چگونه کودکمان را در برابر آفتاب ایمن نگه داریم؟

Hand of mother applying suncream to her son on beach.

اگر شما یک نوزاد دلبند دارید، حتما این مسئله، یعنی ایمن نگه داشتن اواز آفتاب و آفتاب سوختگی یکی از مسائلی است که به آن فکر کرده اید و به دنبال راهکار هستید.

نوزادان می توانند به سرعت تحت تاثیر آسیب های کوتاه و یا طولانی مدت ناشی از آفتاب سوختگی و یا گرمازدگی قرار بگیرند، به همین علت است که این موضوع بسیار حائز اهمیت است.  شاید برخی از افراد این موضوع را مسئله ای کم اهمیت بدانند، اما اگر از تاثیرات این آفتاب سوختگی کمی مطلع شوند، بدون شک نظرشان تغییر خواهد کرد. علاوه بر اینکه این آسیب درد، تب و کم آبی بدن نوزاد را در پی دارد،  تنها یک آفتاب سوختگی در طول دوران طفولیت می تواند خطر ابتلای کودک به ملانوم که نوعی سرطان پوست مرگبار است را افزایش دهد.

اگر تنها نشانه آفتاب سوختگی نوزادتان، فقط قرمز شدن پوست است، آفتاب ‌سوختگی شدید نیست و شما می‌ توانید آن را در خانه درمان کنید. اما اگرروی پوست او تاول ایجاد شود، درد زیادی داشته باشد، یا شروع به نشان دادن علایم دیگری مانند استفراغ، تب، یا سردرد کند، مشکل می ‌تواند جدی ‌تر شود. یک نشانه دیگر که باید مراقب آن باشید، تجمع چرک در مناطق آسیب ‌دیده است ، زیرا این می ‌تواند منجر به عفونت شود.

حتما تاکنون به این سوال که “برای حفظ کودکم از آفتاب سوختگی باید چه کاری انجام بدهم؟” برخورده اید، در قسمت زیر به اقداماتی که باید در این رابطه انجام دهید اشاره می کنیم:

  • حتی الامکان قبل از ۶ ماهگی، فرزند دلبندتان را از نور مستقیم خورشید دور نگه دارید و زمانی که قصد بیرون رفتن با او دارید، به خصوص در ماه های اولیه، مراقب باشید که اقدامات محافظتی را انجام دهید.
  • تابش نور خورشید در بین ساعات ۱۰ صبح تا ۴ بعدازظهر به اوج خودش می رسد، بنابراین اگر قصد پیاده روی با دلبندتان را دارید سعی کنید قبل از ساعت ۱۰ صبح و یا بعد از ساعت ۴ بعداز ظهر به بیرون بروید. اگر فکر می کنید آفتاب سوختگی کودکتان در روزهای ابری و سرد زمستان موضوعی محال است، اشتباه می کنید. درست است که در این روزها سوختن پوست با نور مستقیم خورشید اتفاق نمی افتد، اما اشعه‌ های ماورای ‌بنفش ( UV )مسئولیت سوزاندن پوست را بر عهده دارند. اشعه یو وی می ‌تواند در تمام طول روز، تمام طول سال، حتی در میانه زمستان به پوست آسیب بزند. هنگامی که این اشعه پوست نوزاد را بسوزاند شما متوجه این موضوع نمی شوید، بلکه اثرات آن را بعدا خواهید دید.
  • کودک خود را در مکان ‌های حفاظت ‌شده نگاه دارید
  • استفاده از کالسکه برای جلوگیری از آفتاب سوختگی پوست کودک، راه حلی ایده آل است. سایه بان کالسکه در برابر اشعه ماورابنفش از پوست کودک شما محافظت خواهد کرد.
  • سعی کنید کودکتان را در سایه نگه دارید. برای مثال، زیر درخت یا چتر! ممکن است تعجب کنید اگر بدانید سایه در برابر اشعه های یو وی تنها یک حفاظت جزئی را فراهم کند. بدون کرم ضد آفتاب و یا محافظ های دیگر، حتی یک کودک در سایه هم می ‌تواند آفتاب سوخته شود. اگر میل دارید روز خود را در کنار ساحل یا پارک سپری کنید، یک چادر مسافرتی در فضای باز با حفاظت از اشعه یو وی می ‌تواند بچه شما را خنک نگه داشته و از او محافظت کند.
  • به نوزادتان لباس مناسب بپوشانید. بازوها و پاهای نوزادتان را با لباسی سبک و رنگی بپوشانید. رنگ های روشن گرما را منعکس می کنند و نسبت به رنگ های تیره که گرما را جذب می کنند، پوست را خنک تر نگه می دارند.
  • اورا هیدراته (مرطوب) نگه دارید. how-do-keep-baby-safe-sun--min

