قوانین راه اندازی استارت آپ

قوانین راه اندازی استارت آپ

شروع یک کسب و کار لزوما نباید سال ها یا حتی ماه ها به طول بینجامد. با دنبال کردن قوانین راه اندازی استارت آپ ها می توانید کسب و کار خود را در کمترین زمان راه اندازی کنید.

به نظر می رسد که استارت آپ ها همیشه در ابتدای کار خود روی خط متزلزلی پیش می روند، اما در صورت رعایت اصول و قواعد؛ با موفقیت پرچم خود را به اهتزاز درخواهند آورد. با آراد مگ همراه باشید.

قواعد و قوانین راه اندازی استارت آپ

با یک ایده قابل اجرا شروع کنید

شروع به فکر کردن به این که آیا ایده اصلی شما یک کسب و کار زنده را ایجاد خواهد کرد یا نه، اولین قدم محسوب می شود. این کمک می کند که یک گام به عقب بدارید و سعی کنید با خودتان صادقانه و واقع بینانه رو در رو شوید. برای رعایت کردن اولین ها در قوانین راه اندازی استارت آپ ، این سوالات را از خود بپرسید:

آیا کسی قصد خرید چیزی که ما می خواهیم بفروشیم، را دارد؟ یا کسی به خدماتی که ما قرار است ارائه دهیم، نیازی پیدا می کند؟ آن ها چقدر و چه میزان این کالا یا خدمات را احتیاج دارند؟ در مورد این سوالات در سطح عرف عمومی فکر کنید. تحقیقات بازار هدف قدرتمند و عمده را به بعد موکول سازید. در وهله ی اول مهم بازار عمومی و خرده فروشی می باشد.

آیا مشتریان برای این کالا یا خدمات هزینه پرداخت می کنند؟ آیا در حال حاضر چنین کالا یا خدماتی در بازار وجود دارد و مشتریان خود را به دست آورده است؟ چطور شما این مشتریان را برای خود تصاحب خواهید کرد؟ آیا یک استراتژی خاص دارید؟

شاید پاسخ به این سوالات در ظاهر ساده به نظر برسد، اما با پاسخ دادن مستقیم به آن ها و به ویژه فکر کردن درباره ی آن ها؛ به دستاوردهای قابل توجهی خواهید رسید. به ویژه اگر سرمایه گذاری مالی قابل توجهی انجام داده باشید، هر یک از سوالات فوق میلیاردی ارزشمند خواهند شد!

قوانین راه اندازی استارت آپ

قوانین راه اندازی استارت آپ : تعیین مالکیت

هیچ فرمول از پیش تعیین شده ای برای تعیین مالکیت وجود ندارد. اگر شما به تنهایی در رأس هرم استارت آپ قرار دارید، موردی وجود نخواهد داشت. اما حضور دو نفر یا بیشتر در رأس کار، لزوم تعیین مالکیت را ایجاد می کند. اگر شما با کسی همکاری دارید، همین ابتدای کار وقت آن است و البته هزاران بار ساده تر که مالکیت را تعیین کنید. به این کار بتن ریزی می گویند! در مورد مسائل حقوقی تعیین مالکیت نیز سهل انگاری نکنید، زمانی که چرخه ی مالی به راه بیفتد تعیین مالکیت به امری پیچیده تبدیل خواهد شد.

نام کسب و کار خود را انتخاب کنید

شما ممکن است مایل به استفاده از نام فامیلی خود باشید، اما معمولا به چیزی بیش از آن نیاز داریم. این نام قرار است معرفی کننده و نماینده برند شما بوده و باید به همین اندازه بار معنایی داشته باشد. این مورد یکی از مهم ترین قوانین راه اندازی استارت آپ محسوب می شود.

در مورد پیش بینی فروش اولیه فکر کنید

نگران نباشید در دنیای واقعی، پیش بینی فروش یک حدس آموزشی محسوب می شود. چگونه می توان چیزی جدید را پیش بینی کرد؟ آن را به قطعاتی تقسیم کرده و روی یک صفحه ی گسترده ی ۱۲ ماهه قرار دهید. سپس برآوردهای خود را برای هر قطعه، یعنی هر ماه پیش بینی کنید. چنین پیش بینی فروش به فاکتورهای مختلفی بستگی دارد. رقبای خود را رصد و آنالیز کنید (اگر رقیبی دارید) و حتما به رقبایی که پس از معرفی استارت آپ شما متولد می شوند نیز توجه داشته باشید.

به بازار هدف و نیازهای جامعه بنگرید. چه درصدی از جامعه به کالا و خدمات شما نیاز دارند و چه درصدی از آن ها قادر به پرداخت هزینه آن هستند و از این مقدار کدام ها واقع دست به جیب برده و هزینه را می پردازند.

