با رشد روزافزون فناوری و کاهش اوقات فراغت انسانها، رفته رفته شاهد آن هستیم که هر روز تعداد بیشتری از افراد در زندگی شخصی و کاری خود غرق میشوند و از دنیای اطراف خود بی خبرتر! اتاق خبر آراد مگ فرصت مناسبی است تا کسانی که همچنان شوق مطلع شدن از آخرین خبرها را دارند، بتوانند به تیتر مهمترینِ آنها آگاهی پیدا کنند.
خبرهای علمی و فناوری
[divider style=”solid” top=”0″ bottom=”30″]
می ۱۰ شیائومی پرچمداری قدرتمندتر نسبت به گلکسی اس ۲۰ سامسونگ
کمپانی شیائومی آماده عرضه گوشی های هوشمند Mi 10 و Mi 10 Pro در تاریخ ۱۳ فوریه در کشور چین است. این غول فناوری همچنین وعده داده تا هر دو گوشی جدید خود را وارد بازارهای جهانی کند. گوشی های جدید شیائومی قرار است در مراسم MWC در تاریخ ۲۳ فوریه به بازارهای جهانی معرفی شوند. با این حال گوشی می ۱۰ پرو به تازگی به وسیله گیگ بنچ مورد ارزیابی قرار گرفته و بدین ترتیب اطلاعات متعددی از آن لو رفته است.
می ۱۰ پرو توانسته در گیک بنچ ۵.۱، در بخش تک هسته ای و چند هسته ای به ترتیب امتیازات ۹۰۴ و ۳۲۹۰ را به دست آورد. لازم به ذکر است؛ امتیازات نسخه ۵G گلکسی S20 تنها برابر با ۵۶۱ و ۲۳۵۸ بوده است. این موضوع برتری گوشی شیائومی را کاملا اثبات می کند.
البته در اینجا باید خاطر نشان کنیم که کسب امتیاز بالاتر در گیک بنچ لزوما به معنی برتری اسمارت فون ها در دنیای واقعی نیست. به مراتب اتفاق افتاده که یک گوشی علیرغم عملکرد خوب در گیک بنچ، موفق به جلب رضایت کاربران نشده است. سرنوشت شیائومی Mi 10 پرو نیز می تواند شبیه به این گوشی ها باشد.
عدم حضور سونی در MWC 2020
تا به امروز چندین شرکت از جمله ال جی، اریکسون، انویدیا و آمازون از حضور در نمایشگاه MWC 2020 انصراف داده اند. علت این موضوع، ویروس کرونا اعلام شده است. از آنجایی که جمعیت زیادی در این نمایشگاه حضور دارند و همچنین شاهد سفر افراد از کشورهای مختلف به اسپانیا خواهیم بود، احتمال انتقال این بیماری بسیار زیاد است. بنابراین شرکت ها با عدم حضور در آن، قصد دارند مانع از شیوع بیشتر این بیماری کشنده شوند.
سامسونگ به عنوان بزرگترین تولیدکننده گوشی های اندرویدی در جهان نیز اعلام کرده حضور خود در کنگره جهانی موبایل را مورد بررسی قرار می دهد. این احتمال وجود دارد که این غول فناوری کره ای نیز در این نمایشگاه حضور نداشته باشد تا با یکی از کم رمقترین نمایشگاه ها در چند سال اخیر روبهرو شویم.
به تازگی شرکت سونی خبر از عدم حضور در کنگره جهانی موبایل ۲۰۲۰ داده است. این شرکت در یک مراسم آنلاین در تاریخ ۲۴ فوریه از محصولات جدید که احتمالا در میان آن ها یک گوشی پرچمدار نیز حضور دارد، رونمایی خواهد کرد.
بیل گیتس و خرید یک قایق لوکس و گران قیمت
سرمایه گذاری های بیل گیتس در فناوری های سازگار با محیط زیست، نماد بارز ثروت وی به شمار می آیند. رییس سابق مایکروسافت برای نخستین بار، ابرکشتی آکوای سینوت را سفارش داده است. آکوا اولین ابرکشتی در دنیا بوده که از سوخت هیدروژنی استفاده می کند. این کشتی ۶۴۴ میلیون دلاری و ۳۷۰ فوتی، دارای پنج عرشه، فضا برای میزبانی مجلل از چهارده مهمان و همچنین ۳۱ خدمه و حتی یک سالن ورزشی، استودیوی یوگا و سالن ماساژ است. جالب اینکه ابرکشتی آکوا تنها به دو پیشرانه ۱ مگاواتی با سوخت تانک های هیدروژنی بسیار سرد مجهز است. این کشتی تفریحی فوق پیشرفته دارای دو مخزن عایق بوده که برای پایدار نگه داشتن هیدروژن مایع در دمای منفی ۲۵۳ درجه سانتیگراد طراحی شده اند.
سینوت به جای سوزاندن چوب یا زغال سنگ، از آتش های ژلی برای گرم نگه داشتن مسافرین استفاده می کند. کشتی طراحی شده توسط سینوت نمی تواند بیشتر از ۱۷ گره (۳۱ کیلومتر بر ساعت) سرعت بگیرد، هر چند که با هر مرتبه سوخت گیری، قادر به طی مسافتی در حدود ۳۷۵۰ مایل (۶۰۳۵ کیلومتر) است.
