افسانه برند رولکس | صفر تا ۱۰۰ رسیدن به پادشاهی ساعت جهان

برند رولکس

برند رولکس به عنوان لوکس ترین برند ساعت جهان شناخته شده و مبدأ سوئیسی آن، برای همه شناخته شده است. بنیان گذاران این برند دو شخص به نام های هانس ویلسدورف و آلفرد دیویس بودند، البته ویلسدورف توانست تاثیرگذاری بیشتری داشته و در اذهان پررنگ تر باقی بماند.

تاریخچه ی برند رولکس

تاسیس برند رولکس به سال ۱۹۰۵ میلادی بازمی گردد. این برند با شرکت Wilsdrof & Davis در شهر لندن آغاز به کار کرده و بعدها به شهر ژنو در سوئیس منتقل شده و برای همیشه در آن جا مستقر گردید.

برند رولکس

ویلسدورف در سال ۱۸۸۱ میلادی به دنیا آمده و خیلی زود به اشتغال وارد گشت. وی که در ریاضیات نبوغ زیادی داشته و زبان انگلیسی را نیز به خوبی آموخته بود؛ در ۱۹ سالگی به عنوان مترجم زبان انگلیسی در یک ساعت سازی موفق مشغول به کار گشت. همین جا بود که وی با صنعت ساعت سازی آشنا شده و به آن علاقه مند شد. همین طور او روابطی در این خصوص پیدا کرده و با افراد سرشناسی در حوزه ی ساعت سازی مراودات پیدا کرد.

او در سال ۱۹۰۳ در شهر لندن به کمک شوهر خواهر خود یعنی آلفرد دیویس، شرکت Wilsdrof & Davis را تاسیس کرد.

برند رولکس

هدف متفاوت ویلسدورف

هدف متفاوت ویلسدورف در تولید محصولات با کیفیت ممتاز، خیلی زود او را نسبت به رقبایش در تراز بالاتری قرار داد. چیزی که او برایش تلاش می کرد، سودآوری صرف نبود و بیش از آن به فکر تولید محصولاتی با کیفیت بسیار بالا و بی نقص بود. طراحی منحصر به فرد محصولات ویلسدورف و کیفیت بی نظیر آن ها، خیلی زود جایگاه خود را در بازار ساعت های مچی به دست آورد.

البته جامعه ی آن زمان اروپا به ساعت مچی اقبال زیادی نداشت و مردم چندان علاقه ای به خرید ساعت مچی و استفاده از آن نداشتند. اما ویلسدورف پافشاری داشت تا ساعت مچی را به کشور خود و سایر کشورهای جهان صادر کرده و فرهنگ استفاده از آن را به مردم تلقین کند.

برند رولکس

صادرات ساعت های مچی برند رولکس مشکلاتی داشتند. همین طور آسیب پذیری بالای آن ها حین استفاده نیز انتقاداتی را به همراه داشت. مردم در آن دوران عادت به استفاده از ساعت های زنجیردار و جیبی داشتند و ساعت های مچی را به نوعی زینتی و زنانه قلمداد می کردند.

اما رفته رفته این ساعت ها جای خود را میان مردم باز کرده و آن ها توجه خود را از طریق برند لوکس رولکس به محصولات مچی آن معطوف ساختند.

ساعت های چرخ دنگ برند رولکس

ساعت های چرخ دنگ در واقع ریسک بزرگ ویلسدورف بودند. او با طراحی و تولید این ساعت ها قدم بزرگی برداشته و علی رغم این که مطمئن نبود چرخ دنگ های کوچک ساعت هایش چه نمودی در نظر مردم خواهد داشت، این مدل ها را به بازار عرضه کرد.

اما وی سرمایه ی هنگفتی برای این طرح هزینه کرده و تمامی تجهیزات لازم برای ساخت این طرح را از یک شرکت سوئیسی ممتاز و تراز اول خریداری نمود. همین طور وی اقلام لازم برای سطح بیرونی و پوشش ظاهری ساعت جدید خود را از یک شرکت معتبر انگلیسی خریداری کرد.

