مدیریت زمان

وقتی بخواهیم درباره مدیریت زمان حرف بزنیم، ابتدا پیش از هر چیز، باید دو موضوع جدا را مورد بررسی قرار دهیم؛ یعنی مدیریت و زمان! سپس به موضوع مدیریت زمان و هر چیزی که درباره آن است، می‌پردازیم. با ما همراه باشید.

تعریف “زمان”

تقریباً همه با مفهوم زمان آشنایی دارند، اما هنوز شرح و درک آن بسیار دشوار است. علم، فلسفه، دین و هنرهای مختلف، تعاریف گوناگونی از زمان داشته‌اند؛ اما سیستماندازه گیری آن بین همه تقریباً یکسان است. زمان بر پایه ثانیه، دقیقه و ساعت می‌باشدهمان گونه که پایه این واحدها در طول تاریخ تغییر پیدا کرده، اما ریشه آن را می‌شود در زمان سومریان باستان پیدا کرد. واحد بین‌المللی زمان مدرن، با تغییر اتم سزیم تعریف می‌شود.

اما مفهوم " زمان" چیست؟

اما مفهوم ” زمان” چیست؟

فیزیکدانان، زمان را به عنوان یک روند حرکتی رویدادها از گذشته به حال و آینده می‌داننداساساً اگر سیستمی غیر قابل تغییر باشد، پس زمانی در آن موجود نیست و می‌توان گفت نامحدود است. زمان را به عنوان چهارمین مفهوم بعد از واقعیت در نظر می‌گیرند که برای تشریح رویدادها در فضای سه بعدی به کار می‌روددر واقع زمان چیزی است، که ما نه می‌توانیم ببینیم و نه آن را مزه یا حس کنیم و نه می‌شود، گذر آن را اندازه گیری کرد.

معادلات فیزیک در این زمینه بسیار خوب کار کرده‌اند، که آیا زمان به جلو یعنی به سمت آینده حرکت می‌کند (زمان مثبت) و یا به عقب بر می‌گردد (زمان منفی)؟ هرچند زمان در جهان معمولی به یک سمت حرکت می‌کند، که به آن پیکان زمان میگویند. این سؤال که چرا زمان غیر قابل بازگشت است، هنوز به عنوان یکی از پرسش‌های حل نشده در علم باقی مانده است.

تعریف “مدیریت”

حال می‌خواهیم به جزء اول مدیریت زمان بپردازیم، یعنی تعریف واژه مدیریت.

دادن یک شرح دقیق از مدیریت بسیار سخت است. مؤلفان و محققان متعددی بوده و یا هستند، که هر کدام مدیریت را از زاویه دید خود تعریف کرده‌اند. اقتصاددانان، مدیریت را منابعی مثل زمین، نیروی کار، مرکز و سازمان و یا موسسه در نظر می‌گیرند.

اداره‌ها، آن را به عنوان قدرتی می‌دانند که موجب به دست آوردن هدف‌های شغلی می‌شود. جامعه شناسان، مدیران را به عنوان گروه‌های نخبه در جامعه در نظر می‌گیرند. Stephan Covey، هفت مدل عادت مدیریت و رهبری را به عنوان عامل رشد شغلی و فردی می‌داند. این هفت مدل عبارت‌اند از: اقدامات از پیش تعیین شده، در ذهن از آخر شروع کردن، اولین چیزها در اولویت قرار دادن، بهصورت برد-برد اندیشیدن، اول از همه راهی برای فهمیدن و سپس فهمیده شدن، همکاری کردن و از تجارب قبلی درس گرفتن.

سخن بزرگان درباره مدیریت

بر طبق Harold Koontz، مدیریت، هنر انجام دادن وظایف با دیگران و هم چنین با یک گروه سازمان دهی شده است. F.w Taylor، مدیریت را هنر شناخت چیزهایی می‌داند که می‌خواهید انجام دهید و سپس مشاهده این که آن‌ها به بهترین وجه ممکن و به صورت ارزان‌ترین روش انجام می‌شود.

