بررسی تخصصی گوشی سامسونگ A20s

بررسی تخصصی گوشی سامسونگ A20s

سپتامبر گذشته بود که یک دستگاه جدید از مدل ارتقاء یافته سری A گوشی‌های سامسونگ به اسم Galaxy A20s برای همه به معرفی گذاشته شد و مدتی بعد در اکتبر ۲۰۱۹ در سراسر نقاط دنیا برای فروش در دسترس قرار گرفت. مشخص است که این دستگاه مدل بهبود یافته A20 است که عمر آن هنوز به یک سال نرسیده است اما از آنجایی که سامسونگ در حال به کار بردن یک استراتژی جدید در گوشی‌های سری A خود است تا هر شش ماه یک بار مشخصات آن‌ها را با آخرین نیازهای روز کاربران هماهنگ کند، شاهد معرفی و عرضه Galaxy A20s به بازار هستیم.
شاید بتوان Galaxy A20s را یکی از بهترین گوشی‌های زیر ۲۰۰ دلار بازار با ویژگی‌های بسیار مدرن و جدید به حساب آورد که یک تحول بسیار بزرگ نسبت به نسخه معمولی خود به حساب می‌آید و با ارتقاء تمام ویژگی‌های مدل قبلی، سعی در جلب توجه و نظر مشتریان بازار گوشی‌های ارزان قیمت دارد. شاید هیچ دستگاه دیگری را در این رنج قیمت نتوانید پیدا کنید که به اندازه Galaxy A20s چنین مشخصات هیجان انگیز و جذابی داشته باشد.
از ویژگی‌های بارز Galaxy A20s این است که به عنوان یک دستگاه ارزان قیمت دارای مشخصاتی است که به راحتی توان رقابت با گوشی‌های میان رده بازار را دارد و حتی می‌تواند در میان برخی از بهترین مدل‌های گوشی‌های میان رده قرار داده شود. شاید زمانی که از نمای روبه‌رو آن را ببینید، در نگاه اول متوجه نشوید که با چه دستگاه ارزشمندی مواجه شده‌اید اما همین که آن را بردارید و نگاهی به زاویه‌های مختلف آن داشته باشید، با معنی دقیق پیشرفت آشنایی پیدا خواهید کرد. اولین ویژگی قابل توجهی که زودتر از تمام مشخصات دیگر Galaxy A20s خودش را نشان می‌دهد، در پنل پشتی این دستگاه قرار داده شده است که همان دوربین‌های سه گانه این دستگاه هستند. این تنها یکی از ویژگی‌های بهبود پیدا کرده در این گوشی است اما بیشک جزو بهترین و برجسته‌ترین ویژگی‌های آن نیز محسوب می‌شود.
همانطور که اشاره کوتاهی شد، سامسونگ قصد دارد از این به بعد هر شش ماه یک بار مدل‌های بهبود پیدا کرده دستگاه‌های خودش را معرفی و روانه بازار کند. اگر بخواهیم فقط درمورد گوشی مورد بررسی در این مطلب صحبت کنیم، اولین مدل آن به اسم Galaxy A20 در مارس ۲۰۱۹ به معرفی گذاشته شد و پس از گذشت شش ماه مدل ارتقاء یافته آن به اسم Galaxy A20s در کنار یک مدل جدید دیگر به اسم Galaxy A20e به معرفی گذاشته شدند که در حال حاضر نیز در بازار در دسترس قرار دارند. پس از این، باید کم کم منتظر معرفی نسخه‌ای جدیدتر از این لاین آپ به اسم Galaxy A21 به همراه مدل‌های بهبود یافته احتمالی دیگر باشیم تا روانه بازار شوند. با توجه به این که سرعت پیشرفت و حرکت صنعت گوشی‌های هوشمند این روزها با سرعت بسیار سرسام آور و زیادی در حال افزایش پیدا کردن است، سامسونگ قصد دارد کاری کند تا مشتریان همیشه در سری A گوشی‌های این شرکت از جدیدترین و به‌روزترین ویژگی‌ها و امکانات ممکن برخوردار باشند و نیازهایشان بر اساس آخرین نیازهای بازار برطرف شوند.
امروز با شما هستیم تا یکی از آخرین مدل‌های این لاین آپ که بی شک جزو ارزشمندترین دستگاه‌های حال حاضر بازار است را با هم بررسی کنیم و با مشخصات مختلف آن کمی بیشتر آشنایی پیدا کنیم. همانطور که احتمالا تا اکنون متوجه شده‌اید، این دستگاه چیزی نیست به جز Galaxy A20s.