قوانین راه اندازی استارت آپ

قوانین راه اندازی استارت آپ : یک بودجه اولیه تعریف کنید

به یاد داشته باشید که در این بودجه بندی حتما دستمزد شخصی خودتان را نیز در نظر بگیرید.

در هزینه بندی دو فهرست در نظر بگیرید: هزینه هایی که قبل از شروع باید لحاظ کنید و هزینه هایی که در روال کار ایجاد می شوند.

هزینه های اولیه شامل هزینه های قانونی، موقعیت مکانی، تنظیم وب سایت و غیره است. هزینه های بعدی نیز به فراهم کردن کالا و خدماتی که قصد فروش آن را دارید و تبلیغات محدود می گردد.

استراتژی بازاریابی خود را برنامه ریزی کنید

پیام شما چیست؟ آیا می توانید آن را در یک جمله بگویید؟ اگر فقط فرصت گفتن یک جمله داشته باشید که مشتریان شما به آن گوش دهند، این یک جمله چه خواهد بود؟

به استراتژی بازاریابی و جزئیات پیاده سازی فکر کنید. برای طراحی یک بازاریابی کوتاه اما متمرکز برنامه ریزی کنید. اطمینان حاصل نمایید که چه چیزی را به عنوان نمایندگی و معرف کسب و کار خود به بازار عرضه خواهید کرد.

ظاهر استارت آپ خود را توسعه بخشید

نگاه مشتریان پیش از هر چیزی به ظاهر استارت آپ و کسب و کار نوپای شما معطوف خواهد شد. لوگوی خود را با دقت کامل انتخاب کنید. به دنبال چه چیزی هستید؟ سبکی قدیمی؟ مدرن؟ هر چیزی که برای طرح لوگوی خود انتخاب می کنید، باید تم قابل اعتماد بودن را همراه داشته باشد.

لوگو و آرم خود را بر تمامی المان های تبلیغاتی، سربرگ ها و استانداردهای گرافیکی جای دهید. این ها ملزومات تجاری شما هستند و باید همگی در یک راستا و موازی باشند.

قوانین راه اندازی استارت آپ

وب سایت خود را بسازید

شاید پیش از این می توانستیم بگوییم که برای بیشتر کسب و کارها داشتن وب سایت و شبکه های اجتماعی لازم است. اما در دنیای امروزی تمامی کسب و کارها به همراهی وب سایت و شبکه های اجتماعی نیاز مبرم دارند.

در مورد عناصر اساسی وب سایت خود فکر کنید و یک سایت با اطلاعات اساسی در مورد کسب و کار خود، محصولات و خدمات آن توسعه بخشید.

در صورتی که استارت آپ شما بر مبنای فروش کالا یا خدماتی باشد، می توانید در وب سایت بخش فروشگاه آنلاین نیز راه اندازی کرده و درگاه سفارش کالا و خدمات را برقرار سازید.

خط فروش را پیش از رسیدن به نقطه ی تکامل راه اندازی کنید

این جا درست همان جایی ست که می توانید اطمینان حاصل نمایید، مردم کالا یا خدمات شما را می خواهند و برای آن پول پرداخت می کنند. حتی اگر هنوز همه چیز آماده نیست و کارهای زیادی برای انجام دادن وجود دارد، فروش را آغاز کنید. به یاد داشته باشید بسیاری از استارت آپ های موفق بارها قبل از راه اندازی کامل، ورود به بازار را آغاز کرده و شروع به تست فروش محصولات خود کرده بودند.

حتی بسیاری از استارت آپ ها زمانی که مشتری به کالا یا خدمات آن ها “بله” می گویند؛ تازه متولد می شوند!

قوانین راه اندازی استارت آپ

قوانین راه اندازی استارت آپ : بیمه نامه را فراموش نکنید

حتما با یک کارگزار بیمه مشورت نموده و بیمه نامه های لازم برای استارت آپ خود را تهیه نمایید. این روزها شما می توانید تحقیقات خود را در مورد تمامی بیمه نامه های احتمالی و ضروری به صورت آنلاین انجام داده و به همان صورت آنلاین نیز نسبت به خرید بیمه نامه ها اقدام کنید.

تیم رویایی خود را تشکیل دهید

آیا در مورد چگونگی ساخت تیم خود فکر کرده اید؟ شروع فرآیند استخدام موضوع پیچیده و استرس آوری می تواند باشد. اما اگر دقیقا بدانید به چه افرادی احتیاج دارید و به دنبال چه گزینه هایی می گردید، غربال گری و استخدام ساده تر می شود. آیا تنها به افراد متخصص نیاز دارید؟ نیروهای خدماتی چطور؟ رانندگان؟ طراحان؟

حتما دوباره به برنامه ریزی مالی خود نگاهی داشته باشید. ببینید بودجه بندی شما تا چه اندازه دستتان را برای استخدام و در نتیجه پرداخت حقوق باز گذاشته است. به استخدام فریلنسرها فکر کنید. حتما می توانید بخشی از کار استارت آپ خود را به شکل دورکاری دنبال کرده و از هزینه ها بکاهید.