George R Terry، می‌گوید که مدیریت روند مختلفی‌ست که شامل برنامه ریزی، سازماندهی، فعال سازی و کنترل است که هم در هنر و هم در علم مورد استفاده قرار می‌گیرد تا به اهدافی که از قبل مشخص شده برسند. Peter Ferdinand Drucker، مدیریت را به عنوان ارگانی چند هدفی می‌داند که به مدیریت شغل، مدیران، کارکنان و کار مورد نظر می‌پردازد.

یکی از مشهورترین تعاریفی که از مدیریت شده، توسط Mary Parker Follett بوده است. او می‌گوید که مدیریت، هنر انجام کارها توسط مردم است. حال که به این مرحله رسیدیم و توانستیم درک درستی از دو کلمه مجزا مدیریت زمان داشته باشیم، شاید راحت‌تر بتوانیم خود مدیریت زمان را توضیح بدهیم.

ناگفته نماند که درباره مدیریت و زمان، ما سعی کردیم از منابع معتبری برای به‌دست آوردن تعاریفی درست و مناسب استفاده کنیم. مطمئناً، این دو مقوله چنان حائز اهمیت هستند که در این مقاله کوتاه نمی‌توان به همه آنها رسید. اما به صورت کلی، تعاریف چکیده‌ای که از بزرگان و مقاله‌های معتبر داشتیم، به ما در پرداختن به موضوع مدیریت زمان کمک شایانی خواهد کرد. حال بیایید به موضوع اصلی مقاله یعنی «مدیریت زمان» برسیم.

تعریف مدیریت زمان

تعریف مدیریت زمان

گویا به درستی گفته شده که «زمان و موج منتظر کسی نمی‌مانند.» در واقع یکشخص باید این طور در نظر بگیرد، که برای موفقیت در کارش حتماً باید از ارزش زمان اطلاع کافی داشته باشد و کسی که زمان را هدر می‌دهد، در واقع در ایجادیک هویت مشخص از خود، با شکست روبرو می‌شود.

مدیریت زمان، به صرف کردن مؤثر زمان برای انجام یک فعالیت درست و مشخص گفته می‌شود. مدیریت زمان مؤثر، به افراد این امکان را می‌دهد تا زمان‌های مشخصی را برای فعالیت‌هایی صرف کنند که در اولویت بندی قرار گرفته‌اند و طبق اهمیتی که دارند در یک قالب هرمی مشخص قرار می‌گیرند تا به درستی به آن‌ها پرداخته شود.

مدیریت زمان یعنی استفاده حداکثری از زمان، زیرا همان‌طور که در بحث زمان به آن پرداختیم، زمان محدود است و شاید در زمانی آینده، فعالیتی که در حال حاضر از اهمیت والایی برخوردار باشد، دیگر ارزشی نداشته باشد و می‌توان از آن‌ها بهعنوان فرصت‌های از دست رفته یاد کرد، که معمولاً همیشه با حسرت اشخاص همراه می‌شود. تا اینجا سعی کردیم تا سه شرح کلی از مدیریت زمان داشته باشیم. حال، به صورت جزئی تر به آن‌ها خواهیم پرداخت.

تا حالا از خودتان پرسیده‌اید که چه فعالیت‌هایی برای شما در اولویت قرار دارند و چقدر زمان باید صرف انجام دادن آن کرد؟ و اگر این فعالیت‌ها تعداد زیادی هستند، کدام باید زودتر انجام شود؟ مدیریت زمان نه تنها در سازمان‌ها، کمپانی‌ها و مؤسسات، بلکه در زندگی شخصی ما هم نقشی کلیدی ایفا می‌کند. مدیریت زمان عبارت است از:

برنامه ریزی مؤثر، تعیین و مشخص کردن اهداف، مشخص کردن یک زمان پایان، مشخص کردن مسئولیت‌ها، اولویت بندی کردن فعالیت‌ها طبق اهمیت آن‌ها، صرف زمان درست برای فعالیتی درست.

