گیگافکتوری تسلا و همه چیز در مورد آن

با کارخانه تسلا بیشتر آشنا شویم

بدون شک حتما نام خوردروهای کارخانه تسلا موتورز به گوش تان خورده است. یک تیم خودروسازی در آمریکا که از سال ۲۰۱۷ از شرکت جنرال موتوروز پیشی گرفتند و از آن سال به بعد جزو یکی از با ارزش ترین شرکت های خوردوسازی در بازار بورس سهام آمریکا قرار گرفتند. شرکت تسلا ۵۳ میلیارد دلار سهام خالص دارد.

این شرکت پس از دو شرکت خودروسازی فولکس واگن و تویوتا، از جمله بزرگترین شرکت های خودروسازی در جهان است. دوستان عزیز امروز قصد داریم به اتفاق یکدیگر، نگاهی به دستاوردها و تاریخچه کارخانه تسلا بیندازیم. لطفا با ما در ادامه همراه باشید.

کارخانه تسلا پیش از شروع فعالیت

کارخانه تسلا پیش از شروع فعالیت

اکثر مردم فکر می کنند ایلان ماسک که اکنون مدیر عامل تسلا است، همه کاره این کارخانه به حساب می آید؛ در صورتی که او این کارخانه را تاسیس نکرده است. کارخانه تسلا موتورز در سال ۲۰۰۳ به واسطه ابر هارد و مارک تارپینینگ تاسیس شد. این دو نقش مهمی در گسترش اولیه کارخانه تسلا داشتند، اما اکنون ایلان ماسک مدیریت و هدایت کلی شرکت را بر عهده گرفته است. او از سال ۲۰۰۳ رسما به هیئت مدیره این کارخانه بزرگ ملحق شد.

کارخانه تسلا در ابتدای فعالیت خود در تلاش بود تا خودروهای برقی اش را تجاری سازی کند و به همین خاطر کار خود را با ماشین های اسپرت و لوکس آغاز کرد. اما در حال حاضر مسیر این شرکت بسیار متفاوت شده و هدف های بزرگتری را دنبال می کند.

دلیل نام گذاری تسلا

قطعا می توانید حدس بزنید که نام گذاری کارخانه تسلا برگرفته از نام دانشمندی مشهور یعنی نیکولا تسلا است. ابر هارد و همسرش روزی برای صرف غذا به یک رستوران معروف دزدان دریایی رفتند و برای اولین بار این نام به ذهن شان خطور کرد.

لوگوی تسلا

لوگوی تسلا

بهتر است که اشاره ای هم به لوگوی معروف و محبوب این کمپانی داشته باشیم. امروزه لوگوی تسلا یکی از محبوب ترین و رایج ترین لوگوها در سراسر دنیاست که آینده ای بزرگ در انتظارش است. تمام اعتبار و پیشرفت این برند پشت همان حرف T نقش خواهد بست و در ادامه به این موضوع خواهیم پرداخت که چگونه محصولات تسلا به سمت همان T معروف کشیده می شوند و روز به روز باعث پیشرفت و چشم گیرتر شدن این برند مشهور آمریکایی می شوند.

آغاز فعالیت کارخانه tesla

آغاز فعالیت کارخانه تسلا

این شرکت در ابتدای کار با مارتین ابرهارد و تارپینگ همکاری کرد و در سال ۲۰۰۴ درست بعد از گذشت یک سال ایلان ماسک با ارائه یک پروژه مبنی بر طرح اولیه موتورهای سری A موفق شد سرمایه و بودجه این کارخانه را تا ۷ و نیم میلیون دلار افزایش دهد.
پروسه جذب و سرمایه گذاری و استارت خط تولید کارخانه تسلا حدود ۵ سال به طول انجامید و پس از ۵ سال اولین خودروی برقی خود، یعنی «رودستر» را ساخته و عرضه نمودند. تسلا از همان اوایل هم مدل کسب و کار ویژه ای داشت که بر سه پایه فروش، نگهداری شارژ وسایل نقلیه برقی و تعمیر استوار بود.

