نکات مهم در عکاسی با موبایل

عکاسی با موبایل یا به‌اصطلاح موبایل گرافی امروز به روشی از عکاسی تبدیل‌شده است. پیشرفت تکنولوژی و آمدن دوربین‌های باکیفیت به گوشی‌های هوشمند این امکان را برای بسیاری از افراد ایجاد کرده تا با گوشی هوشمندشان عکس‌های قابل قبولی بگیرند.شاید برای شما هم جالب باشد که بسیاری از افراد در زمینه موبایل گرافی یا عکاسی با موبایل شهرت جهانی دارند و حتی از این راه پول درمی‌آورند! این قدرتی است که رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی به‌خصوص اینستاگرام به افراد داده است. همه ما دوست داریم تا با استفاده از گوشی هوشمند خود و کمترین امکانات عکس‌های خوبی بگیریم، اما ملزومات و نکات مهمی که در عکاسی با موبایل باید مدنظر داشت چیست؟

عکاسی با موبایل

هدف اصلی ما در این مطلب بررسی راه‌ها و تکنیک‌هایی برای عکاسی بهتر با موبایل است، در ادامه برخی از ابزارها برای موبایل گرافی را معرفی می‌کنیم. در انتها چند اپلیکیشن خوب برای ویرایش عکس‌ها را با شما به اشتراک می‌گذاریم، این مقاله جذاب را از دست ندهید.

نکات مهم در عکاسی با موبایل

عکاسی با موبایل

 دوربین بسیاری از گوشی‌های هوشمند امروز به تنظیمات تخصصی مجهز هستند. بر اساس سیستم‌عامل گوشی هوشمند شما نوع و محل قرارگیری تنظیمات متفاوت است. با تنظیمات تخصصی می‌توانید میزان حساسیت سنسور (ISO)، کنتراست تصویر، وایت بالانس و بسیاری از جزئیات دیگر را تنظیم کنید و سپس از سوژه موردنظر عکاسی کنید.

اما قبل از دست زدن به تنظیمات به دنبال نور مناسب باشید، در محلی عکاسی کنید که بهترین نور را داشته باشد و برای تنظیم نور کمترین دخالت را داشته باشید. در حد امکان از نور طبیعی استفاده کنید، در صورت در دسترس نبودن نورهای طبیعی به سراغ نورهای مصنوعی لامپ‌های فلورسنت و تنگستن بروید.

به خاطر داشته باشید که تابش نور به‌صورت عمود بر روی سوژه تأثیر بدی در تصویر نهایی خواهد داشت و همیشه یکی از بهترین زاویه‌های نور نسبت به سوژه ۴۵ درجه است. با در نظر گرفتن زاویه ۴۵ درجه نور نسبت به سوژه همیشه بهترین تصاویر را ثبت خواهید کرد.

عکاسی با موبایل

نوری که از بالا به سوژه بتابد، باعث ایجاد سایه‌های شدید در زیر چشم‌ها و زیر لب افراد می‌شود.

اگر منبع نوری پست سوژه‌تان قرار داشته باشد، سوژه شما سیاه می‌شود، منبع نوری همیشه باید رو به روی سوژه باشد و شما به‌عنوان عکاس باید جلوی منبع نور قرار بگیرید. نورهای موضعی هم از دیگر نورهای دردسرساز در عکاسی است. اگر نور شدید از سمت راست یا چپ سوژه بتابد و در سمت دیگر سوژه نوری وجود نداشته باشد، سایه‌های بدی بر روی سوژه ایجاد می‌شود.

عکاسی با موبایل

استفاده از فلاش از دیگر موارد مهم در عکاسی با موبایل است. فلاش نور تخت و یکدستی بر روی سطح سوژه ایجاد می‌کند که این نور تخت بسیاری از مواقع کیفیت عکس را کاهش می‌دهد. هر کمبود نوری با فلاش جبران نمی‌شود و باید دانست که چه زمانی از فلاش استفاده کرد. هیچ‌گاه فلاش دوربین گوشی هوشمندتان را بر روی حالت اتوماتیک قرار ندهید و سعی کنید تا جایی که امکان دارد از فلاش استفاده نکنید.

