طراحی داخلی و دکوراسیون بر آن است تا به خلق بناهایی عجیب و زیبا بپردازد که نظر افراد مختلف را به خود جلب کند. حقیقت این است که می بایست دکوراسیون داخلی علاوه بر جذب نظر، تاثیرات شگفت انگیزی نیز داشته باشد که یکی از اصلی ترین تاثیرات آن، در فضاهای آموزشی نمود پیدا خواهد کرد. در ادامه با تاثیرات معماری در مراکز آموزشی آشنا خواهید شد.
مهم ترین تاثیرات معماری در مراکز آموزشی
طراحی موثر برنامه درسی در مدارس بسیار مهم است، اما آیا طراحی اتاق هایی که در آن آموزش می بینیم هم مهم است؟ تحقیقات زیادی انجام شده است که نشان می دهد معماری تأثیر قابل توجهی بر سلامت ما دارد. اما تاثیرات طراحی داخلی بر آموزش و یادگیری چگونه است؟ مهم ترین تاثیرات معماری در مراکز آموزشی چیست؟
معماری مضامینی را تغییر می دهد که دیدگاه های هنری را با هم در می آمیزد. کتابخانه ها در حال حاضر ساکت و صامت هستند و برای مطالعه ی انفرادی طراحی شده اند، اما طراحی های جدید بر آن است تا فضاهای مطالعاتی و مراکز آموزشی به گونه ای باشند که جنب و جوش و هیاهو در آن ها حاکم باشند. این فضاها با جامعه محلی همراه می شوند و به فناوری های جدید مجهز!
بهره گیری از ویژگی های روحی و جسمی کودکان و دانش آموزان به معماران کمک می کند که طراحی هایی را در فضا اعمال کنند که به یادگیری بیشتر در مراکز آموزشی منجر شود.
این چیزی است که هم اکنون معلمان و معماران به دنبال آن هستند. جالب است بدانید تغییرات طراحی در برخی از مدارس سبب شده است که یادگیری به طور معجزه آسایی افزایش یابد. استفاده از دیوارهای شبیه به گالری نقاشی و دیوارهایی که دانش آموزان می توانند روی آن بنویسند، تخت های عمومی برای پرسش و پاسخ و طراحی های فوق العاده ی فضاها سبب می شود که دانش آموزان به مراکز آموزشی بیشتر جذب شوند و یادگیری موثرتری داشته باشند.
همچنین در برخی از مراکز آموزشی از صندلی های انعطاف پذیری استفاده شده است که می توانند فضای صمیمی و چیزی شبیه به کافی نت ها را ایجاد کند. محوطه های کتابخانه ها نیز در این مراکز آموزشی آرام هستند ولی افراد می توانند نظرات خود را با هم در مورد مطالعاتشان به اشتراک بگذارند. غرفه های تلفن برای برقراری ارتباطات تصویری از طریق ویدئو کنفرانس با متخصصان و مربیان نیر برای این افراد فراهم شده است. این یعنی تغییر و تحولاتی نوین در عرصه ی معماری و طراحی داخلی در جهت افزایش بهره وری در فراگیری و آموزش!
ایجاد فضایی راحت و دلپذیر، صمیمی و راحت، نورانی و بهره گیری از تکنولوژی های روز، همگی دست به دست هم می دهند تا یک فضای آموزشی فوق العاده ایجاد شود.

تاثیرات معماری در مراکز آموزشی از کجا شروع شد؟
سال ساخت بسیاری از مدارس و مراکز آموزشی که در ایالات متحده آمریکا قرار دارند، به ۵۰ الی ۶۰ سال پیش باز می گردد. این ساختمان ها برای تغییرات طراحی ساخته نشده اند چرا که بسیار ایستا و خشک هستند.
این موضوع در ایالات متحده آمریکا به یک مشکل بزرگ تبدیل شده است، چرا که امروز شیوه آموزش بسیار متفاوت از گذشته است و روند رو به رشدی را می گذراند. امروز معملمان مرتبا در حال توسعه روش های جدید و استفاده از متودهای آموزشی مدرن هستند. این گونه فضاها منسوخ شده اند چرا که در آن ها نمی توان از بهترین شیوه های یادگیری و آموزش استفاده کرد. لذا رویکرد جدید مبنی بر استفاده از تاثیرات معماری در مراکز آموزشی شکل گرفت.
آنچه که در مورد این رویکرد جدید بسیار حائز اهمیت است، ایجاد محیطی سازگار برای ایجاد انگیزه بیشتر در معملمان و دانش پذیران است. مراکز آموزشی که از طراحی های ویژه و منحصر به فرد بهره مند شده اند، می توانند به طور یکپارچه از جدیدترین متودهای یادگیری استفاده کنند و بهره وری را افزایش دهند.
هنگامی که معلمان، دانش آموزان و معماران دست به دست هم می دهند، محیط به راستی آن چه که ارزش کسانی که فضا را اشغال کرده اند را به خوبی نشان میدهد.
همانطور که وینستون چرچیل گفت:
“ما ساختمان هایمان را شکل می دهیم و بعد ساختمان هایمان ما را شکل می دهند.”
طبق یک مطالعه جدید انجام شده توسط دانشگاه Salford و معماران بریتانیایی Nightingale Associates، کلاس ها و مراکز آموزشی که به خوبی طراحی شده اند، می توانند عملکرد تحصیلی دانش آموزان مدارس ابتدایی را ۲۵ درصد افزایش دهند.
در یک سال تحصیلی، هفت مدرسه در بلکپول بررسی شد، که محققان در مورد رشته های مختلف، خواندن و نوشتن درباره دانش آموزان، سن، جنسیت و عملکردشان را مورد بررسی قرار دادند.
آنها همچنین قبل از مقایسه دو مجموعه داده ها، از طریق اندازه گیری عواملی مانند نور طبیعی، سطح سر و صدا، درجه حرارت، کیفیت هوا و جهت گیری کلاس درس و محیط کلاس را ارزیابی کردند. این موضوع که جنبه های مختلف محیط ساخته شده بر افراد ساختمان تاثیر می گذارد مدت ها بود که شناخته شده بود، اما این اولین بار بود که یک ارزیابی جامع انجام شده که تاثیر کلی آن را به طور مستقیم به میزان یادگیری در مدارس پیوند می دهد.
پیتر برت، استادی در دانشگاه سالفورد می گوید:
“تأثیر مشخص شده در واقع بزرگتر از آنچه ما تصور می کردیم.”
اعمال تغییرات در طراحی داخلی دکوراسیون در مراکز آموزشی
ادغام با فناوری
عصر، عصر فناوری است و تغییرات طراحی در دکوراسیون داخلی مراکز آموزش و ادغام آن ها با فناوری تاثیرات فوق العاده ای بر یادگیری افراد خواهد داشت.
حضور آزمایشگاه های کامپیوتری، اتاق های جداگانه پر از ترمینال های بزرگ که دانشجویان می توانند از آن ها استفاده کنند در مدارس جدید بسیار پر اهمیت است. تکنولوژی مدرسه امروزه یک جهش کوانتومی پیش رو دارد؛ این در حالیست که حضورش در همه جا نامرئی است؛ مانند استفاده از تلفن های شخصی و لپ تاپ ها در خانه!

