اتاق خبر: مهم‌ترین خبرهای سه‌شنبه ۲۲ بهمن

با رشد روزافزون فناوری و کاهش اوقات فراغت انسان‌ها، رفته رفته شاهد آن هستیم که هر روز تعداد بیشتری از افراد در زندگی شخصی و کاری خود غرق می‌شوند و از دنیای اطراف خود بی خبرتر! اتاق خبر آراد مگ فرصت مناسبی است تا کسانی که همچنان شوق مطلع شدن از آخرین خبرها را دارند، بتوانند به تیتر مهمترینِ آن‌ها آگاهی پیدا کنند.

خبرهای علمی و فناوری

[divider style=”solid” top=”0″ bottom=”30″]

تاریخ رونمایی گلکسی M31 سامسونگ و برخی مشخصات آن آشکار شد

اخیرا اطلاعات بسیاری درباره گوشی میان رده گلکسی M31 سامسونگ منتشر شده است. ما اکنون می دانیم که این محصول به دوربین ۶۴ مگاپیکسلی مجهز شده و از باتری غول پیکر ۶۰۰۰ میلی آمپر ساعتی بهره می برد. حال شرکت کره ای برخی از مشخصات این محصول را به همراه تاریخ رونمایی از آن در اختیار رسانه ها قرار داده است. همانطور که می دانید گوشی گلکسی M30s به باتری ۶۰۰۰ میلی آمپر ساعتی مجهز شده، بنابراین طبیعی است که مدل پیشرفته تر آن یعنی M31 نیز حداقل همین ظرفیت را داشته باشد. جالب آنکه گوشی های M30s و گلکسی A50s به لحاظ مشخصات فنی و ظاهری شباهت های بسیاری با یکدیگر دارند.

نمایش مشخصات ظاهری محصولات هم پیش از رونمایی رسمی از آن ها، یک امر فراگیر در بین برندهای مشهور به شمار می رود. وب‌سایت هندی سامسونگ نیز با انتشار تصاویری از گلکسی M31، ما را از برخی مشخصات ظاهری آن آشنا کرده است. گوشی جدید دارای نمایشگر بزرگ و حاشیه های بسیار باریک است. یک بریدگی قطره ای شکل نیز در بالای صفحه نمایش به چشم می خورد. اینطور که به نظر می رسد ابعاد ماژول دوربین اصلی کمی بزرگتر از گلکسی M30s است. این ماژول متشکل از سنسور اصلی ۶۴ مگاپیکسلی، سنسور واید، سنسور ماکرو و تشخیص عمق بوده که به صورت L معکوس در کنار یکدیگر قرار گرفته اند. شرکت کره ای سامسونگ وجود باتری ۶۰۰۰ میلی آمپر ساعتی و صفحه نمایش Super AMOLED در این محصول را رسما تایید کرده است.  این دیوایس در ۲۵ فوریه طی رویداد هند سامسونگ معرفی خواهد شد.

رونمایی شیائومی از گوشی هوشمند Redmi 8A Dual نود دلاری

در سپتامبر سال گذشته شاهد رونمایی از گوشی ردمی ۸A بودیم و حال نسخه بروز شده آن از راه رسیده است. گوشی ردمی ۸A Dual به دوربین اصلی دوگانه مجهز شده است. سنسور اصلی این دوربین ۱۳ مگاپیکسلی بوده که با سنسور ۲ مگاپیکسلی تشخیص عمق همراهی می شود. کاربران برای ثبت تصاویر سلفی خود به یک سنسور ۸ مگاپیکسلی دسترسی دارند که از حالت پرتره نیز پشتیبانی می کند. این گوشی هوشمند ردمی به صفحه نمایش ۶.۲۲ اینچی LCD با رزولوشن اچ دی پلاس مجهز شده که توسط گوریلا گلس ۵ محافظت می شود.

پنل پشتی این دستگاه از طراحی Aura XGrip بهره می برد که احتمال لیز خوردن آن از دست را کاهش می دهد. ردمی برای این محصول خود از پوشش P2i استفاده کرده تا کاربران نگرانی در رابطه با پاشش قطرات آب نداشته باشند. قدرت گوشی ردمی ۸A Dual توسط چیپست اسنپدراگون ۴۳۹ تامین می شود که آن را ۲ یا ۳ گیگابایت رم همراهی می کند. این دستگاه به ۳۲ گیگابایت حافظه داخلی مجهز شده و از کارت حافظه با حداکثر ظرفیت ۵۱۲ گیگابایت نیز پشتیبانی می کند. وظیفه تامین انرژی آن برعهده یک باتری ۵۰۰۰ میلی آمپر ساعتی بوده که قادر به پشتیبانی از فناوری شارژ سریع ۱۸ واتی است، البته در جعبه آن شاهد حضور یک شارژر ۱۰ واتی هستیم. قیمت نسخه پایه ۹۰ و نسخه رده بالاتر ۹۷ دلار اعلام شد.

پیش بینی فروش ۲.۵ میلیون نسخه ای گلکسی زد فلیپ سامسونگ

سامسونگ انتظار دارد امسال ۲.۵ میلیون نسخه از گوشی گلکسی زد فلیپ به فروش برساند. این اطلاعات توسط یک رسانه ها کره ای در فضای مجازی منتشر شده است. بر اساس گزارش ها، سامسونگ در حال حاضر ۵۰۰ هزار نسخه از این گوشی هوشمند انعطاف پذیر به تولید رسانده و امکان تولید ۲ میلیون گوشی دیگر نیز دارد. این میزان بسیار بالاتر از گوشی گلکسی Fold است.

سامسونگ نزدیک به ۵۰۰ هزار نسخه از گوشی گلکسی فولد را سال گذشته میلادی وارد بازار کرد. علاوه بر طراحی جذاب گلکسی زد فلیپ، قیمت درنظر گرفته شده برای آن نیز، دلایل اصلی افزایش فروش آن محسوب می شوند. بر اساس شایعات، گلکسی Z Flip سامسونگ با قیمت ۱۲۶۰ دلار وارد بازار می شود که بسیار ارزان تر از گلکسی فولد با قیمت تقریبی ۲ هزار دلار است.

