طراحی لباس «شخصیت‌های مهم در صنعت مد»-قسمت اول

Fashion Designer-aradmag-021
طراحان لباس

طراحی لباس یکی از پردرآمدترین شغل‌های رایج در جهان است که تاریخچه آن به سال‌هایی دور برمی‌گردد و از گذشته تا به حال صنعت مد و لباس طراحان خلاق و با استعداد زیادی را به خود دیده است. در این مقاله معرفی کوتاهی از چند طراح برتر دنیا خواهیم داشت. با آرادمگ همراه باشید.

الکساندر مک کوئین «Alexander McQueen»

الکساندر مک کوئین یکی از طراحان مد مهم و برتر دنیاست که در سال ۱۹۶۹ در انگلیس به دنیا آمد. الکساندر متعلق به خانواده‌ای از طبقه متوسط بود و از همان دوران کودکی و نوجوانی علاقه بسیاری به طراحی لباس داشت. این علاقه به قدری بود که او در سن شانزده سالگی تصمیم گرفت دیگر به مدرسه نرود و قدم در مسیر طراحی لباس بگذارد.

Fashion Designer-aradmag-001
الکساندر مک کوئین-طراح لباس و مد

الکساندر با رفتن به یک مغازه خیاطی در لندن کار خود را در زمینه طراحی و دوخت لباس‌های مردانه شروع کرد. از آنجا که او علاقه بسیاری به صنعت طراحی و مد داشت فعالیت خود در این زمینه را ادامه داد و هیچگاه از این کار پشیمان نشد.

الکساندر برای ادامه فعالیت خود در صنعت مد با بسیاری از طراحان لباس که کار طراحی لباس در تئاتر را بر عهده داشتند، همکاری کرد و همچنین برای چند سال نیز به میلان سفر کرد و در آنجا با یک طراح مد ایتالیایی به نام «رومئو گیگلی» همکاری کرد.

مک کوئین تجربیات بسیاری در زمینه طراحی و مد کسب کرده بود اما او همیشه ایده‌هایی ناب و مخصوص به خود در ذهن داشت و علاقه داشت تا خط تولید منحصر به فردی برای خود راه اندازی کند. او برای تکمیل تحصیلات و اطلاعات خود تصمیم به ادامه تحصیل گرفت و در سال ۱۹۹۲ بعد از گذراندن دوره طراحی لباس مدرک کارشناسی ارشد خود را از دانشگاهی در لندن دریافت کرد.

Fashion Designer-aradmag-002
برند الکساندر مک کوئین

الکساندر قبل از اینکه برندی به نام خود راه اندازی کند سال‌های زیادی را به عنوان مدیر طراحی لباس برای برند «ژیوانشی» که متعلق به برند لوکس «لویی ویتون» بود مشغول به کار بود. با وجود اینکه کار در این سال‌ها برای الکساندر سخت بود و او را از ایده‌ها و آرزوهایش دور نگه می‌داشت؛ اما کار در این برند و تلاشش در این زمینه باعث شد در سه سال مختلف «۱۹۹۶،۱۹۹۷،۲۰۰۱» جایزه بهترین طراح مد سال در بریتانیا را از آنِ خود کند.

سرانجام در سال ۲۰۰۴ الکساندر توانست خط تولید طراحی‌های خاص خود را راه اندازی کند؛ همچنین خریداری بیش از ۴۰ درصد از سهام برند الکساندر مک کوئین توسط برند «گوچی» سبب شد او بتواند برند شخصی خود را توسعه و گسترش دهد.

الکساندر مک کوئین در سال ۲۰۱۰ زمانی که تنها ۴۱ سال سن داشت از دنیا رفت و مرگ او بعد از مدتی خودکشی اعلام شد.

کلوین کلاین «Calvin Klein»

یکی دیگر از سرشناس‌ترین طراحان مد در دنیا کلوین کلاین است که در نوامبر سال ۱۹۴۲ در آمریکا متولد شد. کلوین کلاین علاوه بر اینکه یکی از شناخته‌شده‌ترین برندها در زمینه طراحی لباس و مد است در زمینه‌های دیگری مانند عطر و جواهر نیز فعالیت دارد.