زوم نکنید! زوم کردن درگوشی‌های هوشمند کیفیت عکس را به‌شدت کاهش می‌دهد. فاصله خودتان با سوژه را تنظیم کنید و به‌هیچ‌وجه از قابلیت زوم گوشی‌های هوشمند استفاده نکنید. استفاده نکردن از این قابلیت باعث می‌شود تا برای پیدا کردن زاویه درست تلاش کنید.

عکاسی با موبایل

زوم کردن در دوربین‌های گوشی‌های هوشمند عملی دیجیتال است و مانند دوربین‌های حرفه‌ای زوم شدن به‌صورت اپتیکال انجام نمی‌شود، همین مسئله موجب افت کیفیت می‌شود.

نلرزیدن دست هنگام عکاسی نکته مهمی است، اگر دستتان لرزش دارد و نمی‌توانید آن را ثابت نگه‌دارید، از سه‌پایه‌های کوچک موبایل استفاده کنید. استفاده از تایمر هم می‌تواند مفید و مؤثر باشد. اپلیکیشن های زیادی برای تنظیم زمان عکاسی وجود دارد ولی تقریباً تمام دوربین‌های گوشی‌های هوشمند تایمر دارند.

عکاسی با موبایل

فوکوس کردن دیگر نکته مهم در عکاسی با موبایل است، همیشه قبل از گرفتن عکس از فوکوس بودن نقطه موردنظر مطمئن شوید، در بسیاری از گوشی‌های هوشمند فوکوس اتوماتیک عملکرد خوبی دارد، شما با لمس کردن صفحه گوشی هوشمند و اشاره کردن به نقطه موردنظر می‌توانید بر روی آن فوکوس کنید.

بعضی‌اوقات ممکن است دوربین به‌خوبی فوکوس نکند و یا تاری مختصری در تصویر وجود داشته باشد، در این مواقع در تمیز بودن لنز دوربین اطمینان حاصل کنید.

و اما مهم‌ترین نکته در عکاسی، ترکیب‌بندی! ترکیب‌بندی در تصویر شاید به ذوق و سلیقه ما برگردد. با ساده‌ترین و ابتدایی‌ترین دوربین‌ها هم می‌توان کادرهایی بی‌نهایت زیبا بست. این دید شما است که به تصویر و قاب معنا می‌دهد. شاید تمام اصول عکاسی را رعایت کرده باشید، از بهترین اپلیکیشن ها برای ویرایش تصویر استفاده کنید و دوربین گوشی هوشمندتان بهترین دوربین باشد، ولی اگر ترکیب‌بندی خوبی نداشته باشید، تصویر آن‌گونه که باید دیده نمی‌شود. ولی اگر ترکیب، ترکیب درستی باشد و همه‌چیز سر جایش قرار بگیرد، نیازی به هیچ‌کدام از تجهیزات گران‌قیمت نیست.

عکاسی با موبایل

برای بهبود ترکیب عکس‌ها بهترین روش مطالعه تصویری است تا جایی که می‌توانید عکس خوب ببینید و به ترکیب‌بندی عکس‌های خوب دقت کنید، اگر در عکاسی از سوژه نتوانستید ترکیب و کادر مناسب را پیدا کنید، تقلید کنید! بله تقلید کردن به‌عنوان یک مبتدی نه‌تنها بد نیست بلکه به پیشرفت شما کمک می‌کند. به یاد داشته باشید که تقلید کردن از آثار دیگر فقط به جهت تمرین است و نباید آثار کپی شده را درجایی منتشر کرد.

