کتابخانه «دنیای بزرگ تاریخ و فرهنگ»

Library-aradmag-005

کتابخانه‌های کوچک و بزرگ بسیاری در سرتاسر جهان وجود دارد که به نمادی برای فرهنگ و سنت کشورها تبدیل شده‌اند. برخی از آن ها دارای وسعت و حجم زیادی از نسخه‌های کتاب در زمینه‌های مختلف هستند که مکان بسیار مناسبی برای محققان و جامعه علمی هر کشوری به حساب می‌آیند. با آرادمگ همراه باشید.

کتابخانه بادلین «Bodleian Library»

یکی از قدیمی‌ترین کتابخانه‌های اروپا، بادلین است. بنای ارزشمند بادلین در شهر آکسفورد، انگلیس واقع شده و درواقع متعلق به دانشگاه آکسفورد است. بادلین در سال ۱۵۹۸ احداث شد و در حال حاضر بعد از کتابخانه بریتانیا بزرگ‌ترین کتابخانه انگلیس محسوب می شود.

Library-aradmag-001
بادلین-انگلیس

در این کتابخانه مجموعه‌ای از کتاب ها و نسخ خطی قدیمی می توان پیدا کرد و همچنین بیش از ۱۸۰۰۰ اسناد و مدارک دولتی در آن وجود دارد. کتاب‌های موجود در بادلین به بیش از ده میلیون کتاب می‌رسد.

تاریخ ساخت اولین کتابخانه در دانشگاه آکسفورد به سال ۱۳۲۰ میلادی برمی‌گردد که به اندازه یک اتاق بود. در سال ۱۴۸۸ این اتاق به کتابخانه دیگری مشهور به دوک هومفری تبدیل شد که مجموعه‌های ارزشمندی از نسخه‌های خطی توسط «دوک گلوستر» و «دوک هومفری» به آن اهدا شد. بعد از گذشت مدت زمانی از عمر کتابخانه جدید یک کارگزارِ مسیحی کلیسا در سال ۱۵۵۰ تصمیم به حذف بسیاری از آثار و کتب کاتولیک گرفت و بسیاری از این آثار ارزشمند از بین رفتند.

Library-aradmag-001-1
بادلین-انگلیس

سرانجام یک دیپلمات سرشناس به نام «سرتوماس بادلی» تصمیم به ساخت بادلین و گسترش آن گرفت. در سال ۱۶۰۲ کتابخانه بادلین توسط سرتوماس بادلی برای استفاده عموم افتتاح شد. یکی از نکات قابل توجه در مورد بادلین این است که ناشران و نویسندگان انگلیس و ایرلند پس از چاپ کتاب‌هایشان باید یک نسخه از آن را به بادلین تحویل دهند.

بنای بادلین ۵ ساختمان دارد که در هر کدام از آن‌ها اتاق‌های مطالعه مجزایی وجود دارد. «دوک هامفری» یکی از این اتاق‌های مطالعه است که در سری فیلم‌های هری پاتر نیز به عنوان کتابخانه هاگوارتز مورداستفاده قرار گرفته است.

کتابخانه اشتوتگارت «Stuttgart Library»

اشتوتگارت بنایی ۹ طبقه است که در شهر اشتوتگارت، آلمان واقع شده است. نمای بیرونی اشتوتگارت شبیه به یک مکعب است و نمای داخلی آن سفید رنگ است. ساخت کتابخانه اشتوتگارت توسط معماری کره‌ای در سال ۱۹۹۷ آغاز شد و در سال ۲۰۱۱ به پایان رسید.

Library-aradmag-002
اشتوتگارت-آلمان

معماری جذاب و بی نظیر اشتوتگارت نظر هر بیننده‌ای را به خود جلب می کند، رنگ آبی مکعب به همراه نمای داخلی آن که به رنگ سفید است، هارمونی شگفت انگیزی را ایجاد کرده است. اشتوتگارت از بیرون بنایی ساده به نظر می رسد اما با وارد شدن به ساختمان متوجه معماری خاص و بی نظیر آن خواهید شد. طبقات کتابخانه به صورت مارپیچ طراحی شده و دسترسی به انواع کتاب‌ها بسیار آسان می باشد.