Fashion Designer-aradmag-003
کلوین کلاین-طراح لباس و مد

مادر کلوین علاقه بسیاری به صنعت مد و فشن داشت و این موضوع سبب شد تا کلوین نیز مانند مادرش به این صنعت علاقه مند شود. کلوین نیز مانند اکثر طراحان برتر مد در دنیا علاقه داشت تا برند مخصوص به خود را راه‌اندازی کند تا بتواند از ایده‌های شخصی خود در این زمینه استفاده کند.

اوضاع معیشتی خانواده کلاین چندان مناسب نبود اما این موضوع مانعی برای آرزوهای کلوین نبود. کلوین بعد از گذراندن دوره‌های آموزشی در یکی از مؤسسات مد در نیویورک توانست در سن ۲۱ سالگی فارغ التحصیل شود.

کلوین می‌دانست که برای قدم گذاشتن در این مسیر باید تلاش کرده و پول بیشتری به عنوان سرمایه به دست آورد؛ به همین منظور او هر کاری را برای رسیدن به هدفش انجام می داد به عنوان مثال او مدت زمانی را در مغازه پدرش به کار مشغول شد.

Fashion Designer-aradmag-004
برند کلوین کلاین

در سال ۱۹۶۸ کلوین به همراه یکی از دوستانش شرکتی تحت عنوان نام خودش تأسیس و کار رسمی خود را آغاز کرد. در ابتدا او کارش را با طراحی لباس‌های مردانه آغاز کرد و روز به روز بر موفقیت و شهرت او افزوده شد؛ به مرور زمان خط تولیدات برند کلوین کلاین گسترده تر شد و در حال حاضر این برند در بخش‌های مختلفی به مصرف‌کنندگان همیشگی خود خدمات با کیفیتی عرضه می کند.

کلوین کلاین همچنین توانست جایزه مد آمریکا را بین سال‌های ۱۹۷۳ تا ۱۹۷۶ دریافت کند و همچنین در سال ۱۹۹۳ مجموعه طراحی لباس‌های او نیز توانستند این جایزه را از آنِ خود کنند.

کریستین دیور «Christian Dior»

دیور یکی از مشهورترین و لوکس‌ترین برندهای موجود در جهان است که صاحب این برند کریستین دیور است؛ کریستین در سال ۱۹۰۵ در فرانسه به دنیا آمد. کریستین دیور از جوانی علاقه بسیاری به طراحی لباس داشت و برخلاف مخالفت پدرش با هنر تصمیم گرفت راه خود در این زمینه را پیدا کند.

Fashion Designer-aradmag-005
کریستین دیور-طراح لباس و مد

اولین حرکت حرفه‌ای کریستین در صنعت طراحی و مد برگزاری نمایشگاهی هنری از طرح هایش بود که به دلیل برخی مشکلات خانوادگی و اقتصادی این نمایشگاه هنری کار خود را ادامه نداد. دیور برای اینکه خود را از علاقه‌اش دور نکند بسیاری از طرح هایش را فروخت و همچنین در این مدت فعالیت خود در زمینه طراحی لباس را ادامه داد.

در سال ۱۹۴۶ کریستین دیور توانست برند شخصی خود را ثبت نماید و با همکاری «مارشال بوساک» که مردی ثروتمند و حامی افراد تازه کار بود؛ کار حرفه‌ای خود را آغاز کرد. مدیریت برند دیور تنها متعلق به کریستین دیور نبود؛ در طول سال‌های گذشته مدیریت این برند به اشخاص مختلفی مانند «ایوسن لورن» یا «جان گالیانو» سپرده شد.

Fashion Designer-aradmag-006
برند کریستین دیور

برند دیور یکی از لوکس‌ترین برندها در جهان محسوب می شود که طرفداران بسیاری در میان سلبریتی ها و حتی خانواده سلطنتی دارد. کریستین دیور در سال ۱۹۵۷ به علت سکته قلبی در سن ۵۲ سالگی از دنیا رفت.

