۸ خودروی کانسپت فوق العاده ای که به دست فراموشی سپرده شدند

خودروهای کانسپت معمولاً نتیجه تلاش شرکت‌های خودروسازی برای نشان دادن توانایی‌های آن‌ها هستند. گاهی اوقات البته این خودروهای نمایشگاهی به واقعیت تبدیل می‌شوند. برخی از مدل‌های کانسپت این چنین به خودروهای تولیدی آینده مبدل می‌گردند. برخی از آن‌ها نیز به عنوان نمونه‌هایی آزمایشی برای تکنولوژی‌های آتی خودروها مورد استفاده قرار می‌گیرند. ولی بیشتر اوقات، خودروهای کانسپت بعد از نمایشگاه‌های خودرو به دست فراموشی سپرده می‌شوند و هیچ خبری از ان ها دیگر شنیده نمی‌شود. در این مطلب مجله اینترنتی آراد مگ ما به بررسی کانسپت هایی خواهیم پرداخت که می‌توانستند مدل‌هایی فوق العاده در خطوط تولید تبدیل گردند. در ادامه مطلب لطفاً با ما همراه شوید.

کانسپت لوتوس اترن

خودرو کانسپت لوتوس

جای این مدل می‌توانستیم هر یک از ۵ مدل کانسپتی که لوتوس در سال ۲۰۱۳ رونمایی کرد را قرار بدهیم، ولی اترن به عنوان بهترین آن‌ها، نمونه‌ای بود که اگر لوتوس بودجه کافی برای ساختش را داشت، می‌توانست تبدیل به مدلی فوق العاده شود.

اترن قرار بود نخستین مدل سدان سوپر اسپرت ۴ در هیبریدی لوتوس باشد.  این خودرو ظاهری جذاب الهام گرفته از محصولات استون مارتین داشت و طراحی آن به گونه‌ای بود که در نگاه اول کسی باورش نمی‌شد این خودرو را لوتوس ساخته است.

لوتوس با مدل اترن نشان داد که کارهای بزرگی می‌تواند انجام بدهد. علاوه بر ظاهر فوق العاده جذاب، اترن همچنین یک پیشرانه فوق العاده داشت که از یک موتور هشت سیلندر خورجینی ۵ لیتری، موتورهای الکتریکی و یک سیستم KERS تشکیل شده بود. نتیجه این ترکیب خروجی‌هایی برابر با ۶۲۰ اسب بخار قدرت و ۷۲۰ نیوتن متر گشتاور بود. با این خروجی‌ها، خودرو پرفورمنسی فوق العاده داشت. لوتوس ادعا می‌کرد اترن می‌تواند صفر تا صد را در ۴ ثانیه پر کرده و حداکثر سرعت آن حدوداً ۳۲۰ کیلومتر بر ساعت بود. این روزها دیگر کسی آن را به یاد نمی‌آورد، ولی اگر لوتوس که امروز شرایط مالی بهتری پیدا کرده، تصمیم به زنده کردن اترن بگیرد، بار دیگر نام این خودرو نقل همه محافل خودرویی خواهد شد.

کانسپت ساب آئرو ایکس

M2081S-1028

از آن جایی که شرکت سازنده این مدل کانسپت تعطیل شده، کانسپت آئرو ایکس هیچ وقت وارد خط تولید نخواهد شد. بدون شک، کانسپت ساب آئرو ایکس یکی از بهترین مدل‌های کانسپت تاریخ صنعت خودرو می‌باشد. آئرو ایکس سال ۲۰۰۶ و زمانی رونمایی شد که اقتصاد جهانی در رکودی بزرگ فرو رفته بود و منابع انرژی تجدیدپذیر بسیار مورد توجه همگان بودند.