برند رولکس

ویلسدورف برای ساخت این ساعت های مدرن از نقره ی استرلینگ و چند نوع طلای عیاردار استفاده نمود. استفاده از فلزات گران بها در ساخت ساعت های چرخ دنگ، باعث شد تا آن ها شهرت زیادی به دست آورده و خیلی زودتر از آن چه انتظار می رفت به بیرون از مرزهای انگلستان نفوذ پیدا کنند. جامعه ی عرب و دیگر جوامع شرقی نیز به این ساعت ها علاقه مند شده و خریداران ثروتمندی برای آن ها پیدا شد.

شاید در بدو امر این ساعت ها کمی در خصوص وضعیت محاسباتی و بخش فنی خود مشکلاتی داشتند، اما همراهی آگلر با کمپانی رو به رشد ویلسدروف؛ باعث شد تا مشکلات فنی ساعت ها نیز برطرف گردد.

ساعت بند فلزی با قابلیت افزایش طول بند

ویلسدورف در سال ۱۹۰۶ میلادی طراحی جذاب دیگری ارائه کرد: ساعت های بند فلزی که قابلیت ارتقا طول بند را داشتند. این ساعت ها و بندهای زیبا و مدرن آن ها؛ جاودانه گشته و هنوز نیز در طراحی و تولید ساعت های امروزی، مورد استفاده قرار می گیرند.

انتقال برند رولکس به سوئیس

برند رولکس و مقر اصلی ویلسدورف در سال ۱۹۰۷ میلادی از شهر لندن به سوئیس و شهر ژنو منتقل گردید. البته این دفتر همچنان تحت عنوان شرکت قبلی فعالیت داشته و نام و برند ROLEX را در سال ۱۹۰۸ میلادی به صورت رسمی به ثبت رساند.

ویلسدورف برای ساعت های رولکس قواعد ذهنی خاصی در نظر گرفته و به هیچ وجه حاضر به خروج از این اصول و چهارچوب های از پیش تعریف شده نبود.

او حک کردن نام برند رولکس را روی تمامی محصولات خود الزامی دانسته و برای نخستین بار برندسازی در صنعت ساعت سازی را جهانی کرده و در اذهان به تثبیت رساند.

برند رولکس

قطع ارتباط با لندن

در سال ۱۹۱۹ و زمانی که مالیات تولیدات در انگلستان سر به فلک کشید، ویلسدورف به صورت کلی باقی مانده ی صنعت خویش را از لندن جدا کرده و به صورت کلی در سوئیس مستقر گردید. این زمان شرکت وی نام Montres Rolex SA را به خود اختصاص داد.

شکوفایی رولکس در دهه ۱۹۲۰ میلادی

پس از آن و در دهه ی ۱۹۲۰ میلادی، برند رولکس در اوج شکوفایی قرار گرفته و استانداردهای زیادی به محصولات آن اضافه شد. مقاومت در مقابل سرما و گرما، گرد و غبار، رطوبت و … به ساعت های رولکس اضافه شده و برند ویلسدورف توانست گواهینامه های متعددی از جمله گواهینامه ی Chronometer را دریافت نماید.

اضافه شدن نماد تاج به برند رولکس

در سال ۱۹۲۵ میلادی، نماد تاج درخشان برای ساعت های رولکس انتخاب شده و به عنوان نشان این برند تثبیت گردید.

برند رولکس

رولکس Oyster Perpetual

در سال ۱۹۳۰ و با ورود به این دهه، برند رولکس تکانی دیگر به محصولات و در واقع مخلوقات خود داده و گروه Rolex Oyster Perpetual را با قابلیت اتوماتیک بودن و مقاومت در مقابل نفوذ آب، به بازار معرفی نمود. در این ساعت همگام با حرکت دست شخصی که ساعت را بر دست داشت، حرکت عقربه ها تنظیم می شد. این قابلیت انقلابی در صنعت ساعت سازی بود و با دقت بسیار بالا و بی نیاز از کوک کردن روزانه، ویژگی های جذابی به کاربران ارائه می کرد.

اضافه شدن فناوری Datejust

در سال ۱۹۴۵ و پس از آن که ویلسدورف همسرش را از دست داده بود، فناوری Datejust به ساعت های رولکس اضافه شد. این فناوری به واقع همان نمایش تاریخ در گوشه ای از صفحه نمایش ساعت بود. ساعت های متعددی با طراحی های لوکس به همراه این ویژگی تولید شده و همگی نیز گواهینامه ی کرونومتر را دریافت می کردند.

در همین دوران و حوالی سال ۱۹۵۰ میلادی، ساعت دیگری با قابلیت نمایش تاریخ روز و ماه به ۲۶ زبان زنده ی دنیا تولید شد.