امکان فروش مستقیم در کارخانه تسلا

تسلا برخلاف اکثر تولید کنندگان خودرو به صورت مستقیم اقدام به فروش خودرو می کند. این کارخانه به صورت کاملا گسترده در سراسر دنیا نمایندگی های معتبری دارد که فعالیت می کنند. کمپانی تسلا معتقد است که می تواند با فروش مستقیم محصولات خود پیشرفت گسترده تری داشته باشد و علاوه بر آن با تمرکز بیشتر جذب مشتری کرده و باعث می شود تا مشتریان خرید بهتری داشته باشند.

 از طرفی دیگر مشتریان به صورت مستقیم با فروشندگان و ارائه دهندگان خدمات شرکت در ارتباط هستند که این خدمات عبارت است از: نمایشگاه های معرفی خودرو، مراکز سرویس پلاس (ترکیبی از مرکز خرده فروشی و خدمات) و ارائه خدمات.

یکی دیگر از مزیت های کارخانه تسلا این است که محصولات خود را به صورت آنلاین برای فروش ارائه می دهد و مشتریان می توانند ماشین مورد نظر خود را از طریق اینترنت سفارش داده و آن را خریداری کنند.

خدمات کارخانه ttesla

خدمات کارخانه تسلا

این شرکت سال هاست که بسیاری از مراکز فروش خود را با مرکزهای خدماتی ادغام کرده است؛ چرا که تسلا معتقد است وجود مرکز خدماتی در یک مکان جدید باعث افزایش تقاضای مشتری خواهد شد. برای مثال، مشتریان می توانند ماشین خود را در مراکز خدماتی و سروریس دهی شارژ کرده و یا هر خدماتی که به آن نیاز دارند را دریافت کنند.

در برخی از مواقع که خودرو دچار نقص فنی می گردد، تسلا با امکان خدمات آنلاین به صورت بی سیم داده های اتوموبیل را بارگذاری کرده و تکنسین ها را برای رفع مشکل به محل مورد نظر می فرستد.

شبکه Supercharger تسلا

تسلا نام شبکه شارژ خودروهای برقی خود را Supercharger گذاشته است؛ یعنی مکانی که صاحبان خودرو بتوانند در آن حدود ۳۰ دقیقه وسلایل نقلیه تسلا را شارژ کنند. تسلا با هدف افزایش سرعت در وسایل برقی این ایستگاه را ساخته و اکنون در ایالات متحده آمریکا، اروپا و آسیا نیز ایستگاه های Supercharger را افزایش داده است.

تسلا رودستر

همانطور که گفتیم خودروی رودستر اولین خودروی تسلا بوده که مجهز به باتری لیتیومی می باشد و می تواند برای بیش از ۳۲۰ کیلومتر با هر مقدار شارژی حرکت کند. خودروی رودستر می تواند با شتاب صفر تا صد یعنی معادل ۳.۷ ثانیه حرکت کند. در سال های ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۲ این کارخانه موفق شد ۲۲۵۰ خودروی رودستر را به دست ۳۲ کشور جهان برساند؛ اما خودروی رودستر اهمیتی فراتر از تعداد فروشش در سراسر دنیا دارد.

در سال ۲۰۱۶ تعداد فروش این خودرو به ۷۶ هزار خودرو رسید. عملکرد تسلا بعد از تولید خودروی رودستر کاملا تغییر کرد و بعد از طراحی یک خودروی اسپرت شروع به طراحی خودروهای سدان و خودروهای خانوادگی کرد و پس از مدتی طراحی خودروهای کامیکت ارزان قیمت را هم به لیست خود افزود.

اما سوال پیش می آید که اگر هدف کارخانه تسلا این بود، اصلا چرا رودستر را تولید شد؟

خودروهای روستر نماد قدرت نمایی تسلا بر اساس اعداد و ارقام است. چرا که خودروی رودستر با وجود برقی بودنش هم تراز با خودروهای اسپرت و موتورهای سنگین و پر مصرف بود و با صرف انرژیِ اندک و به اصطلاح غیر فسیلی و پاک در تمام دنیا محبوبیت خاصی پیدا کرده بود. پس با تمام این تفاسیر باید نتیجه گرفت که اگر تسلا، خودروهای رودستر را طراحی نمی کرد؛ هرگز به نقطه ای که در حال حاضر قرار دارد نمی رسید.