بررسی تخصصی گوشی سامسونگ A20s

مشخصات سخت افزاری

شبکه تکنولوژی GSM / HSPA / LTE
عرضه معرفی آگوست ۲۰۱۹
  وضعیت موجود،  سپتامبر ۲۰۱۹
بدنه ابعاد ۸ × ۷۷.۵ × ۱۶۳.۳ میلیمتر
  وزن ۱۸۳ گرم
  مواد به کار رفته جلو شیشه، پشت پلاستیک، فریم آلومینیوم
  سیم کارت دو سیم کارت (نانو سیم کارت)
  ضد آب ندارد
صفحه نمایش نوع Super AMOLED ، قابلیت نمایش ۱۶ میلیون رنگ
  اندازه ۶.۵ اینچ
  دقت ۱۵۶۰ × ۷۲۰ پیکسل، نسبت ۱۹.۵:۹، چگالی پیکسلی ۲۶۴
  ویژگی ها
  رابط کاربری Android
پلتفرم سیستم عامل اندروید نسخه ۹.۰ پای
  تراشه Snapdragon 450 (لیتوگرافی ۱۴ نانومتری)
  پردازنده مرکزی ۸ هسته ای

۸ هسته ۱.۸ گیگاهرتز Cortex-A53

  پردازنده گرافیکی Adreno 506
حافظه شیار حافظه دارد، دارای شکاف اختصاصی
  داخلی ۳ گیگابایت رم – ۳۲ گیگابایت حافظه داخلی

۴ گیگابایت رم – ۶۴ گیگابایت حافظه داخلی

دوربین اصلی ۱۳ مگاپیکسل، گشودگی دیافراگم f/1.8، لنز ۲۷ میلیمتر (واید)

۸ مگاپیکسل، گشودگی دیافراگم f/2.2، لنز ۱۳میلیمتر ( آلتراواید)،اندازه سنسور ۱/۴.۰ اینچ، اندازه پیکسل ۱.۱۲µm

۵ مگاپیکسل، گشودگی دیافراگم f/2.2 (عمق)

  قابلیت ها فلاش LED، پانوراما، PDAF، HDR
  فیلمبرداری ۱۰۸۰p@30fps
  سلفی ۸ مگاپیکسل، گشودگی دیافراگم f/2.0
  قابلیت ها
  فیلمبرداری ۱۰۸۰p@30fps
صدا بلندگو دارد
  جک ۳.۵ میلی متری دارد
  قابلیت ها
ارتباطات بی سیم Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, Wi-Fi Direct, hotspot
  بلوتوث نسخه ۴.۲ ، LE، A2DP
  GPS دارد
  NFC
ندارد
  USB نسخه ۲.۰ از نوع Type-C 1.0 با قابلیت اتصال از هر دو طرف
قابلیت ها سنسورها سنسور تشخیص اثر انگشت (rear-mounted)

شتاب سنج ( accelerometer )

قطب نما ( compass )

مجاورت ( proximity )

ژیروسکوپ ( gyro )

باتری ظرفیت غیر قابل تعویض ۴۰۰۰ میلی آمپری
  شارژ سریع
  شارژر ۱۵ وات
متفرقه رنگ Black, Blue, Red, Green
  قیمت حدود ۱۶۵ دلار

