همه چیز درباره ی هیپنوتیزم

هیپنوتیزم
هیپنوتیزم

هیپنوتیزم یکی از فرایندهای علمی است که در آن سطح هوشیاری فرد را با روش های مخصوصی عمیق می کنند تا بتواند توجه و تمرکز بیشتری پیدا کند. این روش همیشه برای افراد حیرت انگیز بوده است و اکثریت دوست دارند برای یکبار هم که شده، از این روش روی فردی استفاده کنند. اما آیا هیپنوتیزم می تواند افراد را کنترل کند؟ آیا توانایی فاش کردن حقایق را دارد؟ با ما باشید چرا که قصد داریم در این مطلب همه چیز درباره ی هیپنوتیزم را برای شما بیان نمایید.

همه چیز درباره هیپنوتیزم
همه چیز درباره هیپنوتیزم

هیپنوتیزم

هیپنوتیزم یا همان خوابگری برای سال ها نزد افراد مختلف چیزی شبیه به سحر و جادو بوده است. اما مدت هاست که این باورهای غلط از میان رفته اند. به همین دلیل ما هم قصد داریم شما را با واقعیت این روش علمی آشنا کنیم.
این، یک روش علمی اثبات شده ایست که در آن حواس و تمرکز افراد را تقویت می نمایند تا بتوانند از آن طریق به ضمیر ناخودآگاه فرد دسترسی پیدا کنند. البته لازم به ذکر است که هر فردی نمی تواند این فرآیند را پیاده سازی کند و تنها روانشناسانی که دارای گواهینامه ی علمی با مهارت بالایی باشند، اجازه ی این کار خواهند داشت. گفتنیست که اگر این کار به دست افراد خبره انجام نشود، می تواند تاثیرات روانی و عصبی بسیار بدی را روی هیپونتیزم شونده بگذارد.
هیپنوتیز بر دو نوع خود هیپنوتیزم و دگر هیپنوتیزم است. به شاخه ای که فرد به دست خود هیپنوتیزم می شود، خود هیپنوتیزم، و به شاخه ای که این کار به دست فرد دیگری انجام می شود، دگر هیپنوتیزم گفته می شود.

 

همه چیز درباره هیپنوتیزم
همه چیز درباره هیپنوتیزم

مراحل هیپنوتیزم:

برای آنکه فردی در این خواب مصنوعی فرو رود، می بایست مراحلی پشت سر گذاشته شود. این مراحل به شرح زیر هستند:

پذیرش:

گام اول در این روش علمی، پذیرش است. یعنی اینکه هیچ فردی را نمی توان به زور و اجبار هیپنوتیزم کرد، چرا که این فرایند علمی، نیازمند همکاری هیپنوتیزم شونده هست. لازم به ذکر است که میزان پذیرش در افراد مختلف با یکدیگر متفاوت است، حتی برخی از افراد به کلی نمی توانند در این فرایند شرکت داشته باشند، چرا که میزان پذیرش آن ها بسیار اندک است.

تمرکز:

گام دوم در این فرایند، تمرکز است. برای این کار می بایست ذهن فرد بسیار آرام شود، چرا که فرد می بایست به عمیق ترین سطح تمرکز برسد، در غیر این صورت فرآیند هیپنوتیزم با چالش های فراوانی رو به رو می شود و در نهایت به شکست می انجامد. به همین منظور، فرد می بایست در شرایط ریلکس و آرامی قرار بگیرد، بنا بر این از هیپنوتیزم شونده خواسته می شود تا بنا بر خواسته ی خود بنشیند و یا دراز بکشد. او می بایست نفسی های عمیق و منظمی بکشد، ماهیچه ها و عضلات بدنش را رها کرده و تمرکز کند. با این کار او ذهن خود را رفته رفته آرام کرده و خوابیدن را به خود تلقین می کند.

تلقین:

این مرحله، بسیار مهم است، چرا که اساس فرآیند را بنا می سازد. تلقین در واقع محرک های دیداری یا شنیداری هستند که فرد را در شرایط خواب عصبی قرار می دهد تا او بتواند بهتر به خواب فرو رفته و تمرکز کند. به عنوان مثال گوش دادن به تیک تاک ساعت و یا خیره شدن به نقطه ای می تواند نوعی محرک محسوب شود. هیپنوتیزم کننده در این مرحله، فرد را آرام کرده و او را به خوابیدن تشویق می کند.

هیپنوتیزم:

هنگامی که فرد به خواب تلقینی فرو رفت، فرآیند اصلی این روش درمانی آغاز می شود. در این حالت فرد به سطوحی از هوشیاری و ناخودآگاه عمیق خود دسترسی پیدا می کند که در شرایط عادی نمی تواند از آن ها استفاده کند. در این بخش هیپنوتیزم کننده می تواند با استفاده از روش های مختلف، فرد را درمان کند. از او سوال هایی نماید و یا دستوراتی را به وی دهد.

بازگشت:

این مرحله بسیار مهم است، چرا که این کار به آسانی بیدار کردن از یک خواب معمولی نیست. در این بخش، هیپنوتیزم کننده از محرک های تلقینی استفاده می کند تا فرد را بیدار کند.

باورهای اشتباه درباره هیپنوتیزم:

برخی از افراد بر این باورند که این روش، فرآیندیست که در آن فردی با توانایی و قدرت بالا، کنترل فردی دیگر را بر عهده می گیرد. اما باورهای امروزی و علمی می گوید که فرد هیپنوتیزم کننده نقش راهنما را بر عهده دارد و این خود فرد است که کار اصلی را انجام می دهد و جریان امور را به دست می گیرد.
جالب است بدانید برخی از افراد بر این باورند که فرد هیپنوتیزم شده، ممکن است هرگز از خواب مصنوعی بیدار نشود. این باور اشتباه است، چرا که فرد می تواند بدون حضور هیپنوتیزم کننده نیز از خواب بیدار شود که البته بهتر است این کار به روال طبیعی و با دستور وی انجام شود.

هیپنوتیزم
هیپنوتیزم

این روش علمی کجا کاربرد دارد؟

از این روش علمی، برای حل مشکلات و ریشه یابی بسیاری از مسائل مانند اختلالات روانی، مشکلات هیجانی، عاطفی، استرس و … استفاده می شود. حتی برخی از پزشکان بر این باورند که این روش درمانی می تواند بیماری هایی مانند سرطان، قلبی و عروقی و بیماری های گوارشی کمک کند و همچنین در درمان چاقی و لاغری و همچنین ترک سیگار موثر واقع شود.

همان طور که می دانید، سیستم عصبی در قسمت های مختلف بدن وجود دارد که می تواند روی بیماری افراد تاثیر گذار باشد. به همین دلیل این کار می تواند در روند درمان و یا آرام کردن دردها در نقاط مختلف بدن که با سیستم عصبی درگیر هستند، موثر واقع شود.

همان طور که خواندید، این روش، نه تنها جادو و طلسمی برای کنترل افراد نیست، بلکه یک روش علمی می باشد که بدان وسیله به ناخودآگاه افراد برای کمک به آنان دسترسی پیدا می کنند.

سمیرا نقیبی
کارشناسی ریاضی محض خواجه نصیر/ چندین سال سابقه کاری در سرپرستی فروش محصولات شبکه داشتم و از سال 93 به بعد سفر هیجان انگیز به دنیای بی انتهای تولید محتوا و سئو برای من آغاز شد. به تکنولوژی، گردشگری، بهداشت و سلامت و هر چیز زمینی و آدمیزادی علاقه مند هستم...