امروزه حتی ارزانترین تلویزیونها هم کیفیت تصویر خوبی دارند. اما حتی بهترین تلویزیونهای ۴K هم یک کمبود مهم دارند: کیفیت صدا. تلویزیونهای مدرن و نازک امروزی دیگر جایی برای اسپیکرهای قوی ندارند و همین باعث میشود صدا قربانی جزییات و کیفیت تصویر بشود. رایجترین راهحل برای برطرف کردن این کمبود، خرید ساندبار است. اگر شما هم قصد دارید ساندبار بخرید، این راهنمای خرید ساندبار به شما کمک میکند بهترین محصول متناسب با بودجه و نیازهایتان را پیدا کنید. با آرادمگ همراه باشید.
ما قبلا در راهنمای خرید تلویزیون هم به نقش ساندبار در افزایش کیفیت صدای تلویزیون و بهبود تجربه کاربر اشاره کرده بودیم. اگر نخواهید با تعداد بالای اسپیکر، سیمکشی پیچیده و البته هزینه بیشتر سیستم صدای فراگیر سروکار داشته باشید، خرید ساندبار بهترین گزینه برای افزایش کیفیت صدای تلویزیون است. ساندبار معمولا به شکل یک اسپیکر بلند و نازک است که روی دیوار یا داخل قفسه زیر تلویزیون قرار میگیرد و به سادهترین روش ممکن، کیفیت صدای خروجی تلویزیون را افزایش میدهد. برخی از ساندبارها هم به شکل جعبه طراحی میشوند که به آنها سوندبیس گفته میشود.
درست است که کیفیت صدای سیستم فراگیر (به ویژه هنگام پخش موزیک) از ساندبار بیشتر است، اما بهترین محصول همیشه بهترین انتخاب برای همه افراد نیست. ضمن اینکه یک ساندبار خوب میتواند به خوبی تمام قابلیتهای پخش صدای سیستم فراگیر را در اختیارتان بگذارد. البته نباید فراموش کرد ساندبار به مراتب ارزانتر است و این کاهش قیمت خیلی روی کیفیت صدای خروجی تاثیر نمیگذارد.
اگر چرخی در بازار یا فروشگاههای آنلاین بزنید، دهها مدل ساندبار و سوندبیس میبینید که هر کدام ویژگیهای متفاوتی دارند. اینکه انتخاب نهایی شما برمبنای کدام ویژگیها باشد، چه چیزهایی را در اولویت قرار بدهید و چطور بین چند مدل برتر یکی را انتخاب کنید کمی دشوار به نظر میرسد. در این راهنمای خرید ساندبار قصد داریم این کار دشوار را برایتان ساده کنیم. وقتی اهمیت و کارکرد تمام قابلیتهای ساندبار را بدانید، خیلی راحت میتوانید آنها را با نیازها و ترجیحات شخصی تطبیق بدهید و در نهایت بهترین محصول را انتخاب کنید.
نکات مهم در خرید ساندبار
اگر وقت ندارید یک مطلب طولانی را بخوانید، این راهنمای کوتاه برایتان مناسب است. ما اینجا به قوانین کلی خرید ساندبار اشاره میکنیم که رعایت آنها میتواند منجر به خرید خوب و بهصرفه بشود. البته نباید فراموش کنید این یک راهنمای عمومی است و به شخصیسازی دقیق انتخاب متناسب با نیازهای شما کمک زیادی نخواهد کرد.
- ساندبار باید حداقل سه کانال داشته باشد. هنوز ساندبارهای دو کاناله در بازار موجود است و قیمت پایین آنها میتواند توجهتان را جلب کند. اما باید بدانید این محصولات فقط اسپیکرهای مینی استریو هستند. در صورتی که با ساندبار سه کاناله یا بیشتر میتوانید کیفیت سیستم صدای فراگیر را شبیهسازی کنند.
- ساندبار اکتیو بخرید: ساندبارهای اکتیو برخلاف مدلهای پسیو، آمپلیفایر داخلی دارند. اگر میخواهید ساندبار فضای کمتری اشغال کند و دنبال راهکارهای بهتر هستید، ساندبار اکتیو انتخاب بهتری است.
- جای ساندبار را قبل از خرید مشخص کنید. قبل از اینکه ساندبار را انخاب کنید باید جایش را مشخص کنید. ساندبار را به دیوار وصل میکنید یا روی میز میگذارید؟ بهترین حالت این است که عرض ساندبار بیشتر از عرض تلویزیون نباشد و درست بالا یا پایین تلویزیون قرار بگیرد.
- به اتصالات دقت کنید. اکثر ساندبارها قابلیت اتصال به وایفای و بلوتوث دارند تا بتوانید از هر دستگاهی موسیقی با کیفیت استریو پخش کنید. قابلیت سوئیچ HDMI هم یکی دیگر از مواردی است که تغییر ورودی صدا را سادهتر میکند.
- از فروشندههای معتبر خرید کنید. بعد از مطالعه راهنمای خرید ساندبار و انتخاب محصول نهایی، باید فروشنده را انتخاب کنید. فرقی نمیکند خرید آنلاین کنید یا حضوری. فقط سراغ فروشندههای معتبر بروید تا مشکلی در محصول یا خدمات پس از فروش آن نداشته باشید.
اینها موارد کلی هستند که رعایت آنها باعث میشود یک محصول خوب داشته باشید. اما اگر محصولی میخواهید که همه چیزش متناسب با نیازهایتان باشد، در ادامه مطلب با ما همراه باشید.
