آغازگر گفتگو باشیم «راهکارهای مقابله با کم حرف بودن»

laconic person-aradmag-005

اغلب افرادِ کم حرف تمایل دارند بیشتر در گفتگوها شرکت کنند و نظرات و ایده‌های خود را بیان کنند و بسیاری از آن‌ها تلاش می‌کنند با استفاده از راهکارها و تمرین آغازگر گفتگو در جمع‌های کوچک و بزرگ باشند. در ادامه به موارد مؤثر در شروع یک مکالمه می‌پردازیم. با آرادمگ همراه باشید.

موضوع مشترکی برای صحبت کردن پیدا کنید

مهمترین چیزی که ما را از شروع یک گفتگوی معمولی و ساده منع می‌کند ترس است. ترس از صحبت کردن باعث می شود تا شما تبدیل به یک آدم کم حرف شوید. هرزمان که با شخصی یا اشخاصی در یک مکان هستید با ارزیابی شرایط و افرادی که در اطراف شما هستند و مطرح کردن سؤالات ساده‌ای مانند نظر شما در مورد این محله چیست؟ شروعِ گفتگو را برای خود آسان کنید.

استفاده از مباحث کلی در گفتگو

استفاده از موضوعات عمومی کمک بسیاری به شما در شروع یک گفتگو می‌کند. موضوعاتی از قبیل خانواده، شغل، تفریح، انگیزه‌های شخصی می تواند سؤالات ساده‌ای را برای آغاز یک مکالمه فراهم کند و ارتباط شما با دیگران را آسان‌تر سازد.

نکته مهم در این زمینه استفاده از سؤالاتی است که جواب آن‌ها به بله یا خیر اکتفا نمی‌کند. هرچقدر سؤالاتی باز مطرح کنید مکالمه طولانی‌تری خواهید داشت. منظور از سؤالات باز سؤالاتی است که جواب آن‌ها طولانی است.

laconic person-aradmag-001

خوب گوش کنید

در گفتگو از زبان بدن استفاده کنید و همچنین سعی کنید تماس چشمی با شخص همصحبت خود را قطع نکنید. یکی از نکات مهم در گفتگوی آسان خوب گوش کردن است. زمانیکه شما به صحبت‌های طرف مقابل خود خوب گوش می‌دهید، نکات بیشتری برای ادامه دادن گفتگو پیدا می‌کنید.

افراد خوش صحبت و پرحرف را برای گفتگو انتخاب کنید

افرادی که کم حرف هستند و تمایل دارند گفتگوی بیشتری با اطرافیان خود داشته باشند باید افرادی مخالف سبک و مدل خود انتخاب کنند. افراد خوش صحبت به شما کمک می کنند تا اعتماد بنفس بیشتری کسب کنید و در ادامه گفتگو با آن‌ها همراه شوید.

لبخند بر لب داشته باشید

مردم به طور کلی با کسانی که خوشرو هستند و همیشه لبخند بر روی لب دارند ارتباط بهتری برقرار می‌کنند. در هنگام شروع یک گفتگو سعی کنید لبخند بزنید و با خوشرویی گفتگوی خود را ادامه دهید. استفاده از این روش شخص همصحبت شما را ترغیب می‌کند تا علاقه بیشتری به صحبت با شما نشان دهد.

مردم علاقه دارند درباره خودشان صحبت کنند

شاید این تصور درست باشد که نباید وارد مسائل خصوصی دیگران شد اما در یک گفتگوی مفید می توان با ایجاد صمیمیت مکالمه را عمیق‌تر و طولانی‌تر کرد. همه ما علاقه زیادی داریم که درباره اعتقادات و ارزش‌ها و زندگی شخصی خود با دیگران صحبت کنیم اما معمولا شخص مورد اعتمادی را برای این کار انتخاب می‌کنیم.

سعی کنید اعتماد همصحبت خود را جلب کنید و صمیمیت ایجاد کنید، با این کار می توانید یک گفتگوی طولانی را آغاز کنید و همصحبتتان نیز سؤالات بیشتری از شما می‌کند و مانع کم حرفی شما می شود.

laconic person-aradmag-002

با صدای بلند فکر کنید

هرزمان که از شما سؤالی پرسیده می‌شود تا لحظه‌ای که جوابی به ذهنتان برسد، سکوت نکنید. با تکرار کردن سؤال و به زبان آوردن افکارتان رشته گفتگو را در دست نگه دارید. این موضوع کمک می‌کند مخاطبتان به ادامه مکالمه بیشتر علاقه‌مند شود.