طراحی

شاید یکی از زمینه‌هایی که سری AXs گوشی‌های سامسونگ زیاد دست خوش تغییر نشده‌اند، طراحی بدنه و جنس آن بوده باشد. همانطور که جنس بدنه در Galaxy A20 از پلاستیک ساخته شده بود، Galaxy A20s نیز دارای بدنه‌ای پلاستیکی است. اما واقعا نباید از روی ظاهر به این سری نگاه کرد چرا که اصل ماجرا درون آن‌ها است و کم‌تر مشخصاتی در بدنه بیرونی آن‌ها وجود دارد که تغییر پیدا کرده باشد و به واسطه آن، باعث تغییر طراحی دستگاه شده باشد. از طرفی دیگر، این یکنواختی طراحی منطقی هم هست. چرا که از سری ۱۰ تا ۳۰ یا حتی بالاتر سری A نمی‌توان انتظار بدنه‌ای شیشه‌ای یا فلزی داشت زیرا در این صورت قیمت دستگاه مقدار بسیار زیادی افزایش پیدا می‌کند و این سری که جزو گوشی‌های ارزان قیمت تا میان رده سامسونگ محسوب می‌شوند، هویت خود را از دست می دهند. علاوه بر این، چه دستگاهی سراغ دارید که در این رنج قیمت دارای بدنه‌ای شیشه‌ای یا فلزی باشد؟ Galaxy A20s هم دقیقا همینطور است و هنوز دارای بدنه‌ای پلاستیکی است.
به جز طراحی پنل نمایشگر Galaxy A20s که تغییر چندان زیادی نکرده و هنوز دارای یک ناچ U شکل در بالای خود است که بلندگوی دستگاه نیز کمی بالاتر از آن قرار گرفته، در سایر قسمت‌های بدنه این دستگاه یک سری تغییرات نسبت به مدل قبلی آن به وجود آمده است که از این دست می‌توان به تغییر جایگاه دگمه‌های کنترل صدا از سمت راست به سمت چپ بدنه اشاره کرد. تغییر پنل پشتی نیز که متمایزترین و مشخص‌ترین تغییری است که به واسطه دوربین‌های سه گانه این گوشی در بدنه آن به وجود آمده است. در لبه بالایی این دستگاه ویژگی خاصی به جز نویزگیر وجود ندارد اما در لبه زیرین آن ویژگی‌های کاربردی زیادی به کار رفته است که شامل درگاه جک ۳.۵ میلی متری، بلندگوی اصلی دستگاه، اسپیکر آن و همینطور درگاه USB-C می‌شوند.
Galaxy A20s دارای ابعادی به اندازه ۱۶۳.۳ میلی متر طول، ۷۷.۵ میلی متر عرض و همینطور ۸ میلی متر ضخامت است که روی هم رفته ۱۸۳ گرم وزن دارد و نشان می‌دهد Galaxy A20s نسبت به مدل قبلی خود هم بزرگ‌تر است و هم سنگین‌تر. اما خوشبختانه به لطف لبه‌های این دستگاه که کمی خمیده است، کنترل این گوشی کار ساده‌ای است و شما به راحتی می‌توانید آن را در دست خود بگیرید.
یکی از برجسته‌ترین ویژگی‌هایی که به محض باز کردن کارتن گوشی و درآوردن محافظ پلاستیکی دستگاه متوجه می‌شوید، جنس بسیار براق پنل پشتی این گوشی است که به هیچ وجه حس یک گوشی ارزان قیمت ندارد و کیفیت بدنه آن قطعا شما را غافلگیر می‌کند که چنین کیفیت ساختی برای دستگاهی با این رنج قیمت چطور ممکن است. اما این احتمالا آخرین غافلگیری بزرگی است که Galaxy A20s برایتان دارد.