مدیران ساب با در نظر گرفتن این نکته مدل کانسپت آئرو ایکس را طراحی کرده بودند. علاوه بر ظاهر جذاب، این مدل کانسپت از یک موتور شش سیلندر خورجینی بیو پاور استفاده می‌کرد. این موتور که با اتانول کار می‌کرد در مقایسه با موتورهای سوخت فسیلی آلایندگی کم‌تری برای محیط زیست داشت. این روزها خودروهای الکتریکی بسیار محبوب شده‌اند، ولی اگر شرکت ساب پول کافی برای ساخت این مدل را داشت، قطعاً تاثیری که آئرو ایکس می‌توانست ۱۲ سال پیش روی صنعت خودرو بگذارد بسیار قابل توجه بود. از آن جایی که ساب دیگر تعطیل شده، هیچ شانسی برای ورود این خودرو به خطوط تولید وجود ندارد. ولی با این حال، بدون شک آئرو ایکس یکی از پیشرفته‌ترین کانسپت های زمان خود محسوب می‌شد.

کانسپت کادیلاک Ciel

خودروی کانسپت کادیلاک

اگر فقط یک شرکت وجود داشته باشد که با کانسپت های فوق العاده جذاب نظر همه را به خود جلب و هیچ یک را وارد خط تولید نمی‌کند، آن کادیلاک است. از کانسپت لوکس المیرای کوپه تا کانسپت چهار در اسکالا که معلوم نیست وارد خط تولید خواهد شد یا نه، این خودروساز آمریکایی معمولاً با هر رونمایی مدل کانسپت توجه همه دنیا را به خود جلب می‌کند. هیچ یک از این کانسپت ها ولی نمی‌توانند به پای اثر هنری کادیلاک، به نام کانسپت سیِل برسند. تقریباً هفت سال پیش بود که کادیلاک این مدل کانسپت را رونمایی کرد و تا به امروز، هیچ خودروی کانسپت دیگری از کادیلاک نتوانسته به زیبایی آن باشد.

زمانی که در سال ۲۰۱۱ کادیلاک سیل رونمایی شد، ایده شرکت ساخت یک نمونه مدرن از خودروهای تورینگ قدیمی بود. این خودرو در زمان رونمایی در پبل بیچ به قدری سروصدا کرد که بعدها، کادیلاک سیل راهی هالیوود شد و توانست در فیلم Entourage ایفای نقش کند. سیل خودرویی صرفاً زیبا نبود و به یک موتور شش سیلندر خورجینی توربو دوقلوی ۳.۶ لیتری ساخت جنرال موتورز با ۴۲۵ اسب بخار قدرت مجهز بود و در کنار آن، شاهد عرضه یک سیستم هیبریدی با باتری‌های لیتیم یونی بودیم. هر چه که دوست داشته باشید می‌توانید در مورد کانسپت هایی که می‌توانستند وارد خط تولید شوند بگویید، ولی اگر کادیلاک سیل در لیست شما حضور نداشته باشد، قطعاً یک جای کار را اشتباه رفته‌اید.

کانسپت مرسدس بنز ENER-G-FORCE

کانسپت مرسدس بنز

اعتراف کنید. با نگاهی اولیه به این خودرو متوجه شده بودید که مرسدس بنز ENER-G-FORCE هیچ وقت نمی‌توانست وارد خط تولید شود. این همان بازی مسخره‌ای است که خودروسازهایی مانند مرسدس بنز دوست دارند با ما انجام دهند. آن‌ها خودروهایی با طراحی‌های آینده نگرانه در قالب مدل‌های کانسپت رونمایی می‌کنند مخاطبان حتی با دانستن این که چنین مدلی هیچ وقت نمی‌تواند وارد خط تولید شود، شروع به رؤیاپردازی در مورد تولید انبوه آن‌ها می‌کنند. دقیقاً به همین دلیل است که ما در مطلب خود نام ENER-G-FORCE را آورده‌ایم و امیدواریم روزی وارد خط تولید شود.

