۹ راه برای کشف یک دروغگو در چند ثانیه !

با چه نشانه هایی بفهمیم فردی به ما دروغ می گوید ؟

چگونه علائمی را که نشان می دهد شخصی دارد دروغ می گوید را تشخیص دهیم ؟  دروغگویی و فریب از رفتارهای متداول انسانی است . همه ما هر روزه با دروغ ها و افراد دروغگوی مختلفی ممکن است سر و کار داشته باشیم و به طبع برای هیچ کس خوشایند نیست که در رابطه با هر موضوعی چه کوچک و چه بزرگ به او دروغ گفته شود . با آراد مگ همراه باشید تا کمی درباره ی معضل دروغگویی بیشتر بدانیم و ۹ راه به شما معرفی می کنیم تا یک دروغگو را ظرف چند ثانیه کشف کنید :

چرا افراد دروغ می گویند ؟

liar

واقعیت این است که بیشتر مردم هر از گاهی دروغ می گویند . دروغگویی و فریب از رفتارهای متداول انسانی است و تا همین اواخر ، تحقیقات دقیقی درباره این که چرا  اغلب مردم دروغ می گویند وجود ندارد. برخی از نظرسنجی های انجام شده در سراسر دنیا نشان می دهند که حدود ۹۶ درصد از مردم حداقل بعضی اوقات اعتراف می کنند که دروغ گفته اند . محققان دریافتند که تقریباً نیمی از کل دروغگو ها تنها ۵ درصد از کل واقعیت را گفته اند. این مطالعه نشان می دهد که اگرچه میزان شیوع دروغگویی ممکن است متفاوت باشد ، احتمالاً گروه کوچکی از افراد هستند که دروغگوهای ماهری هستند .

بهترین راه برای کشف فرد دروغگو چیست؟

واقعیت این است که هیچ علامت جهانی و مطمئنی در مورد دروغ گفتن وجود ندارد. تمام علائم ، رفتارها و نشانگرهایی که محققان دریافته اند که با دروغگویی در ارتباطند صرفاً سرنخ هایی هستند  که ممکن است در رفتار و حالات فرد آشکار باشند.

دروغ کوچک و بزرگ ؟

گفتیم که حدودر۹۶ درصد از مردم دروغ می گویند . برخی از این دروغ ها دروغ های کوچکی  ( سفید ) هستند که برای محافظت از احساسات شخص دیگر  گفته می شوند ( برای مثال وقتی فردی از شما درباره ی لباس مورد علاقه اش می پرسد که این پیراهن چطور است ؟ و شما برای اینکه طرف مقابلتان ناراحت نشود می گویید که خوب است ) . در موارد دیگر ، این دروغها می توانند بسیار جدی تر باشند (مثل دروغ گفتن در رزومه) یا حتی  دروغ شرورانه (دروغ گفتن درباره ی وقوع یک جرم).

مردم با مشاهده علائم دروغ گفتن به طرز شگفت آوری بد رفتار می کنند . آن ها همچنین دوست دارند باور کنند که به راحتی می توانند دروغ را تشخیص دهند، و  از روش های عامیانه متنوعی  برای تشخیص دروغ استفاده می کنند . برخی از رایج ترین نشانه های غیر کلامی که مردم برای تشخیص دروغ از آن ها استفاده می کنند عبارت اند از :

  1.   دروغگوها تمایل دارند که فریب بخورند و از بین بروند.
  2. آنها به چشم شما نگاه نمی کنند.
  3. آنها وقتی دروغ می گویند اندازه مردمک چشم هایشان تغییر می کند .

تحقیقات نشان می دهد که بیشتر این روش ها صرفاً روش هایی است که خانم ها برای فهمیدن راستگویی یا دروغگویی همسرانشان از آن ها استفاده می کردند.

برونگرا ها بیشتر دروغ می گویند یا درونگرا ها ؟

آیا می دانید فقط ۵۴ درصد از دروغ ها را می توان با دقت مشخص کرد؟ براساس وب سایت scienceofpeople ، برونگرا ها دروغ های بیشتری نسبت به درونگرا ها می گویند و حداقل ۸۲ درصد از دروغ ها کشف نشده اند . برای اینکه بدانید شما فردی درونگرا هستید یا برونگرا می توانید نشانه های افراد درونگرا را بررسی کنید .