از تغییر موضوعات نترسید

اگر موضوعات خاصی را از پیش برای گفتگو آماده کرده‌اید اما با شروع مکالمه بحث به موضوعات دیگری کشیده شد از این تغییر موضوع نترسید. تلاش کنید تا از دانش و اطلاعاتی که از مبحث جدید در ذهن دارید استفاده کنید و وارد گفتگو شوید.

از اخبار و حوادث روز برای شروع گفتگوی خود استفاده کنید

روزانه اتفاق‌ها و حوادث مختلفی در جهان رخ می‌دهد که هر کدام از آن‌ها می‌تواند موضوع جالبی برای یک گفتگوی ساده باشد. با اطلاعاتی که از این اخبار و حوادث دارید به راحتی می‌توانید وارد یک مکالمه معمولی شوید.

با صدای بلند صحبت کنید

اشخاص کم حرف معمولا با صدای آرام و آهسته صحبت می‌کنند و همین امر سبب می شود تا دیگران آن‌ها را در مکالمه جدی نگیرند. اگر به کم حرفی معروف هستید و می خواهید مانند اطرافیانتان بیشتر صحبت کنید بهتر است در گفتگوهایتان مخصوصا در جمع‌ها و گروه‌ها با صدای بلند صحبت کنید. صدای بلند باعث می شود توجه اطرافیانتان به شما جلب شود و شما نیز اعتماد به نفس لازم برای صحبت کردن را پیدا کنید.

سکوت را بشکنید

منتظر نباشید تا دیگران مکالمه را شروع کنند. تلاش کنید شخصی که سکوت را می‌شکند شما باشید. برای اشخاص کم حرف شروع یک مکالمه بسیار سخت است اما اگر بر این ترس غلبه کنید و آغازگر گفتگو باشید، ادامه این گفتگو برایتان آسانتر خواهد شد.

laconic person-aradmag-003

نظرات و پیشنهادات خود را بیان کنید

اگر نظرات همصحبتتان با شما مخالف بود از ابراز نظر خود هراس نداشته باشید. به آسانی و کمک گرفتن از واژه‌هایی نظیر من حدس می‌زنم، به نظر من و… نظر مخالف خود را بیان کنید و مکالمه را به سمت صحبت‌های خودتان هدایت کنید.

خود را از صحبت در جمع‌های چندنفره منع نکنید

اشخاص کم حرف در جمع‌های چندنفره به سختی صحبت می‌کنند. برای به دست آوردن آرامش و اعتماد بنفس شروع به صحبت با یک نفر از اعضای گروه کنید. از قضاوت و نگاه‌های دیگران نیز ترسی نداشته باشید، شما فرصت دارید با تک تک اعضای گروه به طور جداگانه صحبت کنید. بعد از این کار و ارتباط گرفتن با همه اعضای گروه می توانید در بحث‌های گروهی شرکت کنید.

موافقت و علاقه خود را به بحث نشان دهید

زمانی که در یک گروه بحث و موضوع خاصی در جریان است با بیان نظر موافق خود درباره موضوع مطرح شده خود را وارد گفتگو کنید و به دیگران نشان دهید که به شرکت در بحث علاقه دارید.

خود را تحت فشار نگذارید

برای صحبت کردن هیچگاه خود را تحت فشار نگذارید زیرا این کار باعث می شود تا قدرت بیان شما آسیب پذیرتر شود و نتوانید در گفتگو نقش مؤثری را ایفا کنید. با تمرین و استفاده از تکنیک‌ها به مرور خود را برای مکالمه‌ای آسان آماده کنید.

laconic person-aradmag-004

با جمع همراه شوید

زمانی که دیگران در حال گفتگو هستند شما می توانید با استفاده از جملات کوچک و نمادین حضور خود را در گروه حفظ کنید. جملاتی مانند بله درست است، بله من هم این موضوع را شنیده ام و… به شما کمک می‌کند تا در جریان مکالمه باقی بمانید و دیگران نیز منتظر باشند تا صحبت‌های شما را هم بشنوند.

نگران نگاه و قضاوت دیگران نباشید

هنگام صحبت کردن ذهن خود را رها و آزاد بگذارید و نگران این نباشید که با صحبت‌های شما دیگران چه نظری نسبت به شما دارند. هدف شما دوری از کم حرفی است پس بدون توجه به قضاوت اطرافیان نظرات و ایده‌های خود را در گفتگوها بیان کنید.

توقعات بیجا از خود نداشته باشید

شخصی که همیشه کم حرف بوده و در جمع‌های بزرگ کمتر از دیگران صحبت کرده است نمی‌تواند یک روزه خود را تبدیل به یک آدم پرحرف کند. توقعات نامعقول از خود نداشته باشید و به خودتان زمان بدهید تا به مرور این توانایی را پیدا کنید تا در جمع‌ها و گفتگوها حضور مؤثری داشته باشید.