کشف سیاره بیگانه هم اندازه کره زمین

کشف سیاره بیگانه هم سایز زمین

در یکی از آخرین ماموریت های ناسا، کشف سیاره بیگانه نزدیک به ستاره ی HD 21749 انجام شد. این سیاره تقریبا هم سایز و اندازه ی کره زمین است و به این لحاظ منحصر به فرد به نظر می رسد. ناسا از وجود قطعی حیات فرازمینی خبر داده است و به شدت دنبال پیدا کردن سیاره هایی مناسب برای ادامه زندگی می باشد.

کشف سیاره بیگانه

کشف سیاره بیگانه هم اندازه با کره زمین به وسیله ی TESS ماهواره نقشه خوان فراخورشیدی گذران ناسا صورت گرفته است. این سیاره حول محور ستاره ی HD 21749 چرخیده و به اندازه ی ۵۳ سال نوری از کره زمین فاصله دارد.

کشف سیاره بیگانه هم سایز زمین

تصور نکنید چون این سیاره بیگانه با کره زمین هم سایز است، پس شرایط مشابهی نیز برای زندگی و حیات دارد. مطالعات مقدماتی صورت گرفته روی این سیاره، حاکی از آن است که پتانسیل های حیات روی آن وجود نداشته و از این جهت شباهتی با کره زمین ندارد.

اما از سویی دیگر به نظر می رسد که TESS توانسته بر مدار ماموریت های خود، بسیار موفق ظاهر شود. TESS در ماه آوریل سال ۲۰۱۸ میلادی بر راکت فالکون ۹ اسپیس ایکس قرار گرفته و به مدار زمین وارد شد. ماموریت اصلی آن نیز پیدا کردن سیاره هایی بود که به ستارگان اصلی نزدیک بوده و یا حول محور آن ها گردش داشتند.

به واقع ماموریت و هدف اصلی TESS از سوی ناسا، پیدا کردن سیاراتی ست که بتوانند به نوعی پتانسیل حیات داشته و به عنوان جایگزینی برای زندگی روی کره ی زمین انتخاب شوند. سال هاست که سازمان های فضایی، به ویژه ناسا به دنبال سیاره ای هستند که بتوان بستر حیات را بر آن گسترانده و پیش از پایان کره زمین، به آن پناه برد.

اما این سیاره بیگانه که اخیرا مورد کشف قرار گرفته است، هیچ یک از فاکتورهای لازم برای شروع حیات را نداشته و تنها هم سایز بودن آن با کره زمین؛ جالب به نظر می رسد.

کشف سیاره بیگانه هم سایز زمین

بزرگ ترین مشکل این سیاره درجه حرارت بالایی ست که در جو آن وجود دارد. ستاره ی HD 21749 بسیار داغ و پرنور بوده و چیزی در حدود ۸۰ درصد خورشید جرم دارد. به علت آن که هر چرخش کامل آن چیزی نزدیک به ۷.۸ روز معادل روزهای زمینی، به طول می انجامد؛ دمای سیاره بسیار بالاست و همین آن را غیرقابل سکونت می نماید.

البته این پایان ماجرا نیست. کشف چنین سیاره ای، نویدبخش یافتن سیاره های مشابهی اطراف ستاره های پرنور است که شاید در نهایت یکی از آن ها شرایط حیات را داشته باشد. فاصله ی کافی از ستاره و سرعت چرخش به دور آن، می تواند فاکتورهای لازم برای زندگی روی سیاره را رقم بزند.

دیانا دراگومیر از موسسه کاولی با موضوعیت اخترفیزیک و پژوهش های فضایی؛ معتقد است که جستجو اطراف ستاره های کوچک تر و کم حرارت تر، می تواند ما را به سمت کشف سیاره هایی سکونت پذیر هدایت کند.

سمیرا نقیبی
کارشناسی ریاضی محض خواجه نصیر/ چندین سال سابقه کاری در سرپرستی فروش محصولات شبکه داشتم و از سال 93 به بعد سفر هیجان انگیز به دنیای بی انتهای تولید محتوا و سئو برای من آغاز شد. به تکنولوژی، گردشگری، بهداشت و سلامت و هر چیز زمینی و آدمیزادی علاقه مند هستم...