کرمان نگین کویر ایران (بخش دوم)

کرمان

استان کویری کرمان یکی از پهناورترین استان‌‌های کشور است که بیش از ۶۵۰ اثر ملی ثبت شده و ۳ اثر ثبت شده در میراث جهانی یونسکو دارد.

در قسمت اول مقاله کرمان، با جاذبه‌های این شهر کویری و شاهکارهای معماری آن آشنا شدیم. این استان پر جاذبه علاوه بر ویژگی‌های طبیعی، صنعتی و تاریخی، در کنار جاذبه‌های فراوان گردشگری از سوغاتی‌های متنوعی نیز برخوردار است.

با آراد مگ همراه می‌شویم تا در بخش دوم این مقاله، ما را با سوغاتی‌های خوشمزه، صنایع دستی بی‌نظیر و غذاهای محلی خوش‌طعم و رنگ این سرزمین و همچنین اقامتگاه‌های متنوع آن آشنا کند.

سوغات کرمان

استان کویری کرمان دارای سوغاتی‌های نام آشنا و فراوانی است. از زیره کرمان تا قالی کرمان؛ خوراکی‌های خوش طعم و صنایع دستی بی‌نظیر که می‌توانند بهترین یادگار و هدیه برای خودتان و عزیزانتان باشند که در ادامه به معرفی برخی از آن‌ها خواهیم پرداخت.

خوراکی‌های خوش‌طعم کرمان

کلمپه

کلمپه

کلمپه، یک نوع شیرینی سنتی خوش‌طعم است که در برخی از شهرهای استان کرمان به ویژه شهر تاریخی بم پخته می‌شود.لایه‌ی میانی و خوشمزه این کلوچه سنتی را خرما و گردوی چرخ‌شده‌ای که با گلاب و هل معطر شده است تشکیل می‌دهد. از پودر پسته یا کنجد نیز برای تزیین روی کلوچه استفاده می‌شود. در نوع دیگر این کلوچه از زعفران و روغن حیوانی استفاده می‌شود کهه طعم بی‌نظیری دارد.

کماچ سهن

کماچ سهن

کماچ سهن، نوع دیگری از شیرینی‌های سنتی این دیار کویری است که در تهیه خمیر آن از جوانه گندم استفاده می‌شود. در این شیرینی علاوه بر ادویه‌هایی همچون زیره و دارچین، از برخی گیاهان دارویی نیز استفاده می‌شود که هم طعم بی‌نظیری به ان می‌بخشد و هم خاصیت درمانی دارد. از آنجایی‌که این شیرینی خوش‌طعم و پرخاصیت می‌تواند به مدت طولانی بیرون از یخچال نگهداری شود، یکی از گزینه‌های خوب برای سوغاتی خواهد بود.

قطاب کرمان

قطاب کرمان

قطاب، شیرینی خوش‌طعم و اصیل ایرانی که قدمت آن به دوران هخامنشیان باز می‌گردد؛ یکی از شیرینی‌هایی است که در کرمان نیز علاوه بر یزد، طرفداران زیادی دارد و در این استان نیز پخته و از سوغاتی‌های این دیار محسوب می‌شود.  نوع کرمانی این شیرینی، انواع مختلفی دارد که می‌توان به بادامی، گردویی و پسته‌ای آن اشاره کرد م معمولا با خاک قند تزیین می‌شود.

فالوده کرمانی

فالوده کرمان

یکی از دسرها خوشمزه و خنک که در مناطق گرم طرفداران زیادی دارد، فالوده است. این دسر خوش طعم از رشته‌های باریک نشاسته که در آب و شکر قرار داده می‌شوند، به دست می‌آید. هرچند که فالوده اصالت شیرازی دارد اما کرمانی‌ها نیز در تهیه آن تبحر دارند. این نوع فالوده که کرمانی‌ها به ان پالوده نیز می‌گویند با نوع شیرازی آن تفاوت‌هایی دارد. در نوع کرمانی آن از عرق نعنا و عرق بیدمشک و تخمن شربتی در آن استفاده می‌شود که طعم بی‌نظیری به آن می‌بخشد. در سفر به کرمان این فالوده یخی خوش‌طعم را فراموش نکنید و حتما آن را امتحان کنید.