قوانین راه اندازی استارت آپ

به محل کسب و کار خود بیندیشید

حتی این دفتر کار می تواند در خانه ی شما باشد. اما باید در مورد آن فکر کرده و مقدماتش را فراهم سازید. میز، کامپیوتر پی سی یا لپ تاپ، خط تلفن، اینترنت و محیطی آرام و کم رفت و آمد؛ چیزهایی هستند که قطعا به آن ها نیاز خواهید داشت.

در صورتی که ارباب رجوع حضوری داشته و یا نیاز به برگزاری جلسات پیدا کنید، باید حتما فضایی رسمی برای جلسات خود در نظر بگیرید.

تنظیم حساب ها

حساب های کاری خود را از حساب های شخصی تان جدا سازید. اگر لازم است به افتتاح حساب های تازه پرداخته و آن ها را به طور کامل از حساب های فعلی و شخصی تان تفکیک کنید. شما احتمالا به یک نرم افزار حسابداری مطمئن و کامل نیاز خواهید داشت. این کار باعث صرفه جویی در وقت و همین طور پایین آمدن میزان خطاهای انسانی شما خواهد شد.

جذب سرمایه گذار

این یکی از قوانین راه اندازی استارت آپ محسوب می شود. اما بستگی زیادی به جزئیاتی دارد که پیش از این آمده و آن ها را رعایت کرده باشید. جذب سرمایه گذار می تواند امری ناممکن و یا بسیار ساده و دست یافتنی باشد. همه چیز به آن بستگی دارد که تا چه اندازه پایه های کسب و کار نوین خود را اصولی و قابل اعتماد ریخته باشید.

راه اندازی استارت آپ شما می تواند در حد یک دفتر کار خانگی، یک کامپیوتر و ادوات وابسته به آن ساده باشد، اما مدل کسب و کارتان به حدی قوی و همه جانبه نوشته شده که هر سرمایه بالقوه ای را به خود جذب کند.

در عین حال ممکن است شما در همان بدو کار دفتر کار شیکی در یکی از بهترین خیابان های شهر آماده کرده و ۲۰ نفر را نیز به استخدام درآورده باشید، اما هیچ گوش سرمایه داری حاضر به شنیدن طرح کسب و کاری تان نباشد!

قوانین راه اندازی استارت آپ

یک طرح کسب و کار دقیق بنویسید، سرمایه گذاران بالقوه را پیدا کنید و برای جلب نظر آن ها استارت آپ خود را از هسته به بیرون معرفی نمایید. شاید بهتر باشد جذب سرمایه گذار را به زمانی موکول کنید که کسب و کارتان اندک چرخی زده و کمی جان گرفته باشد.

به روز افتتاحیه فکر کنید

این باید سرگرم کننده باشد: گروه مردمی که برای افتتاح آمده اند، چراغ های نورانی، شیرینی و نوشیدنی و … . باید بگوییم که همه ی این ها نیاز نیست که به وقوع بپیوندد. یک افتتاحیه خوب، یک شروع یا رویداد خوب برای بازاریابی تجاری شما باید باشد.

روز افتتاحیه خود را برنامه ریزی کنید و اطمینان حاصل نمایید که حتی المقدور همه درباره ی آن بدانند. این همه، یعنی افراد و صنف هایی که به هر طریقی با کالا یا خدمات شما در ارتباط هستند. شما مراحل راه اندازی استارت آپ را پشت سر گذاشته و امروز زمانی ست که مدل سازی تان را به معرض نمایش می گذارید.

توقع داریم و در واقع ترجیح می دهیم که این روز افتتاحیه با یک مدل فروش یا ارائه همراه باشد. به طور مثال می توانید با کارت های تخفیف خرید یا اشتراک ماهانه آغاز کنید. این شروعی ست که نظرهای بی میل را به سمت خود جلب کرده و یک ماه به شما فرصت می دهد تا آن ها را برای همیشه از آن خود سازید.

سمیرا نقیبی
کارشناسی ریاضی محض خواجه نصیر/ چندین سال سابقه کاری در سرپرستی فروش محصولات شبکه داشتم و از سال 93 به بعد سفر هیجان انگیز به دنیای بی انتهای تولید محتوا و سئو برای من آغاز شد. به تکنولوژی، گردشگری، بهداشت و سلامت و هر چیز زمینی و آدمیزادی علاقه مند هستم...