راهنمای خرید ساندبار
انتخاب دقیق نیاز به اطلاعات دقیق و کامل هم دارد. اگر عبارت «ساندبار سه کاناله بخرید» برایتان کافی نیست و میخواهید دقیقا بدانید برای چه چیزی پول بیشتری میدهید، این قسمت برای شماست. اینجا مهمترین عوامل در انتخاب ساندبار و تاثیر آنها روی کیفیت صدای خروجی و تجربه کاربر را با هم بررسی میکنیم.
انواع ساندبار
همانطور که قبلا گفتیم، ساندبار در واقع دو نوع دارد: ساندبار و سوندبیس. هر دوی اینهای درونشان یک اسپیکر دارند و کارشان تقویت صدای تلویزیون است. اما تفاوتهایی هم دارند که میتواند روی انتخاب شما تاثیر بگذارد.
ساندبار
ساندبارها معمولا به شکل یک مستطیل دراز و نازک هستند و به کمک اسپیکرهای داخلی و سایر مشخصات فنی به افزایش کیفیت و وضوح صدا کمک میکنند. طراحی کشیده این نوع محصول باعث میشود صدای تلویزیون بهتر در محیط پخش بشود (سمت چپ و راست) و چیزی شبیه افکت صدای سینمای خانگی ایجاد میکند. ضمن اینکه همین کشیدگی باعث شده ساندبار کیفیت صدای استریوی بیشتری نسبت به سوندبیس داشته باشد (چون کانالهای داخلی فاصله بیشتری از هم دارند).
این نوع ساندبار برای قرار گرفتن روی دیوار، روی میز تلویزیون یا قفسه بالا یا پایین تلویزیون طراحی شده است. اگر قصد دارید ساندبار را زیر یا جلوی تلویزیون بگذارید، باید چیدمان را طوری انجام بدهید که سیگنال کنترل تلویزیون مسدود نشود.
ضمن اینکه برخی از مدلهای ساندبار، سابووفر وایرلس هم دارند که کیفیت صدا را یک سطح بالاتر میبرد. میتوان گفت هرچه ساندبار نازکتر باشد، نیاز به ساب ووفر بیشتر هم میشود چون در تجهیزات صوتی، عمق کمتر منجر به کاهش کیفیت میشود.
سوندبیس
سوندبیس هم کار ساندبار را میکند (افزایش کیفیت صدای تلویزیون) اما اندازه و قدرت آن با ساندبار فرق دارد. و این چیزی است که در راهنمای خرید ساندبار باید به آن بپردازیم. سوندبیس معمولا عمق بیشتر و عرض کمتری نسبت به ساندبار دارند و برای قرار گرفتن در قفسههای کنار یا زیر تلویزیون طراحی شدهاند.
اندازه بزرگتر سوندبیس باعث میشود این محصول جای بیشتری برای آمپلیفایرها و درایورهای باس داخلی داشته باشد. همین ویژگی نه تنها نیاز به سابووفر خارجی را از بین میبرد بلکه کیفیت صدای خروجی را هم افزایش میدهد. در زمینه تجهیزات صوتی، همیشه محصول بزرگتر بهتر است.
ساندبار اکتیو و پسیو
پسیو یعنی ساندبار پاورآمپ داخلی ندارد و برای کار کردن به یک رسیور یا آمپلیفایر نیاز دارد. البته ساندبار پسیو اسپیکرهای بهتر و در نتیجه صدای بهتر دارد. بنابراین این نوع ساندبار قیمت بالاتری دارد و دستگاههای بیشتری به آن وصل میشود. اگر باس اضافی بخواهید هم باید یک سابووفر به آن وصل کنید.
در ابتدای راهنمای خرید ساندبار به شما پیشنهاد کردیم ساندبار اکتیو بخرید. این نوع ساندبار آمپلیفایر داخلی دارد و همه اجزای صدا را تقویت میکند. یک پردازنده داخلی هم دارد که اسپیکرهای سمت راست، چپ و وسط را از هم جدا میکند. بنابراین به رسیور اضافی نیاز ندارید و برای اتصال دستگاههای بیشتر سیمهای کمتری نیاز خواهید داشت.
تعداد کانالهای ساندبار
کانالهای ساندبار در واقع منبعهای صدای یا اسپیکرهای جداگانه هستند. امروزه اکثر فیلمها و برنامههای تلویزیون صدای پنج کاناله دارند که گاهی بیشتر هم میشود. چیزی که ساندبار را از سیستم صدای فراگیر متفاوت میکند این است که همه این کانالها در یک دستگاه جمع شدهاند. اگر بخواهیم انواع ساندبار را براساس تعداد کانالها تقسیمبندی کنیم، نتیجه به شرح زیر خواهد بود:
- ساندبار دو کاناله: دو اسپیکر در سمت راست و چپ
- ساندبار سه کاناله: سه اسپیکر در سمت راست، چپ و وسط
- ساندبار پنج کاناله: سه اسپیکر راست، چپ و وسط و دو اسپیکر پشتی. در بیست سال گذشته این ترکیب پنج کاناله استاندارد سینمای خانگی بوده است.
- ساندبار ۷ کاناله: این ساندبارها هفت کانال دارند و نسخه بهبودیافته ساندبار پنج کاناله محسوب میشوند. این ساندبارها اطلاعات اسپیکرها کانالهای محیطی و پشتی را به چهار کانال تقسیم میکنند تا در مجموع هفت کانال داشته باشیم.
پس شکی نیست که هرچه تعداد کانالها بیشتر باشد، کیفیت صدای بیشتری خواهید داشت. توصیه ما این است که ساندبار حداقل سه کانال صدا داشته باشد اما قیمت مورد نظرتان تاثیر زیادی روی انتخاب این بخش از راهنمای خرید ساندبار خواهد داشت.
پاسخ دهید