زیره

زیره کرمان

زیره کرمان، سوغات نام آشنای این خطه که شهرت جهانی دارد، میوه‌ی گیاهی بوته‌ای و کوتاه قد از خانواده‌ی چتریان است که خواص دارویی دارد و به عنوان ادویه در آشپزی استفاده می‌شود. این ادویه خوش عطر و بو دارای دو نوع سبز و سیاه است که نوع سیاه آن به زیره‌ی ایرانی شهرت دارد و بیشترین حجم تولید آن مربوط به استان کرمان است. زمان برداشت زیره سیاه مزروعی از اواسط اردیبهشت تا اوایل تیرماه، است. بهترین و مرغوب‌ترین زیره‌ی سیاه، نوع کوهی آن است که در مناطق کوهستانی شهرستان بافت استان کرمان به صورت خودرو رشد می‌کند و عشایر کوچ‌رو کار برداشت آن را که بسیار دشوار است، بر عهده دارند. زیره کرمان را حتما در از این خطه خریداری کنید تا با طعم اصیل و واقعی آن آشنا شوید.

پسته

پسته رفسنجان

پسته، یک خوراکی مغزی و مهم‌ترین محصول کشاورزی صادراتی کشور است که بیش از ۷۰ درصد آن در استان کرمان تولید می‌شود. پسته در مناطق مختلف استان، کشت می‌شود اما شهرستان رفسنجان به عنوان بزرگ‌ترین منطقه‌ی پسته‌کاری در جهان، مرکز اصلی تولید پسته در استان است و بالاترین حجم تولید را به خود اختصاص داده است. کیفیت بالا و تنوع محصول، دو ویژگی اصلی پسته‌ی رفسنجان است که در بازار جهانی، رونق بالایی دارد.

گردو

بعد از پسته، گردو به عنوان دومین محصول کشاورزی صادراتی این استان شناخته می‌شود. کشور ایران چهارمین تولیدکننده گردو در جهان است. شهرستان بافت، به لحاظ سطح زیر کشت گردو، رتبه‌ی اول را در کشور دارد و از جهت میزان تولید، پس از شهرستان تویسرکان استان همدان، دومین تولیدکننده‌ی گردوی کشور است.

خرما

خرما، ماده غذایی بسیار مقوی است که خواص زیادی دارد. استان کرمان به خاطر موقعیت جغرافیایی خوبی که دارد جایی عالی برای رشد و پرورش درختان نخل خرما است وبه همین دلیل یکی از اصلی ترین تولید کننده های خرما در ایران است، بیشتر خرمای ایران در بم تولید می شود و به کشورهای دیگر هم صادر می شود.

قوتو یا قاووت

قوتو

قاووت که به آن در زبان کرمانی قووتو نیز می‌گویند، نوعی پودر خوراکی است که برای تهیه آن از انواع مغزها، ادویه‌ها‌ی مختلف، گیاهان دارویی، بذر گیاهان، گندم، جو، کنجد، نخودچی، شکر و قهوه استفاده می‌شود. بعد از مخلوط کردن این مواد، آن‌ها آسیاب می‌کنند.  این پودر خوراکی به عنوان داروی گیاهی و تقویت‌کننده‌ی طبیعی، به کشورهای دیگر صادر می‌شود. . قاووت را یا به شکل پودر مصرف می‌کنند یا در شیر و آب جوش حل می‌کنند و به جای چای می‌نوشند.

این ماده مغزی برای زنانی که تازه زایمان کرده‌اند بسیار مفید است و قوای از دست‌رفته‌ی آن‌ها را باز می‌گرداند.

صنایع دستی کرمان

بعد از آشنایی ببا سوغاتی‌های خوراکی این منطقه نوبت به صنایع دستی و هنر مردان و زنان کرمانی می‌رسد. کرمان نیز مانند شهرهای دیگر ایران دارای صنایع دستی اصیل و بی‌نظیری است که طرفداران زیادی دارند.

پته دوزی

پته دوزی

یکی از صنایع دستی کرمان که هنر دستان هنرممند زنان و دختران کرمانی است، پته‌دوزی است.

