ترس از از دست دادن(FOMO)مسئله ای برای همه!

ترس از ازدست دادن(FOMO)

همه ی افراد در طول زندگی ترس از ازدست دادن های مختلفی را تجربه می کنند مثل ترس از دست دادن خانواده،ثروت،شغل و ….. که هر کدام از آن ها می تواند تاثیرات متفاوتی بر زندگی افراد بگذارد. در زندگی مدرن و با پررنگ شدن نقش تکنولوژی در زندگی افراد و فراگیرتر شدن شبکه های اجتماعی و وابستگی به آن ها،ترس های دیگری مثل ،بی خبر ماندن از یک اتفاق جدید ترس از ندیدن پست جدید در اینستا،ترس از در دسترس نبود موبایل و … به وجود آمده است . خب شما اگر جزو افرادی هستید که چنین ترس هایی دارید باید بگوییم که شما به احتمال زیاد مبتلا به سندروم « ترس از از دست دادن(FOMO)» هستید . با آرادمگ همراه باشید.

ترس از ازدست دادن(FOMO)

سابقه ی تاریخی FOMO

محققان ترس از دست دادن را اینگونه توصیف کرده اند: “احساس ناخوشایند و گاه همه گیرانه ای هنگامی که شما چیزی را از دست می دهید در حالی که همسالان شما، آن یا بهتر از آن را دارا هستند.”

و گرچه احتمالاً پیدایش آن قرن ها پیش بوده است (شواهدی از FOMO را می توانید در متون باستانی مشاهده کنید) ، تنها در طی چند دهه گذشته به صورت علمی مورد مطالعه قرار گرفته است ، و این کار با یک مطالعه تحقیقاتی در سال ۱۹۹۶ توسط استراتژیست بازاریابی ، دکتر دان هرمان آغاز شده است. با این وجود ، از زمان ظهور رسانه های اجتماعی ، FOMO آشکارتر شده و بیشتر مورد مطالعه قرار گرفته است.

ترس از ازدست دادن یا فومو

FOMO چیست؟

ترس از دست دادن یا فومو(FOMO) مخفف Fear Of Missing Out ، ترس از دست دادن یک موقعیت سرمایه گذاری یا دیده نشدن است که فرد از از دست دادن آن به شدت هراس دارد .

فومو در واقع یک ترس اجتماعی است . ترس و اضطرابی که بخاطر میل شدید فرد به دیده شدن و آگاهی از آنچه در حال وقوع است و دیگران به سمت آن تمایل دارند اتفاق می افتد.در واقع بسیاری از تنش های اجتماعی که در کشورمان رخ می دهد منشاء آن همین ترس از از دست دادن(FOMO) است. به طور مثال زمانی که قیمت دلار دربازار ایران به شکل انفجاری بالا رفت و خیلی از افراد دلار خریدن رایک راه برای سرمایه گذاری انتخاب کردند و از ترس گران تر شدن دلار ، مقدار زیادی دلار خریداری کردند و با کاهش قیمت دلار ضرر زیادی به آن ها وارد شد. دیدید!ترس از گرانتر شدن دلار باعث شد که بسیاری از مردم مقدار زیادی از سرمایه خود را صرف خرید آن کنند.

FOMO از کجا آمده است؟

پاتریک مک گینیس یک دانشجوی MBA دانشگاه هاروارد بود که برای اولین بار در سال ۲۰۰۴ در روزنامه دانشجویی دانشگده تجارت هاروارد درباره ی ترس از از دست دادن نوشت و در مورد آن محبوبیت پیدا کرد.

در دوران حضور در دانشگاه هاروارد ، هنگامی که  فقط چند سال از حملات ۱۱ سپتامبر گذشته بود مک گینیس و دوستانش متوجه شدند که مردم مشکلات زیادی برای انجام برنامه های خود داشتند.،و همانطور که مک گینیس در مصاحبه ای در سال ۲۰۱۴ با مجله بوستون توضیح داد ، مردم از مرگ و میر خود آگاه بودند و به همین دلیل نیاز به “زندگی حداکثر تا هر ثانیه” را احساس می کردند. آنچه که این ترجمه به زبان انگلیسی ترجمه شد ، دانشجویان MBA هاروارد بودند که سعی داشتند هرچه بیشتر فعالیت های اجتماعی را در یک شب بچرخانند ، از ترس اینکه اگر این کار را نکنند ، تجربه بهتری را از دست می دهند.

مک گینیس و دوستانش این پدیده را ترس از گزینه بهتر (FOBO) نامیدند.