البته باید گفت که این وسیله آبی، به طور کامل سازگار با محیط زیست نیست، چراکه تعداد ایستگاه های سوخت گیری هیدروژنی کمی در اطراف عرشه به چشم می خورد و البته آکوا از یک موتور دیزلی پشتیبان برای رسیدن به بندر کمک می گیرد. این قایق یک مدل کانسپت بوده تا سال ۲۰۲۴ ساخت آن به اتمام نمی رسد. بنابراین بیل گیتس برای تحویل باید منتظر بماند.
خبرهای اقتصادی و اجتماعی
[divider style=”solid” top=”0″ bottom=”30″]
خبرهای بازیهای رایانهای
[divider style=”solid” top=”0″ bottom=”30″]
عنوان Dragon Ball Z: Kakarot در اولین هفته فروش خود ۱.۵ میلیون نسخه فروش داشته است
با افزایش محبوبیت فرنچایز Dragon Ball به طور کلی، و همینطور ایدهی جدید آخرین نسخهی عرضه شده از این سری که المانهای نقش آفرینی به آن اضافه کرده بود، ظاهر عنوان Dragon Ball Z: Kakarot توانست یک فرمول موفقیت آمیز به وجود بیاورد و موفقیتهای زیادی برای Bandai Namco به ارمغان بیاورد. این بازی از زمان عرضه خود تا به حال، عملکرد خوبی از نظر فروش از خودش نشان داده و در چارتهای فروش متعددی در دنیا به رتبههای ارزشمند و عالی دست پیدا کرده است. همچنین اعداد و ارقام جدیدی که از طرف بندای نامکو منتشر شده، نشان میدهد که این بازی چقدر خوب در حال فروش کردن است. این شرکت ناشر ژاپنی اخیرا اعلام کرده است که این بازیِ اکشن نفش آفرینی که استودیوی CyberConnect 2 کار توسعه و ساخت آن را انجام داده است، فقط در اولین هفتهای که عرضه شده بود، موفق به فروش ۱.۵ میلیون نسخه در سراسر دنیا شده است. جالب است که بدانید خود بندای نامکو پیش بینی کرده بود که این بازی تا پایان ماه مارس سال جاری به فروش ۲ میلیون نسخه برسد اما با این روندی که Dragon Ball Z: Kakarot در پیش گرفته، ظاهرا تا آن زمان به رقم بسیار بیشتری خواهد رسید که حتی خود ناشر این بازی هم انتظارش را نداشت. این بازی در حال حاضر برای هر سه پلتفرم اصلی بازار شامل PS4, Xbox One و PC در دسترس قرار دارد.
مهارتهای تیر اندازی Ashley Johnson، بازیگر نقش Ellie در The Last of Us Part II، به خاطر حضور در این بازی بسیار پیشرفت کرده است
زمانی که در E3 2018 نگاه کاملتری به اثر پیش روی استودیوی Naughty Dog یعنی بازی The Last of Us Part II انداختیم، گیم پلی جدیدی که برایمان به نمایش گذاشته شد، به ما نشان میداد که Ellie در این بازی به تیر و کمان خود بسیار وابسته خواهد بود و این حس کاملا به ما منتقل میشد که با او زندگی میکند و در استفاده کردن از آن نیز بسیار ماهر و زبر دست است. تریلرهای دیگری هم که پس از آن، از این بازی منتشر شد کم و بیش به همین موضوع اشاره میکردند. بنابراین، تا به حال متوجه این موضوع شدهایم که Ellie، که این بار قرار است به عنوان پروتاگونیست و شخصیت اصلی قابل بازی این عنوان کنترل نقش او را بر عهده داشته باشیم، کمان خودش را به عنوان یک سلاح موثر به شمار میآورد و به آن کاملا متکی خواهد بود. با توجه به این موضوع، اکنون مهارتهای تیر اندازی Ashley Johnson که نقش این شخصیت را بازی میکند، در دنیای واقعی نیز بسیار بهبود پیدا کرده است و اکنون به یک تیر انداز ماهر تبدیل شده است که این مهارت را به لطف بازی کردن در نقش Ellie به دست آورده است. وی در طی یکی از قسمتهای Retro Play که بخشی از بازی پیش روی The Last of Us Part II را به همراه Troy Baker (بازیگر نقش Joel در این بازی( و Nolan North (بازیگر نقش David در نسخه اول این بازی و Nathan Drake در بازی Uncharted) انجام میداد، گفت که به کمان تسلط زیادی پیدا کرده است که این مهارتها را به خاطر این که از او میخواستند تا در این کار بیشتر پیشرفت کند، به دست آورده است. ما در نهایت در تاریخ ۹ خرداد سال آینده شمسی برابر با ۲۹ می فرصت تجربه کردن این بازی را بر روی کنسولهای نسل هشتمی سونی یعنی PS4 و PS4 Pro به دست خواهیم آورد.