آیا افراد در کشف دروغگو ها خوب عمل می کنند ؟

pinocio liar nose

در حالی که نکات زیادی در رابطه با نحوه چگونگی تشخیص دروغ گفتن وجود دارد . تحقیقات کاربردی نشان داده است که افراد به طرز شگفت انگیزی در کشف دروغ  بد هستند، یک مطالعه در سال ۲۰۰۶ نشان داده است که فقط افرادی که ۵۴ درصد از زمان خود را در یک آزمایشگاه می گذرانند می توانند دقیقاً دروغگویی افراد راتشخیص دهند. مطالعات دیگری نیز  نشان می دهند که حتی محققان آموزش دیده نیز به طرز چشمگیری در تشخیص اینکه کسی دروغ  یا واقعیت  موضوعی را می گوید ضعیف هستند .

واضح است که  تشخیص و اندازه گیری تفاوت های رفتاری بین افراد صادق و دروغگو ، دشوار است . محققان تلاش کرده اند که روش های مختلف کشف دروغ را کشف کنند. گرچه ممکن است علامت و نشانه ساده ای از اینکه شخص  دارد دروغ می گوید ماممد بینی پینوکیو وجود نداشته باشد . با این حال محققان چندین شاخص مفید را  برای کشف یک دروغگو پیدا کرده اند .

با این حال ، خبر خوب این است که افراد می توانند توانایی های تشخیص دروغ خود را بهبود بخشند ، و آنها دقت آن ها را حدودا نزدیک به ۹۰ درصد افزایش دهند.

اما  این چگونه شروع می شود؟

براساس وب سایت Science of People ، یکی از اولین قدم ها ، آشنایی با نحوه عملکرد شخص به طور معمول است. این فرایند ایجاد یک پایه است. “مبنای اولیه این است که کسی وقتی در شرایط عادی و غیر تهدیدآمیز عمل می کند ، چگونه عمل می کند، اینگونه است که وقتی کسی حقیقت را می گوید ، چگونه به نظر می رسد. ” به عبارت دیگر ، ممکن است دشوار باشد که بگویید چه کسی دروغ می گوید ، اگر نمی دانید که وقتی آن فرد  حقیقت را می گویند چگونه عمل می کند ، که البته منطقی کامل دارد.

با این حال ، استراتژی های استفاده شده برای کشف دروغ گاهی ممکن است گیج کننده و حتی متناقض با یکدیگر باشند. به همین دلیل ، قبل از اینکه فردی را به دروغگویی متهم کنید ، حتماً دو  یا حتی سه بار – در مورد انجام این کار  کامل فکر کنید .

۱. با پرسیدن سؤالات خنثی شروع کنید :

با پرسیدن سوالات اساسی و غیر تهدیدآمیز از افراد ، می توانید یک مبنای پاسخ را مشاهده کنید. از آن ها در مورد آب و هوا ، برنامه های آن ها برای آخر هفته یا هر چیز دیگری پاسخی طبیعی و راحت بخواهید. هنگامی که آنها پاسخ می دهند ، زبان بدن و حرکت چشم آنها را با دقت نگاه کنید. این کار برای این است که شما می خواهید بدانید که وقتی آنها حقیقت را می گویند چگونه عمل می کنند. سپس از آن ها درباره ی موضوعی که فکر می کنید دارند درباره ی آن به شما دروغ می گویند سوال بپرسید .  آیا آن ها تغییر موضع می دهند؟ جهت نگاه کردنشان عوش می شود؟ یا دچار شوک می شوند؟

مطمئن شوید که به اندازه کافی سؤال می کنید تا یک الگوی خاص را رعایت کنید.

۲. نقطه داغ ( حساس ) را پیدا کنید :

کشف دروغگو!

هنگامی که از قلمرو خنثی ( صحبت عادی ) به سمت “منطقه دروغ” حرکت می کنید ، می توانید تغییر زبان بدن ، بیان صورت ، حرکت چشم و ساختار جمله را مشاهده کنید. هر کس به هنگام دروغ گفتن به طور ناخودآگاه تغییراتی در حالات و رفتار هایش اتفاق می افتد . به همین دلیل رعایت یک پایه طبیعی قبل از ورود به منطقه دروغ مهم است.

