ناسا از وجود تقریبا قطعی حیات فرازمینی خبر می دهد

احتمال حیات فرازمینی به قطعیت نزدیک می شود
احتمال حیات فرازمینی به قطعیت نزدیک می شود

حیات فرازمینی تنها به معنای حیات موجودات فضایی نیست. این حیات می تواند به هر شکلی باشد. این درست چیزی ست که ناسا به آن اشاره می کند. در کنفرانس سازمان ملی هوانوردی و فضایی آمریکا که اخیرا برگزار شد، ناسا از وجود حیات فرازمینی به صورت تقریبا قطعی خبر داد، اما ماهیت این حیات را هنوز نمی توان تعیین کرده و تشخیص داد.

ادامه زندگی بشر بیرون از کره ی زمین

پیش از این درباره ی نابودی زمین با فرا رسیدن مرگ خورشید صحبت کرده بودیم. به این دلیل و با گرمایش زمین و تغییرات اقلیمی، سال هاست که دانشمندان و دولت های ابرقدرت در تکاپوی مهیا ساختن شرایط مهاجرت انسان به کره ای دیگر هستند. به واقع ما با تخریب زمین، به دنبال کره ای دیگر هستیم تا حیات خود را در آن جا ادامه دهیم. برای ادامه ی زندگی بشر روی کره ای دیگر، نیازمند وجود فاکتورهایی از حیات به عنوان سرآغاز آبادانی در سیاره ی مقصد می باشیم.

احتمال حیات فرازمینی به قطعیت نزدیک می شود
احتمال حیات فرازمینی به قطعیت نزدیک می شود

نظریه زورباچن

زورباچن معاون دپارتمان ماموریت های علمی ناسا نظریه ای دارد که در آن به طبیعت قدرتی ورای تصور ما منتسب می داند.

به گفته ی وی این که فکر کنیم مولکول های آب تنها می توانند روی کره ی زمین یا شرایط محیطی دقیقا مشابه با آن حضور داشته باشند، ساده انگاری و کوربینی است.

او طبیعت را در نوک هرم قدرت حیات در نظر گرفته و معتقد است که حیات به شکلی که هنوز آن را نمی شناسیم می تواند در سیاره های دیگر به صورت بالقوه یا حتی بالفعل حضور داشته باشد.

حیات فرازمینی
حیات فرازمینی

این تنها به کشف بخار آب در سطح مریخ بازنمی گردد و مولکول های آب در مریخ تنها دلیل ادعای زورباچن نیستند.

بلکه وی معتقد است که طبیعت قابلیت این را دارد که خارج از فرم تغییرات زمینی خود، در فضا به شکلی دیگر مبدل شود و حیات فرازمینی در آن ادامه یابد.

سیاره هایی مانند زحل، مریخ، انسلادوس و … ثابت کردند که گونه ای از جانداران قادر به حیات در سطح آن ها هستند. البته به هیچ وجه نمی توانیم انسان را سازگار با ادامه ی حیات روی سطح سیاره ای با چند صد درجه برودت زیر صفر تصور کنیم.

سیاره برنارد مقصد بعدی بشر برای حیات فرازمینی

اما اگر به راستی بخواهیم روزی را خیال کنیم که بشر آماده ی ترک زمین بوده و یا چاره ای جز آن نداشته باشد، سیاره ی برنارد می تواند بهترین مقصد بشر برای ادامه حیات باشد. البته این فرضیه ای ست که در حال حاضر در نظر می گیریم و مشخص نیست در قرن های آتی، چه سیاره ها و پتانسیل هایی در کهکشان ها کشف شود.

سیاره ی برنارد در حال حاضر شبیه ترین موقعیت را نسبت به کره ی زمین دارد. این سیاره اگر چه همچنان از مشکل برودت دما برخوردار است، اما حضور آب در لایه های زیر سطح آن، تقریبا قطعی می باشد. در صورت گرم شدن سیاره، می توان شرایطی را داشت که آب های زیرسطحی آن بیرون آمده و چرخه ی رشد و حیات در آن شکل بگیرد.

سیاره ی برنارد نزدیک به ۶ سال نوری از کره ی ما فاصله دارد و فاصله ی آن با خورشید نیز ایده آل است. زیرا نبود نور در محیط سیاره در صورت داشتن شرایط حیات فرازمینی ، آن را مملو از حضور میکروب ها و ارگانیسم های بر پایه میکروبی می کند. جالب است بدانید که این سیاره به اندازه ی ۳.۲ برابر از کره زمین بزرگتر است.

احتمال حیات فرازمینی به قطعیت نزدیک می شود
احتمال حیات فرازمینی به قطعیت نزدیک می شود

در حال حاضر اطلاعات بیشتری در خصوص برنارد وجود ندارد و همچنان محققان و منجمان در حال مطالعه این سیاره که در اصطلاح خود آن را سیاره B نیز می نامند، هستند.

تنها چیزی که از آن مطمئن هستیم این است که اگر جنس این سیاره مانند نپتون از توده های گازی باشد، حتی در صورت وجود اقیانوس های آبی، حیات فرازمینی انسان روی آن منتفی است. تنها اگر سیاره سنگی بوده و ساختار آن به این شکل باشد، اقیانوس های بالفعل زیر پوسته ی آن می توانند نوید شروع یک چرخه ی حیات را بدهند.

سمیرا نقیبی
کارشناسی ریاضی محض خواجه نصیر/ چندین سال سابقه کاری در سرپرستی فروش محصولات شبکه داشتم و از سال 93 به بعد سفر هیجان انگیز به دنیای بی انتهای تولید محتوا و سئو برای من آغاز شد. به تکنولوژی، گردشگری، بهداشت و سلامت و هر چیز زمینی و آدمیزادی علاقه مند هستم...