صفات یک مادر خوب
برای مادر خوب بودن چه کارهایی را باید انجام داد ؟ چه اندازه از تغییرات در زنان پس از زایمان باید ایجاد شود تا بتوانند نقش جدید خود را به خوبی ایفا کنند ؟ قصد ما در این مقاله پرداختن به ویژگی هایی است که یک مادر خوب و نمونه می تواند داشته باشد.
- حمایتگرباشد : مهمترین ویژگی یک مادر نمونه این است که حمایت کننده باشد ، از علایق و سلایق فرزندش حمایت کند و به او فرصت دهد تا بتواند آرزوهایش را دنبال کند . یک مادر باید به این درک برسد که سبک زندگی فرزندش می تواند با سبک زندگی خودش کاملا متفاوت باشد . یک مادر باید در خاطرش بماند که فرزندش یک شخصیت مستقل دارد و بازتابی از آمال و آرزوهای او نیست . اگر مادر این توقع نامناسب را داشته باشد در صورت برآورده ندنش دچار اختلال افسردگی خواهد شد .
- کاشف استعداد فرزندش باشد : یکی از مهمترین وظایف یک مادر نمونه این است که استعداد فرزند خود را بیابد و در جهت شکوفایی آن تلاش کند . این اتفاق می تواند زیر نظر یک فرد متخصص هم بیفتد .
- صبورباشد و خردمند: یک مادر در طول شبانه روز با چالش های فراوانی مواجه می شود که ممکن است بیشتر آن ها نیز از سمت فرزندانش باشد . در این شرایط مادر باید سعی کند خویشتن داری کرده و با خونسردی به بررسی امور بپردازد و زمانی سراغ چالش بعدی برود که مسئله ی اول را حل کرده باشد .
- شنونده باشد : هم دل و هم زبان کودک خود باشد . فرزند در هر سنی که باشد اگر حس کند که مادرش او را می شنود بسیار آرام خواهد گرفت . شنیده شدن امر بسیار مهمی است که در یک مادرموفق باید نمود پیدا کند . در شنیدن بی قضاوت حرف های فرزندان است که می توان راه حل خیلی از مشکلات او را یافت .
- قابل دسترس باشد : خیلی مواقع پیش می آید که مادران سر کار هستند و در دسترس فرزند خود نیستند ، اما مادرحتی الامکان از طریق تماس تلفنی یا ارسال پیامک به او نشان دهد که حضور دارد و بالاخره به نحوی قابل دسترس است .
- عاشق باشد : مادر باید به فرزند خود این احساس را منتقل کند که او را بی قید و شرط دوست دارد . نشان دادن عشق بین مادر و فرزند در هر رابطه ای منحصر به فرد است و یک مادر نمونه به دنبال صادقانه ترین و بهترین راهی است که او را به فرزندش نزدیک کند. مادر به فرزندش عشق می ورزد ضمن اینکه دوست داشتن دیگران را نیز به اومی آموزد و هرگز مانع علاقه ی او به دیگران مثلا پدر، مادر بزرگ و … نمی شود .
- از نطر روحی و جسمی سعی کند سالم باشد : از زمانی که نطفه دررحم مادر شکل می گیرد مادر موظف است از لحاظ جسمی و روحی بسیار مراقب خود باشد البته دقت شود که اهمیت به سلامتی نباید تبدیل به وسواس شود که هم به مادر و هم فرزند آسیب بزند.
- تربیت گر خوبی باشد : مادر باید مهارت های زندگی را بدون تعصب به فرزندش بیاموزد و به او یاد آور شود که در محیط های اجتماعی دیگر نیز آموزش های دیگری منتظر او خواهند بود.
پاسخ دهید