مدیر عامل Ubisoft: کنسولهای نسل بعدی تقریبا تمام بازیهای نسلهای قبل را اجرا خواهند کرد
تعهد مایکروسافت به قابلیت پشتیبانی از نسل قبل و یا Backward Compatibility بر روی کنسولهای نسل هشتمیِ اکسباکس وان خود و همچنین کنسول پیش روی Xbox Series X باعث شد تا عده زیادی از مردم آنها را تحسین کنند و برای تلاش آنها در جهت بهبود دادن اوضاع و شرایط بد خود که در نسل گذشته داشتند، ارزش و احترام قائل شوند. اکنون شرکت سونی هم با کنسول نسل بعدی خود به اسم PS5 یک بار دیگر هم قصد تمرکز کردن بر روی قابلیت پشتیبانی از نسل قبل دارد که به جز PS4 در کنسولهای نسل قبلی آنها وجود داشت. این یکی از استراتژیهای کلیدی و اصلی آنها برای جذب مخاطبان بیشتر در نسل بعدی کنسولهای ویدئویی است. با این حال، هنوز نمیدانیم که گسترهی آن چقدر خواهد بود اما Yves Guillemot، مدیر عامل شرکت Ubisoft، اخیرا درمورد این موضوع صحبت کرده است. در نشست اخیر این شرکت برای گزارش مالی آنها، زمانی که از گیلموت درمورد قابلیت پشتیبانی از نسل قبل بر روی کنسولهای نسل بعدی سوال شد، گفت:
این کنسولها تقریبا توانایی اجرا کردن تمام بازیهایی که در نسلهای قبلی وجود داشته را خواهند داشت که در این صنعت کاملا جدید خواهد بود و تا به حال هیچ وقت کسی چنین چیزی ندیده بود. این امر به نسلهای قبلی کمک خواهد کرد تا در سالهای طولانی پیش رو نیز به حضور پیدا کردن بر روی کنسولهای بزرگ همچنان ادامه دهند.
شایعات جدیدی از Resident Evil 8 منتشر شد
در طی چند هفته اخیر بحث Resident Evil 8 و به طور کلی این سری، بسیار داغ و جنجالی بوده است که در این راستا، مدت کوتاهی قبل تعداد زیادی اطلاعات جدید منتشر شد که به نسخه هشتم این سری اشاره داشتند که در آن اطلاعات زیادی منتشر شده بود که از این دست میتوان به اول شخص بودن بازی، بازگشت Ethan Winters، وجود یک جادوگر که در طی بازی شما را تعقیب خواهد کرد و همینطور دشمنان گرگینه مانند جدید اشاره کرد. با این حال، برخی از منابع دیگر عنوان میکردند که ما هنوز تا انتشار نسخه بعدی این سری چند سال فاصله داریم و قرار نیست به این زودیها چیزی از آن ببینیم. با این وجود، بحث این بازی یک بار دیگر هم به میان آمده است. این اطلاعات عنوان میکنند که Resident Evil 8 یک سال و نیم تا دو سال دیگر تا منتشر شدن فاصله دارد. همچنین اطلاعات دیگر این بازی نشان میدهند که اتمسفر این بازی این بار به سمت گوتیک و وحشی بودن حرکت کرده و ظاهرا قرار است در یک دهکدهی برفی در اروپای شرقی جریان داشته باشد که در آن یک قلعه هم شبیه به چیزی که در Resident Evil 4 دیده بودیم، وجود دارد و دشمنان آن هم تم قرون وسطایی دارند. مانند زامبیهایی که زرههای شوالیه به تن دارند و دارای شمشیرهای بلند خواهند بود. موجودات گرگ مانند هم یک بار دیگر ظاهرا قرار است به این سری بازگردند و همچنین یک یا دو جادوگر هم وجود خواهند داشت که Ethan را در طول بازی تعقیب خواهند کرد. این اطلاعات عنوان میکنند که Chris Redfield هم یک بار دیگر برگشته اما با تغییرات بسیار زیاد. علاوه بر همهی اینها یک سری اطلاعات کلی دیگر هم وجود دارد که مناسب طرفداران واقعی این سری است که عنوان میکنند نسخه هشتم این سری قرار است اکشن محورتر باشد. یعنی چیزی شبیه به بستهی الحاقیِ Not A Hero از بازی Resident Evil 7. اطلاعات جدید این بازی به این موضوع هم اشاره میکنند که برخی از جزئیاتی که توسط AestheticGamer منتشر شده بود که به عنوان مثال مطرح میکرد کارگردان این بازی در طی پروسه ساخت نسخه هشتم این سری از آن جدا شده، نادرست هستند. در هر صورت، ظاهرا هنوز فاصله زیادی تا دیدن اطلاعات رسمی این بازی داریم و بهتر است تا آن زمان منتظر باشیم و ببینیم چه خواهد شد چرا که این روزها اطلاعات بسیار ضد و نقیض هستند و درست و غلط بودن آنها را زیاد نمیتوان پیشبینی کرد.