مراحل مدیریت زمان

مراحل مدیریت زمان

برنامه ریزی موثر

اگر می‌خواهید فعالیتی انجام دهید، مسلماً به برنامه ریزی مشخص و سازماندهی شده نیازمند هستید. کارهایی که بدون برنامه ریزی انجام شود، یعنی قسمت‌های مختلفی از آن را زیر نظر نگرفته‌اید و ممکن است پیش از آن که بهیک موفقیت برسد، به شکستی سخت منجر شود، که دیگر نتواند به اصطلاح از جایتان بلندتان کند و ممکن است، شما را خسته و ناامید کند.

یک لیست از کارهایی که می‌خواهید انجام دهید، را بر روی کاغذ بیاورید. فعالیت‌هایی که برای شما از اهمیت بالایی برخوردار هستند، هایلات کنید و بعد، روبروی آن، زمان لازم برای انجام آن را با در نظر گرفتن تمام ملاحظات یادداشت کنید. بعد از این، برای انجام آن، باید کاری را که شروع کرده‌اید را به پایان برسانید و سپس سراغ کار دیگری بروید که در اولویت‌های دیگر قرار داده بودید.

در آخر کارهایی را که انجام داده‌اید، تیک بزنید و در این مورد حتماً به زمانی که قبل از انجام آن فعالیت یادداشت کرده بودید نگاه کنید، آیا با همان زمان تقریبی توانستید کارتان را به سرانجام برسانید؟!

تعیین و مشخص کردن اهداف در مدیریت زمان

مدیریت زمان، یعنی داشتن یک هدف مشخص، و داشتن یک هدف مشخص، یعنی انگیزه زیاد برای انجام دادن آن کار. نداشتن هدف در یک سازمان، به موقعیتی شبیه است که در آن کاپیتان کشتی‌ای، راه خود را گم کرده باشد. بله! شما هم اگر در راهخود هدف مشخصی نداشته باشید، مسلماً گم خواهید شد. البته، شاید کسانی ایراد بگیرند که هدف به خودی خود می‌تواند، در دسته بندی‌های دیگری جای بگیرد و معانی مختلفی داشته باشد. حق با شماست. منظور ما از هدف در مدیریت زمان، هدفی ست که واقعی و به دست آوردنی باشد.

تعیین یک «زمان پایان» در مدیریت زمان

این نکته در مدیریت زمان، شاید کلیشه‌ای به نظر برسد، اما هیچ کس جز خودتان، توانایی‌های شما، نقطه ضعف و قوتتان، احساسات شما، زمان اوج کاری شما و زمانی که در آن حال چندانی برای کار کردن ندارید، را نمی‌شناسد. البته وقتی یک خط پایان یا یک نقطه انتهایی برای کار خود تعیین می‌کنید، شبیه یک مبارزی می‌شوید که هر طور شده می‌خواهید به هدفتان برسید.

در این راه اجازه نمی‌دهید که نقاط ضعفتان بر شما غلبه کنند و حتی می‌توانید آنها را به نقطه قوت خود تبدیل کنید. اجازه ندهید که یک فردی که بالاتر از شما قرار گرفته، به شما بگوید که چه کاری انجام دهید، زیرا شما با مدیریت زمان درست خود، قبل از اینکه او به شما چیزی بگوید، کارتان را انجام داده‌اید و می‌توانید در صورت وجود یک مدیر بالاتر، او را غافلگیر کنید.

مشخص کردن مسئولیت‌ها در مدیریت زمان

باید «نه» گفتن در کار را زیاد تمرین کنید. هیچ کاری را برخلاف علایقتان انجام ندهید. افراد دیگری هم در محیط کاری شما قرار دارند، که هر کدام از آن‌ها مسئولیت‌های مشخصی دارند. اگر کاری برای شما سخت است و یا احساس می‌کنید از پس آن بر نمی‌آیید، قبولش نکنید.