منشا FOMO و چگونگی تأثیر آن بر سلامتی ما

FOMO یا “ترس از از دست دادن” یک پدیده واقعی است که به طور فزاینده ای رایج است و می تواند استرس قابل توجهی در زندگی شما ایجاد کند. فومو می تواند تقریباً در هر کسی تأثیر بگذارد ، اما برخی از افراد در معرض خطر بیشتری هستند. در اینجا آنچه شما باید در مورد تاریخچه FOMO بدانید ، تحقیقات چه می گویند و چگونه فومو را در زندگی خود تشخیص دهید ، و چگونه می توانید FOMO را مدیریت کنید تا از تأثیر منفی روی خوشبختی شما جلوگیری کند.

از آنجا که استفاده از رسانه های اجتماعی از سال ۲۰۰۴ به شدت افزایش یافت ، آنچه مک گینیس و دوستانش زمانی مسئله ای کوچک و بومی را در نظر گرفته بودند چنان گسترده شد که برخی از متخصصان بهداشت اکنون آن را یک نگرانی جدی قلمداد می کنند.

به عنوان مثال ، در سال ۲۰۱۳ ، محقق اندرو پرزبیلیسکی و تیم او در دانشگاه آکسفورد تحقیقاتی را انجام دادند که در آن مشخص شد تقریباً سه چهارم از بزرگسالان و جوانان از FOMO رنج می برند. آن ها در مطالعه خود ، دریافتند که ترس مردم از دست دادن در آن ها باعث می شود که آن ها به طور مداوم رسانه های اجتماعی خود را چک کنند و زندگی خود را با زندگی ظاهراً بهتری که دوستانشان در آن زندگی می کنند مقایسه کنند. این می تواند منجر به نارضایتی و در برخی موارد افسردگی شود.

FOMO به سبک قرن بیست و یک

رسانه های اجتماعی از چندین طریق پدیده FOMO را تسریع کرده اند. این وضعیت را فراهم می کند که در آن زندگی عادی خود را با نکات برجسته زندگی دیگران مقایسه می کنید. بنابراین ، احساس شما از “عادی” کمرنگ می شود و به نظر می رسد شما از همسالان خود بدتر عمل می کنید. ممکن است عکس های مفصلی را ببینید که نشان می دهد دوستانتان بدون شما اوقات خوشی دارند و از زندگی لذت می برند ، این چیزی است که شاید مردم در نسل های گذشته آنقدر به راحتی از آن آگاه نبودند.

رسانه های اجتماعی

رسانه های اجتماعی بستری برای بزرگ نمایی ایجاد می کنند. در واقع شبگه های اجتماعی جایی است که به نظر می رسد اوضاع ، وقایع و حتی خوشبختی گاهی اوقات در رقابت هستند. مردم در حال مقایسه بهترین تجربیات بی نقص و تصویری خود هستند که ممکن است شما را به تعجب از کمبود سوق دهد.

شبکه های اجتماعی هم عامل ایجاد و هم موثر بر FOMO

بله تعجبی ندارد، شبکه های اجتماعی هم عامل و هم اثر FOMO هستند. نوجوانان از شبکه های اجتماعی با سرعت بالایی استفاده می کنند و در نتیجه FOMO ممکن است  را تجربه کنند. جالب اینجاست که ، FOMO به عنوان مکانیسمی عمل می کند که باعث افزایش استفاده از شبکه های اجتماعی می شود. دخترانی که افسردگی را تجربه می کنند تمایل دارند با سرعت بیشتری از سایت های شبکه های اجتماعی استفاده کنند. از طرف دیگر پسران دریافتند که اضطراب محرک استفاده بیشتر از رسانه های اجتماعی است. این نشان می دهد که استفاده بیشتر از رسانه های اجتماعی می تواند منجر به افزایش استرس ناشی از FOMO شود.

FOMO مرتبط با استفاده از رسانه های اجتماعی از سن و جنس فراتر می رود. چندین مطالعه نشان داده است که FOMO توسط افراد در هر سنی قابل تجربه است. یک مطالعه در ژورنال تحقیقات روانپزشکی نشان داد که ترس از دست رفتن با استفاده بیشتر از تلفن های هوشمند و رسانه های اجتماعی مرتبط است و این پیوند با سن و جنسیت مرتبط نیست. این تحقیقات همچنین نشان داد که هم استفاده از رسانه های اجتماعی و هم استفاده از گوشی هوشمند “مشکل ساز” با تجربه بیشتر FOMO در ارتباط است. استفاده از تلفن های هوشمند مربوط به ترس از ارزیابی های منفی و حتی مثبت توسط دیگران و همچنین مرتبط با اثرات منفی بر خلق و خوی بود.

