خواب نوزادی که تازه به این دنیا پا گذاشته، یکی از مسائلی است که اکثر پدر و مادرهایی که به تازگی بچه دار شده اند با آن مواجه اند. با مجله اینترنتی آراد موبایل همراه باشید.
بعضی از نوزادان تمام شب را بیدارند و به جای آن در طول روز خوابشان را جبران می کنند. نوزادی که هر ساعتی از شب چه برای شیر خوردن و چه به دلایل دیگر بیدار می شود، پدر و مادر را به طور فزاینده ای خسته می کند. این کار می تواند برای بزرگسالان بسیار چالش برانگیز باشد، چون بدن ما از نظر فیزیولوژیکی قادر به بیدار ماندن در تمام طول شب نیست.
بهترین راه برای استراحت این است که وقتی نوزاد می خوابد، شما هم بخوابید. درست است که خواب شب اصلا جبران نمی شود ولی بهترین راه برای جبران کمبود خواب همین کار است.
نگران نباشید این وضعیت پایدار نیست، هر چه سیستم عصبی و مغز نوزاد تازه متولد شده کامل تر شود، خواب او نیز طولانی تر می شود. اکثر نوزادان در عرض یک ماه با برنامه زمانی خواب خانواده سازگار می شوند. شما می توانید این روند را با ایجاد یک محیط آرام و تاریک در شب فراهم کنید.
خواب نوزاد نامنظم و غیر قابل پیش بینی است
اکثر نوزادانی که تازه متولد شده اند در هفته های اول زندگی شان خوابی نامنظم دارند و کمتر پیش می آید که بیش از دو یا ۴ ساعت پشت سر هم بخوابند.
نوزادان به طور معمول ۱۴ تا ۱۸ ساعت در روز در هفته اول و ۱۲ تا ۱۶ ساعت در یک ماهگی شان می خوابند. (از آنجا که هر کودک یک فرد منحصر به فرد است است، بعضی اوقات خواب کمی کمتر یا بیشتر از حد متوسط است)
شاید برایتان جالب باشد اگر بدانید ۷۱ درصد از والدینی که در یک نظرسنجی شرکت کرده اند کمبود خواب را سخت ترین قسمت بچه دار شدن دانسته اند.
نوزادان برای خواب نیازی به محیطی ساکت ندارند
اگر نوزادتان خواب است نیاز نیست که حتما پچ پچ کنید و یا پاورچین راه بروید تا بیدار نشود. یک پزشک متخصص نوزادان می گوید: بیشتر نوزادان تازه متولد شده می توانند در محیط های شلوغ و روشن نیز به خواب بروند. آیا از شنیدن این موضوع تعجب کردید؟ باید بگوییم که اصلا جای تعجب نیست، ۹ ماهی که او در رحم در حال رشد بوده را در نظر بگیرید، در داخل رحم او صداهای بلندی مانند صدای تپش قلب مادر، سیستم گوارشی و دیگر عملکردهای بدنی مادر را می شنود. بچه تازه متولد شده کوچکتر از آن است که خوابش با سروصدا پریشان شود. او به سادگی هر زمان که نیاز داشته باشد می خوابد.
توانایی غیر عادی برای خوابیدن در یک طوفان رعد و برق به قدری در برخی از نوزادان قوی است که والدین فکر می کنند که شنوایی فرزندشان مشکل دارد. اما هیچ مشکلی وجود ندارد و نوزاد فقط خواب است، همین!
زمانی که نوزاد شما مرحله تازه متولد شده را پشت سر می گذارد، برنامه خوابش مرتب تر می شود و بیشتر از محیط اطرافش آگاه می شود. بعد سر و صدا و عوامل مزاحم شروع به کار می کنند و ممکن است متوجه شوید که با هر صدایی بیدار می شود!
هر نوزادی خصوصیات خواب منحصر به فرد خودش را دارد
هر نوزادی که پا به این دنیا می گذارد خصوصیات خواب متفاوت و انحصاری خاص خودش را دارد. همانطور که سیستم خواب بزرگسالان هم با هم فرق می کند، یکی خوابش سبک است و دیگری سنگین خواب است، نوزادان نیزدر خوابشان و خصوصیات آن با هم متفاوتند. حتی بچه های یک خانواده هم ممکن است با هم فرق کنند. یک مادر در این زمینه می گوید: ” بچه اول من خوابش خیلی سبک بود و با هر صدایی از خواب می پرید اما بچه دومم بر خلاف این، حتی در محیط ششلوغ هم به خواب می رود.”
شخصیت یکی دیگر از مواردی است که در زمینه خواب نوزاد وارد بازی می شود. برخی از کودکان بیشتر مصمم هستند و تا آنجا که می توانند با خواب مبارزه می کنند. اما برخی راحت تر می خوابند. شما می توانید با ایجاد یک روتین خواب و خواندن اصول خواب کودک، عادت های خواب خوبی به کودک خود آموزش دهید.
نوزاد برای خواب به یک محیط ساده نیاز دارند
به نظر می رسد که خوابیدن نوزادان در یک محیط ساده تر، بسیار امن تر است. امن ترین موقعیت و فضای خواب نوزادان یک تشک با ملافه نرم و ملایم است و دیگر هیچ! هر چیزی که ممکن است نفس کشیدن او را مختل کند از ناحیه خواب او بردارید. با این کار خطر سندروم مرگ ناگهانی نوزاد را کاهش خواهید داد، این بیشترین علت اصلی مرگ نوزادان ۱ ماهه در آمریکا است.
پاسخ دهید