ناراضیتی آمازون از حضور ترامپ در پروژه JEDI

بر هیچ کس پنهان نیست که آمازون از تصمیم پنتاگون برای اعطای پروژه ۱۰ میلیارد دلاری J به کمپانی مایکروسافت، چندان خشنود نشده است. حال طبق گزارش CNBC، این شرکت قصد دارد تا رییس جمهور آمریکا و شش مسئول دولتی دیگر را استیضاح کند. آمازون می خواهد ترامپ را در خصوص دخالت وی در پروسه مناقصه، از جمله مکالمات محرمانه و خصوصی، دستورالعمل های تعیین شده برای اعطای پروژه و تلاش های انجام شده برای آسیب رساندن به آمازون و AWS مورد بازخواست قرار دهد.

در اسناد دادگاهی افشا شده در روز دوشنبه، آمازون اظهار داشته که به دنبال استیضاح و در واقع عزل افرادی است که در پروسه ناعادلانه گزینش JEDI نقش داشته اند، مثل دانا دیزی (مدیر ارشد اطلاعات وزارت دفاع)، مارک اسپر (وزیر دفاع) و جیمز ماتیس. بخش دفاع (DoD) در اکتبر سال گذشته، قرارداد ۱۰ میلیارد دلاری JEDI را با کمپانی مایکروسافت منعقد کرد. هدف این پروژه، مدرنیزه کردن زیرساخت ابری DoD و اتصال به بخش های مختلف در آژانس بوده که در حال حاضر شامل بیش از ۵۰۰ ابر مجزا می شود. به محض انعقاد این قرارداد، آمازون سریعا دست به کار شد و شکایت نامه ای را تنظیم کرد. این شرکت مدعی بوده که ترامپ به دلیل کینه شخصی از آمازون، این پروژه چند میلیارد دلاری را به مایکروسافت سپرده است.

خبرهای اقتصادی و اجتماعی

[divider style=”solid” top=”0″ bottom=”30″]

 

خبرهای بازی‌های رایانه‌ای

[divider style=”solid” top=”0″ bottom=”30″]

برنامه‌های پیش روی Call of Duty: Modern Warfare برای فصل دوم آن مشخص شد

تیم سازنده و توسعه دهنده عنوان Call of Duty: Modern Warfare در استودیوی Infinity Ward اخیرا نقشه‌ی راه برای برنامه‌های پیش روی فصل دوم این بازی را رسما منتشر کرده است. درمجموع پنج نقشه جدید از همان روز اول فصل دوم به این بازی اضافه خواهد شد که شامل نقشه‌های کلاسیکی از جمله Rust از بازی Call of Duty: Modern Warfare 2 نیز می‌شود. نقشه‌های جدید دیگر فصل دوم آخرین نسخه سری COD نیز شامل Atlas Superstore برای بخش مولتی پلیر عادی، و همینطور Zhokov Boneyard برای بخش Ground War خواهد شد. برخی از سلاح‌های جدیدی که در فصل دوم به این بازی اضافه خواهند شد نیز شامل Grau 5.56 و Striker 45 می‌شوند. همه‌ی این محتویات در کنار یک شخصیت آشنا و محبوب که همه‌ی ما با آن آشنایی داریم، به اسم Ghost از امروز به این بازی اضافه خواهند شد.

انگیزه‌ی سازندگان Wonderful 101: Remastered برا ساخت این بازی جبران شکست نسخه Wii U آن بود

با وجود این که عده بسیار زیادی از مردم به هیچ وجه تصور نمی‌کردند و اصلا انتظارش را نداشتند، اما کمپین کیک استارتر عنوان Wonderful 101: Remastered که استودیوی Platinum Games در حال احیا کردن مجدد آن است، به بهترین شکل ممکن پیش رفت و تنها در عرض چند ساعت توانست کل بودجه ساخت تمام نسخه‌های این بازی را فراهم کند. در غافلگیر کننده بودن این امر هیچ شکی نیست چرا که نسخه اصلی بازی Wonderful 101 در زمان عرضه خود در سال ۲۰۱۳ بر روی کنسول Wii U شرکت نینتندو، یک شکست تبلیغاتی بزرگ بود به طوری که این بازی فقط موفق به فروش چند هزار نسخه شد. بنابراین، تصمیم تیم سازنده و توسعه دهنده این بازی برای احیای مجدد آن و ساخت Wonderful 101: Remastered نیز ریسک بزرگی بود که ممکن بود دوباره شکست بخورد. اما واقعا دوست داریم بدانیم انگیزه‌ی اصلی سازندگان این بازی از بازگشت آن چه بود و در سر آن‌ها چه می گذشت که تصمیم به چنین ریسک بزرگی گرفتند. به گفته‌ی Hideki Kamiya، کارگردان این بازی، انگیزه‌ی آن‌ها برای تصمیم گرفتن برای ریمستر کردن این بازی شکست خوردن نسخه Wii U آن بود. وی در این رابطه گفت:

ما در ابتدا Wonderful 101 را در سال ۲۰۱۳ بر روی Wii U عرضه کردیم اما کسب و کار موفقیت آمیزی برای ما نبود که دلایل مختلف و متعددی برای آن وجود دارد. از آن زمان به بعد، من و Atsushi Inaba، مدیر استودیوی سازنده این بازی، به خاطر این که عده زیادی از مردم موفق به تجربه کردن این بازی نشدند، متاسف و ناراحت شدیم. من دقیقا مطمئن نیستم که ما در ابتدا چه زمانی شروع به صحبت کردن درمورد این کردیم که این بازی را به پلتفرم‌های جدید بیاوریم، اما اول باید با خود نینتندو مشورت می‌کردیم. زمانی که با آن‌ها ملاقات کردیم، موقعیت خودمان را برای آن‌ها توضیح دادیم که چطور این بازی در زمان عرضه خود موفق نبود و این که ما چقدر علاقه داریم تا آن را به کنسول‌های جدید بیاوریم. منظور من این است که همانطور که می‌دانید، این موقعیت برای ما بسیار ناراحت و ناامید کننده بود. ما بسیار سخت کار کردیم تا چنین بازی باکیفیتی تولید کنیم و امیدوار بودیم که عده زیادی بتوانند آن را بازی کنند اما نتیجه به شکل دیگری رقم خورد. بنابراین، نتیجه‌ی مذاکرات ما این شد که نینتندو محبت و لطف بزرگی در حق ما کرد و هم پورت کردن و هم کمپین این بازی را محقق کرد.

