اتاق خبر: مهم‌ترین خبرهای شنبه ۲۱ دی

با رشد روزافزون فناوری و کاهش اوقات فراغت انسان‌ها، رفته رفته شاهد آن هستیم که هر روز تعداد بیشتری از افراد در زندگی شخصی و کاری خود غرق می‌شوند و از دنیای اطراف خود بی خبرتر! اتاق خبر آراد مگ فرصت مناسبی است تا کسانی که همچنان شوق مطلع شدن از آخرین خبرها را دارند، بتوانند به تیتر مهمترینِ آن‌ها آگاهی پیدا کنند.

خبرهای تئاتر

[divider style=”solid” top=”0″ bottom=”30″]

اولین جشنواره سراسری تئاتر کافه‌ ای «اتفاق» برگزیدگان خود را شناخت

مراسم اختتامیه اولین جشنواره سراسری تئاتر کافه‌ ای «اتفاق» با حضور شرکت‌ کنندگان، عوامل اجرایی و داوران، شامگاه چهارشنبه ۱۸ دی، در محل کافه آ برگزار شد.
به گزارش روابط‌ عمومی جشنواره، کیارش حق‌ گو، مدیر اجرایی در ابتدای مراسم در کسوت مجری حاضر شد و گفت: با عرض خسته ‌نباشید خدمت هنرمندان گرامی، روزهای سختی را پشت سر گذاشتیم و بالاخره به مراسم اختتامیه رسیدیم. وی افزود: متاسفانه تعداد کمی از اجراها با محور محیط کافه به این جشنواره آمدند و امیدوارم در دوره‌ های بعدی این موضوع با جدیت بیشتری دنبال شود.

در ادامه تصاویری از نحوه انتخاب آثار توسط بازبین‌ ها و جلسه‌ های گفت‌وگوی داوران با شرکت‌ کنندگان پخش شد.

سپس دنا تارفی، دبیر جشنواره در سخنانی گفت: ما مشکل‌های فراوانی داشتیم و از کم و کاستی‌ های موجود آگاهیم و امیدوارم در دوره‌ های بعدی بهتر بشویم. به هر حال ما تلاش خودمان را کردیم.

وی افزود: ما در زمینه تئاتر محیطی این جشنواره را برگزار کردیم و خیلی دوست داشتیم نمایش‌ های ایرانی‌ با رویکرد قهوه‌ خانه‌‌ ای هم در این جشنواره اجرا می‌ شدند. ای کاش بیشتر به نمایش‌ های ایرانی توجه کنیم و اگر گاردی نسبت به آثار ایرانی وجود دارد آن را بشکنیم.

رضا مهدی‌ زاده از داوران جشنواره در ادامه گفت: ما در این سال‌ ها در هنرهای تجسمی و حتی هنر تئاتر با اجراهای محیطی مواجه هستیم. بحث«Site-specific» یا همان «مکان ویژه» در هنرهای محیطی بسیار مهم است مثلا ما می‌ توانیم در اتوبوس یا مکانی خاص اجرا برویم یعنی در فضایی که یک دورهمی را ایجاد کند. حتی باید از مشارکت حاضران، چیدمان محیط و دستور فضا بهره بگیریم.

وی افزود: توجه به تماشاگر یکی از اصول تئاتر محیطی است ولی در اجراهای این جشنواره به این موضوع خیلی کم توجه شد. دستور فضای ما مثلا کافه است و حضور فعال و مشارکت تماشاگر در این محیط خیلی مهم است اما بیشتر کارگردانان از این امر غافل گشتند.

مهدی‌ زاده با تاکید بر شور و شوق شرکت‌ کنندگان گفت: نمایش کافه‌ ای در اصل به گفت‌وگوی اجرا و حاضران در کافه می‌ پردازد. بنابراین انسان‌ های حاضر دور هر میز مهم هستند. ما باید به بداهه‌ پردازی در نوشتن متون محیطی چون نمایشنامه‌ های تئاتر کافه‌ ای دقت کنیم.

کیارش حق‌ گو در ادامه آغاز به معرفی برگزیدگان کرد. به این ترتیب، دومین اجرای برتر جشنواره، «سرنوشت از سرنوشت» به کارگردانی یسنا پورسینا شد.