مدیریت زمان، یعنی استفاده از توانایی‌های خود، نه این که بخواهیم مسئولیت‌های دیگران را که اصلاً به توانایی ما مربوط نیست، به عهده بگیریم. مسلماً کسی که در مورد یک کاری کمتر از شخص دیگری می‌داند، سرعت کارش نیز پایین‌تر خواهد آمد و این یعنی شکست در مدیریت زمان.

اولویت بندی کردن فعالیت ها در مدیریت زمان

یک سری از فعالیت‌ها و وظایف وجود دارند، که اهمیت بالایی دارند و تعدادی از آن‌ها اصطلاحاً اورژانسی هستند. با دانستن فرق این دو می‌توانیم بهتر کارهای خود را مدیریت کنیم و زمان خود را صرف کارهایی کنیم که ضروری باشند. مدیریت زمان، یعنی کارهایی که در اولویت زمانی یک یا دو روزه قرار دارند را باید انجام داد، و سپس کارهایی که در حدود یک هفته و یا یک ماه برای آن زمان دارند.

صرف زمانی درست برای فعالیتی درست در مدیریت زمان

سعی کنید این عادت را در خودتان بهتر کنید که هر چیز درستی را در زمان درستی انجام دهیم. این مورد از مدیریت زمان، نه تنها در بحث شغلی، بلکه در همه موارد زندگی شخصی می‌تواند رعایت شود و مسلماً بازخورد بسیار مطلوبی دریافت خواهید کرد. کل روز خود را صرف کاری نکنید که در یک ساعت می‌توانآن را انجام داد.

همچنین جدا از وظایف شغلی، زمانی را برای کارهای شخصی خود مثل تماس‌ها، شبکه‌های اجتماعی، و یا شنیدن موزیک یا دیدن فیلم، اختصاص دهید. در کل مدیریت زمان یعنی نتیجه مطلوب گرفتن، نه این که بخواهیم تمام وقت خود را صرف کار کنیمبه هر حال ما انسان هستیم نه ماشین.

نکات مهم در مدیریت زمان موثر

نکات مهم در مدیریت زمان موثر

سازمان دهی شده باشد: مدیریت زمان یعنی دوری کردن از انبوهی از فایل‌ها و کاغذهایی که در محل کارتان وجود دارد. هر چیزی را که نیاز ندارید، دور بریزید. مدیریت زمان در کار، یعنی رسیدگی به پوشه‌هایی که اولویت دارند.

پوشه‌ها را در کشوهای مخصوص خود بگذارید. مسلماً این کار در پیدا کردن آن‌ها به شما کمک می‌کند و زمان شما را تا میزان بالایی ذخیره می‌کند. در ضمن، این کار شما را از هر نوع تنش و نگرانی برای پیدا کردن فایل یا پوشه مورد نظر، دور می‌کند.

از زمان سوء استفاده نکنید: زمان خود را با حرف زدن و پرسه زدن در کار از بین نبرید. روی کار مورد نظر خود تمرکز کنید و تکلیف خود را به موقع تحویل دهید. به خاطر داشته باشید که مدیریت زمان برای مدیریت شغل شما بسیار اهمیت دارد. مدیران شما، بابت بازی کردن در کامپیوتر و یا سرک کشیدن در کار دیگران، به شما حقوق نمی‌دهنداول از همه کار خود را تمام کنید و سپس هر کاری که دوست را انجام دهید.

در کار متمرکز باشید: نکته‌ای که بسیار در موضوع مدیریت زمان اهمیت دارد، تمرکز داشتن است. شما برای مؤثر بودن در مدیریت زمان، باید کاملاً بر کار خود تمرکز کافی داشته باشید. این عادت را در خود جا بیندازید که از تقویم رومیزی برای مدیریت زمان بهتر یا از یادآورهای گوشی، برای به خاطر آوردن کارهای شخصی و یا شغلی خود استفاده کنید.

فواید مدیریت زمان

فواید مدیریت زمان

  • مدیریت زمان، به بهترین استفاده ممکن شما از زمانی که در اختیار دارید، اشاره می‌کند.
  • مدیریت زمان موجب می‌شود که یک فرد کار درست را در زمان درست انجام دهد.
  • مدیریت زمان نقشی کلیدی در زندگی شخصی و کاری یک شخص ایفا می‌کند.