۳. به زبان بدن توجه کنید :

attention to liar body

 

دروغگو ها غالباً هنگام دروغ گفتن بدن خود را به سمت داخل می کشند تا خود را کوچکتر و کمتر مورد توجه قرار دهند. بسیاری از افراد تبدیل به سنجاب می شوند و گاهی اوقات دست خود را پنهان می کنند تا به صورت ناخودآگاه انگشتان موهوم  خود را پنهان کنند. همچنین ممکن است شاهد جمع شدن شانه افراد باشید. هنگام تشخیص دروغ ، افراد اغلب بر زبان بدن “می گویند” یا علائم ظریف جسمی و رفتاری که فریب را نشان می دهد ، تمرکز می کنند. برخی از پیشنهادات استاندارد این است که چشمان خسته ، ثابت نگه داشتن و جلوگیری از تماس چشمی علائم واضحی از این است که گوینده حقیقت را نمی گوید.

در حالی که نشانه های زبان بدن می تواند سرنخ هایی برای فریب ها ایجاد کند ، تحقیقات نشان می دهد که بسیاری از رفتارهای مورد انتظار با دروغگویی کاملاً همراه نیستند. محقق ، هوارد اریلیچمان ، روانشناس که از دهه ۱۹۷۰ به مطالعه حرکات چشم پرداخته است ، دریافته است که حرکات چشم به هیچ وجه نشانه دروغ گفتن نیست. در حقیقت ، او پیشنهاد می کند که تغییر چشم به معنای این است که فرد در حال فکر کردن یا به عبارت دقیق تر دسترسی به حافظه بلند مدت آنها باشد.

۴. رعایت حالات میکرو صورت :

افراد غالباً در بیان صورت خود دروغ می گویند ، اما تشحیص بعضی از این حالت های صورت ، بسیارظریف و دشوار است. تون رنگ صورت برخی از افراد به صورتی تیره تغییر پیدا می کند ، برخی دیگر بینی شان سرخ می شود، و برخی هم لبشان را گاز می گیرند ، کمی تند پلک می زنند یا  چشمک  های سریع می زنند. هر یک از این تغییرات در چهره بیانگر افزایش فعالیت مغز با شروع دروغ گفتن افراد است.

۵. به لحن ، مهارت و ساختار جملات ، گوش فرا دهید :

غالباً وقتی فرد دروغ می گوید لحن و مهارت گفتار  و ساختار جملات خود را کمی تغییر می دهد. ممکن است آنها سریعتر یا آهسته صحبت کنند و با لحن و تن صدای بالاتر یا پایین تر صحبت کنند. غالباً جملاتی که آنها استفاده می کنند پیچیده تر می شوند زیرا مغز آنها در استفاده از overdrive کار می کند تا دروغ هایشان با داستان های خود متناسب باشد.

۶. مراقب باشید وقتی افراد صحبت خود را متوقف می کنند :

افرادی که دروغ می گویند نیز گاهی اوقات شروع به دور کردن خود از داستان می کنند . آن ها  شروع به کارگردانی ماجرا و  تمرکز روی افراد دیگر می کنند. شما کمتر از من خواهید شنید و من به عنوان دروغگو سعی می کنم از نظر روانی خود را از دروغی که بافته می شود  فاصله بگیرم.

چه سیگنال هایی با دروغگویی ارتباط دارند؟

روانشناسان همچنین از تحقیقات در مورد ارتباط  زبان بدن و فریب استفاده کرده اند تا به اعضای نیروی انتظامی کمک کنند تا بین حقیقت و دروغ  تفاوت قایل شوند. محققان UCLA علاوه بر تجزیه و تحلیل ۶۰ مطالعه در مورد فریب ، به منظور تدوین توصیه ها و آموزش هایی برای اجرای قانون ، مطالعاتی را در این زمینه انجام دادند. که نتیجه تحقیقات آنها در شماره آوریل در ژورنال روانپزشکی پزشکی قانونی آمریکا منتشر شد.