سونی برای به خدمت گرفتن Insomniac Games فقط ۲۲۹ میلیون دلار پرداخته است

قطعا به خاطر دارید که سال گذشته خبر رسید که شرکت سرگرمی‌های تعاملی سونی استودیوی Insomniac Games را به خدمت گرفته است که یکی از بزرگ‌ترین بمب‌های خبری سال گذشته میلادی بود اما با توجه به این که هر دوی آن‌ها از سال‌ها قبل رابطه بسیار نزدیکی با هم داشتند و در ساخت بازی‌هایی از قبیل Marvel’s Spider-Man و یا سری Ratchet and Clank با هم همکاری کرده بودند، زیاد هم دور از ذهن نبود که این همکاری را دیر یا زود رسمی کنند. در هر صورت، خریداری این استودیو برای سونی یک موفقیت بزرگ بود به طوری که در ابتدای سال جاری میلادی، Shayn Layden، مدیر عامل سابق استودیوهای جهانی شرکت سونی، به شدت به این کار افتخار می‌کرد و آن را یکی از بزرگ‌ترین دستاوردهای دوران کاری خودش می‌دانست. که واقعا هم باید همینطور باشد چرا که اسناد و مدارک جدید نشان می‌دهند که آن‌ها واقعا یک معامله خوب کردند. بر اساس مدارک و فایل‌های SEC، ظاهرا شرکت سونی فقط ۲۲۹ میلیون دلار برای به خدمت گرفتن این استودیوی بزرگ به آن‌ها پرداخته است. در حالی که شاید این رقم برای ما بسیار چشمگیر باشد (این مقدار پول، بسیار بیشتر از چیزی است که اکثر مردم در کل زندگی خود می‌توانند ببینند یا به دست بیاورند) اما وقتی که به خاطر می‌آورید که در صنعت بازی‌های ویدئویی چه هزینه‌های هنگفتی می‌شود و چه گردش مالی عظیمی وجود دارد که چندین و چند برابر بیشتر از این هستند، و همچنین این که همین استودیو تا به حال از فروش بازی‌های خودش چقدر از این بیشتر درآمد کسب کرده، متوجه می‌شوید که این رقم می‌توانست با توجه به ارزش این استودیو بسیار بیشتر از این باشد. ظاهرا به نظر می‌رسد که سونی یک معامله بزرگ و خوب انجام داده است که فواید زیادی برایشان خواهد داشت.

ظاهرا EA قصد احیا کردن مجدد سری Fight Night را دارد

شرکت EA به مدت سال‌ها پادشاه بازی‌های ورزشی بوده است. با وجودی که ۲K و سونی در برخی از زمینه‌ها آن‌ها را به چالش کشیدند و شروع به رقابت کردن با آن‌ها کردند، اما EA همچان هنوز هم بزرگ‌ترین لایسنس‌ها برای بزرگ‌ترین بازی‌ها و فرنچایزهای ورزشی را در اختیار دارد. در یک مقطع از زمان، آن‌ها با فرنچایز Fight Night در بین مدعیان اصلی ورزش بوکس نیز به شمار می‌رفتند و حرف‌های زیادی برای گفتن در این زمینه داشتند. با توجه به این که مسابقات MMA فرهنگ عامه‌ی مردم نسبت به بوکس را تغییر دادند، فرنچایز Fight Night نیز کم کم به حاشیه رفت. اما به نظر می‌رسد که ظاهرا دوباره قصد برگشتن دارد. Eddie Hearn، مربی بوکس بریتانیایی، در گفت و گو با Thaboxingvoice گفت که او برای برگرداندن مجدد این فرنچایز با این ناشر ارتباط برقرار کرده است و آن‌ها نیز در پاسخ به او گفته‌اند که ما آن را زیر نظر داریم. با وجود این که این گفت و گوی کوتاه هنوز هیچ چیزی را ثابت نمی‌کند، اما ظاهرا به نظر می‌رسد که EA تمایل دارد که این فرنچایز را در آینده مجددا احیا کند. با این حال، اوضاعی که اکنون وجود دارد، نشان می‌دهد که بازی بزرگ خاصی برای بوکس در حال حاضر در بازار وجود ندارد. بنابراین بازگشت مجدد این سری می‌تواند بسیار موفقیت آمیز باشد و EA هم که اصلا از پول درآوردن متنفر نیست. آخرین نسخه از سری Fight Night  که عرضه شد، Round 4 بود که در سال ۲۰۱۱ عرضه شده بود. البته باید توجه داشت که امروزه ورزش بوکس دیگر به اندازه قدیم طرفداران بسیار زیاد و پرشماری ندارد اما در هر صورت، هنوز هم تعداد زیادی وجود دارند که علاقه شدیدی به این ورزش هیجان انگیز دارند.