بعد از گذشت ۶ ماه از سن کودک، می توانید از کرم ضدآفتاب برای حفاظت پوست او استفاده کنید. کرم ضدآفتابی با SPF 15+ برای این منظور مناسب است. نیم ساعت قبل از بیرون رفتن کرم ضدآفتاب را به قسمت هایی از صورت، دست ها و پاهای کودک بزنید و هر دو ساعت یک بار آن را تجدید کنید. حفاظت کودک نوپا از خورشید نیاز به کمی تلاش و فکر بیشتری دارد. در این مورد باید اقدامات محافظتی را به او آموزش دهید.

برای کودک نوپا از کرم ضدآفتابی با SPF بالاتر استفاده کنید. کرم های ضد آب و مقاوم در برابر آب، انتخاب خوبی برای کودکانی است که آرام نمی ‌گیرند و پیوسته به دنبال بازیگوشی هستند. محوطه بیرونی که کودک در آن بازی می کند را بررسی کنید تا مطمئن شوید که سایه کافی برای بازی کودک وجود دارد.

  • کلاه و عینک آفتابی را فراموش نکنید. یک کلاه لبه پهن انتخاب کنید که از صورت، گردن و گوش‌ های او در برابر آفتاب محافظت کند. با کمی تلاش و برنامه‌ ریزی، کودک شما به راحتی، با امنیت از فضای بازی خود لذت خواهد برد.

آفتاب سوختگی را به درستی درمان کنید اگر روی بینی و یا شانه کودکتان التهاب و یا تغییر رنگ را مشاهده کردید، آن را جدی بگیرید، از هیدراته بودن او مطمئن شده و مسکن مناسبی مانند قطره calpol به او بدهید و به پزشک مراجعه کنید. لوسیون کالامینا و محصولات آلوئه ورا نیز گزینه های مناسبی برای درمان هستند.

مواردی که باید از آن ها اجتناب کنید:

  1. استفاده از یخ و یا آب یخ روی پوست سوخته کودک، چرا که این کار باعث آسیب بیشتر می شود.
  2. استفاده از محصولات ضدعفونی کننده که حاوی بنزوکائین است زیرا ممکن است مواد شیمیایی سمی پوست را تحریک و یا باعث واکنش آلرژیک شود.
  3. قرار دادن محصولات نفتی مانند وازلین بر روی پوست سوخته، این می‌تواند باعث بدتر شدن اوضاع شود.
  4. استفاده از یک محصول مرطوب یا ضد عفونی‌کننده که حاوی الکل است.
  5. دادن مسکن به کودک کوچکتر از ۱۲ ماه بدون مشورت با پزشک!
فاطمه زاهدی
مهندسی نرم افزار خوندم، اما حیطه کاریم هیچ ربطی به رشته‌م نداره. طراح هستم و به شدت عاشق فوتوشاپ و ایلاستریتور. عکاسی و عکاس بودن حسرت همیشگی زندگیمه، خدا رو چه دیدی شایدم یه روز تونستم بهش برسم:) نویسندگی و تولید محتوا چیزیه که به معنای واقعی روحمو ارضا میکنه. سال 91 اولین تجربه کاری تولید محتوا رو شروع کردم و الان شش ساله مداوم ادامه‌ش دادم و برای سایت‌های مطرح زیادی نوشتم.