پته‌دوزی، نوعی رودوزی ایرانی است که از قدیمی‌ترین سوزن‌دوزی‌‌های سنتی در ایران به شمار می‌رود. در پته‌دوزی، پارچه‌ی زمینه‌ی کار، پارچه‌ای ضخیم و پشمی است که عریض نامیده می‌شود و نخ دوخت، نخ‌های رنگی و پشمی با ضخامت مختلف هستند که به آن‌ها ریس می‌گویند.  طرح‌های به کار رفته در پته‌دوزی، نقوش کهن ایرانی و نقوش ذهنی هنرمندان هستند و از ویژگی آن‌ها این است که بیشتر سطح عریض را می‌پوشانند. پته کرمان شهرت جهانی دارد و قدمت آن به دوران صفویه باز می‌گردد و این نشان از اصالت بالای آن دارد.

قدیمی‌ترین نمونه‌ی به جامانده از پته‌های تاریخی کرمان، پته‌ای است که بر روی قبر «شاه‌ نعمت‌الله ولی» در ماهان کرمان قرار دارد. انواع لباس و محصولاتی که به روش پته‌دوزی تزیین شده‌اند مانند

روتختی، رومیزی، پرده، سجاده، بالش و کوسن، سوغاتی‌های زیبا و اصیلی هستند که می‌توانید آنه‌ها برای عزیزانتان خریداری کنید.

قالی کرمان

قالی کرمان

قالی کرمان، یکی از صنایع دستی اصیل و نفیس ایرانی است که شهرت جهانی دارد. کرمان مهمترین مرکز بافت فرش و قالی در ایران است. قدمت قالی کرمان به دوران قبل از صفویه باز می‌گردد که یک تخت فرش بافته شده‌ی کرمانی در موزه آستان قدس رضوی به نمایش گذاشته شده که قدمت آن به بیش از ۵۰۰ سال قبل برمی‌گردد. طرح‌های قالی کرمان که از نقوش ریز و پرکاری است شهرت جهانی یافته و در بسیاری از موزه‌های جهان به چشم می‌خورد.

قالی کرمان از متنوع‌ترین و شادترین رنگ‌آمیزی برخوردار است و در برخی از انواع آن تا ۳۰ رنگ به کار رفته است و همین تنوع رنگی از دیگر شاخصه‌های قالی‌های کرمانی است که آن را از دیگر قالی‌ها متمایز می‌کند. رنگ‌هایی که در این قالی‌ها به کار می‌رود، معمولا گیاهی هستند و همی ن امر سبب می‌شود تا دوام بالایی داشته باشند. قالی کرمان یک سوغاتی نفیس و ارزشمند است که می‌توانید آن را به بهترین دوستتان و عزیزانتان هدیه دهید.

گلیم شریکی پیچ

گلیم شریکی پیچ

گلیم شریکی پیچ، یکی دیگر از صنایع‌دستی کرمان است که شهرت جهانی یافته است. این نوع گلیم که در شهرستان سیرجان استان کرمان بافته می‌شود در نوع خود منحصر به فرد است. خصوصیت بارز گلیم شریکی پیچ که آن را نسبت به گلیم‌های دیگر متمایز می‌کند در نوع بافت آن است، به طوریکه در این نوع گلیم برخلاف انواع دیگر گلیم که در آنها پود باعث شکل‌گیری محصول می‌شود، پود نقشی در بافت ندارد و فقط تارها را به یکدیگر متصل می‌کند و باعث استحکام درگیری نخ خامه با تارها می‌شود. گلیم شریکی پیچ  که در گذشته فقط به شکل گلیم بافته می‌شد امروزه با تلفیق قالی با آن، شکل جدید و متنوعی به خود گرفته که طرفداران زیادی پیدا کرده است.

جالب است بدانید که گلیم شیرکی پیچ سیرجان و روستای دارستان به عنوان دهکده‌ی جهانی گلیم در سازمان علمی، فرهنگی سازمان ملل، یونسکو ثبت جهانی شده است.