سازندگان DOOM Eternal پشتیبانی بهتر از این بازی نسبت به DOOM 2016 خواهند کرد

عنوان DOOM 2016 که به طور شوکه کننده‌ای در تلاش برای احیا و مدرنیزه کردن یک فرنچایز کلاسیک موفق بود، هنوز هم فضای زیادی برای پیشرفت و بهبود پیدا کردن داشت که می‌توانست استفاده کند. این‌ها ویژگی‌هایی بودند که تیم سازنده و توسعه دهنده این بازی در استودیوی id Software به دنبال بهبود دادن آن‌ها در عنوان پیش روی DOOM Eternal هستند. یکی از این ویژگی‌ها که در نسخه پیش روی این بازی قرار است بهبود زیادی پیدا کند، پشتیبانی از محتویات پس از عرضه هستند که سازندگان و توسعه دهندگان این بازی قول داده‌اند که قرار است بسیار بهتر از آنچه که در نسخه قبلی این سری بودند، باشند. Marty Stratton، دستیار کارگردان و تهیه کننده اجرایی بازی DOOM Eternal، در مصاحبه با مجله رسمی اکس‌باکس برای شماره ۱۸۷ آن‌ها، گفت که استودیوی id Software تلاش می‌کند که تا مدتی طولانی پس از عرضه این بازی محتویات جدید زیادی در اختیار بازی‌بازان قرار دهد که برخی از آن‌ها شامل محتویات جدید برای Battle Mode می‌شوند و یا بسته‌های گسترش دهنده برای بخش سینگل پلیر این بازی خواهند بود اما به جز این‌ها، هنوز هم چیزهای زیادی وجود دارد که کاربران این بازی تا مدتی طولانی پس از عرضه‌ی آن می‌توانند استفاده کنند و لذت ببرند. عنوان DOOM Eternal قرار است در تاریخ ۲۰ مارس برابر با ۱ فروردین برای پلتفرم‌های PS4, Xbox One و PC به عرضه برسد.

تا به حال ۳ میلیون نسخه از بازی Nioh به سراسر دنیا ارسال شده است

با وجود این که نسخه دوم این بازی در راه است، اما عنوان Nioh اثر شرکت Koi Tecmo همچنان به فروش خوب خودش ادامه می‌دهد. این شرکت ناشر اخیرا در حساب رسمی خود در شبکه اجتماعی توییتر اعلام کرده است که تعداد نسخه‌هایی که از این بازی اکشن نقش آفرینی به سراسر دنیا ارسال شده است، اکنون از ۳ میلیون نسخه عبور کرده است. همین چند هفته پیش بود که خبر رسیده بود که تعداد نسخه‌های ارسال شده این بازی به سراسر دنیا در حال نزدیک شدن به ۳ میلیون نسخه است که اکنون به این دستاورد رسیده. درمورد نسخه دوم این بازی به اسم Nioh 2 هم باید توضیح دهم که این بازی قرار است در تاریخ ۱۳ مارس برابر با ۲۳ اسفند برای PS4 و PS4 Pro به عرضه برسد.

 

خبرهای سینما

[divider style=”solid” top=”0″ bottom=”30″]

اعلام نامزدهای سودای سیمرغ «فجر ۳۸» / پیشتازی «شنای پروانه» ، «درخت گردو» و «خورشید»

ابراهیم داروغه‌زاده دبیر و مسعود نجفی مدیر روابط عمومی جشنواره سی و هشتم فیلم فجر شامگاه دوشنبه ۲۱ بهمن نامزدهای بخش سودای سیمرغ سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر را معرفی کردند. براساس این فهرست، فیلم سینمایی «شنای پروانه» ساخته محمد کارت، در ۱۲ شاخه رکورددار است و پس از آن دو فیلم سینمایی «درخت گردو» از محمدحسین مهدویان در ۱۱ شاخه و «خورشید» به کارگردانی مجید مجیدی در ۱۰ شاخه، در رتبه‌های دوم و سوم نامزدی بخش سودای سیمرغ سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر قرار دارند. پس از این سه فیلم، «روز صفر» سعید ملکان در ۹ شاخه نامزد دریافت جایزه شده است. در جایگاه‌ بعدی این فهرست، فیلم‌ «پوست» به کارگردانی مشترک بهمن و بهرام ارک با ۶ عنوان نامزدی قرار دارد. «تومان» از مرتضی فرشباف، «آتابای» نیکی کریمی و «خروج» ابراهیم حاتمی‌کیا با ۵ نامزدی، در رتبه بعدی این فهرست قرار دارند. دو فیلم «سینما شهرقصه» به کارگردانی کیوان علی‌محمدی و «سه کام حبس» سامان سالور در چهار شاخه نامزد شده‌اند و «من می‌ترسم» از بهنام بهزادی و «ابر بارانش گرفته» ساخته مجید برزگر هم با نامزدی در سه شاخه، در ادامه فهرست جای دارند. نامزدهای برگزیده در بخش‌های مختلف فجر ۲۸ به قرار زیر است:

نامزدهای بهترین موسیقی متن

حسین علیزاده برای فیلم آتابای

بامداد افشار برای فیلم پوست

رامین کوشا برای فیلم خورشید

حبیب خزایی‌فر برای فیلم درخت گردو

مسعود سخاوت‌دوست برای فیلم شنای پروانه

نامزدهای بهترین تدوین

محمد نجاریان برای فیلم پوست

حسن حسن‌دوست برای فیلم خورشید

محمد نجاریان برای فیلم درخت گردو

میثم مولایی برای فیلم روز صفر

سیاوش پورخلیلی برای فیلم سینماشهرقصه

اسماعیل علیزاده برای فیلم شنای پروانه

نامزدهای بهترین فیلمبرداری

سامان لطفیان برای فیلم آتابای

مسعود امینی تیرانی برای فیلم ابر بارانش گرفته

مرتضی نجفی برای فیلم تومان

هومن بهمنش برای فیلم خورشید

مسعود سلامی برای فیلم سه‌کام حبس

سامان لطفیان برای فیلم شنای پروانه

نامزدهای بهترین نقش مکمل مرد

جواد عزتی برای فیلم آتابای

ارشیا نیک‌بین برای فیلم ابر بارانش گرفته

مجتبی پیرزاده برای فیلم تومان

بابک کریمی برای فیلم سینماشهرقصه

امیر آقایی برای فیلم شنای پروانه

نوید پورفرج برای فیلم مغز استخوان

نامزدهای بهترین نقش مکمل زن

لیلا زارع برای فیلم خون شد

مینو شریفی‌پور برای فیلم درخت گردو

سمیرا حسن‌پور برای فیلم سه‌کام حبس

طناز طباطبایی برای فیلم شنای پروانه

باران کوثری برای فیلم عامه‌پسند

ستاره پسیانی برای فیلم من می‌ترسم

نامزدهای بهترین نقش اصلی مرد

میرسعید مولویان برای فیلم تومان

فرامرز قریبیان برای فیلم خروج

پیمان معادی برای فیلم درخت گردو

امیر جدیدی برای فیلم روز صفر

علی شادمان برای فیلم مردن در آب مطهر

نامزدهای بهترین طراحی لباس

رسول علیزاده برای فیلم پوست

مارال جیرانی برای فیلم خروج

بهزاد جعفری طادی برای فیلم درخت گردو

امیر ملک‌پور برای فیلم روز صفر

شیده محمود زاده برای فیلم سینماشهرقصه

غزاله معتمد برای فیلم شنای پروانه

نامزدهای بهترین طراحی صحنه

پوریا اخوان برای فیلم پوست

کیوان مقدم برای فیلم خورشید

محمدرضا شجاعی برای فیلم درخت گردو

سهیل دانش اشراقی برای فیلم روز صفر

آیدین ظریف برای فیلم سینماشهرقصه

نامزدهای بهترین صدا

امیر شاهوردی و سیدعلیرضا علویان برای فیلم پوست

رشید دانشمند و امین شریفی برای فیلم تومان

امیر نوبخت و آرش قاسمی برای فیلم خروج

حسین بشاش و محمدرضا دلپاک برای فیلم خورشید

مهدی صالح‌کرمانی و آرش قاسمی برای فیلم شنای پروانه

نامزدهای بهترین جلوه‌های ویژه بصری (CGI)

