موسیقی رقص الکترونیک و یا EDM چیست؟

موسیقی رقص الکترونیک (Electronic dance music) که به اختصار EDM  نامیده می شود، نوعی موسیقی الکترونیک است که دارای ژانرهای مختلف و غالبا شبیه به هم می باشد. این سبک از موسیقی ابتدا برای استفاده دیجی ها در باشگاه های رقص شبانه، جشنواره ها و هر آن جایی که از رقص برای تفریح استفاده میشد، به وجود آمد.

تولیدکنندگان این سبک موسیقی برای اجرای زنده آن در جشنواره ها و کنسرت ها از چیزی به نام Live PA استفاده می کنند. در اروپا این نوع موزیک را با نام «موسیقی رقص» می شناسند.

تارخچه موسیقی EDM

در اواخر دهه ۱۹۶۰ گروه هایی نظیر سیب نقره ای، موسیقی الکترونیک را برای اولین بار ایجاد کردند. اما نمونه های دیگری از موسیقی نیز وجود داشت که در به وجود آمدن EDM تاثیرگذار بود. برخی از این سبک ها، شامل موسیقی دوبلاژ جامائیکا در دهه ۱۹۷۰، موسیقی دیسکو که توسط تولید کننده ایتالیایی Giorgio Moroder در اواخر ۱۹۷۰ به وجود آمد و موسیقی الکتروپاپ که در اواسط دهه ۱۹۷۰ وجود داشت، تاثیرگذار بود.

در دهه ۱۹۸۰ و اوایل دهه ۱۹۹۰، پس از ظهور برخی از رادیوها و افزایش علاقه به باشگاه های رقص، محبوبیت EDM در اروپا گسترش یافت. اما این سبک موسیقی به دلیل عدم پذیرش فرهنگ رقص در آمریکا چندان مورد توجه قرار نگرفت و رسانه ها و صنعت ضبط موسیقی آشکارا با آن خصومت داشتند.

همچنین ارتباطی که بین EDM و مصرف مواد مخدر به وجود آمده بود باعث شد تا دولت ها در سطح هر ایالت و شهر، سیاست هایی را برای توقف این موسیقی عجیب و غریب تصویب کنند. اما بعدها و در هزاره جدید، محبوبیت این موسیقی در کشورهایی همچون استرالیا و ایالت متحده بیشتر شد.

پس از آن و در اوایل سال ۲۰۱۰ بود که عبارت «موسیقی رقص الکترونیک» توسط اداره صنعت موسیقی آمریکا و با تحت فشار قرار گرفتن از سمت مطبوعات موسیقی، مجددا بازگو شد.

محبوبیت موسیقی EDM در جهان

edm

 

همانطور که ذکر کردیم، موسیقی EDM در ابتدا محبوبیت چندانی در آمریکا نداشت و با فرهنگ اروپایی و باشگاه های رقص مرتبط بود. اما در دهه ۱۹۹۰ این سبک از موسیقی به عنوان ژانری پر طرفدار در صنعت موسیقی آمریکا جای خود را پیدا کرد. این انقلاب در موسیقی الکترونیک آمریکا، با روی کار آمدن یک موج از گروه های موسیقی الکترونیک در انگلستان، از جمله The Prodigy ،The Fatboy Slim ،The Brothers و Underworld همراه بود.

در سال ۱۹۹۸ آلبوم «Ray of Light» خواننده مشهور «Madonna»، که بر گرفته از موسیقی EDM و ساخته شده توسط یک آهنگساز انگلیسی به نام ویلیام مدار بود، باعث محبوبیت این موسیقی در میان شنوندگان آمریکایی شد.

اما در سال ۲۰۰۰ تولید کننده هلندی Tiesto اقدام به ساخت یک آهنگ با سبک EDM برای جشن افتتاحیه المپیک تابستانی ۲۰۰۴ کرد. این آهنگ باعث سروصدای زیادی در دنیای موسیقی شد و یکی از دلایل مهم برای شناساندن موسیقی رقص الکترونیک به جهانیان بود.

تا سال ۲۰۰۵ محبوبیت EDM در آمریکای شمالی به حد قابل توجه ای افزایش پیدا کرد و این محبوبیت تحت تاثیر جشن ها و رویدادهای ورزشی بود . این موفقیت تا جایی بود که مردم برای برگذاری مراسم هایی همچون عروسی از دی جی ها دعوت می کردند. دی جی ها می توانستند تا ۴ ساعت بدون وقفه موسیقی اجرا کنند، این در صورتی بود که گروه های نوازندگی تنها می توانستند تا ۴۵ دقیقه این کار را انجام دهند. این سبک موسیقی به جشنواره های موسیقی الکترونیک و فستیوال های موسیقی راه یافت و طرفداران بسیاری بدست آورد.

طبق گزارشی که در ماه مه سال ۲۰۱۵ اعلام شد، موسیقی الکترونیک توانست به ارزش جهانی ۶.۹ میلیارد دلار برسد. این ارزش شامل تمامی فعالیت های موسیقی الکترونیک از جمله کنسرت ها، فستیوال ها، فروش تجهیزات دیجیتال و نرم افزارها و فروش موسیقی بود.

سبک های مختلف موسیقی EDM

موسیقی EDM در حال رشد است. بنابراین ژآنرهای مختلفی نیز در این سبک موسیقی به وجود می آید. در اینجا قصد داریم تا برخی از مهم ترین سبک های موسیقی EDM را معرفی کنیم.

Dubstep

Dubstep یکی از ژانرهای شناخته شده موسیقی EDM است. غالبا این سبک را با سرعت بالا و ایجاد شور و هیجان می شناسند. از جمله مشهورترین هنرمندان این سبک Exicsion ، Zomboy ، Datsik و Skrillex هستند.

Trap

Trap نیز یکی از ژانرهای محبوب موسیقی EDM می باشد که الهام گرفته از موسیقی هیپ هاپ است. بیشتر آهنگ های این سبک در ابتدا آهنگ های رپ بودند که با اضافه کردن ویژگی های موزیک EDM ریمیکس شده و محبوبت بسیاری به دست آوردند.

Progressive House

این ژانر یکی از محبوب ترین آهنگ های موسیقی  EDM را در کلوپ های شبانه دارد و هنرمندان سرشناسی اقدام به ساخت آن کرده اند. از جمله هنرمندان فعال در این ژانر Progressive House ، Herobust ، Avicii و Tiesto هستند.

اما ژانرهای پرطرفدار و محبوب دیگری نیز در موسیقی EDM وجود دارد که برخی از آن ها Deep House ، Electro Hous ، Tecno ، Trance ، Complextro ، Darkroom House و Psy Trance  نام دارند.