پرچم های سرخی که  نشان می دهند فردی ممکن است دروغ بگوید:

تعدادی از پرچم های قرمز بالقوه که محققان تشخیص داده اند که ممکن است نشان دهنده دروغگویی باشد ، عبارتند از:

  • مبهم بودن ( ارائه جزئیات کم )
  • تکرار سوالات قبل از پاسخ دادن به آن ها
  • تکه تکه صحبت کردن
  • پنهان کردن یا نگفتن جزئیات خاص  هنگام چالش  داستان
  • بازی با مو یا فشار دادن انگشت به لب

محقق برجسته  ادوارد گیزلمن اظهار می دارد که اگرچه کشف فریب هرگز آسان نیست ، آموزش با کیفیت می تواند توانایی فرد را در کشف دروغ ها بهبود بخشد:

“بدون آموزش ، بسیاری از افراد فکر می کنند که می توانند فریب را تشخیص دهند ، اما درک آنها با توانایی واقعی آنها ارتباطی ندارد. جلسات سریع و ناکافی آموزش افراد را به سمت تحلیل بیش از حد و انجام کارهای بدتر از این می گذارد که اگر با واکنش های روده خود پیش بروند.”

برخی از دقیق ترین نشانه های فریبکاری که مردم به آن توجه دارند عبارتند از:
  • مبهم است: اگر به نظر می رسد گوینده عمدا جزئیات مهم را رها نمی کند ، ممکن است به این دلیل باشد که او دروغ می گوید.
  • مبهم است: اگر به نظر می رسد گوینده عمدا جزئیات مهم را رها نمی کند ، ممکن است به این دلیل باشد که او دروغ می گوید.
  • عدم اطمینان صوتی: اگر فرد نا مطمئن یا ناامن به نظر برسد ، به احتمال زیاد دروغگویی تلقی می شود.
  • بی تفاوتی: کوچک شدن ، عدم بیان و حالت خسته کننده می تواند از نشانه های دروغگویی باشد زیرا فرد در تلاش است از انتقال احساسات و گفتنه های احتمالی خودداری کند.
  • براندازی: اگر به نظر می رسد فرد برای پر کردن جزئیات داستان خیلی سخت فکر می کند ، ممکن است به این دلیل باشد که اوشما را فریب می دهد.
۷. حس ناامیدی :

جین برمن ، دکترای روانشناسی  می گوید: “وقتی کسی با چشمانش ارتباط برقرار نمی کند و این مخالف مواقعی است که آن فرد به طورت عادی رفتار می کند، می تواند به معنای صادق بودن او باشد.”  فردی که دارد درو می گوید به دور نگاه می کند ، عرق می کند ،  مضطرب به نظر می رسد و … . در واقع هر رفتار و  هر چیزی که عادی نیست و نشان دهنده اضطراب است را ممکن است انجام دهد .

۸. جزئیات بسیار زیاد :

“وقتی به کسی می گویید ،” اوه ، کجا بودی؟ ” و او می گوید ، “من به فروشگاه برای گرفتن تخم مرغ ، شیر و شکر رفتم و تقریباً به یک سگ ضربه زدم ، بنابراین مجبور شدم آهسته بروم”  .  جزئیات بسیار زیاد می تواند به این معنا باشد که فردی فکر بسیاری در مورد چگونگی بیرون آمدن از یک موقعیت اندیشه کرده اند و آنها به عنوان یک راه حل دروغ پیچیده ساخته است .

۹. به غرایز خود اعتماد کنید :

آخرین راه برای کشف یک دروغگو اعتماد به غزایز خودتان است . با توجه به نتایج یک مطالعه در سال ۲۰۱۴ ، ممکن است واکنش های فوری و ناخودآگاه شما نسبت به شنیدن یک دروغ دقیق تر از هرگونه تشخیص  آگاهانه دروغ باشد . در این مطالعه ، محققان روی به ۷۲ شرکت کننده  فیلم های مصاحبه هایی با مظنونینی که یک جرم کوچک را انجام  داده اند را نشان دادند . تعدادی از این مظنونان یک قبض ۱۰۰ دلاری را از یک قفسه کتاب دزدیده اند ، در حالی که بقیه آن ها بیگناه بودند، اما به همه مظنونان گفته شد که به مصاحبه کننده بگویند که پول را ندزدیده بودند .  شرکت کنندگان در این مطالعه در کشف دروغ بسیار بد و ضعیف بودند .  فقط ۴۳٪ از آن ها دروغگو ها را با دقت تشخیص دادند و ۴۸٪ از افراد شرکت کننده حقیقت را تشخیص دادند .