جواد مطوری برای فیلم آبادان یازده۶۰

محمد برادران برای فیلم خروج

جواد مطوری برای فیلم خورشید

امین پهلوان‌زاده و کامیار شفیع‌پور برای فیلم درخت گردو

رضا میثاقی و محسن خیرآبادی برای روز صفر

نامزدهای بهترین جلوه‌های ویژه میدانی

محسن روزبهانی برای فیلم آبادان یازده ۶۰

آرش آقابیک برای فیلم پوست

ایمان کرمیان برای فیلم خورشید

ایمان کرمیان برای فیلم درخت گردو

محسن روزبهانی برای فیلم روزصفر

آرش آقابیک برای فیلم شنای پروانه

نامزدهای بهترین چهره‌پردازی

مهرداد میرکیانی برای فیلم خروج

محمدرضا قومی برای فیلم خون شد

شهرام خلج برای فیلم درخت گردو

ایمان امیدواری برای فیلم سه‌کام حبس

عظیم فراین برای فیلم شنای پروانه

نامزدهای بهترین نقش اصلی زن

نازنین احمدی برای فیلم ابر بارانش گرفته

پریناز ایزدیار برای فیلم سه‌کام حبس

مریم مقدم برای فیلم قصیده گاو سفید

ندا جبرئیلی برای فیلم مردن در آب مطهر

الناز شاکردوست برای فیلم من می‌ترسم

نامزدهای بهترین فیلمنامه

نیما جاویدی و مجید مجیدی برای فیلم خورشید

سعید ملکان و بهرام توکلی برای فیلم روز صفر

محمد کارت، حسین دوماری و پدرام پورامیری برای فیلم شنای پروانه

بهتاش صناعی‌ها، مریم مقدم و مهرداد کورش‌نیا برای فیلم قصیده گاو سفید

علی زرنگار برای فیلم مغز استخوان

بهنام بهزادی و سحر سخایی برای فیلم من می‌ترسم

نامزدهای بهترین کارگردانی

نیکی کریمی برای فیلم آتابای

مرتضی فرشباف برای فیلم تومان

مجید مجیدی برای فیلم خورشید

محمدحسین مهدویان برای فیلم درخت گردو

سعید ملکان برای فیلم روز صفر

محمد کارت برای فیلم شنای پروانه

نامزدهای بهترین فیلم

نیکی کریمی برای فیلم آتابای

امیر بنان و مجید مجیدی برای فیلم خورشید

سیدمصطفی احمدی برای فیلم درخت گردو

سعید ملکان برای فیلم روزصفر

رسول صدرعاملی برای فیلم شنای پروانه

آلمادوآر فیلم انگلیسی‌زبان می‌سازد

به نقل از ورایتی، پدرو آلمادوار کارگردان نامدار اسپانیایی اعلام کرد فیلم بعدی‌اش را به زبان انگلیسی می‌سازد. پدرو آلمادوار که پس از حمایت و معرفی جدیدترین فیلمش «درد و افتخار» در جشنواره‌های سینمایی نتوانست جایزه اسکار را از آن خود کند، قصد دارد به زودی پشت دوربین قرار بگیرد و ۲ فیلم انگلیسی زبان بسازد. گرچه قبلاً ساخت فیلم‌های انگلیسی زبان به این کارگردان پیشنهاد شده بود و او انتخاب‌های مختلفی در این زمینه داشته است اما حالا این کارگردان ۷۰ ساله آماده یک تغییر است. در حالی که وی همه پاییز ۲۰۱۹ را سرگرم حمایت و معرفی فیلم «درد و افتخار» بود، اکنون یک فیلمنامه تقریباً نهایی شده اقتباسی از «۵ داستان کوتاه از یک نویسنده آمریکایی» را برای ساخت یک فیلم بلند در دست دارد. وی افزوده است به زودی یک فیلم کوتاه که اقتباسی از «صدای انسانی» ژان کوکتو است را با بازی تیلدا سوینتون بازیگر برنده اسکار که همواره به کار کردن با کارگردان‌های غیرانگلیسی زبان علاقه داشته است، در دست تولید دارد. این کارگردان گفته است فیلمبرداری این فیلم در ماه آوریل (فروردین) در مادرید شروع می‌شود. مکان اصلی وقوع داستان پاریس است و داستان در یک پرده درباره گفتگوی تلفنی نهایی یک زن با عاشقش است که قصد دارد روز بعد با یک زن دیگر ازدواج کند. آلمادوار با اقتباس از «صدای انسانی» در سال ۱۹۸۷ فیلمی با عنوان «قانون آرزو» را ساخت و بعد فیلم بلند «زنان در آستانه فروپاشی عصبی» را در سال ۱۹۸۸ ساخت که با آن نخستین نامزدی اسکارش را کسب کرد. دیگر اقتباس‌هایی که از این داستان شده است فیلم اقتباسی «عشق» روبرتو روسلینی در سال ۱۹۴۸ است که با بازی اینگرید برگمن ساخته شد. به گفته این کارگردان وی با سوینتون برای به روز کردن جنبه های خاص رفتاری زنان در این فیلم کار کرده است. / مهر

«پرندگان شکاری» پسران بد را به زیر کشیدند / ۱۹۱۷ در رتبه سوم فروش

دختر بد سینما با فیلم «پرندگان شکاری»، به صدرنشینی پسران بد در سینماهای جهان، پایان داد. این هفته در فهرست فروش هفتگی فیلمهای جهان آخرین فیلم کمپانی دی سی، در جایگاه نخست قرار گرفته است. فیلم پرندگان شکاری و رهایی فانتزی یک هارلی کوئین، (Birds of Prey and the Fantabulous Emancipation of One Harley) تازه‌ترین اثر اکشن ماجراجویی شرکت برادران وارنر با همکاری کمپانی دی سی کمیک است که به کارگردانی کتی یان، ساخته شده. در این فیلم مارگو رابی، مری الیزابت وینستد، جورنی اسمولت بل، روزی پرز، کریس مسینا، الا جی باسکو، الی وانگ، ایوان مک‌گرگور، استیو ویلیامز و دانا لی نقش‌آفرینی می‌کنند. روایت فیلم درباره اتفاقاتی است که پیرامون هارلی کویین روی می‌دهد. او روانشناس آماتوری بود که برای کارآموزی در بیمارستان روانی شهر آرکهام مشغول به کار بود، جایی که جوکر به عنوان یکی از بیماران نگهداری می‌شد. هارلی پس از دیدارهایی که با جوکر دارد داوطلبانه تصمیم به درمان او می‌گیرد اما دیوانه‌وار عاشقش می‌شود و این عشق زمینه‌ساز تغییرات شخصیتی وی می‌شود. این عشق باعث می‌شود که هارلی، ‌جوکر را از این بیمارستان روانی فراری دهد. جوکر در اکثر مواقع به او توهین می‌کند و وی را نادیده می‌گیرد، حتی سعی می‌کند او را بکشد اما هارلی کویین از عشق خود دست نمی‌کشد. در این فیلم می بینیم که هارلی پس از جدا شدن از جوکر، همراه با سه ابرقهرمان دیگر، برای نجات زندگی دختری کوچک تلاش می‌کنند.

 پرندگان شکاری و رهایی فانتزی یک هارلی کوئین، (Birds of Prey and the Fantabulous Emancipation of One Harley)، در هفته نخست نمایش، فروش هفتگی ۳۳ میلیون دلار، پیش از فروش جهانی را ثبت کرده است که یکی از بدترین افتتاحیه‌ها برای فیلم‌های دی سی به حساب می‌آید. پسران بد برای زندگی (Bad Boys for Life)، در هفته چهارم نمایش با فروش هفتگی۱۲ میلیون دلار و فروش جهانی ۳۳۶ میلیون دلار در جایگاه دوم قرار گرفته و صدرنشینی خود را از دست داده است. ۱۹۱۷ در هفتمین هفته نمایش، با فروش هفتگی ۹ میلیون دلار، فروش جهانی ۲۸۷ میلیون دلار را در کارنامه دارد و سومین فیلم رده بندی هفتگی است. فیلم دولیتل (Dolittle) در هفته چهارم نمایش، با فروش هفتگی ۶ میلیون و ۷۰۰ هزار دلار، فروش جهانی ۱۵۸ میلیون دلار را ثبت کرده و در جایگاه چهارم ایستاده است. جومانجی مرحله بعد (Jumanji:The Next Level)، پنجمین فیلم فهرست فروش هفتگی است و در هفته هشتم نمایش، با فروش هفتگی ۵ میلیون و ۵۰۰ هزار دلار، فروش جهانی ۷۶۸ میلیون دلار را به نام خود ثبت کرده است. / ایرنا