گبر دوزی

گبردوزی که زرتشتیان آن را ابداع کرده‌اند و به همین سبب به زرتشی‌دوزی نیز شهرت دارد، یکی دیگر از صنایع دستی زیبای ایرانی است. در گبردوزی معمولا از رنگ‌های زنده و شاد مانند سرخ و سفید و سبز استفاده می‌شود و نقش‌های مورد استفاده در این سوزن‌دوزی با الهام از طبیعت و به اشکال درختان سرو، گل میخک و نقوش حیوانی همچون هدد، طاووس، مرغ، خروس و ماهی است و در برخی از آن‌ها نقش‌های هندسی مانند دایره، مربع و مثلث به چشم می‌خورد. تنوع طرح و نقش و همچنین استفاده از رنگ‌های زنده و با طراوت از خصوصیات بارز گبردوزی است.

  آجیده دوزی

آجیده دوزی

آجیده‌دوزی که با نانم‌های دیگری همچون لایه‌دوزی و پنبه‌دوزی نیز شهرت دارد، نوعی رودوزی اصیل ایرانی است که به دست هنرمندان این استان دوخته می‌شود. در آجیده‌دوزی لایه‌ای از پنبه بین دو لایه پارچه قرار می‌گیرد و سپس با دوخت روی پارچه، نقوش و طرح‌های ظریف، برجسته و زیبا شکل می‌گیرد.

عریض بافی

عریض بافی

عریض‌بافی از دیگر صنایع‌دسنتی کرمان است که امروزه به ندرت وجود دارد.عریض‌ها پارچه‌های دستبافی بودند که در گذشته با دستگاه‌های بافندگی چوبی بافته می‌شدند اما در حال حاضر دستگاه‌های برقی و کترخانه‌ای جای آن‌ها را گرفته‌اند و به ندرت می‌توان عریض‌بافی سنتی را یافت که بافته‌های کارخانه‌ای کیفیت بافته‌های دستباف را ندارند و شکل ظاهری آن‌ها نیز با هم متفاوت است.

ظروف مسی

ظروف و اشیاءمسی و تزیینی، در کرمان مانند بسیاری از شهرهای دیگر ایران توسط هنرمندان خوش ذوق این خطه تاریخی تولید و عرضه می‌شود. این ظروف در اشکال مختلفی از جمله گلدان، بشقاب‌های تزیینی، دیگ و کفگیر و لیوان و … تهیه می‌شود و آن‌ها را می‌توانید از بازارهای سنتی شهرهای مختلف استان کرمان تهیه کنید.

غذاهای سنتی کرمان

از آنجایی‌که در کرمان ادویه‌های متنوعی یافت می‌شود و همانطور که می‌دانید زیره‌ی آن از شهرت بالایی برخوردار است؛ غذاهای محلی این استان از طعم و عطر ویژه‌ای برخوردار است و آش‌های متنوع و آبگوشت‌‌های خوش‌طعم آن جایگاه ویژه‌ای میان مردم محلی این منطقه دارند. در ادامه با چند نمونه از غذاهای لذیذ این خطه آشنا خواهیم شد.

آبگوشت بادمجان و کشک

آبگوشت بادمجان و کشک یکی دیگر از غذاهای سنتی و پرطرفدار کرمان است. این آبگوشت خوش‌طعم از کشک ساییده، گوشت قرمز، نخود، لوبیا سفید، سیب زمینی، پیاز، بادمجان، چغندر، خیار به همراه نمک، زردچوبه و فلفل تشکیل می‌شود. حتما در سفر به کرمان، این غذای لذیذ را امتحان کنید تا طعم خوش آن تا مدت‌ها زیر زبانتان بماند.

آبگوشت زیره

آبگوشت زیره

بهترین و مرغوب‌ترین زیره ایران در شهر بافت استان کرمان رشد می‌کند. این گیاه معطر علاوه بر عطر خوش، دارای خواص درمانی فوق‌العاده‌ای از جمله رفع سوء هاضمه است از این رو در بسیاری از غذاهای محلی این استان استفاده می‌شود. آبگوشت زیره، یکی از آب/وشت‌های اصیل ایرانی است که زیره از ترکیبات اصلی آن به شمار می‌رود و بر خلاف اکثر آبگوشت‌ها درتهیه این نوع از آبگوشت از سیب‌زمینی، نخود و لوبیا استفاده نمی‌شود. ترکیبات اصلی این آبگوشت خوشمزه را گوشت، پیاز، رب گوجه فرنگی به همراه نمک، فلفل و زردچوبه تشکیل می‌دهد.