اما محققان همچنین از تست زمان واکنش رفتاری ضمنی برای ارزیابی پاسخ های اتوماتیک و ناخودآگاه شرکت کنندگان به مظنونان استفاده کردند . آنچه آن ها کشف کردند این بود که افراد احتمالاً به طور ناخودآگاه کلماتی مانند “نامشخص” و “فریبکار” را با مظنونانی که در واقع دروغ می گفتند به هم پیوند می دادند . آن ها همچنین به احتمال زیاد به طور ضمنی کلماتی مانند “معتبر” و “صادق” را با دلالان حقیقت مرتبط می کردند.

بنابراین نتایج حاکی از آن است که افراد ممکن است در مورد دروغ گفتن یک ایده ناخودآگاه و شهودی داشته باشند.

 اگر واکنشهای ناخودآگاه ما ممکن است دقیق تر باشد ، چرا مردم در تشخیص ناهنجاری بهتر نیستند؟

محقق Leanne  Brinke نشان می دهد که پاسخ های آگاهانه ما ممکن است در انجمن های اتوماتیک ما دخالت کنند . ما به جای تکیه بر غرایز خود ، روی رفتارهای کلیشه ای که اغلب با دروغ گفتن از قبیل جوش زدن و عدم تماس چشمی در ارتباط هستند ، تمرکز می کنیم . با تأکید بیش از حد بر رفتارهایی که غیرقابل اطمینان هستند شانس تمایز میان حقیقت و دروغ را کمتر می کنیم .

افکار نهایی تان  را در مورد اینکه چگونه کسی دروغ می گوید را بگویید :

مقالات زیادی درباره نحوه کشف دروغ وجود دارد. بسیاری از آنها لیستی از راه حل های قدیمی و عامیانه را بازگو می کنند . در حالی که تحقیقات موجود نشان داده است که بیشتر این راه های کلیشه ای واقعاً دروغگویی را نشان نمی دهند . بنابراین دفعه بعد که می خواهید صحت داستان یک فرد را ارزیابی کنید ، از نگاه کردن به “علائم دروغین” کلیشه دست بردارید و یاد بگیرید که چگونه رفتارهای ظریف تری را که ممکن است با فریب مرتبط باشد ، مشاهده کنید. در صورت لزوم ، با افزودن فشار ، رویکار فعال تری کنید و با درخواست از بلندگو ، داستان را به صورت معکوس از مالیات ذهنی بازگو کنید.

سرانجام و شاید مهمتر از همه ، به غرایز خود اعتماد کنید. ممکن است در مقابل صداقت در مقابل صداقت یک حس شهودی عالی داشته باشید. یاد بگیرید که به آن احساسات و واکنش های ناخودآگاه خود توجه کنید.

“بدون آموزش ، بسیاری از افراد فکر می کنند که می توانند فریب را تشخیص دهند ، اما درک آنها با توانایی واقعی آنها ارتباطی ندارد. جلسات سریع و ناکافی آموزش افراد را به سمت تحلیل بیش از حد و انجام کارهای بدتر از این می گذارد که اگر با واکنش های روده خود پیش بروند.” به یاد داشته باشید: همه افراد “رفتار دروغگویی” متفاوتی دارند ، بنابراین هیچ روش تضمینی برای تشخیص دروغ وجود ندارد. مهمترین چیز این است که بتوانیم رفتار پایه یک دروغگو را با حرکت بدن ، صورت ، حرکت چشم و علائم کلامی که هنگام دروغ گفتن از آنها استفاده می کند ، مقایسه کنیم.

اگرچه مانند بسیاری از موارد ، کشف دروغ اغلب به یک چیز می رسد – اعتماد به غرایز شما.