نصب و پیکربندی مودم ADSL به زبان ساده

نصب و راه اندازی مودم همواره یکی از دغدغه های کاربران اینترنت ADSL بوده است و با وجود ساده بودن مراحل راه اندازی، عده ای از انجام آن امتناع کرده و به صرف هزینه برای نصب آن توسط یک نصاب مودم روی می آورند. اما شاید باورتان نشود که کل پروسه راه اندازی کمتر از ۱۰ دقیقه به طول می انجامد. پس برای یادگیری آن با آراد مگ همراه باشید.

آیا به تازگی اینترنت ADSL خود را متصل نموده و به دنبال راهی برای نصب و راه اندازی آن بدون صرف هزینه هستید؟ آیا پیکربندی مودم ADSL را کاری پیچیده می دانید؟ در پایان این آموزش به راحتی می توانید تمامی این کارها را خودتان انجام دهید.

به چه چیزی نیاز داریم؟

  • مودم ADSL
  • کابل شبکه (درصورت استفاده از لپ تاپ یا کامپیوتر)
  • کابل تلفن
  • Splitter
  • لپ تاپ یا گوشی هوشمند

اینها تمام چیزی هستند که برای پیکربندی مودم ADSL خود احتیاج دارید.

توجه: مراحل زیر در مودم D-Link آموزش داده شده در مودم های دیگر نیز مراحل مشابهی طی می شود و تنها شاید نام آنها “کمی”، تاکید می کنم، “کمی” متفاوت باشد.

لوازم مورد نیاز به صورت تصویری در زیر نمایش داده شده است:

مودم ADSL

کابل شبکه

کابل تلفن

Splitter

شروع مراحل پیکربندی مودم ADSL

همانطور که می دانید برای نصب مودم انجام یک سری از مراحم لازم و ضروریست و در این میان گزینه هایی نیز وجود دارد که کیفیت ارائه خدمات را به شکل چشمگیری افزایش می دهد.

برای شروع کافیست تا کابل تلفن را به پشت Splitter یعنی طرفی که تنها یک پورت تلفن دارد متصل کنید:

سپس در سمت دیگر دو پورت مشاهده می کنید که یکی برای مودم و دیگری برای خط تلفن است. اینکه کدام یک برای کدام دستگاه است در بالا و یا زیر پورت نوشته شده است. مودم با نام Modem و تلفن با نام Phone مشخص گردیده است.

دلیل استفاده از این قطعه این است که در زمانی که از اینترنت استفاده می کنید، توانایی استفاده از تلفن را نیز داشته باشید. شاید برایتان سوال شده باشد که خب تلفن را در جای دیگر خانه به سه شاخه وصل می کنیم؛ در اینصورت در زمان برداشتن تلفن، اینترنت قطع و مودم مجددا شروع به پیدا کردن اینترنت می کند. به عبارتی دیگر با هر بار برداشتن تلفن، گویی که مودم خود را ریستارت کرده اید.

با استفاده از این قطعه کوچک دیگر چنین مشکلاتی را نخواهید داشت و بطور مستمر به اینترنت متصل خواهید بود.

کابلی که از خروجی مودم Splitter آمده را به این پورت وصل کنید
کابلی که از خروجی مودم Splitter آمده را به این پورت وصل کنید

حالا کابل شبکه را به یکی از ۴ پورت زرد رنگ که در عکس بالا مشخص شده است، متصل کنید. سپس سمت دیگر آن را به کامپیوتر وصل کنید. حالا سیستم خود را روشن کرده و مراحل بعدی را دنبال کنید. شکل کلی اتصالات در عکس زیر آمده است:

وقتی تمام این کارها را با دقت و به درستی انجام دادید، پیکربندی مودم قدم بعدی خواهد بود.

پیکربندی مودم

در سیستم خود مرورگر مورد نظر خود را اجرا کرده و در قسمت آدرس بار ۱۹۲.۱۶۸.۱.۱ را تایپ کنید و دکمه Enter را بزنید:

Username و Password را admin وارد کنید و بر روی Login کلیک کنید. با اینکار وارد تنظیمات مودم خواهید شد. سپس سربرگ Setup را انتخاب کرده و از منوی سمت چپ، Wizard را انتخاب کنید. در صفحه باز شده بر روی Setup Wizard کلیک کنید تا پیکربندی مودم آغاز شود.

پس از کلیک بر روی Setup Wizard صفحه زیر به نمایش در می آید. در این صفحه مختصری از تمام مراحلی که باید طی کنید به شما نشان داده می شود. برای شروع کافیست تا بر روی Next کلیک کنید.

در مرحله اول باید زمان مودم را تنظیم کنید و بنابر منطقه جغرافیایی خود آن را تغییر بدهید. تنظیم این موارد اهمیتی ندارد. پس بر روی Next کلیک کنید.

در قسمت دوم که قسمت بسیار مهمی نیز هست باید تنظیمات اینترنت را تنظیم کنید. ابتدا در بخش WAN Access Type گزینه DSL را انتخاب کنید. سپس در بخش بعدی یعنی Protocol  گزینه PPPoE را انتخاب کرده و Encapsulation را نیز بر روی همان LLC بگذارید. قسمت مهم ماجرا VPI و VCI است که توسط خود ارائه دهنده اینترنت به شما اعلام خواهد شد. اگر این اتفاق نیوفتاد کافیست تا با ISP اینترنتی خود تماس گرفته و VPI و VCI را از آن ها بپرسید. اگر از اینترنت مخابرات استفاده می کنید این اعداد همان اعداد پیشفرض یعنی ۰ و ۳۵ است.