آش گندم شیر

آش گندم

آش گندم شیر، یکی از آش‌های محلی و معروف این استان است که طرفداران زیادی دارد و خوردن آن در ماه مبارک رمضان برای وعده افطار مرسوم است. ترکیبات این آش مقوی را نخود، گوشت، ادویه‌جات، کشک ساییده، گندم شیر، رشته آش، پیاز، سیر و نعنا داغ تشکیل می‌دهد. برای تهیه گندم شیر کافی است آرد گندم الک‌شده را به همراه شیر، سیاه‌دانه، زنجبیل، فلفل، زردچوبه، زیره و نمک داخل قابلمه بریزید تا خشک شود. این نوع گندم خاصیت بسیار زیادی دارد و علاوه بر آش گندم شیر در چند غذای محلی دیگر این استان نیز استفاده می‌شود.

اوماچ آش کرمان

اوماچ آش کرمان

اوماچ آش یا آش عوماج یکی از قدیمی‌ترین و خوشمزه‌ترین غذاهای محلی کرمان به شمار می‌رود که سرشار از مواد معدنی و مغذی است. این آش، دارای خاصیت درمانی بی‌شماری است و برای تقویت سیستم ایمنی بدن، درمان سرماخوردگی، آنفلونزا، کم خونی و  ضدعفونی کردن معده و روده مفید است. ترکیبات اصلی این آش را چغندر، عدس، پیاز، آرد گندم، سیاه‌دانه، میتخم (تخم شوید) ، کسرک یا زنیان ، زیره، نعناع داغ، قره‌قروت، اسفناج، جعفری، گشنیز، نمک و زردچوبه تشکیل می‌دهند.

آبگوشت متنجنه

آبگوشت خوش‌طعم متنجنه، یکی از غذاهای محلی شهر رفسنجان استان کرمان است که از نخود، لوبیا چیتی، پیاز خرد شده، گوشت گوسفند خرد شده، دنبه، ترخون، جعفری و شنبلیله، سیب زمینی، برگه زردآلو، بِه خرد کرده، مغز گردوی خرد کرده، نمک، فلفل و زردچوبه تهیه می شود. این آبگوشت که به آبگوشت امام حسینی نیز معروف است معولا در عزاداری‌های ماه محرم به عنوان نذری تهیه می‌شود و یکی از پرطرفدارترین نذری‌ها در میان کرمانی‌ها محسوب می‌شود.

خورش بز قورمه

خورش بز قورمه

یکی از غذاهای خوشمزه‌ی استان کرمان خورش بز قورمه است که که به دلیل وجود گوشت بزغاله در ترکیب مواد اولیه‌اش آن را به این اسم نامیده‌اند. این غذای لذیذ از موادی همچون نخود، پیاز، سیر، گوشت بز بدون استخوان، کشک، زعفران، نعناع داغ، نمک، فلفل و زردچوبه تهیه می‌شود. این غذای محلی کرمانی به دو صورت با برنج یا نان سرو می‌شود.

خورش آلوچه

خورش آلوچه از غذاهای بومی شهر کرمان است که طعمی ترش‌مزه دارد و مواد تشکیل‌دهنده‌ی این خورش گوشت، لوبیا چیتی، رب گوجه فرنگی، سبزی خشک مانند جعفری و گشنیز، پیاز، آلوچه، آبلیمو، و ادویه‌جات است. اگر به غذاهای ترش علاقه دارید حتما این غذا را در کرمان امتحان کنید.

خورش به آلو

خورش به آلو

خورشت به آلو بومی شهر کرمان است و از آنجایی که در طبخ آن از آلو استفاده می‌شود، مصرف آن برای کسانی‌که مبتلا به تنبلی روده و یبوست هستند، بسیار مفید است. برای تهیه‌ی این خورشت سنتی به موادی چون گوشت ماهیچه یا مغز ران، پیاز داغ، روغن مایع، شکر، آب لیمو، زعفران، نمک، فلفل، زردچوبه و البته آلو بخارا و به نیاز دارید. پخت این غذا ساده و  به زمان زیادی نیاز ندارد.