اجازه بدهید که درباره فواید مدیریت زمان به چند مورد مهم اشاره کنیم:

مدیریت زمان موجب می شود تا یک شخص منظم و وقت شناس شود

هرکس که خود را در برنامه مدیریت زمان جای دهد و خود را با آن تطبیق دهد، یاد می‌گیرد که به خاطر مدیریت زمان مؤثر در صورتی که لازم است، کاری را انجام دهد. برای استفاده درست و کاربردی از زمان، افراد باید یک لیست از وظایف و کارهایی که باید انجام دهند را آماده کنند.

این لیست برنامه‌های شغلی، به هر شخص در محیط کارش حس مطلوبی می‌دهد و انگار که در مسیر درست خودش در حال حرکت است. مسلماً در این حین، هر شخصی بهترین عملکرد ممکن را خواهد داشت، زیرا تمام کارهای خود را طبق برنامه مشخصی که از قبل آماده کرده بود، انجام می‌دهد.

افراد با یک مدیریت زمان موثر، سازمان دهی‌تر می‌شوند

نگهداری و قرار دادن هر چیزی در جای مشخص خود، زمانی را که برای پیدا کردن آن باید صرف کرد، به حداقل می‌رساند. برای مدیریت زمان بهتر، افراد ابزار کاری، پوشه‌های لازم کاری، اتاقک‌ها و محلی که برای میتینگ در نظر می‌گیرند، را همیشه تمیز و مرتب نگه می‌دارند. افراد یاد می‌گیرند که در نتیجه مدیریت زمان مؤثر، هر چیزی را به درستی مدیریت کنند.

مدیریت زمان موثر اعتماد به نفس افراد را بالا می‌برد

مدیریت زمان باعث می‌شود که افراد وظایف مشخص را در یک حیطه زمانی مشخص انتخاب و انجام دهند و این کار، آن‌ها را در بین همکاران خود و سازمان و یا موسسه‌ای که در آن مشغول هستند، محبوب می‌کند. افرادی که ارزش زمان را خوب دریافته باشند، مسلماً در میان انبوهی از مردم، به اصطلاح می‌توانند سری بین سرها در آورند. اشخاصی که کار خود را به موقع تمام می‌کنند و در این کار از وسواس خاصی برخوردار هستند، همیشه در مرکز توجه دیگران قرار می‌گیرند.

افرادی که ارزش مدیریت زمان را درک کرده‌اند، به برنامه‌های خود سخت می‌چسبند زیرا هدف مشخصی دارند.

مدیریت زمان در واقع به این اشخاص، اهمیت داشتن هدف برای هر برنامه‌ای را پررنگ‌تر می‌کند.

مدیریت زمان مؤثر، موجب ترفیع افراد نیز می‌شود و این کار فقط به خاطر این است که شما با مدیریت زمان درست، بهتر و سریع‌تر از افراد دیگر در سازمان و یا موسسه‌ای که در آن کار می‌کنید، به اهدافتان دست پیدا می‌کنید. هیچ مدیر موسسه‌ای دوست ندارد، شخصی را که برای او سودآور است، از دست بدهد. برعکس وظایف بزرگ‌تری به او می‌دهد و او را بارها مورد آزمایش قرار می‌دهد، تا بتواند ارزیابی درستی از کارایی شخص داشته باشد.

کسی که با مدیریت زمان هماهنگ شده، مسلماً می‌تواند از عهده کارهای سخت‌تر که طبق توانایی‌های او باشد، بر آید، زیرا او یاد گرفته که برنامه ریزی کند و اهداف خود را به درستی مشخص نماید. او ارزش زمان را خوب درک می‌کنداین‌ها برای هر شخصی کافی است که می‌خواهد به درجه‌های بهتری در کار خود ارتقا یابد.