نمایشگر

Galaxy A20s دارای یک نمایشگر ISP LCD به اندازه ۶.۵ اینچ است که یک دهم اینچ نسبت به مدل قبلی این دستگاه سایز آن بیشتر شده و ۱۰۳.۷ سانتی متر مربع مساحت پیدا کرده است. نمایشگر Galaxy A20s توانسته ۸۱.۹ درصد از کل پنل جلوی این دستگاه را به خودش اختصاص دهد. این نمایشگر ۶.۵ اینچی دارای رزولوشنی به اندازه ۷۲۰×۱۵۶۰ پیکسل است و دارای نسبت ۱۹.۵:۹ می‌باشد. این نمایشگر می‌تواند ۲۶۴ پیکسل در هر اینچ نمایش دهد.
با توجه به این که در مدل معمولی این گوشی یعنی Galaxy A20 از یک نمایشگر Super AMOLED استفاده شد، انتظار داشتیم سامسونگ در مدل ارتقاء یافته این دستگاه نیز از چنین نمایشگر خوب و درخشانی استفاده کند اما می‌بینیم که Galaxy A20s در این زمینه نسبت به مدل قبلی خود پس رفت داشته است. اگر بخواهیم منطقی نگاه کنیم، نمایشگر A20s هنوز هم یک نمایشگر بسیار خوب و درخشان است که برای استفاده روزمره از دقت خوبی برخوردار می‌باشد. حقیقتا اگر سامسونگ در این مدل از نمایشگر بهتری استفاده می‌کرد، Galaxy A20s با این قیمت به فروش نمی‌رسید و قیمت بیشتری پیدا می‌کرد چرا که با این همه ارتقاء و پیشرفت زیادی که داشته است، استفاده از یک نمایشگر بهتر مثل AMOLED برای سامسونگ گران تمام می‌شد.

بررسی تخصصی گوشی سامسونگ A20s

سخت افزار

مشخصات سخت افزاری Galaxy A20s از ویژگی‌هایی است که نسبت به مدل قبلی آن پیشرفت و بهبودهای زیادی پیدا کرده است. این بار سامسونگ برای این لاین آپ به جای یک چیپست Exynos از چیپست‌های شرکت Qualcomm استفاده کرده است که از مدل Snapdragon 450 این چیپست برای A20s استفاده شده است. این چیپست دارای سرعت پردازش ۱۴ نانومتری است که از دستگاهی با این قیمت بیشتر از این هم انتظاری نیست. این چیپست از پردازنده‌ای هشت هسته‌ای تشکیل شده است که شامل هشت Cortex A53 با توان ۱.۸ GHz می‌شوند. برای انجام دادن کارهای گرافیکی از پردازنده Adreno 506 به عنوان GPU در این دستگاه استفاده شده است. Galaxy A20s در دو مدل مختلف در دسترس قرار دارد که یکی از آن‌ها دارای ۳ گیگابایت رم و ۳۲ گیگابایت حافظه داخلی است و مدل دیگر نیز ۴ گیگابایت رم و همینطور ۶۴ گیگابایت حافظه داخلی دارد که شاید در هیچ دستگاه دیگری در این رنج قیمت نتوان پیدا کرد. حافظه رم ۴ گیگابایتی این دستگاه به شما اجازه استفاده از اپ‌های زیادی به طور همزمان می‌دهد که هنوز هم فضای زیادی برای استفاده کردن باقی خواهد ماند. خوشبختانه به لطف درگاه اختصاصی کارت حافظه می‌توانید حافظه دستگاه خود را با استفاده از MicroSD تا حد ۱ ترابایت افزایش دهید.
از نظر عملکرد، Galaxy A20s را نمی‌توان زیاد درخشان و عالی توصیف کرد. از همان ابتدایی که تنظیمات دستگاه را انجام می‌دهید تا گوشی شروع به کار کند، متوجه تاخیر در پاسخگویی به نیازهایتان می‌شوید و می‌بینید که A20s همه‌ی کارها را با چند صدم ثانیه تاخیر انجام می‌دهد. این تاخیر هنگام باز کردن اپ‌ها و گشت و گذار میان آن‌ها بیشتر و شدید‌تر می‌شود به طوری که گاهی اوقات حتی یک یا دو ثانیه برای پاسخگویی باید صبر کنید. خوشبختانه این تاخیر بیشتر از این طول نمی‌کشد و حتی در اپ دوربین نیز در همین حد باقی می‌ماند اما اگر اصلا چنین تاخیرهایی وجود نداشت، بسیار خوشحال و راضی‌تر می‌شدیم.