«ترس از از دست دادن» و ارتباط آن با کاهش میزان رضایت از زندگی

FOMO با کاهش رضایت از زندگی مرتبط است. مقاله دیگری که در رایانه ها و رفتارهای انسانی منتشر شده است ، که در آن روندهای مختلفی را در ارتباط با FOMO یافته شده است و مشخص شد که ترس از از دست دادن با احساس کمتری در تأمین نیازهای فرد و نیز کاهش احساس رضایت از زندگی به طور کلی همراه است. FOMO به شدت با تعامل بیشتر در رسانه های اجتماعی ارتباط برقرار کرده است ، همانطور که مطالعات دیگر نشان داده اند به نظر می رسد FOMO با احساس نیاز به مشارکت در رسانه های اجتماعی و افزایش این تعامل ارتباط دارد. این بدان معناست که عادت های FOMO و رسانه های اجتماعی ممکن است به یک چرخه منفی و خودمختار کمک کنند.

ترس از از دست دادن می تواند بسیار خطرناک باشد. گذشته از افزایش احساس ناراحتی ، ترس از ازدست دادن باعث می شود تا درگیری بیشتر در رفتارهای ناسالم منجر شود. به عنوان مثال ، همان مطالعه در رایانه ها و رفتارهای انسانی نشان داد که FOMO با رانندگی پرمشغله مرتبط است که در بعضی موارد می تواند کشنده باشد.

توییتر،تلگرام،اینستاگرام و دیگر شبکه های اجتماعی FOMO را تبلیغ می کنند

به اعتقاد پاتریک مک گینیس ، سازندگان فن آوری های شبکه های اجتماعی تصور نادرستی دارند آن ها رفتارهای انسانی را تغییر می دهند. هرچه درون اینستاگرام بیشتر جست و جو کنید ، خواهید دید که همه درون اینستاگرام شادتر هستند. در واقع این ویژگی است که کاربران اینستاگرام توسط FOMO درگیر آن می شوند،زیرا بیشتر افراد را به سمت استفاده بیشتر از اینستاگرام و دیگر شبکه های اجتماعی سوق می دهد. بنابراین افرادی مانند بلاگر ها می توانند تبلیغات بیشتری به شما نشان دهند و درآمد بیشتری کسب کنند. خوب ، درست است؟

واقعیت این است که چند چیز بسیار مهم در زندگی وجود دارد ، آن ها نمی توانند صبر کنند. مطمئنا ، اگر رئیس جمهور ایالات متحده باشید ، آن را می فهمید – شما یک دلیل موجه برای بررسی متن های خود در طول شام دارید. اما هر کس دیگری ، نه خیلی. ما وقتی این کار را می کنیم در حال تسلیم شدن در FOMO هستیم. و رسانه های اجتماعی مانند فیس بوک و توییتر این مسئله را به طور فزاینده ای دشوار می کنند.

با FOMO خود روبرو شوید و آن را به حداقل برسانید

در ادامه چند روش  پیشنهاد شده هست که می توانند به شما کمک کنند با FOMO خود روبرو شوید و در نهایت آن را به حداقل رسانده و بر آن غلبه کنید:

  • اعتراف کنید که مشکلی دارید.

بیایید واقع بینانه باشیم،این جمله را بخوانید و با خود چند بار تکرار کنید: ”من نمی توانم همیشه در همه جا باشم و همیشه جالبترین کارها را انجام می دهم”. و این خوب است. ”آیا این احساس بهتری نمی شود؟ ” .اعتراف و قبول اینکه اضطراب دارید می تواند احساس کنید که راز شما بر جهان گشوده شده است و بار بر دوش شما قرار دارد. شما ناامنی را تصدیق می کنید ، و با این شناخت اکنون می توانید مشکل را برطرف کنید.

  • چت کردن را به حداقل برسانید و تلفن همراه خود را خاموش کنید

تلفن خود را خاموش کنید! بیاموزید که صبح خود را بدون آنکه بلافاصیه بعد از باز کردن چشمانتان و چک کردن اینستاگرام آغاز کنید. غیرفعال کردن حساب های رسانه های اجتماعی ممکن است عملی نباشد ، اما یاد بگیرید که فعالیت خود را محدود کنید.

 

بر اساس یک تکنیک CBT (درمان شناختی – رفتاری) تایم مشخصی از روز را برای چک کردن همه شبکه های اجتماعی خود  تعیین کنید. مثلا بیایید بگوییم که شما اتوبوس را هر روز از ساعت ۵:۳۰ تا ۶:۱۰ بعد از ظهر به خانه می برید. برای این که حساب های خود را بررسی کنید ، این کار را تنها و تنها در روز انجام دهید. یک زمان مشخص از روز را پیدا کنید که برای شما مناسب باشد تا در اینستاگرام ، تلگرام و … فعالیت کنید.