تحقیقات در حوزه مدیریت زمان نشان می‌دهد، افرادی که به موقع کاری را انجاممی‌دهند، کمتر در معرض استرس و نگرانی هستند. به خاطر داشته باشید که کار خود را به موقع به پایان برسانید، که اگر چنین شود، شما وقت زیادی را برای گذراندن با دوستان و خانواده خود در اختیار خواهید داشت.

مدیریت زمان به افراد امکان این را می‌دهد، تا وظایف خود را در محل کار،اولویت بندی کنند.

شاید عاقلانه نباشد که وظایف دیگران را قبول کنید. پس هر چیزی را که در سر راهتان قرار می‌گیرد، قبول نکنید. تا بتوانید به کارهای خود و وظایفی که به شما محول شده، برسید.

تکنیک های مدیریت زمان

تکنیک های مدیریت زمان

همان‌طور که در مطالب قبلی درباره مدیریت زمان صحبت کردیم، افراد با به کار گرفتن تکنیک‌های مشخصی از مدیریت زمان، هم در حیطه شغلی و سازمانی خود و هم در زندگی شخصی، می‌توانند به موفقیت‌های زیادی دست پیدا کنند.

ما درباره تمرکز در کار و اولویت بندی صحبت کرده‌ایم. همچنین درباره انجام فعالیت و وظایف کاری خود در زمان درست نوشتیم و گفتیم که، کارها با توجه به اهمیتی که برای شما و یا مدیران شما دارند، طبقه بندی شده و باید انجام شود.

شاید در این بین کسی که با مدیریت زمان پیش برود، شخصی خشک و مقرراتی و بدون سرگرمی خاص در زندگی حتی شخصی خود به نظر آید. اما همان‌طور که گفتیم، این افراد فقط زمان خود را مدیریت می‌کنند و در میان شلوغی و ازدحام کارهایی که در هر موسسه و سازمانی بر عهده آن‌ها قرار داده شده، سعی می‌کنند از حداکثر توان خود برای انجام هر چه زودتر تکالیف خود که با هدف‌های خاصی مشخص شده، استفاده کنند. این افراد مطمئناً مثل خیلی از افراد دیگر می‌توانند بعد از انجام این کارها با خیالی راحت به کارهای شخصی و سرگرمی‌هایی که هر فرد نیاز دارد، برسند.

نکته مهم دیگر در حوزه مدیریت زمان این است که، شما دیگر کار خود را در اختیار دارید. نیاز به مدیر و یا رئیسی ندارید که دائما به شما گوشزد کند که چهکاری انجام دهید و چه کاری انجام ندهید.

شاید اسم این کار را ایثار یا فداکاری بگذارند اما، در واقع فرد می‌تواند با این روش به مدیران بالا دستی خود بفهماند، که او وظایف خود را خوب می‌شناسد و نیازی نیست که او را زیر نظر بگیرند و اگر قرار است این کار را انجام دهند، حداقل در کار او دخالت نکنند، زیرا با این کارشان تمرکز او را به هم می‌ریزند و این به نفع هیچکدام از طرفین نخواهد بود.

کمی دیپلماتیک باشید

این که شما کار خود را نسبت به دیگران زودتر تمام می‌کنید، به معنای این نیست که کار شما کمتر بوده، بلکه شما با توجه به مهارت‌هایی که در زمینه مدیریت زمان آموخته‌اید، تعداد کاری که حتی ممکن است از دیگران بیشتر باشد را با روشی درست و حساب شده، سر وقت و یا زودتر تمام کرده‌اید. پس نباید به کسی اجازه بدهید که اصطلاحاً کارهای خود را بر سر شما بریزند. شما نیز کارهای شخصی خود را مثل دیگران باید انجام دهید و بار دیگر تکرار می‌کنیم، قدرت «نه» گفتن به همکاران و دوستان می‌تواند شما را در مدیریت زمان موفق‌تر از قبل کند.

