در این روزهای پاییزی سری به فرهنگستان هنر بزنید

هنرمندان زیادی هستند که شما با سیک کارهایشان آشنایی دارند. هنرمندانی که نقاشی‌هایشان می‌تواند جمعیت زیادی را به گالری‌ها بکشاند و تماشاگران زیادی داشته باشد. اما یک نوع از نقاشی وجود دارد که قدمتش به سال‌ها پیش بر می‌گردد و شاید در این دوره و زمانه طرفدار چندانی نداشته باشد. نقاشی قهوه خانه ای ، نقاشی روایی رنگ روغنی با درون‌مایه‌های رزمی، مذهبی و بزمی‌است که در اواخر قاجار و اوایل پهلوی هم‌زمان با جنبش مشروطه ایران، اوج گرفت. این نقاشی حالا بهانه ای شده تا در فرهنگستان هنر هنرمندان دور هم جمع شوند و با موضوع عاشورا نقاشی‌هایی را به تصویر بکشند. علاقمندان به این نوع نقاشی این روزها در خیایان ولیعضر جمع می شوند تا از نزدیک با هنرمندان و این سبک هنری آشنا شوند. با آراد موبایل همراه باشید.

کارگاهی با حضور مردم و هنرمندان

نمایشگاه هنرمندان نقاشی قهوه خانه ای بیشتر شبیه یک کارگاه نقاشی است. هنرمندان ایده‌های خود را ابتدا طراحی می‌کنند و بعد با آبرنگ آن را تکمیل می‌کنند. نکته جالب اینجاست که از این نمایشگاه استقبال زیادی شده است. چون مردم با یک تابلوی حاضر و آماده روبرو نیستند، بلکه نمایشگاهی را می‌بینند که کم کم تکمیل می‌شود. این موضوع باعث شده تا هنری که در گذشته به عنوان یک هنر عامه پسند از آن یاد می‌شد بار دیگر احیا شود و به میان مردم بیاید.

در گذشته منشا این هنر، سنت قصه‌خوانی و مرثیه‌سرایی و تعزیه‌خوانی در ایران است که پیشینه آن به سده‌ها پیش از ایجاد قهوه‌خانه‌ها و چای‌خانه‌ها می‌رسد. این نقاشی به دست هنرمندانی ایجاد شد که مکتب ندیده بودند و به همین دلیل در بین مردم عادی طرفدار داشتند. این موضوع تا سالهای سال به همین منوال باقی مانده و حالا به شکلی دیگر در فرهنگستان هنر تجلی پیدا کرده است.

تا ۷ آبان بیشتر فرصت ندارید

از استادان نقاشی قهوه خانه ای در روزگار معاصر می‌توان به علی‌اکبر لرنی، محمد فراهانی، سید حسین حسینی و منصور وفایی اشاره کرد. این کارگاه از ۲ تا ۷ آبان ماه از ساعت ۹ تا ۱۲ و همچنین از ساعت ۱۴ تا ۱۷ در رواق هنر واقع در خیابان ولیعصر برپا خواهد بود. اگر دوست دارید که در این روزهای پاییزی لذت دیدن یک آثر هنری به همراه گپ زدن با هنرمندان را تجربه کنید، سری به خیابان ولیعصر و فرهنگستان هنر بزنید.

آزاده باقری
آزاده باقری روزنامه‌نگار هستم