ابعاد بدنه بزرگ این شاسی بلند آلمانی ظاهری قدرتمند به آن بخشیده است. این شاسی بلند به قدری قوی به نظر می‌رسد که گویی می‌توانید با آن در هر شرایطی رانندگی کنید. تکنولوژی‌های جذاب بسیاری نیز روی این خودرو ارائه شده است. از آن جمله می‌توان به یک دستگاه اسکنر اشاره کرد که روی سقف نصب شده و به صورت خودکار، با اسکن محیط اطراف، تنظیمات سیستم تعلیق را متناسب با آن تغییر می‌دهد. البته به سختی می‌توان تصور کرد که ENER-G-FORCE دید آینده مرسدس بنز برای مدل جی کلاس بوده است. با توجه به این که طراحی ظاهری جی کلاس در طول سال‌ها تغییر چندانی نکرده است، تصور نکنید که نسل آینده این شاسی بلند آفرود آلمان‌ها شباهتی به این کانسپت داشته باشد.

کانسپت جگوار C-X75

کانسپت جگوار

وقتی صحبت از کانسپت هایی است که باید وارد خط تولید می‌شدند، همیشه در کنار کادیلاک سیل جگوار C-X75 هم نیز پای ثابت است. جالب است بدانید در گذشته جگوار چند بار تلاش کرده تا واقعاً مدل کانسپت C-X75 را وارد خطوط تولید خود بکند. ولی همیشه به دلایلی، این کار عملی نشده و جای C-X75 را در خیابان‌ها خالی گذاشته است.

بعدها که خبر کنسل شدن برنامه‌های جگوار برای تولید انبوه C-X75 منتشر شد، خیلی‌ها ناامید و ناراحت شدند. با نگاهی به طراحی بدنه زیبایی که این مدل کانسپت دارد، ناراحتی ما بسیار بیشتر هم می‌شود.

اگر با همین طراحی C-X75 وارد خطوط تولید می‌شد، نه از نظر پرفورمنس، بلکه به صورت یک پکیج کلی می‌توانست مک لارن اف وان این نسل لقب بگیرد.

گرچه جگوار هیچ وقت آمار و ارقام پرفورمنس C-X75 را اعلام نکرد، ولی برخی منابع در زمان رونمایی خودرو ادعا کرده بودند که این خودرو از پیشرانه معروف هشت سیلندر خورجینی جگوار با ۶۰۰ اسب بخار قدرت و ۷۰۰ نیوتن متر گشتاور استفاده می‌کند.

کانسپت لامبورگینی استوک

لامبورگینی در طول تاریخ بالای ۵۰ ساله خود، مدل‌های بسیار زیادی تولید کرده است، از این رو، این که یک مدل کانسپت سال ۲۰۰۸ آن‌ها هیچ وقت نتوانست وارد خط تولید شود خیلی‌ها را متعجب می‌کند. اگر این اتفاق افتاده بود، بدون شک مدل استوک می‌توانست به یکی از معروف‌ترین مدل‌های لامبورگینی بدل شود. لامبورگینی استوک از زمان رونمایی خود در سال ۲۰۰۸، همواره یکی از پربحث ترین خودروهای شرکت بوده است. در زمان رونمایی، به عنوان نخستین سدان ۴ در شرکت، خیلی‌ها آن را یک مدل انقلابی از شرکتی می‌دانستند که به ندرت به غیر از ابرخودروها مدل‌های دیگری می‌سازد.

متاسفانه، استوک هیچ وقت وارد خط تولید نشد و بدین ترتیب، یکی از به احتمال زیاد محبوب‌ترین خودروهای تاریخ صنعت ایتالیا هیچ وقت نتوانست وارد بازار شود. استوک در مقایسه با دیگر خودروهای لامبورگینی شکل بدنه و طراحی متفاوتی داشت، ولی همچنان از همان زبان طراحی گاو وحشی بهره می‌برد. در بیانیه مطبوعاتی خودرو، لامبورگینی استوک مدلی معرفی شده بود که می‌توانید در کنار خانواده خود، از تجربه لذت بخش رانندگی با یک مدل لامبورگینی بهره ببرید. استوک می‌توانست اولین محصول لامبورگینی باشد که به درد خانواده‌ها می‌خورد. اتفاقی که متاسفانه هیچ وقت نیفتاد. خبر خوب ولی این که یک دهه بعد، لامبورگینی خودرویی مطابق این تعریف در قالب شاسی بلند اوروس وارد بازار کرد.