معماران و طراحان داخلی معتقدند که سیم کشی کل مراکز آموزشی بسیار مهم است چرا که به این مراکز این امکان را می دهد که در سراسر فضا از پروژکتورها، صفحات نمایش، سیستم های صوتی استفاده شود که این ها می تواند حتی به فضاهای مشترک، کافه تریا و حتی راهروها نیز اختصاص یابد.
دانش آموزان می توانند به شبکه در هر کجا در محوطه دانشگاه دسترسی پیدا کرده و بر روی نمایشگرهای دیجیتالی را در سراسر ساختمان مشاهده و به پرسش و پاسخ ها را با هم اشتراک بگذارند. این تاثیرات بسزایی دارد؛ کاهش وابستگی دانش آموزان به معلم، ترویج همکاری با همکلاسی ها و همتایان و گسترش حوزه یادگیری از محدوده کلاس تا کل محوطه مدرسه از جمله تاثیرات استفاده از تکنولوژی در معماری نوین مدارس و مراکز آموزشی است.
شفافیت
شفافیت معماری، اصل ارتباط بصری، یک استاندارد در حال ظهور در ساخت مدارس و مراکز جدید است. فضاهای داخلی مانند راهرو ها، کلاس های درس و کافه تریا – که معمولا به وسیله ساختارهای مبهم مانند دیوارها و درها جدا شده اند – راه را برای باز شدن برگه ای جدید به نام پارتیشن های شیشه ای باز می کنند. این موارد را می توان در محیط های پیشرفته ای مانند گوگل و اپل دید.
طبق گفته معماران برجسته آموزشی، افتتاح یک خط دید در فضاهای مجاور، باعث یادگیری جمعی، تشویق همکاری و ایجاد یک انجمن عمومی برای مشاهده کار دانشجویان می شود. همچنین استفاده از شیشه های از کف به سقف و اتاق های کانکت می تواند در طراحی های نوین بسیار کارآمد باشند.
فضاهای چند منظوره
سرعت تغییرات اجتماعی و تکنولوژیک به طور عجیبی زیاد است و محیط یادگیری مدرن به سرعت در حال پیشرفت است. امروز هر قسمت کوچک از فضاهای آموزشی برای کمک به یادگیری طراحی شده اند. راهروهای طولانی به فضاهای جذاب برای اشتراک دانش تبدیل شده اند، پله ها به فضاهایی برای نشستن و گفتمان تغییر یافته اند، دیوارها به عنوان سطوحی برای نوشتن تغییر کرده اند، صفحه نمایش ها در تمامی اتاق های معمولی و تک کاربر تغییر ماهیت داده و به کافه تریا ها و مراکز رسانه ای تغییر کرده اند.

همچنین فضاهای واقعا انعطاف پذیر باید نیازهای روزمره مدرسین را برای ایجاد آموزش های گوناگون مستقیم آموزشی، کار گروهی، کار مستقل و تغییرات محیطی سریع را برای آنان برآورده سازند. صندلی های سبک وزن، کیسه های پف دار مخصوص نشستن، فرش های منطقه ای، جداول با ارتفاع های مختلف و حتی دیوارهای متحرک یا هموار می توانند به نوبه خود به یادگیری مبتنی بر پروژه یا آموزش مستقیم کمک کند.
یادگیری در فضای بیرونی
با توجه به گفته ی معماران برجسته آموزش و پرورش، برخی از فضای باز یادگیری را آسان می کند – استفاده از یک گروه از نیمکت ها، یک آمفی تئاتر یا یک فضای کاری جزئی با امکانات مانند Wi-Fi و لوازم مخصوص. کلاس های آموزشی،سالن های سخنرانی ها، و یا کار مستقل و گروهی که در فضاهای باز ایجاد می شوند، چشم انداز تازه ای برای دانش آموزانی که بیشتر روزهای مدرسه را در داخل خانه می گذرانند، ارائه می دهند.
همان طور که مشاهده کردید، نمی توان از تاثیرات معماری در مراکز آموزشی چشم پوشید چرا که امروز فضاهای بیرونی، راهروها و حتی صندلی ها هم می توانند بر یادگیری و میل افراد به آموزش دیدن را افزایش دهد.
پاسخ دهید