سئو داخلی (on-page seo) و سئو خارجی (off-page seo) چیست؟

در این مقاله قصد داریم تا در درباره سئو داخلی (on-page seo) و سئو خارجی (off-page seo) بیشتر توضیح دهیم. در مقاله قبل درباره سئو و لزوم بکارگیری آن صحبت کردیم و اطلاعات کلی را درباره آن شرح دادیم.

همانطور که ذکر کردیم بهینه سازی موتورهای جستجو (seo) را می توان به دو بخش سئو داخلی (on-page seo) و سئو خارجی (off-page seo) تقسیم بندی کرد، که توجه به هر یک از آن ها برای موفقیت یک وب سایت حیاتی است. به طور کلی سئو داخلی به موتورهای جستجو کمک می کند تا سایت شما را شناسایی کنند و سئو خارجی به موتورهای جستجو این اجازه را می دهند تا میزان اعتبار و محبوبیت وب سایت شما را بسنجد.

هر اقدامی که انجام می دهید تا رتبه سایت خود را در گوگل افزایش دهید و در میان رقبا بهتر دیده شوید، جزئی از On-page سئو و off-page seo است.

سئو داخلی on-page seo چیست؟

سئو داخلی عمل بهینه سازی بخش های مختلف وب سایت شماست که بر رتبه بندی موتورهای جستجو تاثیر می گذارد. تمام اقداماتی که شما در داخل وب سایت خود انجام می دهید و می توانید آن ها را تغییر دهید جزئی از سئو داخلی است و به شرح زیر می باشد:

برچسب عناوین

شما در هر صفحه از سایت خود نیاز به عنوان صفحه دارید، از این رو انتخاب بهترین عنوان حائز اهیمت است. برای انتخاب این عنوان باید به موضوع صفحه، تعداد کلمات عنوان و نکات دیگری توجه داشته باشید.

تگ های هدینگ

عنوان ها معمولا بزرگترین کلمات در صفحه هستند و به همین خاطر موتورهای جستجو وزن این کلمات را بیشتر از دیگر کلمات درون سایت می بیند. این تگ ها غالبا به صورت تگH5 ، H4، H3، H2،H1 و H6 شناخته شده و بر اساس میزان اهمیت از بزرگ به کوچک دسته بندی می شوند. به طور مثال، برای عنوان اصلی هر صفحه از تگ H1 استفاده می شود. برای شناسایی صفحه شما توسط موتورهای جستجو باید کلمات کلیدی مد نظر خود را بر اساس اولویت در تگ ها قرار دهید.

ساختار URL

ساختار URL صفحه باید با موضوع و عنوان صفحه شما همخوانی داشته باشد، بنابراین اگر صفحه دارید که درباره موضوعی خاص درون آن محتوا قرار داده اید، کلمات کلیدی آن باید درون URL شما گنجانده شود.

Alt tag برای تصاویر

قرار دادن یک متن برای هر عکس، این اجازه را به موتورهای جستوجو می دهد تا زمانی که عکس شما درون یک صفحه نمایش داده نشد، آن متن جایگزین نمایش داده شود و بر اساس آن، موتورهای جستجو از موضوع عکس مطلع شوند. هر سیستم مدیریت محتوا باید این اجازه را به شما دهد که بتوانید متنی را به عکس خود اضافه کنید. این متن باید شامل کلمات کلیدی محتوای صفحه شما باشد تا موتورهای جستجو موضوع صفحه را به درستی تشخیص دهند.

سرعت بارگذاری صفحات

یکی دیگر از مواردی که باید در سئو داخلی به آن توجه کرد، سرعت لود شدن صفحات سایت است. گوگل به دنبال وب سایتی است که بتواند اطلاعات مورد نیاز کاربر را با سرعت به او نمایش دهد. در نتیجه سرعت پایین سایت شما می تواند یک امتیاز منفی بر سئو سایت باشد. بنابراین بهینه کردن کدهای سایت، کم کردن حجم عکس ها و هر اقدامی جهت افزایش سرعت سایت می تواند سایت شما را در نتایج گوگل بالاتر ببرد. علاوه بر آن، سرعت پایین وب سایت می تواند باعث شود تا کاربر حوصله منتظر ماندن نداشته باشد و صفحه شما را ببندد و صفحه رقیب شما را باز کند.

محتوای صفحه

محتوای صفحه یکی از با اهمیت ترین نکات در سئو سایت است. محتوای یک صفحه باید مفید باشد و به نیاز کاربر پاسخ دهد. محتوای صفحه شما در گام اول نباید کپی شده از وب سایت ها دیگر باشد؛ در این صورت گوگل به شدت وب سایت شما را جریمه خواهد کرد. محتوای شما باید دسته اول، جذاب و شامل اطلاعات کامل و جامعی باشد. از این رو گوگل روش های متفاوتی برای اندازه گیری میزان کیفیت محتوای سایت دارد.

لینک های داخلی

لینک های داخلی برای انتقال کاربر از یک صفحه به صفحه ای دیگر دورن وب سایت شما است. این لینک ها که می توانند یه یک کلمه کلیدی و یا یک لینک داده شوند، کاربر را برای اطلاعات بیشتر درباره آن کلمه کلیدی، به صفحه ای دیگر از سایتتان راهنمایی می کند. کلیک کردن کاربر بر روی لینک و وارد شدن او به یکی دیگر از صفحات وب سایتتان می تواند باعث بهبود سئوی سایت شما شود. زیرا با این کار موتورهای جستجو درمی یابند که محتواهای سایت شما برای کاربران جذاب بوده و آن ها تقریب به خواندن دیگر صفحات سایت شما کرده است.

سئو خارجی off-page seo

اصلی ترین رکن سئو خارجی، لینک دادن وب سایت های دیگر به سایت شما است. لینک دادن وب سایت های دیگر به سایت شما، برای گوگل این معنا را دارد که محتوای موجود در سایت شما، از نظر دیگر وب سایت ها مفید بوده و آن ها قصد دارند تا آن را به کابران خود معرفی کنند.

سئو خارجی به دو صورت کلاه سفید و کلاه سیاه انجام می شود؛ یعنی برخی برای افزایش لینک از سایت های دیگر، اقدام به خرید آن می کنند که با نام لینک سازی کلاه سیاه شناخته می شود. این کار می تواند به شدت بر روی سایت شما اثر منفی داشته باشد.

برای لینک سازی کلاه سفید، ابتدا به تولید محتوای ارزشمند و مفید نیاز دارید. به اشتراک گذاشتن محتواهای وب سایتتان در شبکه های اجتماعی و توسط کاربران یکی دیگر از روش های لینک سازی است. استفاده از رپرتاژ آگهی نیز می تواند روش دیگری برای لینک سازی باشد. پست نویسی به صورت مهمان در وب سایت های دیگر باعث لینک سازی در این وب سایت ها می شود.

اما نکته ای که کارشناسان سئو بیان می کنند، ارزش و کیفیت لینک ها است نه تعداد آن ها. یعنی لینک دادن به وب سایت هایی که جایگاه بالاتری را نسبت به سایت شما دارند بسیار با اهمیت است و کیفیت بهتری را برای لینک شما به همراه خواهند داشت. همچنین لینک دادن به وب سایتی با موضوع مشابه وب ساییتان نیز اهمیت ویژه ای دارد.