دوران معروفیت کارخانه تسلا

تسلا با طراحی و تولید رودستر توانست شهرتی جهانی برای خود رقم بزند و رقیبی جدی برای اکثر کارخانه های تولید خودروهای سوپر اسپرت به شمار برود. همین عوامل سبب شدند تا کمپانی تسلا بیشتر از گذشته مشهور شود.

در سال ۲۰۰۹ وزارت انرژی ایالات متحده آمریکا برای توسعه تکنولوژی مدرن و پیشرفته با هدف توسعه و گسترش تسلا وامی به مبلغ ۲.۵ میلیون دلار به آن اهدا کرد و همین حمایت باعث شد تا پیشرفت تسلا بسیار چشمگیرتر شود و در این موقعیت تسلا به فکر پیشرفت خودروهای خود افتاد و پس از مدتی خودروی تسلا مدل S را ارائه نمود.

کارخانه تسلا در زمینه رشد سهام، پیشرفت زیادی داشت و دلیل آن هم این بود که خودروهای برقی که طراحی می کرد بسیار در میان مردم محبوب بودند و از آن ها استقبال فروانی می شد؛ از همه مهمتر عمر باتری خودروها بود که تقاضا را روز به روز بیشتر می کرد.

کمپانی تسلا در نظر دارد هزینه اکثر خودروهای خود را پایین بیاورد تا با قیمت مناسب و به صرفه تری به بازار عرضه شود که نمونه آن در مدل تسلا S کاملا مشخص است. قیمت پایه خودروی رودستر ۱۱۰ هزار دلار است، در صورتی که تسلا مدل اس حدودا نصف این قیمت را دارد که یعنی ۵۸ هزار دلار. این روند تا سال ۲۰۱۷ ادامه پیدا کرد و این بار کارخانه تسلا با طراحی جدیدترین مدل خود یعنی مدل ۳ را عرضه کرد؛ که در این مورد هم باز شاهد کاهش قیمت ۵۰ درصدی آن هستیم، یعنی مدل ۳ حدود ۳۵ هزار دلار است.

اپل و تسلا

اپل و تسلا

در دنیای فناوری، اپل و تسلا ارتباط نزدیکی با یکدیگر دارند. در یکی از نشست های سالانه ای که در مقر اپل و در کوپرتینتو کالیفرنیا برگزار می شد، یکی از بزرگترین سرمایه گذاران دنیا خطاب به «تیم کوک» گفت: «بسیار مشتاق است تا ببیند چه کسی کارخانه تسلا را خریداری می کند.» وی با اظهار این نظر باعث شد تا بسیاری از حاضران در این همایش کنجکاو شوند، اما در این میان مدیر عامل اپل از پاسخ به این سوال طفره رفت و اعلام کرد که هیچ رابطه ای با کمپانی تسلا ندارد و سریعا بحث را عوض کرد. سپس موضوع سیستم اطلاعات و سرگرمی اپل برای خودرو های پیشرفته را به میان کشید که چندی پیش هم در افتتاحیه اپل واچ به آن پرداخته بودند.

اما سوالی که پیش می آید این است که چرا این پدیده باید تا این حد قابل اهمیت باشد؟ و در پاسخ باید بگوییم که از نظر سرمایه گذاران بزرگ دنیا این عملکرد برای هر دو طرف بسیار سودمند است؛ البته ممکن است بسیار هم برای شرکت اپل چالش برانگیز و یک ریسک خطرناک باشد؛ چرا که تاسیس یک شرکت خودروسازی آن هم شرکتی همانند تسلا بسیار پر هزینه است. اما در کوپرتینو با خرید کمپانی تسلا توانست به خودروسازی دست پیدا کند و سالانه ۱۰۰ هزار خودروی بسیار با کیفیت و لوکس برقی را به فروش برساند. آمار فروش خودروهای تسلا تا اوایل سال ۲۰۱۹ به ۲۰۰ هزار هم رسید.