زیره پلو

زیره پلو

زیره‌پلو یکی از غذاهای معروف، محبوب  و اصیل کرمان است و به سبب وجود زیره در این غذای سنتی، طعم و عطر فوق‌العاده‌ای دارد. مواد اصلی آن را برنج، زیره سیاه، روغن و نمک تشکیل می‌دهند.  طرز تهیه‌ی زیره پلوی کرمانی مانند هر پلوی دیگری بسیار ساده است. پس از پخت این پلو را به همراه مرغ یا گوشت سرو می‌کنند.

کشک کدو

کشک کدو یکی از دیگر غذاهای سنتی و اصیل کرمانی است که کالری کمی دارد و برای برنامه‌های غذایی رژیمی مناسب است. ترکیبات اصلی این غذای لذیذ شامل کشک، کدو سبز، پیاز داغ، سیر داغ، نعنا داغ، فیله گوجه فرنگی، پودر مغز گردو، نمک، فلفل، زردچوبه و روغن می‌شوند.

از آنجایی‌که کدو سبز خاصیت ضد سرطانی دارد و سرشار از ویتامین c و لوتئین است که هر دو برای چشم مفید هستند، به علاوه، خواص سرد و خنک‌کنندگی آن باعث شده تا غذای کشک کدو یکی از پرخاصیت‌ترین غذاهای محلی استان کرمان محسوب می‌شود.

لپه پلو با زیره

لپه پلو با زیره از غذاهای محبوب کرمانی‌ها است و به سبب استفاده از گوشت و زیره در آن، طعم و عطری فوق‌العاده دارد. برنج، گوشت چرخ کرده، لپه، زیره، پیاز، رب گوجه‌فرنگی، نمک، فلفل و زردچوبه ترکیبات اصلی این غذای محلی را تشکیل می‌دهند.

مجور کدو

مجور کدو

مجور کدو یکی از بهترین و اصیل‌ترین غذاهای محلی کرمان است . برای تهیه این غذای سنتی از کدو، پنیر سفید، تخم مرغ، آرد گندم، روغن مایع، شوید خرد شده، نمک و فلفل استفاده می‌شود. این غذای ساده به آسانی و در زمان کوتاهی تهیه می‌شود و طعم بسیار خوبی دارد.

بهترین زمان سفر به کرمان

استان کرمان، دارای تنوع آب و هوایی است و هر بخش از آن دارای دما، وزش باد، بارش و رطوبت متفاوتی است. نواحی شمالی و شمال غربی استان دارای آب و هوای خشک، جنوب و جنوب شرقی آن مرطوب و جنوب غربی و مرکز دارای آب و هوای سرد و کوهستانی است.

۱۰ تیرماه تا ۱۰ شهریورماه گرمترین زمان در استان کرمان است که متوسط دمای هوا به ۲۷ درجه سانتیگراد می‌رسد. و سردترین زمان در کرمان از اوایل دیماه تا اوایل بهمن‌ماه است که متوسط دما به ۴ درجه سانتیگراد می‌رسد.

به طور کلی، بهترین زمان سفر به کرمان از اوایل اردیبهشت‌ماه تا اواخر خردادماه و همچنین از اواسط شهریورماه تا اواسط مهرماه است. بهترین زمان برای کویرنوردی نیز از اوایل آذرماه تا اوایل اسفند است.

اقامت در کرمان

استان کرمان با جاذبه‌های توریستی و تاریخی فراوانی که دارد در طول سال میزبان گردشگران فراوانی از سرتاسر جهان است. از این رو در این شهرهای مختلف این استان تاریخی برای رفاه حال مسافران، هتل‌ها و اقامتگاه‌های متعدد و متنوعی فراهم شده است که اکثر آن‌ها در اطراف مکان‌های تفریحی و گردشگری این شهر قرار گرفته‌اند.

