دندان درآوردن نوزاد با چه علایمی همراه است؟

دندان درآوردن کودک یکی از مسائلی است که اغلب والدین از آن هراس دارند، چرا که کودک در این هنگام علایمی مانند تب را تجربه می کند. با آراد موبایل همراه باشید.

دندان درآوردن نوزاد یکی از موضوعاتی است که به طور قطع نمی توان زمان آن را تعیین کرد. ممکن است برق دندانی سفید در سه ماهگی یک نوزاد خودش را نشان دهد، از طرفی ممکن است نوزادی تا یک سالگی هم دندان در نیاورد. اما در اکثر نوزادان بین ۶ تا ۱۲ ماهگی نشانه های اولین مروارید سفید دیده می شود.

شاید برایتان جالب باشد اگر بدانید زمانی که کودک دلبندتان در رحم است و دوران جنینی را می گذراند، جوانه های دندان در لثه هایش تشکیل می شوند. رویش دندان های نوزاد ممکن است به یک باره باشد و یا ممکن است هر کدام در فواصل زمانی مختلف شروع به رویش کنند. فرزند شما باید تا سن سه سالگی مجموعه ای کامل از ۲۰ دندان را داشته باشد، زمانی که او شش ساله شود دندان های شیری اش شروع به افتادن می کنند.

دندان در آوردن نوزاد چه نشانه هایی دارد؟

حتما در مورد علایم این دوره از زندگی فرزندتان از دیگران شنیده اید، نشانه ای مانند تب، علامتی رایج است که همه معتقدند فرزندشان در این دوره آن را تجربه کرده است، اما خوب است بدانید که همه نشانه ها در کودکان یکسان نیست و ممکن است کودکی بدون تجربه هیچ کدام از این علایم شروع به درآوردن دندان کند.

از دیگر علایم کودک در زمان رویش دندان ها، می توان به زودرنجی یا نق نق کردن، به راه افتادن آب دهان، تورم لثه، بهم ریختن خواب و امتناع از خوردن اشاره کنیم. زمانی که کودک در حال دندان درآوردن است ممکن است هر چیزی را به سمت دهانش ببرد، بسیار مراقب وسایل اطراف او باشید.

آیا درست است که دندان درآوردن همراه با تب، اسهال و آبریزش بینی است؟

برای اثبات این ادعا هیچ مدرک علمی وجود ندارد. پزشکان معتقدند اگرچه رویش و رشد دندان های کودک باعث افزایش دمای بدن او می شود، اما تب خیلی زیاد (درجه حرارت بیش از ۴/۱۰۰ درجه فارنهایت یا ۳۸ درجه سانتیگراد) و اسهال نشانه های طبیعی این دوران نیستند. اگر کودک شما علائمی نظیر کمبود اشتها، استفراغ، رخوت، یا اسهال را دارد، بهتر است برای تشخیص بهتر هرچه زودتر به پزشک مراجعه کنید.

 

آیا راهی برای کمک به کاهش درد  کودکم در این دوره وجود دارد؟

  • به فرزندتان چیزی مانند دندان گیر ژله ای بدهید تا بجود.
  • انگشت تمیزتان را به آرامی روی لثه هایش بمالید تا کمی دردش تسکین یابد. دقت کنید که مالش محکم بر روی لثه هایش ممکن است باعث زخم شدن آن ها شود.
  • اگر سن کودکتان به قدری است که می تواند چیزی غیر از شیر بخورید، کمی ماست و یا پوره سیب به او بدهید.

آیا دادن دارو به کودک برای تسکین رویش دندان ها کار درستی است؟

اگر موارد فوق، یعنی مالش لثه و دیگر موارد کارساز نبودند، توصیه پزشکان این است که به نوزادان ۶ ماهه و بزرگتر استامینوفن و یا ایبوپروفن مخصوص نوزاد بدهید. برای تعیین دوز این داروها حتما با پزشک مشورت کنید.

چه داروهایی برای کاهش درد نوزادمان ایمن نیستند؟

آسپرین یکی از داروهایی است که نباید به نوزاد بدهید. چرا که مصرف آن در کودکان ممکن است منجر به سندرم ری یک وضعیت نادر اما خطرناک شود.

قرص ها و ژل هومئوپاتیک دندان: این محصولات به دلیل تشنجات، مشکلات تنفسی و سایر عوارض جانبی نباید در نوزادان استفاده شود. اگرچه تولید این محصولات متوقف شده اما با این وجود هنوز در بسیاری از داروخانه ها موجود هستند.

بنزوکائین: ژل های موضعی و داروهای حاوی بنزوکائین به هیچ وجه ایمن نیستند، چرا که مصرف آن ها باعث می شود که اکسیژن خون به میزان خطرناکی پایین بیاید.

بعد از سه سالگی و زمانی که رویش مرواریدهای سفید فرزندتان کامل شده، زمانی است که کم کم باید مسواک زدن را به او یاد بدهید. به او گوشزد کنید که این کار به سلامتی دندان هایش کمک می کند. برخی از والدین معتقدند که دندان شیری برای خراب شدن است و پیشگیری از پوسیدگی دندان های فرزندشان برایشان اهمیتی ندارد. شما سعی کنید در این دسته قرار نگیرید و سلامت دندان های شیری فرزندتان را جدی بگیرید.

فاطمه زاهدی
مهندسی نرم افزار خوندم، اما حیطه کاریم هیچ ربطی به رشته‌م نداره. طراح هستم و به شدت عاشق فوتوشاپ و ایلاستریتور. عکاسی و عکاس بودن حسرت همیشگی زندگیمه، خدا رو چه دیدی شایدم یه روز تونستم بهش برسم:) نویسندگی و تولید محتوا چیزیه که به معنای واقعی روحمو ارضا میکنه. سال 91 اولین تجربه کاری تولید محتوا رو شروع کردم و الان شش ساله مداوم ادامه‌ش دادم و برای سایت‌های مطرح زیادی نوشتم.