پایین‌ترین رقم تماشاگر برای اسکار ۲۰۲۰

مراسم اهدای جوایز آکادمی اسکار در نود و دومین سال برگزاری‌اش، کمترین بیننده را ثبت کرد. یکشنبه شب در حالی که مراسم اسکار برای دومین سال متوالی بدون مجری برگزار شد و انتظار می‌رفت آمار کمی از سال پیش بیشتر شود، پایین‌ترین رقم تاریخ ثبت شد. در حالی که آمار بینندگان در سال ۲۰۱۸ با ۲۶.۵ میلیون بیننده در پایین‌ترین حد خود قرار داشت، مراسم امسال باز هم کمتر شد و ۲۳.۶ میلیون مخاطب در آمریکا این مراسم را تماشا کردند. این به معنی کاهشی ۲۰ درصدی و کاهش ۶ میلیون نفری تماشاگران مراسم به نسبت سال پیش است. برگزاری مراسم بدون حضور مجری در سال ۲۰۱۹ موجب افزایش بیننده شده بود، اما در سال ۲۰۲۰ این کار کمکی به جذب بینندگان نکرد. سال پیش این رقم ۲۹.۶ میلیون تماشاگر بود. در عین حال میزان ۵.۳ در میان مخاطبان ۱۸ تا ۴۹ ساله در مقایسه با ۷.۷ درصد سال پیش، به معنی پایین‌ترین میزان مخاطب در این رده سنی و کاهش ۳۱ درصدی است. سال ۲۰۱۸، مراسم اهدای جوایز آکادمی بر آمار بینندگان گلدن گلوب و گرمی پیشی گرفته بود، اما امسال گرمی ریتینگ ۵.۴ را در میان مخاطبان ۱۸ تا ۴۹ ساله به جا گذاشت. مراسم ۲۰۱۴ با ۴۳ میلیون تماشاگر که ۱۲.۹ درصد آنها از طیف بزرگسالان ۱۸ تا ۴۹ سال بودند، از سال‌های موفق در جذب تماشاگر بود. / مهر

خبرهای تئاتر

[divider style=”solid” top=”0″ bottom=”30″]

سی و هشتمین جشنواره تئاتر فجر، برگزیدگان خود را شناخت

به گزارش ستاد خبری سی و هشتمین جشنواره بین المللی تئاتر، آیین اختتامیه سی و هشتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر با معرفی برگزیدگان برگزار شد.

فهرست کامل برگزیدگان جشنواره بین المللی تئاتر فجر به شرح زیر است:

برگزیدگان مسابقه عکس:

رتبه اول: «کیارش مسیبی» برای عکاسی از نمایش «لولتیا نسخه ۱۲»

رتبه دوم: «مریم قهرمانی‌زاده» برای عکاسی از نمایش «شهرما»

رتبه سوم: «علی‌اصغر اظهاری خوش کار» برای عکاسی از نمایش «گورخواب‌ها»

همچنین هیات داوران از «مرجانه حسین‌پور» برای عکاسی از نمایش «آی راک» و «مهدی مصباحی» برای عکاسی از نمایش «عشق جلاد» تقدیر کرد.

برگزیدگان مسابقه پوستر:

رتبه اول: «مریم برادران»  برای طراحی پوستر نمایش «کنتر باس»

رتبه دوم: «مهدی رایگانی» برای طراحی پوستر نمایش «به وقت پازولینی»

رتبه سوم: «مهدی دوایی» برای طراحی پوستر نمایش «تالار ۴۴۸»

برگزیدگان مسابقه اقلام‌تبلیغاتی:

برگزیدگان بخش مسابقه اقلام تبلیغاتی به شرح زیر معرفی شدند:

رتبه اول: «محمدباقر کشاورز کرمانی» برای تیزر نمایش «برف»

رتبه دوم: «ایمان ارضی» برای (پک کامل تبلیغاتی) نمایش «شاه کشی»

رتبه سوم: «سهیل دانش اشراقی» و «پیام قربانی» برای تیزر نمایش «قحطی زدگان»

هیات داوران همچنین از «مصطفی قاهری» برای مجموع تیزرهای ارسالی و «سجاد انتظار مهدی» برای تیزر نمایش «خانواده محترم اردکانی» تقدیر کرد.

برگزیدگان مسابقه رادیوتئاتر:

در بخش افکت زنده دیپلم افتخار و جایزه نقدی به «نرگس موسی¬پور» برای نمایش رادیویی «عروس فراه» از تهران اهدا شد.

در بخش تهیه کنندگی دیپلم افتخار و جایزه نقدی به «امیر هوشنگ کریم نیا» برای تهیه کنندگی نمایش های رادیویی «کسوف» و «آهسته با گل سرخ» از تهران رسید.

در بخش بازیگری زن، دیپلم افتخار و جایزه نقدی به «اُم البنین کوهستانی» برای بازی در نمایش رادیویی «گروهبان» از بیرجند تعلق گرفت.

در بخش بازیگری مرد دیپلم افتخار و جایزه نقدی به «بهرام سروری نژاد» برای بازی در نمایش رادیویی «رهایی در بند» از تهران رسید.

در بخش نمایشنامه نویسی، دیپلم افتخار و جایزه نقدی به «سمیه محسنی نیک» برای نگارش نمایشنامه رادیویی «گروهبان» از بیرجند تعلق گرفت.

در بخش کارگردانی، لوح تقدیر به «حمیدرضا سلحشور» برای کارگردانی نمایش رادیویی «گروهبان» از بیرجند اهدا شد.

دیپلم افتخار و جایزه نقدی هم به «داریوش شهبازی» برای کارگردانی نمایش رادیویی «کسوف» از تهران رسید.

در بخش رادیوتئاتر برگزیده، دیپلم افتخار و جایزه نقدی به نمایش رادیویی «آهسته با گل سرخ» از تهران به کارگردانی «شیرین سپهراد» تعلق گرفت.

برگزیدگان مسابقه نمایشنامه‌نویسی:

رتبه اول: «محمد صادق گلچین عارفی» برای نگارش نمایشنامه «سی زیف»

رتبه دوم: «مرضیه شاه دادی» برای نگارش نمایشنامه «ابراهیم»

رتبه سوم: «مهدی افشار قهرمانی» برای نگارش نمایشنامه  «راهبان مجسمه گچی»

برگزیدگان مسابقه «به علاوه فجر»:

لوح تقدیر و جایزه نقدی به «مهدی کیهان نژاد» و «فردین افشار فر» به نمایندگی از گروه نمایش «مانداب»، فرانک فروتن» به نمایندگی از  نمایش «مثل خاراندن زخم بعد از خوب شدن» و «متین اوجانی» به نمایندگی از گروه نمایش «رهایی از شائولین» رسید.

همچنین هیات داوران این بخش، عمارت نوفل لوشاتو و خانه نمایش دا را شایسته تقدیر دانستند.