دوناتلا ورساچه «Donatella Versace»

Fashion Designer-aradmag-007
دوناتلا ورساچه-طراح لباس و مد

دوناتلا ورساچه در خانواده‌ای هنرمند بزرگ شد؛ دوناتلا در سال ۱۹۵۵ در ایتالیا متولد شد. مادر دوناتلا خیاط برجسته‌ای بود و همچنین برادر او طراح لباس بود؛ از آنجا که دوناتلا ورساچه علاقه بسیاری به طراحی لباس و صنعت مد و فشن داشت تصمیم گرفت با برادرش همکاری کند و بعد از مدتی همکاری با برادرش و تحصیل در رشته طراحی، عنوان طراح لباس برند ورساچه را از آنِ خود کرد.

Fashion Designer-aradmag-008
برند ورساچه

این همکاری چندان دوام نداشت زیرا برادر دوناتلا از دنیا رفت و او در سال ۱۹۹۷ سِمتِ خود را به مدیر برند ورساچه تغییر داد. دوناتلا به تنهایی مدیریت برند ورساچه را بر عهده گرفت و نتیجه تلاش‌های شبانه‌روزی او برند مشهور ورساچه شد که در حال حاضر نه تنها در زمینه طراحی لباس بلکه در تولید محصولات دیگری مانند عطر و لوازم ‌خانگی نیز فعالیت دارد.

جورجیو آرمانی «Giorgio Armani»

از دیگر طراحان برتر و مهم در دنیا می توان به جورجیو آرمانی اشاره کرد که در سال ۱۹۴۳ در یکی از شهرهای ایتالیا متولد شد. رشته اصلی جورجیو پزشکی بود اما از آنجا که این رشته علاقه اصلی او نبود از ادامه تحصیل انصراف داد و مدتی بعد از آن هم وارد ارتش شد. جورجیو و خانواده‌اش در دوران جنگ جهانی دوم زندگی سختی داشتند.

Fashion Designer-aradmag-009
جورجیو آرمانی-طراح لباس و مد

قبل از اینکه جورجیو وارد صنعت مد و فشن شود در یک مغازه به عنوان طراح ویترین استخدام شد؛ همچنین او فروشندگی در فروشگاه لباس‌های مردانه را نیز تجربه کرد. در همین سال‌ها بود که جورجیو به سمت طراحی لباس کشیده شد و از آنجا که در این زمینه استعداد داشت در اوایل دهه ۱۹۶۰ در یک کمپانی به نام «نینو چروتی» در سِمت طراح لباس مردانه شروع به کار کرد.

جورجیو کار حرفه‌ای خود را با طراحی برای برخی از تولیدکنندگان لباس شروع کرد و علاقه او به این کار باعث شد تا تصمیم بگیرد برند شخصی خود را راه بیندازد. او ابتدا یک شرکت طراحی تأسیس کرد و طراحی برای برندهای مختلف را بر عهده گرفت و سرانجام در سال ۱۹۷۵ خط تولید برند شخصی خود را تحت عنوان جورجیو آرمانی راه اندازی کرد.

Fashion Designer-aradmag-010
برند جورجیو آرمانی

از سال ۱۹۷۹ تا سال ۱۹۹۵ برند جورجیو آرمانی محصولات خود را در زمینه‌های مختلفی همچون عطر، لباس زیر، لباس زنانه و مردانه، لوازم اسکی و… گسترش داد. در حال حاضر جورجیو آرمانی یکی از موفق‌ترین طراحان ایتالیایی است که شهرتی جهانی دارد.

مایکل کورس «Michael Kors»

طراح مد و لباس آمریکایی؛ مایکل کورس در سال ۱۹۵۹ در نیویورک متولد شد. مایکل کورس از دوران نوجوانی به طراحی لباس و صنعت مد علاقه بسیاری داشت و در همان سنین طراحی‌های مختلفی انجام می‌داد و برای کسب درآمد آن‌ها را می فروخت.

Fashion Designer-aradmag-011
مایکل کورس-طراح لباس و مد

مایکل کورس فعالیت حرفه‌ای خود را از فروشگاهی در نیویورک آغاز کرد و طراحی‌های خود را در غرفه‌ای در آن فروشگاه به نمایش گذاشت و توانست بسیاری از طرح‌هایش را به فروش برساند. بعد از شناخته شدن طرح‌های مایکل او توانست در سال ۱۹۸۱ خط تولید لباس‌های زنانه تحت عنوان برند مایکل کورس راه اندازی کند.