برند رولکس

همچنین ساعت مخصوص و ویژه ی GMT Master که یک ساعت خلبانی بود، از تولیدات بسیار موفق و خاص رولکس محسوب می گشت. این محصول خلبانی قادر بود ساعت دو منطقه مختلف با اختلاف زمانی را در یک زمان واحد، روی صفحه نمایش خود نشان دهد.

مرگ ویلسدورف

موفقیت های رولکس تمامی نداشت و ویلسدورف مرتبا مدل های ممتاز را با قابلیت های گوناگون و کاربردی به بازار هدف خود عرضه می کرد. اما زمانه به او مهلت بیشتری نداده و این مرد موفق و جاه طلب در سال ۱۹۶۳ میلادی و در سن ۷۸ سالگی دار فانی را وداع گفت. مدیریت کمپانی ثروتمند و لوکس رولس به آندره هاینیگر رسید. آندره نیز ساختار ذهنی و سیاست هایی شبیه به بنیان گذار برند رولکس داشته و همان سیاست حفظ کیفیت و محدودیت تولید را حفظ کرد.

برند رولکس

اما گران شدن فلزات گران بها و وارد شدن قطعات الکترونیکی به بازار، مسیرهای متفاوتی پیش روی او به وجود آورد.

ساعت غواصی رولکس

در دوران مدیریت آندره، ساعت غواصی رولکس با نام Oyster Perpetual Sea Dweller به بازار عرضه شد. این ساعت دارای یک شیر هلیوم بوده و می توانست تا عمق ۶۰۰ متر، مقاومت در مقابل نفوذ آب را حفظ کند.

ساعت مخصوص غارنوردان

در سال های نخستین دهه ی ۱۹۷۰ میلادی، ساعت Explorer II معرفی شد. این ساعت برای غارنوردان و افرادی که به اعماق زمین می رفتند، انتخابی عالی بود. این ساعت در اعماق زمین راهنما بوده و در اعماق زمین و حتی نزدیک به قطب که تنظیم روز و شب برهم می خورد، به صورت دقیق عمل می کرد.

ساعت های سرعت سنج در اواخر قرن بیستم

در اواخر قرن بیستم، خط تولید ساعت های رولکس با همراهی سرعت سنج عرضه شده و مدل Oyster Perpetual Chronograph Chronometer Daytona به عنوان پیشتاز توانست موفقیت زیادی به دست بیاورد.

برند رولکس

استیل ۹۰۴L

در سال ۱۹۸۵ میلادی، رولکس قدم بزرگ تری برداشته و ماده ی ۹۰۴L Steel را به ساخت محصولات خود وارد ساخت. با اضافه شدن این ماده که جنسی کاملا مقاوم و محکم داشت، ساعت های رولکس از سایر ساعت های موجود در بازار، فاصله ی بزرگی گرفتند. این ماده درخشش قابل توجهی داشته و به هیچ وجه خط و خش روی آن ایجاد نمی شد.

از آن پس و در قرن حاضر، ساعت های رولکس با این فولاد همراه بوده و فناوری های داخلی بیشتری نیز به آن ها اضافه شده است.

به طور نمونه ساعت Rolex Sky-Dweller به عنوان ساعتی دو زمانه و با یک تقویم سالیانه، محصولی بی نظیر به حساب می آید.

برند رولکس

برند رولکس یکی از اقلام لوکس بودن

در حال حاضر چهره های سرشناس و سلبریتی ها و هر شخصی که مایل به لوکس دیده شدن باشد، یکی از محصولات رولکس را به دست کرده و از درخشش بی نظیر مواد سازنده ی آن، بهره مند می گردد.

این برند سوئیسی در سراسر جهان فروشی قابل توجه داشته و جایگاهی بی رقیب در میان ثروتمندان و طبقه ی اعیان جهان دارد.

سمیرا نقیبی
کارشناسی ریاضی محض خواجه نصیر/ چندین سال سابقه کاری در سرپرستی فروش محصولات شبکه داشتم و از سال 93 به بعد سفر هیجان انگیز به دنیای بی انتهای تولید محتوا و سئو برای من آغاز شد. به تکنولوژی، گردشگری، بهداشت و سلامت و هر چیز زمینی و آدمیزادی علاقه مند هستم...