لیست مورد انتظارترین بازیهای هفته گذشته در ژاپن منتشر شد
شاید دیگر به دیدن بازی Final Fantasy 7 Remake در صدر جدول مورد انتظارترین بازیهای کشور ژاپن که بر اساس رای گیری مجله ژاپنی Famitsu مشخص میشود، عادت کرده باشیم اما حداقل دوست داریم بدانیم هر هفته چه بازیهای دیگری در سایر رتبههای این رای گیری قرار گرفتهاند. عنوان Animal Crossing: New Horizons توانسته با به دست آوردن نصف رایهای FF 7 Remake در درتبه دوم قرار بگیرد و عنوان Tales of Arise نیز با حدود ۲۰۰ رای کمتر نسبت به آن به عنوان سومین بازی مورد انتظار گیمرهای ژاپنی در مجله Famitsu شناخته شد. سایر رتبههای این جدول را در لیست زیر میتوانید مشاهده کنید:
[پلیاستیشن ۴] Final Fantasy 7 Remake – ۱,۴۵۲ votes
[نینتندو سوییچ]] Animal Crossing: New Horizons – ۷۶۶ votes
[پلیاستیشن ۴] Tales of Arise – ۵۳۷ votes
[پلیاستیشن ۴] Resident Evil 3 – ۴۹۱ votes
[پلیاستیشن ۴] Nioh 2 – ۴۱۶ votes
[پلیاستیشن ۴] Persona 5 Scramble: The Phantom Strikers – ۴۰۳ votes
[نینتندو سوییچ]] The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2 – ۳۴۷ votes
[نینتندو سوییچ]] Bayonetta 3 – ۳۰۵ votes
[نینتندو سوییچ] Shin Megami Tensei 5 – ۲۷۶ votes
[پلیاستیشن ۴] Cyberpunk 2077 – ۲۵۸ votes
خبرهای سینما
[divider style=”solid” top=”0″ bottom=”30″]
خط پایان اسکار ۲۰۲۰ و اعلام برندگان / تاریخسازی «انگل» کامل شد
مراسم اهدای جوایز اسکار ۲۰۲۰ در دالبی تئاتر لس آنجلس و برای دومین سال پیاپی بدون داشتن مجری برگزار و برندگانش را به دنیا معرفی کرد. در این مراسم فیلم «انگل» از کره جنوبی توانست اسکار بهترین فیلم، بهترین کارگردانی، بهترین فیلم بلند بین المللی و بهترین فیلمنامه غیر اقتباسی را از آن خود کند. در زمان معرفی نامزدهای نود و دومین دوره مراسم اسکار، «جوکر» در میان بخشهای مختلف با کسب نامزدی در ۱۱ بخش پیشتاز بود و «روزی روزگاری در هالیوود»، «ایرلندی» و «۱۹۱۷» با نامزدی در ۱۰ بخش در مکان دوم قرار گرفته بودند. برگزیدگان و نامزدهای بخشهای مختلف اسکار نود و دوم عبارتند از:
بهترین فیلم؛ انگل
دیگر نامزدهای این بخش : «۱۹۱۷» «ایرلندی» «جوجو خرگوش» «جوکر» «زنان کوچک» «داستان ازدواج» «فورد در برابر فراری» «روزی روزگاری در هالیوود»
بهترین کارگردان؛ بونگ جون هو برای «انگل»
دیگر نامزدهای این بخش : مارتین اسکورسیزی برای «ایرلندی» تاد فیلیپس برای «جوکر» سام مندس برای «۱۹۱۷» کوئنتین تارانتینو برای «روزی روزگاری در هالیوود»
بهترین بازیگر مرد؛ واکین فینیکس برای «جوکر»
دیگر نامزدهای این بخش: آنتونیو باندراس برای «درد و افتخار» لئوناردو دی کاپریو برای «روزی روزگاری در هالیوود» آدام درایور برای «داستان ازدواج» جاناتان پرایس برای «دو پاپ»
بهترین بازیگر زن؛ رنه زلوگر برای «جودی»
دیگر نامزدهای این بخش: اسکارلت جوهانسون برای «داستان ازدواج» سینتیا اریوو برای «هریت» سرشا رونان برای «زنان کوچک» شارلیز ترون برای «بامب شل»
بهترین بازیگر مرد مکمل؛ برد پیت برای «روزی روزگاری در هالیوود»
دیگر نامزدهای این بخش : تام هنکس برای «روزی زیبا در محله» آنتونی هاپکینز برای «دو پاپ» آل پاچینو برای «ایرلندی» جو پشی برای «ایرلندی»
بهترین بازیگر زن مکمل؛ لورا درن برای «داستان ازدواج»
دیگر نامزدهای این بخش : کیتی بیتس برای «ریچارد جول» اسکارلت جوهانسون برای «جوجو خرگوش» فلورانس پیو برای «زنان کوچک» مارگو رابی برای «بامبشل»
بهترین فیلمنامه غیراقتباسی؛ بونگ جون-هو و هان جین-وون برای «انگل»
دیگر نامزدهای این بخش : نوآ بامباک برای «داستان ازدواج» ریان جانسون برای «چاقوها بیرون» کوئنتین تارانتینو برای «روزی روزگاری در هالیوود» سام مندس و کریستی ویلسون-کرنز برای «۱۹۱۷»
بهترین فیلمنامه اقتباسی؛ تایکا وایتیتی برای «جوجو خرگوش»
دیگر نامزدهای این بخش: استیون زیلیان برای «ایرلندی» تاد فیلیپس و اسکات سیلور برای «جوکر» گرتا گرویک برای «زنان کوچک» آنتونی مکارتن برای «دو پاپ»
بهترین فیلم بلند بینالمللی؛ «انگل» ساخته بونگ جون هو (کره جنوبی)
دیگر نامزدهای این بخش: «بدن مسیح «ساخته یان کوماسا (لهستان) «سرزمین عسل» ساخته تامارا کوتفسکا و لوبومیر استفانوف (مقدونیه شمالی) «بینوایان» ساخته لادج لی (فرانسه) «درد و افتخار» ساخته پدرو آلمودوار (اسپانیا)
بهترین مستند بلند؛ «کارخانه آمریکایی» ساخته استیون بوگنار و جولیا و جف ریشرت
دیگر نامزدهای این بخش: «غار» ساخته فراس فیاض «مرز دموکراسی» ساخته پترا کاستا و جوآنا ناتاسگارا، شین بوریس و تایگو پاوان «برای سما» ساخته وعد الکتاب و ادوارد واتس «سرزمین عسل» ساخته تامارا کوتفسکا و لوبو استفانوف و آتاناس گیورگیف