منطقی باشید

هیچ کس نمی‌تواند تمام وقت خود را صرف کار کند. این کار شدنی نیست؛ بهعلاوه این که اگر شما تمام روز خود را با کار مشغول شوید، مسلماً کارایی خود را پایین‌تر می‌آورید و گزینه‌های دیگری که قبلاً اشاره شد مثل تمرکز داشتن و منظم بودن، کم‌کم از بین می‌روند و مدیریت زمان، در واقع نتیجه عکس خواهد داد و بهجای دستاورد مثبت، کارایی شما منفی خواهد بود.

پس زمانی را با همکاران خود بگذرانید. حتی با آن‌ها شوخی کنید. محل کار اگر خشک و رسمی باشد، بعد از مدتی ملول خواهید شد و طبق اشاره قبلی، ما انسان هستیم نه ماشین و به همین دلیل، نشاط در کار از علائم موفقیت خواهد بود.

مدیریت زمان، در حال حاضر چنان کلیدی می‌باشد، که بیشتر موسسه‌ها وسازمان‌ها، گاهی کارکنان خود را ملزم به داشتن حداقل اطلاعات لازم درباره آن می‌دانند. این کار می‌تواند آنها را به موفقیتی که به آن می‌اندیشند، سوق دهد. این که کاری به شکست منجر شود و یا به موفقیت برسد، به خود شخص شما ارتباط دارد.

به همین خاطر در حوزه مدیریت زمان کتاب‌های متعددی نوشته شده است، که ما در اینجا قصد داریم بهترین‌های آن‌ها را به شما معرفی کنیم.

کتاب هایی درباره مدیریت زمان

کتاب هایی درباره مدیریت زمان

کتاب «چهار ساعت کار هفتگی» از Timothy Ferriss

این کتاب معروف، در زمینه حوزه زمان ۱۰۰ صفحه دارد که با محتوایی کاربردی، توانسته نویسنده این کتاب را که فردی سرشناس در New York Times نیزمی‌باشد، به فردی مشهورتر تبدیل کند.

مطالبی که درباره بازنشستگی و برنامه‌هایی که افراد برای ادامه زندگی بعد از آنبه کار می‌گیرند، مخصوصاً در دوره اقتصادی که بعد از بازنشستگی پیش می‌آید، نکات حائز اهمیتی را به چنین افرادی گوشزد می‌کند تا با استفاده از مدیریت زمان، بتوانند از زندگی خود هم لذت ببرند و هم احساس بیهودگی نداشته باشند. نویسنده این کتاب درباره مدیریت زمان، به افراد پیشنهاد می‌دهد، تا برای خود تفریحات لذت بخش فراهم کنند و یا با تورهایی که کمترین هزینه ممکن را می‌توانند داشته باشند، به جاهای مختلف سفر کنند.

نکات مهم درباره این کتاب عبارت‌اند از:

-اولین نکته اینکه توسط یک شخص قابل قبول و معروف به نگارش در آمده است.

-این کتاب سد معتبری است از زندگی خود نویسنده که نشان می‌دهد، چطور خود او از درآمد ۴۰ هزار دلار در سال با ۸۰ ساعت کار هفتگی، به درآمد ۴۰ هزار دلار در ماه با ۴ ساعت کار هفتگی رسیده است.

-در این کتاب، بیش از ۵۰ نمونه واقعی از زندگی و همچنین بررسی زندگی خوانندگان و خانواده‌هایشان، که به صورت روشمند توانسته‌اند، سرمایه خود را با دوری گزیدن از مسائل رایج سرمایه گذاری و موانع آن، دو برابر کنند.

کتاب «انجام کارها: هنر سودمند بودن بدون استرس» از David Allen

این کتاب در حوزه مدیریت زمان توانسته انقلابی را در بعضی از کمپانی‌ها ایجاد کند، به عنوان مثال Fast Company، این کتاب توانسته آن‌ها را به سود چند برابر هم در تولید محصول و هم در کارایی کارکنان برساند.