Fashion Designer-aradmag-012
برند مایکل کورس

در این میان مایکل با برند «سلین» نیز همکاری داشت اما این همکاری چندان طول نکشید و مایکل تصمیم به گسترش خط تولید و شهرت برند خود گرفت. برند مایکل کورس در زمینه‌های گوناگونی مانند کیف و کفش نیز فعالیت می‌کند و بسیاری از سلبریتی ها برای مراسم‌های بزرگ در عرصه موسیقی و فیلم از برند مایکل کورس استقبال بی نظیری دارند.

میوچیا پرادا «Miuccia Prada»

ماریو پرادا پدربزرگ میوچیا پرادا این برند بزرگ را در سال ۱۹۱۳ در ایتالیا تأسیس کرد و در ابتدا محصولات این برند به کیف و چمدان خلاصه می شد. میوچیا پرادا در سال ۱۹۴۹ در شهر میلان به دنیا آمد. میوچیا در ابتدا علاقه خاصی به صنعت مد نداشت و در دانشگاه به تحصیل در رشته علوم سیاسی مشغول بود.

Fashion Designer-aradmag-013
میوچیا پرادا-طراح لباس و مد

زمانیکه برند پرادا در دوران افول پنهان شده بود میوچیا تصمیم گرفت ارثیه پدربزرگش را زنده کند. همسرِ میوچیا «برتلی» در این راه با او همراه بود و از آنجا که برتلی در این زمینه اطلاعات و تجربیات خوبی داشت مشاوره و راهنمایی‌های او در این مسیر به میوچیا کمک بزرگی بود.

میوچیا نیز به خلاقیت‌های خود در زمینه طراحی و مد افزود و توانست موفقیت‌های بسیاری برای برند پرادا به دست آورد. میوچیا همچنین برند دیگری به نام «میو میو» را راه اندازی کرد که در زمینه فروش محصولات مرتبط به بانوان فعالیت می‌کرد. در حال حاضر نیز برند میو میو در فروش کیف و کفش‌های زنانه فروش بالایی دارد.

Fashion Designer-aradmag-014
برند پرادا

میوچیا در سال‌های ۱۹۹۳ و ۱۹۹۵ موفق به دریافت جایزه از انجمن طراحان مد در آمریکا شد؛ برند ایتالیایی پرادا با بیش از ۲۰۰ شعبه در کشورهای مختلف یکی از مشهورترین برندهای موفق در جهان محسوب می‌شود.

پیر کاردین «Pierre Cardin»

پیر کاردین طراح لباس مشهور در سال ۱۹۲۲ در ایتالیا به دنیا آمد. پیر کاردین مانند دیگر طراحان مد و لباس از دوران کودکی به لباس و طراحی آن علاقه داشت؛ این علاقه به قدری بود که پیر برای کسب مهارت‌های بیشتر به یک خیاطی در نزدیکی محل زندگیش رفت و آموزش های لازم درباره خیاطی و طراحی لباس را فرا گرفت.

Fashion Designer-aradmag-015
پیر کاردین-طراح لباس و مد

در سال ۱۹۴۵ پیر به فرانسه نقل مکان کرد و برای گذران زندگی به کارهای مختلفی روی آورد. سفر به فرانسه برای او شانس زیادی به همراه داشت و او توانست با طراح لباسی به نام «جین پاکویین» همکاری نماید.

بعد از گذشت مدت زمانی طولانی، کسب تجربه و همچنین همکاری پیر با برند دیور؛ او توانست در سال ۱۹۵۰ برند شخصی خود تحت عنوان پیر کاردین راه اندازی کند. پیر علاقه بسیاری به طراحی لباس‌های ژاپنی داشت و همین امر سبب شد که در سال ۱۹۵۷ به ژاپن سفر کند؛ این سفر، خلاقیت و استعداد پیر سبب شد تا شهرت خوبی در صنعت طراحی و مد در این کشور به دست آورد.

