بازی کودکان

بازی کودکان

بازی کودکان آینده ی آنان را می سازد ؟

اگر قرار باشد همه ی بچه ها بازی کنند چه بازی هایی مفیدتر است ؟ در این میان تکلیف بچه هایی که تحت مراقبت شدید خانواده هستند و نمی توانند بازی کنند یا کودکان کار که فرصت بازی کردن ندارند چیست ؟ در این مقاله از تاثیرات مثبت بازی کردن بر رشد همه جانبه کودک سخن خواهیم گفت و به نقش والدین در این زمینه اشاره خواهیم کرد ، ضمن اینکه به عواقب محرومیت از بازی در کودکان نیزخواهیم پرداخت.

 با آراد موبایل همراه باشید.

بازی کودکان

بازی کودک

بازی به فعالیتی گفته می شود که کودک از سر شوق و میل انجام می دهد وهدفش لذت بردن و سرگرم شدن است. بازی ها طیف گسترده ای را در برمی گیرند که ازآن جمله می توان به بازی های حرکتی ، بازی های فکری ، بازی های رایانه ای و … اشاره کرد .

 

تاثیرات مثبت بازی کردن بر کودکان

ضمن بازی کردن “مهارت های اجتماعی، روانشناختی “مختلفی در کودک پرورش می یابد که موجب رشد هماهنگ دستگاه­ها­ی درونی واعضای بدن او می شود . این رشد امکانات بالقوه ی فراوانی را در او بالفعل می سازد که به برخی از آن ها در زیر اشاره می کنیم .

  • بازی کردن به کودک این امکان را می دهد که از قدرت تخیل خود بهره ببرد و در این میان بسیاری از استعدادهای نهفته ی او شکوفا می شود .
  • کودک در بازی کردن است که با رعایت قوانین آشنا می شود .
  • کودک در بازی احساساتش را می تواند به راحتی بروز دهد .
  • بازی کردن سبب تقویت حواس پنجگانه ی کودک می شود و رشد مغزی او را بهبود می بخشد
  • بازی کردن سبب تقویت یادگیری کودک در سایر زمینه ها می گردد .

 

 

بازی کودکان
بازی کودکان

نقش والدین در بازی کردن کودکان

والدین می توانند ضمن بازی کردن کودکانشان باعث شوند این لحظات مسرت بخش موثرتر گردد. در ادامه مقاله به برخی از این دسته کارها می پردازیم .

-والدین ازمحدود کردن کودکشان ضمن بازی کردن پرهیزکنند ودر بازی او دخالت نکنند، صرفا به عنوان یک مشاور در کنارش باشند .

-والدین ضمن فراهم کردن محیطی برای بازی کردن کودکشان به سن ، جنسیت و توانایی های فردی فرزند خود دقت کنند و در انتخاب وسایل بازی و هم بازی ها به رشد جسمی و ذهنی کودک خود توجه داشته باشند.

– اگر کودک در بازی های گروهی شرکت می کند به او آداب اجتماعی و همیاری با دیگران را بیاموزند .

بازی کودکان
بازی کودکان

تاثیرات محرومیت از بازی در کودکان

کودکان همواره نیازمند بازی هستند ، محرومیت از بازی به معنای عدم وجود فرصت هایی است که درآن کودک می تواند با بسیاری از تجربیات حساس و حیاتی زندگی آشنا شود. در ادامه ی مطلب به برخی از تاثیرات مخرب بازی نکردن برکودک می پردازیم :

 

-کودکی که بازی نکرده باشد رفتار خشونت آمیز و ضد اجتماعی بیشتری دارد.

-در اکثر کودکان محروم از بازی نشانه های افسردگی ، احساسات سرکوب شده ، بیقراری مفرط و چاقی دیده می شود .

-رشد ساختمان اصلی و عملکرد نواحی اختصاصی مغزدر آن­ها  حدود بیست تا سی درصد کمتر از کودکانی است که از موهبت بازی کردن برخوردارند .

 

بازی کودکان

پیشگیری و درمان

در خصوص بازی کردن کودک در دوره ی سرنوشت ساز کودکیش همین نکته را بگوییم که امکان بقای سلامت روانی و در بسیاری از موارد سلامت جسمانی کودک در آینده بستگی به این موضوع دارد که والدین تا چه اندازه برای این قضیه اهمیت قائل شوند و قبل از بچه دار شدن زیر نظر یک مشاور،آموزش هایی را در این زمینه ببینند یا بعد از تولد فرزندشان در صورت دیدن علائم منفی ذکر شده در مقاله “زمانیکه کودک امکان بازی ندارد به هر دلیل” ، جهت درمان سریعا به یک متخصص مراجع کنند .