بهترین فیلم بلند انیمیشن؛ «داستان اسباببازی ۴» ساخته جاش کولی
دیگر نامزدهای این بخش: «چگونه اژدهای خود را تربیت کنید: دنیای پنهان» ساخته دین دبلویس «بدنم را گم کردهام» ساخته ژرمی کلاپن «کلاوس» ساخته سرخیو پابلوس و جینکو گوتو «حلقه گمشده» ساخته کریس باتلر و آریانه سوتنر و تراویس نایت
بهترین طراحی صحنه؛ «روزی روزگاری در هالیوود»
دیگر نامزدهای این بخش: «ایرلندی» «جوجو خرگوش» «۱۹۱۷» «انگل»
بهترین طراحی لباس؛ «زنان کوچک»
دیگر نامزدهای این بخش: «ایرلندی» «جوجو خرگوش» «جوکر» «روزی روزگاری در هالیوود»
بهترین چهرهپردازی و مو؛ «بامبشل»
دیگر نامزدهای این بخش: «جوکر» «جودی» «مالیفیسنت: معشوقه شیطان» «۱۹۱۷»
بهترین فیلمبرداری؛ راجر دیکینز برای «۱۹۱۷»
دیگر نامزدهای این بخش: رودریگو پرییتو یرای «ایرلندی» لارنس شر برای «جوکر» یارین بلاشکه برای «فانوس دریایی» رابرت ریچاردسون برای «روزی روزگاری در هالیوود»
بهترین موسیقی؛ هیلدور گودنادوتیر برای «جوکر»
دیگر نامزدهای این بخش: تامس نیومن برای «۱۹۱۷» الکساندر دپلا برای «زنان کوچک» رندی نیومن برای «داستان ازدواج» جان ویلیامز برای «جنگ ستارگان: خیزش اسکایواکر»
بهترین تدوین؛ «فورد در برابر فراری»
دیگر نامزدهای این بخش: «ایرلندی» «جوجو خرگوش» «جوکر» «انگل»
بهترین ترانه؛ «دوباره خودم را دوست خواهم داشت» از «راکتمن»
دیگر نامزدهای این بخش: «نمیتوانم بگذارم خودت را دور بیندازی» از «داستان اسباببازی ۴» «کنار تو میمانم «از «موفقیت» «درون ناشناخته» از «یخزده ۲» «به پا خیز» از «هریت»
بهترین جلوههای ویژه تصویری؛ «۱۹۱۷»
دیگر نامزدهای این بخش: «انتقامجویان: پایان بازی» «ایرلندی» «شیرشاه» «جنگ ستارگان: خیزش اسکایواکر»
بهترین تدوین صدا؛ «فورد در برابر فراری»
دیگر نامزدهای این بخش: «جوکر» «۱۹۱۷» «روزی روزگاری در هالیوود» «جنگ ستارگان: خیزش اسکایواکر»
بهترین صداگذاری؛ «۱۹۱۷»
دیگر نامزدهای این بخش: «به سوی ستارهها» «فورد در برابر فراری» «جوکر» «روزی روزگاری در هالیوود»
بهترین فیلم کوتاه؛ «پنجره همسایه»
دیگر نامزدهای این بخش: «برادری» «کلوپ فوتبال نفتا» «ساریا» «یک خواهر»
بهترین مستند کوتاه؛ «یادگیری اسکیتبازی در منطقه جنگی»
دیگر نامزدهای این بخش: «در نبود» «زندگی غافلگیرم کرد» «سوپرمن سنت لوئیس»
بهترین فیلم کوتاه انیمیشن؛ «عشق مو»
دیگر نامزدهای این بخش: «دختر» «کیتبال» «فراموشنشدنی» «خواهر»
حواشی اسکار ۲۰۲۰ / از اشاره به مسائل روز در سخنرانی واکین فینیکس و براد پیت تا حضور غافلگیرکننده امینم
مراسم اسکار ۲۰۲۰ که مثل همیشه در سالن دالبی تاتر شهر لسآنجلس برگزار میشد با حواشی و لحظات بیادماندنی زیادی همراه بود. موفقیت تاریخی فیلم «انگل» که موفق شد به عنوان یک فیلم خارجیزبان جوایز اصلی اسکار را درو کند دیگر لحظات این مراسم باشکوه را تحت تاثیر قرار داد اما این تنها شگفتی اسکار ۲۰۲۰ نبود. بونگ جون هو البته در سخنرانیاش هنگام دریافت اسکار ۲۰۲۰ نیز با تجلیل از مارتین اسکورسیزی یک از بهترین لحظات این مراسم را رقم زد. او با یاد کردن از نقلقولی از اسکورسیزی گفت که از دوران دانشجویی این جمله را در قلبش حک کرده است: «خلاقانهترین فیلم شخصیترین فیلم است»
در جای دیگری از مراسم براد پیت در سخنرانی دریافت جایزهاش گفت: «به من گفتهاند ۴۵ ثانیه فرصت دارم صحبت کنم، که ۴۵ ثانیه بیشتر از مدتی است که مجلس سنا این هفته به جان بولتون وقت داد. به این فکر میکنم که شاید کوئنتین در نهایت فیلمی درباره این موضوع بسازد، آنهایی که به بلوغ رسیدهاند بهترین کارها را میکنند.» در این سخنان پیت به استیضاح دونالد ترامپ و عملکرد سنای آمریکا که مانع شهادت دادن جان بولتون مشاور پیشین امنیت ملی کاخ سفید شد، اشاره کرد. وی همچنین به کارگردان فیلم ادای احترام کرد و گفت: تارانتینو، تو اصل هستی، تک هستی. صنعت فیلم بدون تو جایی خشکتر میبود. لورا درن بازیگر «داستان ازدواج» نیز که جایزه بهترین بازیگر زن نقش مکمل را به خانه برد در شب تولد ۵۳ سالگیاش، از والدین بازیگرش یاد کرد و گفت: بعضیها میگویند هرگز قهرمانهایتان را نمیبینید اما من میگویم اگر واقعاً سپاسگزار باشید، قهرمانهای شما پدر و مادرتان هستند. وی این جایزه را بهترین هدیه تولدش خواند و آن را به پدرش بروس درن و مادرش دایان لد، ۲ بازیگر مشهور اهدا کرد. وی به بحران محیط زیست نیز اشاره کرد. اما واکین فینیکس که برای «جوکر» جایزه بهترین بازیگر نقش اصلی را برد از سخنرانی دریافت جایزهاش برای صحبت درباره بحران آب و هوایی و نابرابری سیستماتیک استفاده کرد و از مخاطبان خواست تا پشتیبان همدیگر باشند.