بررسی تخصصی گوشی سامسونگ A20s

از نظر بازی کردن، اگر گیمر حرفه‌ای روی گوشی هستید و همیشه بازی‌های زیادی روی گوشی خود دارید، عملکرد A20s زیاد شما را راضی نخواهد کرد. بازی‌های سنگین و گرافیکی مانند PUBG Mobile یا Asphalt 9 با این که قابلیت نصب و اجرا شدن روی این دستگاه دارند، اما خروجی آن‌ها چندان دلچسب و رضایت بخش نیست و گاهی اوقات بیش از حد لگ پیدا می‌کنند. اما از طرفی دیگر، بازی‌های سبکی مثل Candy Crush به راحتی روی آن اجرا می‌شوند و شما با نمایشگر درخشان و زیبای این دستگاه می‌توانید یک تجربه بسیار لذت بخش روی آن داشته باشید.
یکی دیگر از ویژگی‌هایی که در این بخش می‌توانیم به آن بپردازیم، سنسور اثر انگشت و عملکرد آن در Galaxy A20s است. این سنسور برای اولین بار در دستگاهی در این رنج قیمت بازار مشاهده می‌شود و به همین دلیل حس کنجکاوی ما را برانگیخت تا آن را تست کنیم و ببینیم عملکرد آن چطور است. این سنسور زیر نمایشگر نیست و در وسط پنل پشتی دستگاه می‌توانید آن را پیدا کنید. دسترسی به آن ساده است و شما می‌توانید انگشت‌های خود را به راحتی به آن برسانید. با توجه به این که Galaxy A20s یک دستگاه ارزان قیمت است و به سختی می‌توان آن را در میان گوشی‌های میان رده بازار گنجاند، نباید انتظار چندان زیاد و غیر واقع بینانه‌ای از سخت افزار آن که سنسور اثر انگشت هم شامل آن‌ها می‌شود، داشت. دقت این سنسور بسیار بالا است و از نظر امنیت، بهترین راه برای محافظت از گوشی شما همین است. اما از نظر سرعت اوضاع کمی متفاوت است و نمی‌توانید زیاد از عملکرد این سنسور رضایت داشته باشید. سرعت تشخیص اثر انگشت شما خوب است اما سرعت پردازش این اطلاعات و رساندن آن به قلب تپنده‌ی ۱۴ نانومتری این دستگاه کمی کند است و همانطور که اشاره کردم، چند صدم ثانیه طول می‌کشد تا دستگاه را برای شما بازگشایی کند.
از نظر باتری، Galaxy A20s دارای باتری بزرگی است که ۴۰۰۰ میلی آمپر ساعت ظرفیت دارد. این باتری قابل تعویض نیست و فقط تا حد ۱۵ وات از شارژ سریع می‌تواند پشتیبانی کند که با توجه به چنین باتری بزرگی، پر کردن آن حدود دو ساعت طول می‌کشد اما شما در عرض یک ساعت می‌توانید حدود ۵۷ درصد از ظرفیت باتری را کامل کنید. امکان پشتیبانی از شارژ سریع در این دستگاه فراهم نیست که با توجه به قیمتی که دارد، منطقی است. این دستگاه در چهار رنگ مختلفِ سبز، آبی، قرمز و مشکی در دسترس قرار دارد که اگر یک بار ظرفیت باتری آن را به طور کامل پر کنید، می‌توانید تا دو روز به راحتی از آن استفاده کنید. البته استفاده شما نباید چندان زیاد و سنگین باشد اما حتی در این شرایط نیز خیالتان از یک روز دور بودن از شارژرتان باید کاملا راحت باشد.
شاید برایتان سوال باشد که چرا طول عمر باتری این دستگاه اینقدر زیاد است و حتی دو روز هم می‌تواند دوام پیدا کند. پاسخ سوال و چاره کار، چیپست و پردازنده‌های کم مصرف این دستگاه هستند. هم CPU و هم GPU این دستگاه پردازنده‌های بسیار کم مصرفی هستند و علاوه بر این‌ها، نمایشگر Galaxy A20s نیز یک نمایشگر کم مصرف محسوب می‌شود که می‌تواند طول عمر باتری دستگاه را تا حد زیادی افزایش دهد. از طرفی دیگر، با توجه به این که امکان اجرای بازی‌های سنگین به راحتی در این دستگاه فراهم نیست، احتمالا کم‌تر کسی از آن‌ها روی این گوشی استفاده می‌کند که باعث می‌شود اکثر کاربران A20s طول عمر باتری زیادی داشته باشند.