تجهیزات موردنیاز در عکاسی با موبایل

تجهیزاتی که در این بخش معرفی می‌شود هیچ‌کدام الزام عکاسی با موبایل نیست، فقط به بهتر شدن عکس‌ها و راحت‌تر شدن کار عکاس کمک می‌کند.

مونوپاد

مونوپاد

مونوپاد یا دسته سلفی یکی از تجهیزات خوب در عکاسی با موبایل است که نه‌تنها درگرفتن عکس‌های سلفی ابزاری مؤثر است، بلکه به گرفتن عکس‌های طبیعت نیز کمک بسیاری می‌کند. مونوپاد های زیادی در بازار وجود دارد، برخی از مونوپاد ها ریموت دارند و برای عکاسی باید از ریموت آن ها استفاده کرد و برخی هم با دکمه‌ای در انتهای دسته طراحی‌شده‌اند. مونوپاد های ریموت دار برای عکاسی حرفه‌ای با موبایل مناسب‌تر هستید و در بسیاری از شرایط دیگر به کار می‌آیند.

لنز

لنز

امروزه عدسی‌های کوچکی با فواصل کانونی متفاوت برای گوشی‌های هوشمند طراحی‌شده‌اند که بدون شک با آن‌ها آشنایی دارید. لنز کیفیت عکس‌هایتان را بهبود می‌بخشد و به‌نوعی زاویه دید شخصی به تصویر می‌دهد. لنزهای مختلفی در بازار وجود دارند، حتی سونی لنزی برای دوربین گوشی هوشمند طراحی کرده که شبیه به لنز دوربین‌های حرفه‌ای است و گوشی هوشمند شمارا به یک دوربین حرفه‌ای تبدیل می‌کند.

سه‌پایه

سه‌پایه

سه‌پایه گوشی هوشمند شاید یکی از مهم‌ترین ابزارهای عکاسی با موبایل باشد. اگر بخواهیم یکی از ابزارهای معرفی‌شده در این لیست را به‌عنوان مؤثرترین ابزار نام ببریم، بی‌شک باید به سه‌پایه اشاره‌کنیم. سه‌پایه‌هایی در بازار وجود دارد که به‌صورت بازویی طراحی‌شده‌اند و می‌توانند به هر شکلی دربیایند و بر روی هر سطحی متصل شوند.

فلاش‌های کوچک

فلاش‌های کوچک

فلاش و یا نورهای LED کوچکی در بازار وجود دارند که در بالای دوربین گوشی هوشمند قرار می‌گیرند و نور تختی را به سوژه می‌تابانند. اگر با گوشی‌تان عکاسی پرتره می‌کنید، شاید این ابزار در شرایطی به کارتان بیاید.

ابزارهای متنوع و زیادی در بازار وجود دارد که معرفی همه آن‌ها در حوصله این متن نیست، باکمی جستجو می‌توانید مناسب‌ترین برند و ابزار کارتان را پیدا کنید.

اپلیکیشن هایی برای ویرایش تصاویر

لایت روم سی سی(Lightroom CC)  برای دانلود نسخه اندروید و IOS کلیک کنید.

دارک روم(Darkroom) برای دانلود نسخه IOS کلیک کنید.

اسنپ سید(Snapseed) برای دانلود نسخه اندروید و IOS کلیک کنید.

کالر استوری(Colorstory) برای دانلود نسخه اندروید و IOS کلیک کنید.

وسکو(VSCO) برای دانلود نسخه اندروید و IOS کلیک کنید.

انلایت(Enlight)  برای دانلود نسخه IOS کلیک کنید.

فاطمه محمدی
فوق لیسانس گرافیک و عاشق دنیای شگفت انگیز هنر!هنر همیشه دغدغه اصلی زندگی من بوده،خواندن درباره هنر امروز به یک عادت برای من تبدیل شده،هدف من به اشتراک گذاشتن دریچه ای از تاریخ شگفت انگیز هنر با شماست!