مزدا ۳ یا هوندا سیویک انتخاب با شماست

طی سال های اخیر مزدا ۳ و هوندا سیویک، موقعیت فروش خود را در بازار به خوبی حفظ نموده اند و طرفداران زیادی پیدا کرده اند. در ادامه مدل های روز این دو خودرو را مورد مقایسه قرار خواهیم داد.

قیمت – مزدا ۳

مدل پایه مزدا ۳ جدید با نام Sport دارای قیمت پایه ۱۸ هزار و ۹۵ دلار بوده و نسخه های هاچ بک از قیمت ۱۹ هزار و ۳۰۰ دلار آغاز می شوند. نسخه های بالاتر با تریم فول مزدا ۳ شامل Touring با قیمت ۲۰ هزار و ۹۰ دلار و Grand Touring با قیمت ۲۳۱۴۵ دلار هستند.

هوندا سیویک جدید در مدل پایه LX سدان دارای برچسب قیمت ۱۸ هزار و ۸۴۰ دلار است که در مدل های هاچ بک از ۱۹ هزار و ۹۰۰ دلار و در مدل های کوپه از ۱۹ هزار و ۲۵۰ دلار آغاز می گردد. سطح تزئینات مختلفی بنا بر انتخاب مشتریان وجود دارند و بالاترین قیمت مزدا ۳ با ۲۸ هزار و ۵۰۰ دلار مربوط به مدل هاچ بک با تریم Grand Tourig بوده و گران ترین نسخه هوندا سیویک مدل مسابقه ای Type – R با قیمت ۳۴ هزار و ۱۰۰ دلار است.

اعتماد برند و قابلیت اطمینان – هوندا سیویک

مزدا ۳ جدید توسط شرکت J.D.power امتیاز دهی نشده، ولی پیش بینی می شود امتیاز متوسط یا زیر متوسط یعنی ۲.۵ یا ۳ ستاره از پنج ستاره را دریافت کند. همچنین امتیاز قابلیت اعتماد و اعتبار برند برای هوندا سیویک نیز توسط J.D.power منتشر نشده، ولی در مدل ۲۰۱۷ امتیاز ۳.۵ از ۵ را دریافت کرده است. هر دو برند با ضمانت اصلی ۳ سال یا ۵۸ هزار کیلومتر و ضمانت قوای محرکه ۵ سال  یا ۹۶ هزار کیلومتر به مشتریان عرضه می گردند.

راحتی صندلی ها – امتیاز یکسان

هر دو خودرو در کلیه نسخه های هاچ بک و سدان دارای ظرفیت ۵ سرنشین بزرگسال هستند در مزدا ۳ صندلی های جلویی فضای مناسب و راحتی را فراهم می کنند و صندلی های عقب نیز برای نشستن سه بزرگسال با قد متوسط مناسب هستند. سیویک دارای صندلی های جلو راحت با فضای مناسب و کافی و پشتیبانی مناسب می باشد. ولی صندلی های ردیف عقب مخصوصاً در مدل های هاچ بک برای افراد قد بلند فضای محدود تری را فراهم می نمایند.

کیفیت مواد و قطعات داخل کابین – امتیاز یکسان

مزدا و هوندا با برخورداری از کابین ارگونومیک، جذاب و زیبا مورد تمجید قرار گرفته و تزئینات هر دو توسط قطعات و مواد با کیفیت ساخته شده است. در کلیه نسخه های این دو خودرو، طراحی به روز داشبورد و چیدمان مناسب ادوات و تجهیزات در کابین، فضای نیمه لوکس و دلخواهی را فراهم کرده است. از کیفیت قطعات و مواد به کار رفته در کابین هیچ یک از این دو خودرو، نمی توان ایراد گرفت.

فضای صندوق بار – هوندا سیویک

این بخش در مزدا ۳ سدان دارای حجم ۳۵۱ لیتر بوده که این مورد برای نسخه های هاچ بک آن ۵۷۲ لیتر است و با صندلی های تا شده فضای ۱۳۳۳ لیتر را برای قرار دادن اثاثیه طویل و بزرگ را در اختیار فرد قرار می دهند. ولی در کابین مزدا ۳ فضا های متعددی برای قرار دادن اشیاء کوچک تعبیه نشده است. محفظه بار هوندا سیویک سدان ۴۲۵ لیتر فضا را در اختیار قرار می دهد و فضای صندوف عقب نسخه های کوپه ۳۴۰ لیتر و نسخه های هاچ بک ۷۲۷ لیتر بوده که با تا کردن صندلی های عقب به ۱۳۰۸ لیتر خواهد رسید.

امکانات و تجهیزات سفارشی – مزدا ۳

در کابین مزدا ۳ امکاناتی مانند سامانه اطلاع/ سرگرمی با صفحه نمایش لمسی ۷ اینچی، رادیو HD، بلوتوث و دو پورت یو اس بی تعبیه شده است. تجهیزات دیگری مانند ناوبری، رادیو ماهواره ای و سانروف برقی نیز قابل سفارش هستند. سیویک در نسخه های پایه به صورت استاندارد دارای صفحه نمایش ۵ اینچی، بلوتوث و یک پورت یو اس بی می باشد.