کانسپت سالین S5S رپتور

خودروی کانسپت سالین

سالین در سال ۲۰۱۸ با ابرخودروی جدید S1 بار دیگر سروصدا کرد، ولی یک دهه پیش، آن‌ها در آستانه معرفی یک ابرخودروی جدید بودند که قرار بود جایگاهی پایین‌تر از مدل قدرتمند S7 داشته باشد. این مدل با نام S5S رپتور، تمام آن چه که برای تبدیل شدن به یک خودروی همه کاره زمان خود لازم بود را داشت. ظاهر زیبای این خودرو بسیار شبیه به فراری ۴۵۸ ایتالیا بود.

مهم‌تر از همه، S5S رپتور از یک پیشرانه هشت سیلندر خورجینی ۵ لیتری ۶۵۰ اسب بخاری استفاده می‌کرد. همه چیز مطابق برنامه پیش می‌رفت، ولی نهایتاً به دلیل مشکلات مالی، شرکت سالین هیچ وقت آن را وارد خطوط تولید خود نکرد. بعد از آن دیگر خبری از شرکت سالین نبود، تا این که با رونمایی یک ابرخودروی جدید به نام S1، بار دیگر نام سالین بر سر زبان‌ها افتاد. به جای این خودرو، شرکت می‌توانست S5S رپتور را وارد خط تولید کند، اتفاقی که هرگز نیفتاد و این کانسپت، برای همیشه به دست فراموشی سپرده شد.

کانسپت مازراتی Birdcage 75th

در سال ۲۰۰۵، مازراتی از خودروی کانسپت Birdcage 75th، به عنوان پیش نمایشی از محصولات آینده خود رونمایی کرد. اکنون که در سال ۲۰۱۸ هستیم، هنوز هم طراحی این خودرو بسیار آینده نگرانه به نظر می‌رسد. علت آن، بدون شک طراحی بسیار جذاب و پیشرفته این خودرو می‌باشد. از سویی دیگر، دقیقاً به همین دلیل است که مازراتی Birdcage 75th هیچ وقت وارد خط تولید نشد. Birdcage 75th از هر لحاظ که فکرش را بکنید خودرویی بسیار آینده نگرانه بود، گویی اصلاً به عصر خود تعلقی نداشت و به همین دلیل، کسی برای آن شانس تبدیل شدن به یک خودروی تولیدی را قائل نبود. مازراتی Birdcage 75th از این لحاظ بسیار شبیه به کانسپت های ویژن گرن توریسمو است. همه آن‌ها حتی در تخیلات بسیاری از خریداران هم نمی‌گنجند.

البته از نظر خیلی از کارشناسان، اگر مازراتی Birdcage 75th را وارد خط تولید می‌کرد، اوضاع می‌توانست به گونه‌ای متفاوت پیش برود. اگر این اتفاق افتاده بود، به احتمال زیاد دید ماه نسبت به این برند ایتالیایی امروز بسیار متفاوت‌تر می‌شد. جالب است بدانید طراحی کانسپت Birdcage 75th یک پروژه مشترک بین مازراتی، پنین فارینا و شرکت موتورولا بود. علاوه بر طراحی فوق العاده زیبا و آینده نگرانه، این خودرو به یک موتور دوازده سیلندر خورجینی ۶ لیتری با بیش از ۷۰۰ اسب بخار قدرت مجهز شده بود. فقط یک لحظه تصور کنید، ۱۳ سال پیش خودرویی رونمایی شده که بالای ۷۰۰ اسب بخار قدرت در اختیار شما قرار می‌دهد. زیبا نیست؟