در قسمت Username و Password نیز نام کاربری و کلمه عبوری که خود شرکت به شما داده است را وارد کنید. گفتنی است که Password باید دوبار وارد شود تا از درستی آن اطمینان حاصل شود.

در مرحله بعدی باید تنظیمات Wi-Fi خود را انجام دهید. SSID همان نام شبکه وایرلس شماست که به دلخواه هرچیزی می تواند باشد. من برای Wi-Fi خود نام Home-PC را برگزیده ام شما نیز هر نامی می توانید برای آن بگذارید.

Visibility Status درواقع وضعیت Wi-Fi شماست. اگر می خواهید شبکه شما توسط گوشی ها و دستگاه های دیگر قابل پیدا شدن نباشد، می توانید بر روی Invisible بگذارید که در اینصورت باید نام Wi-Fi را نیز در دستگاه خود را مهمانتان وارد کنید که این موضوع کمی آزار دهنده است. بهتر است گزینه Visible را انتخاب کنید.

در قسمت بعدی، پسورد شبکه وایرلس خود را مشخص می کنید. نوع آن را بهتر است بر روی WPA2-PSK بگذارید تا از بالاترین سطح امنیت برخوردار شوید. در خود پسورد نیز از علائمی مانند @ # و ترکیب حروف بزرگ و کوچک استفاده کنید تا حدس زدن آن سخت تر شود. برای مثال اگر نامتان جمشید است، پسورد را J@mshid_AliP00r قرار دهید. بجای O هم از ۰ (صفر) استفاده شده است.

پسورد را باید در کادر پایین صفحه وارد کنید و پس از وارد کردن آن بر روی دکمه Next کلیک کنید.

مرحله بعدی، تغییر نام کاربری که در ابتدای ورودی به مودم وارد کردید را پیشنهاد می کند. اگر از امنیت مودم خود مطمئن هستید بر روی Slip کلیک کنید اما در غیر اینصورت، پسورد را تغییر داده و سپس بر روی Next کلیک کنید.

پس از کلیک بر روی Next، صفحه زیر به نمایش می آید که مروری بر روی تمام تنظیماتیست که پس از کلیک بر روی Apply بر روی مودمتان اعمال خواهد شد. بر روی Apply کلیک کنید تا مودم تنظیمات را اعمال و ریستارت شود. (این مرحله ممکن است کمی زمان ببرد).

انجام یک تغییر مهم برای جلوگیری از هک

چیزی که چند وقتیست میان جوانان باب شده، هک کردن شبکه های Wi-Fi هست که لوازم مورد نیاز برای انجام آن به تنها یک گوشی اندرویدی روت شده محدود می شود. شیوه کارکرد این هک این است که با استفاده از رخنه ای که در WPS پیدا شده و به موجب آن الگوریتم آن لو رفته است، می توان به راحتی با تولید کدهایی بر اساس همان الگوریتم، به مودم این توهم را تزریق کرد که کاربری با اجازه صاحب مودم در حال اتصال به آن است. پس از این اتفاق، مودم پسورد را به گوشی هوشمند اندرویدی انتقال داده و گوشی به شبکه Wi-Fi وصل می شود.

خب برای حل این موضوع کافیست تا قابلیت WPS را خاموش کنید. برای انجام این کار وارد موردم شوید، همانند آنچه در اوایل مطلب انجام دادید. سپس سربرگ Advanced را انتخاب کرده و ماوس خود را بر روی Advanced Wireless در پنل سمت چپ نگه دارید تا منویی در سمت راست آن ظاهر شود. در انتهای منو گزینه WPS Settings را مشاهده می کنید؛ بر روی آن کلیک کنید تا وارد تنظیمات WPS شوید.

پس از ورود به صفحه تنظیمات WPS، در اولین گزینه، Enabled را مشاهده می کنید که در جلوی آن تیکی وجود دارد. آن تیک را برداشته تا از هک احتمالی مودم خود از دروازه نفوذپذیری WPS جلوگیری کنید.

این بود تمام آن چیزی که در پیکربندی مودم ADSL خود نیاز دارید. آیا با این آموزش توانستید تا مودم خود را تنظیم کنید؟ اگر هرگونه سوالی درباره پیکربندی مودم ADSL خود داشتید کافیست تا در قسمت نظرات آن را مطرح کنید تا همکاران ما در آراد مگ و یا خوانندگان فهیم آراد مگ، در اسرع وقت بدان پاسخ دهند.

در نهایت باید خاطر نشان کنیم که نظرات سازنده شما را در بهتر کردن این مجله اینترنتی یاری خواهد کرد پس ما را از نظرات خود بی بهره نگذارید.

شادان غمگسار
عاشق تکنولوژی و فیلم و صدالبته بازی؛ میشه گفت یک بازی رو یا انجام نمی‌دم، یا اگه شروعش کنم باهاش زندگی میکنم...! مقداری با هنر آشنایی دارم و توی اوقات فراغتم سعی میکنم بیشتر بازی کنم =)))