S7 توربو

داخل کابین هایما S7 توربو به طراحی دو رنگ خاکستری تیره و آجری برمی خوریم. کیفیت داشبورد متوسط و نوع طراحی با وجودی که به نظر می رسد سعی شده خیلی مدرن باشد، اما در سطح کلاس دوم قرار دارد.

دکمه های زیادی را در بخش میان داشبورد می بینیم و کنترل های روی فرمان نیز به چشم می آیند.
با توجه به قیمت عجیب حدود ۲۰۰ میلیون تومانی که فعلا این خودرو با خود در بازار ایران یدک می کشد، انتظار می رفت که شباهت های بیشتری با خودروهای در این محدوده ی قیمتی داشته باشد.

هایما S7 توربو
هایما S7 توربو

مشخصات فنی هایما S7 توربو

هایما S7 توربو با حجم موتور ۱.۸ لیتری یا به طور دقیق ۱۷۹۵ سی سی، دارای ۴ سیلندر و ۱۶ سوپاپ است. این موتور می تواند تا ۱۷۰ اسب بخار در ۵۵۰۰ دور در دقیقه، حداکثر قدرت داشته باشد.

همین طور حداکثر گشتاور آن نیز به ۲۳۰ نیوتن متر در ۴۵۰۰ دور در دقیقه می رسد.

این شاسی بلند اتومات با جعبه دنده ی ۶ سرعته تیپ ترونیک، می تواند حداکثر سرعت ۱۷۰ کیلومتر بر ساعت را از خود برجای بگذارد.

شکایات کمابیشی از جعبه دنده و نحوه ی عملکرد گیربکس هایما S7 توربو به گوش می رسد و به نظر می رسد که خودروساز چینی هنوز باید تغییرات و اصلاحاتی را در این نمونه انجام دهد. شاید با تغییرات جدید و اصلاحات بتوانیم امیدوار باشیم که S7 توربو همگنی بیشتری با قیمت ۲۰۰ میلیون تومانی اش در بازار ایران داشته باشد.

هایما S7 توربو
هایما S7 توربو

حداکثر شتاب در پر کردن سرعت صفر تا ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت در این مدل آن قدرها هیجان انگیز نیست و S7 توربو برای پر کردن این سرعت به ۱۰ ثانیه زمان احتیاج خواهد داشت.
پس اگر تصمیم به خرید این خودروی چینی گرفته اید، نباید خیلی انتظارات پرشتابی و قدرت داشته باشید.

ابعاد هایما S7 توربو

طول، عرض و ارتفاع هایما S7 توربو به ترتیب ۴۵۳۰، ۱۸۳۰ و ۱۷۳۰ میلی متر می باشد. همین طور فاصله ی بین دو محور در این خودرو ۲۶۱۹ میلی متر است.

وزن آن نیز به ۱۵۴۵ کیلوگرم می رسد. این وزن در قبال ابعاد خودرو پایداری و توازن قابل قبولی به هایما S7 توربو بخشیده است، اما از آن جایی که موتور توان آن چنانی مورد انتظار را ندارد و خیلی پرقدرت ظاهر نمی شود، کشش سواری این خودروی چینی مطابق چیزی که از آن خیال پردازی می کردیم، ظاهر نمی شود.

لازم به ذکر است که حجم باک این اتومبیل ۶۱ لیتر بوده و مصرف سوخت ترکیبی آن ۹.۶ لیتر در هر صد کیلومتر است.

تجهیزات و امکانات رفاهی هایما S7 توربو

در خودروی شاسی بلند هایما S7 توربو فرمان برقی با قابلیت تنظیم در چهار جهت مختلف قرار داده شده است. همین طور صندلی راننده با گرمکن امکان حرکت برقی به ۸ جهت را دارد. صندلی کنار راننده هم می تواند در چهار جهت تغییر داده شود.

این اتومبیل دارای ایزوفیکس بوده و شما می توانید صندلی کودک را در آن نصب کنید. همین طور درب ها به قفل کودک نیز مجهز می باشند و از این لحاظ می تواند S7 توربو را یک خودرو مناسب خانواده دانست.

درب ها در سرعت به طور خودکار قفل می شوند و در صورتی که یکی از درب های خودرو باز بماند، چراغ هشدار روشن خواهد شد.

به علاوه در صورت وقوع تصادف، به طور اتومات سوخت رسانی قطع می شود و این می تواند از آتش سوزی و انفجار جلوگیری به عمل آورد.

ورود به این خودرو و روشن و خاموش کردن آن بدون کلید انجام می شود. چراغ روز، سان روف برقی، سنسور باران، دوربین ۳۶۰ درجه، سیستم TPMS، کامپیوتر سفری، چراغ روز Day Light، اسپویلر، هشدار باز بودن کمربند سرنشینان جلو (به دو فرم چراغ چشمک زن و بوق هشدار) و … از دیگر تجهیزات نصب شده روی این خودرو به شمار می روند.

سیستم صوتی نیز با صفحه ی نمایش ۷ اینچی و پورت های USB، AUX و نیز GPS به خودرو اضافه شده است.

هایما S7 توربو
هایما S7 توربو
سیستم های ایمنی هایما S7 توربو

به لحاظ استفاده از کیسه های هوا سازنده ی چینی چنان قوی عمل نکرده است و تنها ۴ کیسه ی هوا یا همان ایربگ برای راننده و سرنشین جلو در دو فرم جلو و جانبی قرار داده شده است.
سیستم های ترمز نیز در انواع ABS، EBD، ESP، HSA و TCS هستند.

برای اطلاع دوستان عزیز درباره ی نوع عملکرد این سیستم های ترمز، لازم به ذکر است که:

ABS: سیستم ترمز ضد قفل
EBD: سیستم ترمز با توزیع متعادل نیرو
ESP: سیستم کنترل پایداری الکتریکی
HSA: سیستم کمک در زمان حرکت در مسیر سربالایی
TCS: سیستم کنترل کشش

در نهایت اگر تصمیم به خرید یک شاسی بلند گرفته اید، با توجه به نرخ حدود ۲۰۰ میلیون تومانی این مدل چینی، نمی توانیم آن را یک خرید موفق و ارزشمند به حساب بیاوریم.

سمیرا نقیبی
کارشناسی ریاضی محض خواجه نصیر/ چندین سال سابقه کاری در سرپرستی فروش محصولات شبکه داشتم و از سال 93 به بعد سفر هیجان انگیز به دنیای بی انتهای تولید محتوا و سئو برای من آغاز شد. به تکنولوژی، گردشگری، بهداشت و سلامت و هر چیز زمینی و آدمیزادی علاقه مند هستم...