Fashion Designer-aradmag-016
برند پیر کاردین

پیر کاردین یکی از برندهای محبوب آقایان در صنعت مد و فشن است؛ همچنین در عرصه های دیگری مانند لوازم خانگی و عطر نیز فعالیت می کند.

رالف لورن «Ralph Lauren»

یکی از مشهورترین و لوکس‌ترین برندهای جهان متعلق به رالف لورن است؛ رالف لورن در سال ۱۹۳۹ در آمریکا متولد شد. رالف از نوجوانی علاقه زیادی به کار و کسب درآمد داشت و ترجیح می‌داد به جای درس خواندن در عرصه کار تجربه کسب کند.

Fashion Designer-aradmag-017
رالف لورن-طراح لباس و مد

بعد از دوران دبیرستان رالف تحصیلات خود را نیمه کاره رها کرد و در کار فروشندگی مشغول به کار شد. رالف از درآمدی که از شغلش به دست آورده بود در کلاس‌های آموزشی که مربوط به بیزینس بود ثبت نام کرد. رالف لورن در ابتدا فعالیت حرفه‌ای خود را با تولید و فروش کراوات شروع کرد؛ خلاقیت و استعداد رالف سبب شد تا کراوات‌های ساده و معمولی که استفاده از آن‌ها در آن دوران رایج بود به کراوات‌های طرح دار و رنگی تبدیل شوند.

Fashion Designer-aradmag-018
برند رالف لورن

خط تولید کراوات‌های پهن و زیبای برند رالف لورن ادامه داشت و طرفداران خاصی پیدا کرده بود؛ رالف ازآنجاکه هدفش از وارد شدن به صنعت مد پیشرفت بود، خط تولید خود را با تولید لباس‌های مردانه گسترده کرد. این خط تولید توانست بر موفقیت‌های رالف بیفزاید و همچنین او توانست در سال ۱۹۷۰ جایزه برترین طراح لباس مردانه را از «Coty Award» دریافت کند.

به مرور زمان و شهرتی که برند رالف لورن در جهان به دست آورده بود؛ خط تولید این برند بزرگ‌تر شد و در زمینه‌های گوناگونی مانند لباس‌های زنانه و عطر گسترش یافت.

تامی هیلفیگر «Tommy Hilfiger»

یکی از محبوب‌ترین برندهای لباس در دهه ۹۰ برند تامی هیلفیگر بود که مؤسس آن شخصی به همین نام بود؛ تامی هیلفیگر آمریکایی در سال ۱۹۵۱ در نیویورک متولد شد. تامی در دوران کودکی مشکلات جسمی بسیاری داشت؛ از آنجا که بیماری سبب شد تا تامی نتواند در درس و مدرسه موفق باشد او به کار کردن علاقه بیشتری نشان داد.

Fashion Designer-aradmag-019
تامی هیلفیگر-طراح لباس و مد

تامی برخلاف اینکه در مدرسه موفقیت چندانی کسب نکرده بود اما در عرصه کار و بیزینس هوش سرشاری داشت؛ تامی در سن هجده سالگی توانست قدم در مسیر حرفه‌ای آینده‌اش بگذارد. او در آن دوران مغازه‌ای برای خود خرید و در آن لباس‌هایی با سبک هیپی به فروش گذاشت.

تامی هیلفیگر با طراحی و تولید لباس‌هایی برای طبقات مرفه جامعه توانست به محبوبیت بسیاری دست پیدا کند. یکی از مهمترین نشانه‌های تولیدات برند تامی هیلفیگر استفاده از رنگ‌های سفید، قرمز و آبی است. برند تامی هیلفیگر با چند کارمند ساده کار خود را آغاز کرد و در حال حاضر تعداد افرادی که در این برند مشغول به کار هستند به بیش از ۸ هزار نفر می رسد.

Fashion Designer-aradmag-020
برند تامی هیلفیگر

برند تامی هیلفیگر تولیدات خود را در زمینه‌های مختلفی مانند لباس‌های مردانه و زنانه، عطر، لوازم خانگی و… به فروش می‌رساند؛ همچنین این برند در عرصه تولیدات لباس بچگانه نیز فعالیت دارد.