این کتاب که ۱۵ سال از زمان انتشار اولیه آن می‌گذرد، توانسته تأثیر بسزایی روی کارایی شغل‌ها داشته باشد. در واقع Allen توانسته، با به‌کارگیری نکاتی که درکتاب‌های قبل گفته شده بود و جمع آوری مطالب به صورت گسترده و با استفاده از خلاقیت خود، توانست کتاب فوق‌العاده‌ای را در حوزه مدیریت زمان منتشر کند.

نکات مهم درباره این کتاب

-کتاب انجام کارها، توانسته با معرفی روش‌های سودمند در کنترل مسائل شخصی و همچنین تماس با متخصصان، نگاه خیلی از افراد را به خود جلب کند.

-این کتاب به زبان ساده انگلیسی نوشته شده و به همین دلیل، برای کسانی که زبان انگلیسی را می‌خواهند فرا بگیرند، کتابی مؤثر خواهد بود.

کتاب «اولا در دنیای بی تعادلی، تعادل را پیدا می کند» از Dave Braun و Troy Amdahl

اولاً، در واقع در این کتاب راهنمایی‌ست که ثبات را در دنیای بیثبات بیرونی پیدا می‌کند و نه یک کاراکتری که به صورت خود جوش به کمک شما بر آید. این کتاب یک اثر فوق‌العاده در هنر نوشتن به زبان ساده است که وقتی برای اولین بار آن را می‌خوانید، به‌راحتی می‌توانید آن را بفهمید.

نکات مهم درباره این کتاب

-این کتاب عالی درباره حوزه مدیریت زمان، با شرح داستان دستیابی به ثبات در زندگی شخص و رشد آن، به هفت صورت کلیدی در زندگی او یعنی سرگرمی، دوستان، سرنوشت، موضوع، خانواده، مالی و تناسب اندام، پرداخته است. انتظار می‌رود که «اولاً» به گروه پیشرفته و درستی از داستان‌ها شبیه باشد که برای مخاطبان خود پیغام‌های مهمی برای انتقال دادن دارد.

اولاً» بازخورد چشمگیری از قهرمانان المپیکی، رهبران صنعتی، موزیسین‌ها، طرفداران ورزشی و همچنین از ورزشکاران دریافت کرده است.

-این کتاب مدیریت زمان باید خوانده شود، تا سه قدم پایه‌ای برای تعادل سازی و گسترده کردن زندگی یک شخص در جهان در حال تغییر، را مورد بررسی قرار دهد.

هفت عامل مهم برای رشد در زندگی که نیاز به تعادل سازی دارد را شناسایی می‌کنید.

حال بعد از معرفی چند کتاب برتر درباره مدیریت زمان، نگاهی نیاز به اپلیکیشن‌ها و برنامه‌هایی بیندازیم که در حوزه مدیریت زمان فعالیت می‌کنند.

اپلیکیشن‌هایی مربوط به مدیریت زمان

اپلیکیشن هایی مربوط به مدیریت زمان

زمان را نجات دهید- از زمان خود عاقلانه استفاده کنید

اگر شک دارید که از زمان خود به درستی استفاده می‌کنید یا نه، این اپلیکیشن را نصب کنید. این برنامه به صورت هفتگی، گزارشاتی را برای شما ارسال می‌کند تا نشان دهد که چه چیزهایی در واقع زمان شما را می‌دزدند.

شیر را به خاطر داشته باشید- بهکارهای پر اهمیت خود بپردازید

اگر با مدیریت زمان برای هر کاری که می‌خواهید انجام دهید مشکل دارید، و با ابزار مختلفی کار می‌کنید، بنابراین این اپلیکیشن مخصوص شما می‌باشد.

افزایش دهنده تمرکز- انگیزه را برای تمام کردن کارها افزایش دهید

این برنامه مدیریت زمان، بر پایه روش‌های Pomodoro می‌باشد و برای مخاطبانی تعبیه شده که دارای کارهای مختلفی هستند و تمرکز لازم را برای انجام آن کارها ندارند.

امیر ابوالمعصوم
با تلاش و زحمت مهندسی فناوری اطلاعات رو گرفتم اما با عشق تولید محتوا انجام میدم .