هتل‌های کرمان

اگر علاقه دارید در سفر به این استان در هتل‌های لوکس این خطه اقاممت کنید و از امکانات متنوع رفاهی بهره‌مند شوید، می‌توانید یکی از هتل‌های پرستاره این دیار را انتخاب کنید. هتل‌ پارس کرمان، هتل جهانگردی کرمان، هتل هیلان رفسنجان و هتل ارگ جدید بم از جمله هتل‌هایی هستند که از امکانات مناسب رفاهی برخوردارند و اقامت خوشی را برایتان به ارمغان می‌آورند.

هتل‌های بوم‌گردی کرمان

اقامتگاه بومگردی کرمان

اگر تمایل دارید با حضور در محیطی سنتی با آداب اصیل کرمان بیشتر آشنا شوید و اقامتی لذت‌بخش و متفاوت را تجربه کنید می‌توانید برای اقامت در این شهر، هتل‌های سنتی و بوم‌گردی را انتخاب کنید. هزینه‌ی اقامت در این هتل‌ها نسبت به هتل‌های لوکس معمولا کمتر است. اقامتگاه بوم‌گردی شهداد کرمان، اقامتگاه بوم‌گردی ریواس شهر بابک، اقامتگاه بوم‌گردی خونه سنگی میمند شهر بابک، اقامتگاه بوم‌گردی گدین شهر ماهان و اقامتگاه بوم‌گردی نخلستان شهر بم از اقامتگاه‌های زیبا و جذاب استان کرمان هستند که نوید اقامتی لذت‌بخش را به گردشگران می‌دهند.

مهمانپذیر و مسافرخانه

این شهر برای تمام قشرها با هر بودجه‌ای، مکان اقامتی تدارک دیده است. شما هم اگر می‌خواهید در هزینه‌های سفرتان صرفه‌جویی کنید و هزینه‌ی بالایی برای اقامت در این شهر نپردازید، می‌توانید مهمانپذیرهای کرمان را برای اقامت انتخاب کنید. در مهمانپذیرها امکان پخت غذا نیز وجود دارد و همین امر سبب می‌شود تا تعدادی از وعده‌های غذایی را در محل اقامتتان با مواد تازه و ادویه‌های خوش‌عطر کرمانی تهیه کنید و از هزینه سفرتان بکاهید. مهمانپذیر آزادی در شهر کرمان، مهمانسرای جهانگردی در شهر بم، مهمانسرای پیمان در شهر رفسنجان، مهمانپذیر کسری در شهر سیرجان و مهمانپذیر ماهان در شهر ماهان، نمونه‌هایی از مهمانسراهای این استان هستند.

چادر و کمپینگ

در شهر بزرگ و تاریخی کرمان و به سبب کویری بودن این استان، بسیاری از گردشگران تمایل دارند شب را در طبیعت و کویر بگذرانند و از شب‌های کویری و تماشای ستارگان لذت ببرند از این رو برای گردشگران و مسافران در برخی از نقاط، امکان چادر زدن نیز فراهم شده است تا کسانی‌که علاقه دارند، شب را در طبیعت بگذرانند و در عین حال هزینه‌ای برای اقامت نپردازند، از این امکان بهره‌مند شوند. شما هم اگر علاقمند به کمپینگ هستید حتما در مکان‌هایی که برای این امر تعبیه شده است مستقر شوید تا امنیت شما و همراهانتان تضمین گردد.

سخن پایانی

سعی کردیم در این دو مقاله جاذبه‌های دیدنی و غذاهای محلی و سوغاتی‌های بی‌نظیر این استان کویری را تا حدودی به شما معرفی کنیم اما جاذبه‌ها و مناطق گردشگری و همچنین غذاهای خوش‌طعم، وصف ناپذیر و اصیل کرمان فراتر از آن چیزی است که در این مقاله بگنجد. باید با سفر به این دیار تاریخی، از نزدیک آن‌ها را لمس کنید و خاطرات خوشی را برای خود رقم بزنید. شما می‌توانید با اتومبیل شخصی، هواپیما یا قطار از هر کجای کشور ، خود را به این شهر جذاب برسانید.

شما تا به حال به استان کرمان سفر کرده‌اید؟

کدام شهر و کدامیک از آثار تاریخی این استان کویری توجه شما را به خود جلب کرده است؟

تجربیات سفرتان را با ما در میان بگذارید.