صفحه نمایش به روز رسانی شده سیویک دارای طرح شلوغ و پیچیده ای بوده و در هنگام تعویض سامانه تنظیم تهویه مطبوع و رادیو، عملکرد آن با تاخیر همراه است و امکان ارتقاء مودم آن وجود ندارد.

در مزدا ۳ Apple CarPlay و Android Auto وجود ندارد ولی سامانه اطلاع/ سرگرمی آن در مقایسه با هوندا سیویک کاربرد راحت تری دارد.

عملکرد قوای محرکه – هوندا سیویک

پیشرانه مدل های پایه مزدا ۳ نمونه ۴ سیلندر ۱۵۵ اسب بخاری بوده که گشتاور آن توسط گیربکس دستی ۶ سرعته به چرخ های جلو منتقل می شود. نمونه اتوماتیک ۶ سرعته به صورت سفارشی در دسترس بوده و پیشرانه چهار سیلندر ۱۸۴ اسب بخاری در نسخه های بالاتر مزدا ۳ قابل انتخاب خواهد بود.

سیویک به پیشرانه ۴ سیلند ۱۵۸ اسب بخاری و گیربکس ۶ سرعته دستی مجهز شده و گیربکس CVT نیز برای آن قابل سفارش است. مشتریان می توانند قدرت های ۱۷۴ و ۱۸۰ اسب بخاری پیشرانه ۴ سیلندر مجهز به توربوشارژر آن نیز بهره مند شوند. نسخه TYpe-R با قدرت ۳۰۶ اسب بخار و نسخه Si با قدرت ۲۰۵ اسب بخار نیز در دسترس خواهد بود.

کارایی و مصرف سوخت – هوندا سیویک

مزدا ۳ در نسخه Sport دارای مصرف سوخت شهری ۸.۵ لیتر و جاده ای ۶.۲ لیتر در صد کیلومتر است. موتور های ارتقاء یافته که قدرت بیشتری دارند، در هر صد کیلومتر در سیکل شهری ۸.۸ لیتر و در سیکل جاده ای ۶.۶ لیتر سوخت مصرف می کنند. نسخه پایه سیویک با گیربکس دستی میزان مصرف ۸.۵ لیتر شهری و ۵.۹ بزرگراه را در صد کیلومتر ارائه می کند و اگر گیربکس اتوماتیک را ترجیح می دهید، مصرف سوخت آن در هر صد کیلومتر ۰.۸ لیتر بیشتر خواهد بود. پیشرانه های چهار سیلندر توربوشارژر دار در سیویک از بازدهی مناسبی برخوردار بوده و برای سیکل شهری ۷.۴ لیتر و در سیکل بزگراه تنها ۵.۶ لیتر سوخت مصرف می کنند.

کیفیت سواری و هندلینگ – مزدا ۳

مدل های مزدا همواره به خاطر دینامیک رانندگی و کیفیت سواری مورد تمجید مشتریان قرار گرفته اند و مزدا ۳ هم از این قائده مستثنی نیست و به دلیل برخورداری از فرمان پذیری دقیق، ترمز گیری قوی و سواری نرم همراه با شتاب مناسب، هندلینگ عالی در کلاس خود دارد.

سیویک نیز رانندگی اسپرت و لذت بخشی را همراه با سواری نرم و راحت و هندلینگ مطمئن ارائه می دهد و با فرمان پذیری مناسب، در سر پیچ ها تعادل خود را حفظ می کند.

ایمنی – هوندا سیویک

موسسه بیمه ایمنی بزرگراه ها (IIHS) در هر شش ماده تست تصادف، به هر دو خودرو امتیاز خوبی داده است، ولی مزدا ۳ به عنوان Top Safety Pick را نیز دریافت کرده و پنچ ستاره ایمنی را از ۵ ستاره سازمان ملی ایمنی ترافیک بزگراه ها (NHTSA) کسب کرده است. البته در تست واژگونی تنها ۴ ستاره ایمنی را دریافت کرد.

سازمان NHTSA به سیویک سدان در تست های تصادف از جلو تصادغ جانبی و واژگونی، ۵ ستاره ایمینی داده، ولی مدل کوپه سیویک تنها ۴ ستاره را در تست برخورد از جلو کسب نموده است. هر دو خودرو به صورت استاندارد به دوربین دید عقب (RVC) و چندین سامانه ایمنی فعال همانند هشدار برخورد از جلو (FCW)، خروج از خط (LDW) و کروز کنترل هوشمند (ACC) مجهز هستند.

برنده نهایی

مزدا ۳ در مقایسه با هوندا سیویک دارای قیمت کمتری بوده و در مدل های پایه تجهیزات بیشتر و کیفیت هندلینگ بهتری دارد. در مجموع سیویک سواری بهتری داشته که با وجود برخورداری از قوای محرکه مطلوب تر، مصرف سوخت کمتری دارد و سرعت و شتاب بهتری را فراهم می آورد. سیویک از سطح ایمنی بالاتری برخوردار است و فضای بار بیشتری را تامین می نماید و هاچ بک آن نیز فضای بیشتری در پشت صندلی عقب دارد، بنابراین، سیویک برنده این رقابت می تواند محسوب گردد.