آویشن بیکایی از اعضای گروه پس از گرفتن جایزه گفت: تئاتر کافه‌ ای چیز جدیدی نیست و در فرانسه دهه ۶۰ نیز این اجراها طرفدارهایی پیدا کرده بودند. تئاتر کافه‌ ای ارزان است و دیگر روند سخت و پیچیده مجوز را طی نخواهید کرد و با یک تئاتر کاملا بی‌ چیز مواجه هستید. ما با این کار، اجراها را به پیش تماشاگران می‌ بریم بر خلاف تماشاخانه‌‌ ها.

اجرای برتر جشنواره نیز «چند روایت تمام/ناتمام (درباره‌ ما)» به کارگردانی مشترک لیلاجلالیان و حمیدرضا حمیدی شد.

حمیدی در این رابطه گفت: من به شخصه از تمام اعضای این جشنواره و برگزارکنندگان عزیز تشکر می‌ کنم. ما در انجمن حمایت از معلولان ذهنی هفت‌ تیر چند نمایش را با تلاش و پیگیری تولید کردیم و خوشحال هستم که گروه ما توانست این جایزه را کسب کند.
کار برتر از نگاه مخاطبان جشنواره نیز در ادامه معرفی شد که «شاخ» به کارگردانی ساشا کشوادی بود.

اولین جشنواره سراسری تئاتر کافه‌ ای اتفاق به دبیری دُنا تارُفی از ۱۲ تا ۱۸ دی ماه ۱۳۹۸ در تهران برگزار شد.

 

فراخوان پذیرش نمایش های کودک و نوجوان در «مرکز تئاتر توانش»

به نقل از روابط عمومی مرکز تئاتر توانش، فراخوان پذیرش نمایش های تولید شده و یا در حال تولید (کودک و نوجوان)، جهت اجرا در نیمه اول سال ۱۳۹۹ از سوی این مرکز منتشر شد.
مرکز تئاتر توانش به عنوان تخصصی ترین مرکز خصوصی تئاتر کودک و نوجوان در شرق تهران، طی مدت زمان فعالیت خود میزبان نمایش های بی شماری در حوزه کودک و نوجوان بوده است.
لذا در جهت حمایت از گروه های تئاتری کودک و نوجوان و همچنین کمک به افزایش کیفی آثار مربوط به این گروه، از تمامی گروه های فعال در این زمینه دعوت می شود تا با ارسال دو نسخه از
اثر بر روی DVD و تکمیل فرم درخواست حداکثر تا تاریخ۱۰ اسفند به مرکز تئاتر توانش درخواست خود را اعلام نمایند.

داوود زارع مدیر مرکز تئاتر توانش می گوید: «از آنجایی که تئاتر برای کودک و نوجوان نوعی آموزش مهارت های زندگی محسوب می شود لذا بدیهی است در نحوه اجرای آن دقت لازم صورت گیرد. کودکان جدا از جسم کوچکشان دارای روح و دنیایی بسیار بزرگ هستند که احترام به این دنیای کودکانه و ورود به آن باید با نهایت دقت و ظرافت صورت گیرد.»
این کارگردان تئاتر اضافه کرد: «توانش به عنوان یک مرکز خصوصی تئاتر همواره اولویت خود را در انتخاب آثار نمایشی کودکان محتوا و توجه به ارزش های آموزشی دانسته و منفعت خود را در ارتقاء سطح فرهنگ و رشد همه جانبه شخصیت کودکان می داند.
در توانش از ابتدا سعی داشته ایم با نهایت دقت آثاری را که به روی صحنه می روند انتخاب نماییم تا ضمن جلب اعتماد و اطمینان والدین در جهت کیفی بودن آثار، رضایت مخاطبین اصلی خود یعنی کودکان را نیز جلب کنیم. از این رو در شورای هنری توانش برآنیم تا از این پس نیز با رعایت کامل ملاک های ارزیابی، آثار مناسبی را در توانش مورد حمایت قرار دهیم.

مرکز تئاتر توانش واقع در: تهران پارس – رسالت شرق – بین رشید و باقری – روبروی بانک پارسیان می باشد.
تلفن های مرکز تئاتر توانش : ۲۰۶ – ۷۷۸۸۸۲۰۵ – ۰۲۱
نشانی مرکز تئاتر توانش در فضای مجازی : @tavanesh.art
وبسایت : www.Tavaneshart.ir