اما یکی از غیرمنتظرهترین لحظات مراسم جایی بود که بعد از مونتاژی از ترانههای فیلم در یک دهه اخیر، امینم که برای ترانه «هشت مایل» در سال ۲۰۰۲ برنده اسکار بهترین ترانه ارجینال شده بود بطور غافلگیرکنندهای روی صحنه آمد و این ترانه محبوب را اجرا کرد و فضای رسمی مراسم را کاملا تغییر داد. ادای احترام به کوبی برایانت نیز یکی دیگر از لحظات تکرارشونده در مراسم بود. در مراسم دیشب چند بار از کوبی برایانت بازیگر بسکتبال که به تازگی درگذشت یاد شد. اولین بار ادای احترام به کوبی در مراسم سخنرانی بهترین انیمیشن کوتاه «عشق مو» انجام شد. متیو ای چری کارگردان این فیلم گفت: این جایزه به کوبی برایانت تقدیم می شود. به امید اینکه همه ما در بخش دوم زندگیمان همان قدر بزرگ باشیم که او بود. اسپایک لی فیلمساز نیز با لباس بنفش-طلایی در مراسم حاضر شد که یادآور لباس برایانت در تیم لیکرز با شماره ۲۴ بود. فیلم مونتاژ چهرههای از دست رفته سال نیز با تصویری از برایانت شروع شد که با نقل قولی از وی همراه بود: «زندگی خیلی کوتاه است برای اینکه نیفتی باید جلو بروی. باید ادامه بدهی. یک پا را جلوی آن یکی بگذار. لبخند بزن و قدم بعدی را بردار.» در این قطعه ترانه «دیروز» گروه بیتلز با صدای بیلی آیلیش پخش شد.
اخبار و حواشی روز نهم جشنواره فیلم فجر / نشست «خون شد» لغو شد
روز نهم جشنواره فیلم فجر با نمایش فیلمهای «خون شد» از مسعود کیمیایی، «دشمنان» از علی درخشنده و «پوست» از بهمن و بهرام ارک ادامه یافت. با عدم حضور مسعود کیمیایی – طبق اعلامی که پیشتر خود کرده بود- نشست رسانهای فیلم نیز لغو شد و انتظار خبرنگاران برای پاسخ احتمالی کیمیایی به صحبتهای شهاب حسینی بیجواب ماند. هرچند که جواد نوروزبیگی، تهیهکنندهی فیلم «خون شد» و بعضی از عوامل فیلم نظیر علیرضا زریندست و لیلا زارع بطور غیررسمی با خبرنگاران گفتگو کردند و از مواضع تخریبی شهاب حسینی علیه کیمیایی انتقاد کردند.
اما طبق خبر روابط عمومی جشنواره فیلم فجر، فیلمهای «آبادان یازده ۶۰»، «شنای پروانه»، «مغز استخوان»، «درخت گردو» و «روز صفر» ۵ فیلم برتر آرای تماشاگران سی و هشتمین دوره جشنواره فیلم فجر تا پایان روز ۲۰ بهمن ماه اعلام شده است. فهرست این فیلمها بدون اولویت است. به گفته مسئول بخش آرای مردمی سی و هشتمین دوره جشنواره فیلمفجر، در ثبت آرای مردمی از شب هشتم جشنواره به بعد ۵ فیلم که امتیاز بالاتری از ۲۲ فیلم را از آن خود کرده، معرفی میشوند و در پایان جشنواره فیلم فجر، از میان ۲۲ فیلم، فیلمیکه بیشترین آرای مردمی را از آن خود کرده است، به عنوانبهترین فیلم از نگاه تماشاگران اعلامخواهد شد. بر اساس این روال، سانسهای فوقالعاده محاسبه نمیشود و دیگر هیچ فیلمی به این ۲۲ فیلم اضافه نخواهد شد. محمدرضا فرجی مدیر امور رسانههای سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر نیز درباره سانسهای فوقالعاده نهمین روز جشنواره گفت: فیلمهای سینمایی «مغز استخوان» به کارگردانی حمیدرضا قربانی در ایران مال، «درخت گردو» ساخته محمدحسین مهدویان در پردیس راگا، آزادی و مگامال و «خورشید» ساخته مجید مجیدی در کورش به سانس فوقالعاده رسیدند. همچنین فیلمهای سینمایی «شنای پروانه» در پردیس آزادی، ماندانا و جوان و «روز صفر» در پردیس ایران مال سانس فوقالعاده را تجربه کردند.