Library-aradmag-002-1
اشتوتگارت-آلمان

در اشتوتگارت مکانی نیز به کودکان اختصاص داده شده که طراحی و رنگ آمیزی آن بسیار متفاوت است و برای گروه‌های مختلف سنی کودکان مناسب می باشد. همچنین یکی از ویژگی‌های عضویت در اشتوتگارت برای افراد زیر هجده سال، استفاده از کتاب‌ها و خدمات کتابخانه به صورت رایگان است.

کتابخانه عمومی نیویورک «New York Public Library»

کتابخانه نیویورک یکی از بزرگ‌ترین کتابخانه‌ها در جهان محسوب می شود که در منهتن، نیویورک واقع شده و تاریخ احداث آن به سال ۱۸۹۵ میلادی بازمی‌گردد. کتابخانه نیویورک درواقع دومین کتابخانه بزرگ در آمریکا بعد از کتابخانه کنگره در واشنگتن، است. این بنا همچنین لوکیشن بسیاری از فیلم‌ها و سریال‌های هالیوودی نیز بوده است.

Library-aradmag-003
کتابخانه عمومی نیویورک

در سال‌های ۱۸۸۵ و ۱۸۸۶ شهر نیویورک تنها دو کتابخانه مهم به نام‌های «آستور» و «لندکس» داشت. در سال ۱۸۸۶ فرماندار نیویورک به نام «ساموئل تیلدن» تصمیم گرفت بخش زیادی از ثروتش را صرف ساخت و احداث یک کتابخانه در شهر نیویورک کند. با ادغام آستور و لندکس تصمیم به ساخت یک کتابخانه وسیع و جامع گرفته شد که سرانجام کتابخانه عمومی نیویورک در سال ۱۸۹۵ تأسیس شد.

پروژه نیویورک کاملا خصوصی و غیردولتی بود و در حال حاضر یکی از مهمترین مکان های آموزشی و فرهنگی در شهر نیویورک به حساب می آید. در این مکان نمایشگاه ها و مناسبت‌های مهمی برگزار شده است که می توان به نمایشگاه آثار و کتب نفیس دینی و مذهبی اشاره کرد.

Library-aradmag-003-1

در سال ۲۰۱۰ نمایشگاه نسخه‌های خطی و کتاب‌های ارزشمند دینی در ساختمان نیویورک برگزار شد که نخستین نسخه قرآن به زبان انگلیسی و نسخه انجیل گوتنبرگ نیز در آن به نمایش گذاشته شد. در حال حاضر بیش از ۱۵ میلیون نسخه کتاب در این مکان در دسترس عموم قرار دارد.

کتابخانه اسکندریه

اسکندریه یکی از مراکز مهمِ فرهنگی در مصر است که معماری آن نیز بسیار قابل توجه است. اسکندریه به نوعی نمادی از کتابخانه باستانی اسکندریه در مصر باستان است. اسکندریه در سال ۲۰۰۲ افتتاح شد و طراحی آن بر عهده معماری اتریشی بود، انتخاب معمار برای ساخت اسکندریه طی مسابقه‌ای به همین منظور مشخص شد که در میان شرکت‌کنندگان معمار نام آشنای ایرانی «بهرام شیردل» نیز حضور داشت.

Library-aradmag-004
اسکندریه-مصر

معماری این بنا به شکل مجموعه‌ای شیب دار از جنس گرانیت است که حروف الفبایِ زبان‌های مختلف دنیا بر روی آن حک شده است. ساختمان اسکندریه دارای یازده طبقه است و همچنین دارای بزرگ‌ترین اتاق مطالعه به مساحت بیش از ۶۰ هزار متر مربع است.

Library-aradmag-004-1
اسکندریه-مصر

اسکندریه سه موزه دارد که در موزه نسخ خطی آثار کمیاب و ارزشمند بسیاری وجود دارد. کتابخانه اسکندریه باستانی که به نوعی ایده ساخت اسکندریه فعلی را ایجاد کرد در زمان بطلمیوس اول احداث شد که در طول زمان دستخوش حوادث و اتفاقات بسیاری قرار گرفت.