  • ذهن آگاهی را تمرین کنید.

ذهن آگاهی یک روش درمانی است که به یک مشاهده غیر آگاهی اشاره دارد که بر تجربه فعلی متمرکز است. این تمرین غوطه وری(مشغول کردن خود با کارهای دیگر) را امتحان کنید: یک فعالیت روزمره روزانه مانند شستن ظرف ها را انجام دهید و سعی کنید عضلات مورد استفاده را برای شستن ، عطر صابون و احساس حباب بین انگشتان خود حس کنید. به جای اینکه چند وظیفه ای داشته باشید یا عجله کنید این کار را برای رسیدن به کار بعدی انجام دهید ، وضعیت فعلی بودن خود را درک کنید. ذهن آگاهی می تواند به کسانی که مهمترین FOMO هستند ، کمک کند تا به جای اشتیاق برای آنچه که می تواند باشد ، از آنچه در اینجا و اینجا انجام می دهد ، لذت ببرند.

  • به دنبال بیرون رفتن و مشغول کردن خود با کلاس ها یا فعالیت های جایگزین باشید

چرا به جای تلاش برای برقراری ارتباط بیشتر با افراد در رسانه های اجتماعی ، چرا ترتیب یک ملاقات با شخصی را نمی دهیم؟

ایجاد برنامه ریزی با یک دوست خوب ، ایجاد یک گروه تفریحی و یا انجام هر کاری اجتماعی که شما را با دوستان بیرون کند می تواند یک تغییر خوب در سرعت باشد و این به شما کمک می کند تا احساس خود را از دست بدهید،و شما را در مرکز عمل قرار می دهد. اگر وقت کافی برای برنامه ریزی ندارید ، حتی یک پیام مستقیم در رسانه های اجتماعی به یک دوست می تواند ارتباط بیشتر و صمیمی تری از ارسال به همه دوستان خود داشته باشد و به “لایک” امیدوار باشید.

  • نقطه تمرکز خود را تغییر دهید

به جای تمرکز روی آنچه را که از دست می دهید ، سعی کنید تمرکز خود را متوجه آنچه هستید و دارید کنید. این ساده تر از آنچه در رسانه های اجتماعی انجام می شود ، گفته می شود ، جایی که ممکن است با تصاویر چیزهایی که نداریم بمباران شود ، اما می توان آن را انجام داد.

  • افراد مثبت بیشتری را به خوراک خود اضافه کنید

از افرادی را که تمایل به لاف زدن زیاد دارند و یا طرفدار شما نیستند دوری کنید و به ارتباط خود با آنان پایان دهید. شما می توانید اطرافیان خود را تغییر دهید تا کمتر در مواجهه از آنچه باعث FOMO شما می شود قرار داشته باشید.  برای شناسایی مواردی که می تواند شادی شما را به صورت آنلاین سوق دهد ، کار کنید. برای افزودن بیشتر به خوراک (و زندگی) که باعث خوشبختی شما می شود ، تلاش کنید تا این موارد را به حداقل برسانید.

  • یک کتاب یا مجله همراه خود داشته باشید و بخوانید

به جای آنکه در رسانه های اجتماعی پست بگذارید و مدام پست های دیگران را دنبال کنید کتاب و مجله بخوانید.

این می تواند به شما کمک کند تا تمرکز خود را از تأیید عمومی به تقدیر خصوصی از مواردی که زندگی شما را عالی می کند تغییر دهید. این تغییر گاهی می تواند به شما کمک کند تا از چرخه رسانه های اجتماعی و FOMO خارج شوید.

  • روی قدردانی تمرکز کنید.

مطالعات نشان می دهد که مشغول انجام فعالیت های تقویت کننده مانند روزنامه نگاری سپاسگزاری یا به سادگی گفتن دیگران به آنچه در مورد آن ها قدردانی می کنید می تواند روحیه شما و همچنین همه افراد اطراف شما را بالا ببرد. این امر تا حدی به این دلیل است که احساس می کنید وقتی که به فراوانی که قبلاً در آن متمرکز شده اید ، فاقد چیزهایی هستید که در زندگی نیاز دارید ، دشوارتر است. این همچنین صادق است زیرا احساس خوب دیگران باعث می شود احساس خوبی داشته باشیم.

 

نظر شما درباره ی سندروم فومو چیست؟ آیا فکر می کنید که به فومو دچار شده اید؟