در روز پایانی اکران فیلمهای جشنواره فیلم فجر در پردیس ملت، سه فیلم «شهر قصه» به کارگردانی کیوان علی محمدی و علی اکبر حیدری، «پسرکشی» ساخته محمدهادی کریمی و، «خورشید» به کارگردانی مجید مجیدی روی پرده میرود در فیلم «شهر قصه» بازیگرانی چون حامد کمیلی، آناهیتا درگاهی، بابک کریمی، فرخ نعمتی، سیاوش مفیدی، رویا میرعلمی، حمیدرضا پگاه، علی اوجی، افشین هاشمی، هدیه تهرانی و زندهیاد جمشید مشایخی حضور دارند و این فیلم در واقع اولین فیلمیست که کیوان علیمحمدی به تنهایی آن را کارگردانی میکند. پیش از این او سه فیلم سینمایی «شبانه»، «شبانه روز» و «ارغوان» را با همراهی امید بنکدار کارگردانی کرده بود. اما یکی از جنجالیترین فیلمهای جشنواره امسال «خورشید» ساخته جدید مجید مجیدی است که بالاخره و در روز پایانی جشنواره سیوهشتم برای اصحاب رسانه رونمایی میشود. این فیلم سینمایی با موضوع کودکان کار ساخته شده و در آن بازیگرانی چون علی نصیریان، جواد عزتی، طناز طباطبایی، مهدی موسوی فر و علی غابشی حضور دارند. آخرین فیلم داستانی که در سینمای اصحاب رسانه به نمایش گذاشته میشود «پسرکشی» است. داستان «پسرکشی» که ابتدا بهعنوان یکی از ۵ فیلم بخش رزرو جشنواره انتخاب شده بود و با طولانی شدن فرآیند تولید «خورشید» توانست به بخش سودای سیمرغ راه پیدا کند، در ۲ دهه ۴۰۰ و ۷۰ روایت میشود.
خبرهای تئاتر
[divider style=”solid” top=”0″ bottom=”30″]
نامزدهای مسابقه تئاتر صحنهای جشنواره تئاتر فجر معرفی شدند
به گزارش ستاد خبری سی و هشتمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر، هیات داوران مسابقه آثار صحنه ای سی و هشتمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر متشکل از مسعود دلخواه ، کیومرث مرادی و رضا مهدی زاده پس از مشاهده، ارزیابی و کارشناسی ۲۲ اثر حاضر در این بخش، نامزدهای دریافت جوایز را به شرح زیر و به ترتیب حروف الفبا در رشتههای مختلف معرفی کردند:
طراحی حرکت:
مجتبی رستمی فر برای طراحی حرکت نمایش «همه فرزندان مکبث» از اهواز
سعید اسد سنگابی برای طراحی حرکت نمایش «ننه مده آ » از فسا
محمدرضا فرجی برای طراحی حرکت نمایش «در دهانم حرف بزن» از بندر دیر
طراحی نور:
رضا خضرایی برای طراحی نور نمایش های«بیگانه درخانه»و «کریم لوژی» از تهران
احسان طاهری برای طراحی نور نمایش «چند روایت نامعتبرازآنچه نمی دیدیم» از ارومیه
علیرضا میرانجم برای طراحی نور نمایش«است» از تهران
ایمان نخلستانی برای طراحی نور نمایش«همه فرزندان مکبث» از اهواز
فرشاد نصیری برای طراحی نور نمایش «شازده احتجاب» از تهران
طراحی صدا و آرایه های صوتی:
علیرضا اکبریان برای طراحی صدای نمایش «بیگانه در خانه» از تهران
بهرام بهاری برای طراحی صدای نمایش «رسن های گور» از بیجار
مهرداد حبیبیان برای طراحی صدای نمایش «باق وحش» از شهرکرد
آرمین خیر دان برای طراحی صدای نمایش «شاه ماهی» از تهران
طراحی گریم:
ماریا حاجیها برای طراحی گریم نمایش «کریم لوژی » از تهران
فاطیما حزباوی برای طراحی گریم نمایش «همه فرزندان مکبث » از اهواز
مریم رخام برای طراحی گریم نمایش «چند روایت نا معتبرازآنچه نمی دیدیم» از ارومیه
عباس قنبری برای طراحی گریم نمایش «در دهانم حرف بزن» از بندر دیر
موسیقی:
حسین اصیلی برای موسیقی نمایش « دست هایت کو مم حسن» از یاسوج
امیرحسین الله دادی برای موسیقی نمایش «بیگانه در خانه» از تهران
بهزاد بختیاری برای موسیقی نمایش «شازده احتجاب» از تهران
فرشاد دهنوی برای موسیقی نمایش «مارلون براندو» از تهران
بهرنگ عباس پور برای موسیقی نمایش «تنها خرچنگ خانگی لای ملافه هاخانه می کند اتللو » از تهران
مهرداد علی پور برای موسیقی نمایش «صدمین سالگرد فتح گریه» از گچساران
بهفر کایدی برای موسیقی نمایش «همه فرزندان مکبث» از اهواز
طراحی لباس:
پگاه ترکی برای طراحی لباس نمایش «کریم لوژی» از تهران
سارا حسین پور برای طراحی لباس نمایش «همه فرزندان مکبث » از اهواز
عماد الدین رجبلو برای طراحی لباس نمایش «متساوی الساقین» ازگرگان
