اعداد خاص در دنیای ریاضیات کدامند؟

اعداد خاص دنیای ریاضیات

اگر به اندازه ی من به دنیای ریاضیات علاقه مند بوده و یا حداقل کمی نسبت به این دنیا کنجکاوی داشته باشید، اعداد خاص در دنیای ریاضیات برایتان جالب خواهد بود.

در زیر نگاهی به اعداد خاص دنیای ریاضیات می اندازیم. با آراد مگ همراه باشد.

شگفت انگیزترین اعداد خاص

عدد π (پی)

نخستین عددی که به عنوان یکی از اعداد خاص به ذهن متبادر می شود، عدد π است. این عدد را همگی از دوران مدرسه و مسائل ریاضی شناخته و به یاد می آوریم که هرگز نمی توانستیم آن را به صورت کامل و دقیق بنویسیم. بخش اعشاری این عدد انتهایی ندارد و از هیچ معادله ای استخراج نمی شود. به این معنا که پاسخ هیچ معادله ای در جهان، حتی پیچیده ترین معادله ها، نمی تواند عدد پی باشد. این عدد دارای روز بزرگداشت مخصوص به خود در تاریخ ۱۴ مارس است.

اعداد خاص دنیای ریاضیات

عدد i

این عدد در واقع یک مقدار موهومی ست و به نوعی در قوانین تعریف شده ی ریاضی نمی گنجد. عدد i برابر با جذر عدد -۱ است و به دلیل منطق بزرگی که قرار نبود از اعداد منفی جذر بگیریم، آن را موهومی می شناسیم.

اما این عدد از میان اعداد خاص ریاضیات، کاربرد زیادی دارد و به هیچ وجه نمی توان آن را نادیده گرفت. عدد -۱ دارای دو ریشه ی دوم می باشد؛ یعنی i و – i می باشد.

اعداد خاص دنیای ریاضیات

عدد اول بلفیجور از اعداد خاص

نام عجیبی دارد، این طور نیست؟ به راستی نیز شکل این عدد عجیب و سحرانگیز می نماید. این عدد را از هر دو سمت می توان به صورت یکسان خواند. ساختار عدد اول بلفیجور به این شکل است که در نقطه ی میانی آن ۶۶۶ قرار داشته و سپس در هر دو سمت ۱۳ عدد صفر آورده و در نهایت در انتهای هر دو سمت عدد ۱ داریم. یعنی به شکل زیر:

۱۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۶۶۶۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۱

همان طور که مشاهده می کنید این عدد، دارای تقارن کامل است و از هر دو سو به شکلی یکسان خوانده می شود. به دلیل قرار گرفتن ۶۶۶ در میان عدد اول بلفیجور، به آن باری شیطانی و سحرانگیز نیز داده اند. به همین دلیل این عدد را عدد اول بلفیجور که یکی از شیاطین بزرگ دوزخ است، نام داده اند.

اعداد خاص دنیای ریاضیات

عدد Ԏ (تاو)

عدد تاو را باید دو برابر عدد پی بدانیم. در واقع اگر عدد پی را به صورت اختصاری معادل ۳.۱۴ در نظر بگیریم، عدد تاو باید ۶.۲۸ باشد. شاید از خود بپرسید چه لزومی داشته تا عدد خاص پی را دو برابر کرده و مدل دیگری به اعداد خاص ریاضیات اضافه کنیم. اما در حقیقت ماهیت عدد تاو در معادلات و فرمول های ریاضی بسیار پرکاربرد است.

اگر عدد پی ارتباط میان محیط و قطر دایره را مفهوم بخشیده و معین می کرده است، عدد تاو ارتباط میان محیط دایره و شعاع آن را ساخته و این تنها یکی از نقاط اتکای آن است. عدد تاو را در روز ۲۸ام ماه ژوئن هر سال گرامی داشته و ریاضیادانان به احترام آن کلاه از سر برمی دارند.

اعداد خاص دنیای ریاضیات

عدد e (پایه لگاریتم طبیعی) از اعداد خاص

عدد e برای بسیاری از ما شناخته شده است، کافی ست لگاریتم گرفتن را به خاطر بیاورید. این عدد به وسیله ی لئونارد اویلر، ریاضی دان سوئیسی تبار در قرن ۱۸ام میلادی کشف شده و به ثبت رسید. عدد e به صورت تقریبی برابر با ۲.۷۱۸ بوده و در پایه ی لگاریتم های طبیعی جای می گیرد. یادبود عدد e نیز در روز ۷ام فوریه هر سال بوده و جامعه ی ریاضی دانان در این روز عدد e را گرامی می دارند.

اعداد خاص دنیای ریاضیات

سمیرا نقیبی
کارشناسی ریاضی محض خواجه نصیر/ چندین سال سابقه کاری در سرپرستی فروش محصولات شبکه داشتم و از سال 93 به بعد سفر هیجان انگیز به دنیای بی انتهای تولید محتوا و سئو برای من آغاز شد. به تکنولوژی، گردشگری، بهداشت و سلامت و هر چیز زمینی و آدمیزادی علاقه مند هستم...