برگزیدگان مسابقه نمایش‌های خیابانی:

در بخش موسیقی، لوح تقدیر، تندیس جشنواره و جایزه نقدی به «احمد صمیمی» و «امیرمحمد انصافی» برای موسیقی نمایش «دست… کاری» رسید.

در بخش طراحی فضا، دیپلم افتخار، تندیس جشنواره و جایزه نقدی به «سمیه مهری» برای طراحی فضای نمایش «سیرک» تعلق گرفت.

در بخش بازیگری مرد، دیپلم افتخار، تندیس جشنواره و جایزه نقدی به «سامان شکیبا» برای بازی در نمایش «سیرک» و «میمون کشی» اهدا شد.

در بخش بازیگری زن، دیپلم افتخار، تندیس جشنواره و جایزه نقدی به «مرجان آقانوری» برای بازی در نمایش «میمون کشی» رسید.

در بخش طرح و ایده پردازی، دیپلم افتخار، تندیس جشنواره و جایزه نقدی به «مارال ایزدبخش» و «رضا بهرامی» برای نمایش «قهرمان کیست؟» اهدا شد.

در بخش کارگردانی، دیپلم افتخار، تندیس جشنواره و جایز نقدی به «سمیه مهری» برای کارگردانی نمایش «سیرک» تعلق گرفت.

دیپلم افتخار و جایزه ویژه هیات داوران به نمایش «قهرمان کیست» تعلق گرفت.

همچنین جایزه بزرگ و دیپلم افتخار این بخش به نمایش «سیرک» به کارگردانی سمیه مهری اهدا شد.

ستاد برگزاری جشنواره هم از اثر «تنها یک زمین داریم»، یکی از آثار مهمان بخش نمایش های خیابانی تقدیر به عمل آورد.

برگزیدگان مسابقه نمایش‌های صحنه‌ای:

در بخش طراحی حرکت، تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی به «مجتبی رستمی فر» برای نمایش «همه فرزندان مکبث» از اهواز رسید.

در بخش طراحی نور، لوح تقدیر و جایزه نقدی به «رضا خضرایی» برای طراحی نور نمایش‌های «بیگانه در خانه» و «کریم لوژی» از تهران رسید.

تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی این بخش به «ایمان نخلستانی» برای طراحی نور نمایش «همه فرزندان مکبث» از اهواز تعلق گرفت.

در بخش طراحی صدا و آرایه¬های صوتی، لوح تقدیر و جایزه نقدی به «آرمین خیردان» برای طراحی صدای نمایش «شاه ماهی» از تهران رسید.

تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی این بخش به «علیرضا اکبریان» برای طراحی صدای  نمایش «بیگانه در خانه» از تهران تعلق گرفت.

در بخش طراحی گریم، لوح تقدیر و جایزه نقدی به «ماریا حاجیها» برای گریم نمایش «کریم لوژی» از تهران اهدا شد.

تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی این بخش به «فاطیما حزباوی» برای گریم نمایش «همه فرزندان مکبث» از اهواز رسید.

در بخش موسیقی، لوح تقدیر و جایزه نقدی به فرشاد دهنوی برای نمایش «مارلون براندو» از تهران اهدا شد.

تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی این بخش به «بهفر کایدی» برای نمایش «همه فرزندان مکبث» از اهواز رسید.

در بخش طراحی لباس، لوح تقدیر و جایزه نقدی به «سارا حسین پور» برای نمایش «همه فرزندان مکبث» از اهواز اهدا شد.

تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی هم به «مقدی شا میریان» برای نمایش های «مارلون براندو» و «تنها خرچنگ خانگی لای ملافه¬ها لانه می¬کند اتللو» تعلق گرفت.

در بخش طراحی صحنه، لوح تقدیر و جایزه نقدی به «روحان امامی» برای نمایش «شاه ماهی» از تهران رسید.

تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی این بخش به «مجتبی رستمی فر» برای نمایش «همه فرزندان مکبث» از اهواز اهدا شد.

در بخش بازیگری زن، لوح تقدیر و جایزه نقدی به «آرزو عبدالهی» برای نمایش «باق وحش» از شهر کرد و «یلدا عباسی» برای نمایش های «مارلون براندو» و «کمیته نان» از تهران اهدا شد.

تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی این بخش به «رومینا مومنی» برای نمایش «بیگانه در خانه»  از تهران رسید.

در بخش بازیگری مرد، لوح تقدیر و جایزه نقدی به علی شادمان برای نمایش «شاه ماهی» از تهران و «مجید رحمتی» برای نمایش «کریم لوژی» از تهران تعلق گرفت.

تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی بهترین بازیگر مرد به امیر جدیدی برای نمایش «شاه ماهی» از تهران رسید.

جایزه ویژه هیات داوران در بخش بازیگری مرد شامل تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی به نوید محمدزاده برای بازی در نمایش «بیگانه در خانه» از تهران رسید.

در بخش نمایشنامه نویسی، لوح تقدیر و جایزه نقدی به «عماد الدین رجب لو» برای نمایش «متساوی الساقین» از گرگان و احمد سلگی و رضا بهاروند برای نمایش «شاه ماهی» از تهران رسید.

تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی این بخش به محمد مساوات برای نمایش «بیگانه در خانه» از تهران رسید.

در بخش کارگردانی، لوح تقدیر و جایزه نقدی به رضا بهاروند برای نمایش «شاه ماهی» از تهران و مجتبی رستمی فر برای نمایش «همه فرزندان مکبث» از اهواز تعلق گرفت.

تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی به سیدمحمد مساوات برای نمایش «بیگانه در خانه» از تهران رسید.

جایزه ویژه هیات داوران در این بخش، شامل تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی به نمایش «ژنتیک» به کارگردانی مهسا غفوریان از مشهد اهدا شد.

جایزه بزرگ این بخش به نمایش «بیگانه در خانه» به کارگردانی محمد مساوات از تهران اهدا شد