مدیر عامل اپل و تیم کوک با خرید کارخانه خودروسازی تسلا توانستد اختیاراتی مانند زیرساخت های تجاری این شرکت از جمله فروشگاه های بزرگ و شبکه معروف شارژ Supercharger را صاحب شوند و علاوه بر این ها موفق به تصاحب کارخانه های ساخت باتری در نوادا و همچنین کسب و کار تامین و ذخیره سازی انرژی خورشیدی شدند.

قدرت نمایی های دیگر کمپانی تسلا

حال نوبت به تسلای مدل ایکس می رسد. تسلای ایکس اولین خودروی الکتریکی شاسی بلند شرکت تسلا موتورز است و یا با بیانی ساده تر باید بگوییم که کراس اوور مدل ایکس یکی دیگر از کامل ترین خودروهای این کارخانه است. این خودرو از امکاناتی همچون سگمنت لوکس گرفته تا عملکرد فنی و آپشن های بسیار پیشرفته تاثیر بسیار چشمگیری در دنیای خودروهای الکتریکی داشته است.

این خودروی بسیار پیشرفته در مقایسه با دیگر شاسی بلندها هیچ صدای از خودش در نمی آورد و بر روی لاستیک هایش بسیار کار شده تا بسیار بی صدا عمل کند. تسلا توانست با طراحی یک خودروش شاسی بلند برقی از اکثر خودروها و خوردو سازان پیشی بگیرد و یک بار دیگر رقبای خود را به زمین بزند.

سیستم اتوپایلت در خودروهای تسلا

سیستم اتوپایلت در خودروهای تسلا

یکی از مهمترین ویژگی های مهم خوردوهای تسلا رانندگی خودکار یا سیستم اتوپایلت است. البته شاید اخبار زیادی از تصادف های مریوط به مدل های مختلف تسلا به گوش تان خورده باشد که تعداد زیادی از سرنشینان آن جان داده اند.

دلیل معروفیت این اخبار این بود که این تصادف به دلیل رانندگی در حالت سیستم اتوپایلت اتفاق افتاده است. اما با تمام این تفاسیر کارخانه تسلا معتقد است که قابلیت رانندگی خودکار یا همان اتوپایلت باعث می شود، تا مقدار تصادف های جاده ای تا حد بسیار زیادی کاهش پیدا کند.

تسلا برای توسعه و رواج سیستم اتوپایلت تلاش های بسیاری انجام داده است و در این زمینه برنامه ریزی های بسیار بزرگی برای آینده خود دارد. اما یک واقعیت کتمان ناپذیر در این میان وجود دارد و آن هم این است که شرکت های رقیب کمپانی تسلا در این زمینه بسیار برتر هستند. شرکت هایی مانند مرسدس و بنز که برنامه های بسیار گسترده ای برای پیشرفت سیستم اتوپایلت دارند و باید منتظر نتایج آن باشیم تا ببینیم بالاخره کدام شرکت در این زمینه موفق خواهد شد.

 مدل تجاری خاص در فروش خودروهای تسلا

همانطور که پیش تر هم به این موضوع اشاره داشتیم، فروش خودروهای تسلا بسیار خاص است. این شرکت در فروشگاه های بزرگ، گالری هایی برای ارائه خودروهای خود درست کرده است که خریداران و متقضیان می توانند خودروهای مورد نظر خود را از نزدیک دیده و خریداری کنند.

تسلا با هدف کوتاه کردن دست دلالان به نفع مشتریان این کار را انجام داده و همین عامل موجب شده است تا این شرکت با محدودیت هایی مواجه شود؛ چرا که او با عدم همکاری با شرکت های بزرگ دلالی، باعث شده است که این شرکت ها علیه تسلا محدودیت هایی در اکثر کشورها تعیین کنند.

دوستان عزیز از شما سپاسگزار هستیم که ما را در این مقاله همراهی کردید. اگر شما هم اطلاعات جدیدتری در مورد کارخانه تسلا دارید خوشحال می شویم که آن را با به اشتراک بگذارید.

امیر ابوالمعصوم
با تلاش و زحمت مهندسی فناوری اطلاعات رو گرفتم اما با عشق تولید محتوا انجام میدم .