بررسی تخصصی گوشی سامسونگ A20s

دوربین

از همان ابتدا مشخص بود که یکی از برجسته‌ترین ویژگی‌ها و تغییراتی که در Galaxy A20s نسبت به مدل قبلی این دستگاه به وجود آمده، در پنل پشتی آن قابل مشاهده است. در A20 فقط دو دوربین در پنل پشتی مشاهده می‌شد اما اینجا در Galaxy A20s دوربین‌های سه گانه آن هیجان انگیزترین ویژگی جدید این گوشی هستند. مدل قبلی این دستگاه فاقد سنسور تشخیص عمق میدان دید بود اما در A20s یک سنسور ۵ مگاپیکسلی برای این کار استفاده شده است تا برای گرفتن عکس‌های بوکه به کمک شما بیاید.
دو دوربین دیگر در مدل قبلی این دستگاه نیز وجود داشتند اما سنسور یکی از آن‌ها که دوربین فوق عریض باشد، پیشرفت بیشتری داشته است. در Galaxy A20s یک سنسور ۱۳ مگاپیکسلی عریض به عنوان دوربین اصلی به کار برده شده است که دارای دیافراگم f/1.9 است. دوربین دوم یک سنسور ۸ مگاپیکسلی فوق عریض با دیافراگم f/2.2 است و دوربین سوم هم که همان سنسور تشخیص عمق میدان دید ۵ مگاپیکسلی است که امکان عکاسی با آن وجود ندارد اما برای عکس‌های پرتره و بوکه به کمک دوربین اصلی می‌آید.
جزئیات و کیفیت عکس‌ها در نور روز رضایت بخش است اما چندان شگفت انگیز نیست که بتوانیم عملکرد آن را با گوشی‌های میان رده مقایسه کنیم. مقدار قابل توجهی از این جزئیات در نور کم کاهش پیدا می‌کنند اما هنوز هم می‌توان تعدادی عکس خوب در شب با دوربین این گوشی گرفت. رنگ‌ها به خوبی تشخیص داده می‌شوند و بیش از حد اشباع شده نیستند و همینطور نویز آن‌ها نیز در هنگام روز رضایت بخش است اما در نور شب باز هم عملکرد چندان خوبی از خودشان نشان نمی‌دهند. از نظر عکاسی بوکه، عملکرد سنسور تشخیص عمق میدان دید بسیار عالی است و تفاوت‌های بسیار زیادی نسبت به مدل معمولی این گوشی به وجود آورده است. لبه‌های سوژه به خوبی تشخیص داده می‌شوند و میزان تاری بک گراند نیز بسیار طبیعی و مناسب است.
برای سلفی گرفتن یک سنسور ۸ مگاپیکسلی روی ناچ U شکل این دستگاه قرار گرفته که مثل دوربین اصلی عملکرد آن در نور روز رضایت بخش و مطلوب است اما در نور کم کاهش قابل توجهی پیدا می‌کند.
از نظر فیلم برداری نیز نهایت حدی که Galaxy A20s می‌تواند فیلم برداری کند، ۱۰۸۰ پیکسل با ۳۰ فریم بر ثانیه است که برای دستگاهی در این رنج قیمت بیش از این نیز انتظاری نیست.

بررسی تخصصی گوشی سامسونگ A20s

نکات مثبت

• طراحی بسیار باکیفیت پنل پشتی با جذابیت بسیار زیاد و چشم نواز
• طول عمر بالای باتری تا حد ۲ روز
• دوربین‌های سه گانه که به عنوان دستگاهی در این رنج قیمت شگفت انگیز است
• سنسور اثر انگشت دقیق
• حافظه بالای ۴ گیگابایت رم با ۱۲۸ گیگابایت حافظه داخلی در یکی از مدل‌های آن
• قیمت پایین

نکات منفی

• عملکرد ضعیف سخت افزار و وجود تاخیر زیاد در پاسخگویی
• عملکرد نه چندان مناسب دوربین در نور شب و نویز زیاد عکس‌ها
• رزولوشن پایین نمایشگر
• داغ شدن بدنه در استفاده سنگین و زیاد