افشین زمانی برای طراحی لباس نمایش «شازده احتجاب» ازتهران
مقدی شامیریان برای طراحی لباس نمایش های«تنها خرچنگ خانگی لای ملافه هاخانه می کند اتللو» و «مارلون براندو » از تهران
شیما میرحمیدی برای طراحی لباس نمایش «شاه ماهی» از تهران
طراحی صحنه:
پوریا اخوان برای طراحی صحنه نمایش «است» از تهران
روحان امامی برای طراحی صحنه نمایش «شاه ماهی» از تهران
ابراهیم پشت کوهی برای طراحی صحنه نمایش «تنها خرچنگ خانگی لای ملافه ها خانه می کند اتللو» از تهران
عماد الدین رجبلو برای طراحی صحنه نمایش «متساوی الساقین» از گرگان
مجتبی رستمی فر برای طراحی صحنه نمایش «همه فرزندان مکبث» از اهواز
مهرداد علی پور برای طراحی صحنه نمایش «صدمین سالگرد فتح گریه» از گچساران
مریم کلانتری برای طراحی صحنه نمایش «چند روایت نامعتبر ازآنچه نمی دیدیم» از ارومیه
بازیگری زن:
الناز حبیبی برای بازی در نمایش «شاه ماهی» از تهران
شیرین دژاگاه برای بازی در نمایش«همه فرزندان مکبث» ازاهواز
الهام شعبانی برای بازی در نمایش «کمیته نان» از تهران
یلدا عباسی برای بازی در نمایشهای «کمیته نان» و «مارلون براندو» از تهران
آرزو عبدالهی برای بازی در نمایش«باق وحش» از شهرکرد
رومینا مومنی برای بازی در نمایش « بیگانه در خانه» از تهران
بازیگری مرد:
امین ابراهیمی برای بازی در نمایش «قزل حصار » از کوهدشت
امیر جدیدی برای بازی در نمایش «شاه ماهی» از تهران
مجید رحمتی برای بازی در نمایش «کریم لوژی » از تهران
علی شادمان برای بازی در نمایش «شاه ماهی » از تهران
مهرداد فلاحی برای بازی در نمایش «ژنتیک …» از مشهد
علی پویا قاسمی برای بازی در نمایش های «شازده احتجاب » و «مارلون براندو » از تهران
نوید محمد زاده برای بازی در نمایش «بیگانه در خانه» از تهران
نمایشنامه نویسی:
عماد الدین رجبلو برای نگارش نمایشنامه «متساوی الساقین» از گرگان
مهران رنجبر برای نگارش نمایشنامه «کریم لوژی» از تهران
احمد سلگی و رضا بهاروند » برای نگارش نمایشنامه «شاه ماهی» از تهران
مهسا غفوریان برای نگارش نمایشنامه «ژنتیک … » از مشهد
سیدمحمد مساوات برای نگارش نمایشنامه «بیگانه در خانه» از تهران
کارگردانی:
رضا بهاروند برای کارگردانی نمایش «شاه ماهی» از تهران
رضا بهرامی برای کارگردانی نمایش «کریم لوژی» از تهران
عماد الدین رجبلو برای کارگردانی نمایش «متساوی الساقین » ازگرگان
مجتبی رستمی فر برای کارگردانی نمایش «همه فرزندان مکبث» از اهواز
افشین زمانی برای کارگردانی نمایش « شازده احتجاب» از تهران
مهسا غفوریان برای کارگردانی نمایش «ژنتیک …» از مشهد
سیدمحمد مساوات برای کارگردانی نمایش «بیگانه در خانه» از تهران
سی و هشتمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر به دبیری نادر برهانی مرند امروز با معرفی برگزیدگان در تالار وحدت به کار خود پایان میدهد.
نامزدهای مسابقه آثار بخش «به علاوه فجر» جشنواره تئاتر فجر معرفی شدند
به گزارش ستاد خبری سی و هشتمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر، هیات داوران مسابقه آثار بخش «به علاوه فجر» سی و هشتمین جشنواره بین الملی تئاتر فجر متشکل از سپیده نظری پور، رحمان سیفی آزاد و محسن علیخانی نامزدهای دریافت جوایزاین مسابقه را به شرح زیر و به ترتیب حروف الفبا معرفی کردند:
نمایش «در کشور شما قابل دسترس نیست» به کارگردانی ندا تمیمی / تماشاخانه دیوار چهارم
نمایش «رهایی از شائولین» به کارگردانی متین اوجانی / تماشاخانه دیوار چهارم
نمایش «مانداب» به کارگردانی مهدی کیهان نژاد و فردین افشارفر / عمارت نوفل لوشاتو
نمایش «مثل خاراندن زخم بعد ازخوب شدن» به کارگردانی فرانک فروتن /عمارت نوفل لوشاتو
نمایش «وقتی همه خواب بودیم» به کارگردانی حمید عبدالحسینی /خانه نمایش مهرگان
نمایش «ویرانه های زیبا» به کارگردانی علی اصغر کیاثلاثی/خانه نمایش دا
سی و هشتمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر به دبیری نادر برهانی مرند امروز در تالار وحدت به کار خود پایان میدهد.
پاسخ دهید