درون لپ تاپ از قطعات مختلفی استفاده می شود تا در نهایت ابزاری در اختیار کاربران قرار گیرد که آن ها بتوانند نیازها کاربردی خود را برطرف نمایند. یکی از این قطعات مهم که برای ذخیره سازی و استفاده از اطلاعات مورد استفاده قرار می گیرد، هارد دیسک است. از آن جایی که انواع مختلفی از هارد وجود دارد، ما تصمیم داریم به بررسی تفاوت هارد HDD و SSD بپردازیم که در لپ تاپ ها مورد استفاده قرار می گیرند. با ما همراه باشید.

تفاوت هارد HDD و SSD
تفاوت هارد HDD و SSD
افراد برای آنکه سرعت و بهره وری لپ تاپ خود را بالا ببرند، و یا اینکه لپ تاپ آن ها در اصطلاح کانفیگ بهتری داشته باشد، هزینه های زیادی را پرداخت می کنند. یکی از مواردی که می تواند به این نیاز کاربران پاسخ دهد، استفاده از هاردهای مختلف می باشد.
اما همان طور که در ابتدا گفته شد، از دو نوع هارد SSD و HDD که هر یک مزایا و ویژگی هایی دارند که می توانند برای قرار گیری روی لپ تاپ، گزینه ای مناسب باشد، در لپ تاپ استفاده می شود.
برای رسیدن به پاسخ این سوال که کدام یک از این هارد ها می تواند گزینه ای بهتر باشد، می بایست به تفاوت هارد HDD و SSD بپردازیم. با ما در ادامه مطلب همراه باشید.
هاردهای HDD و SSD چه نوع هاردی هستند؟

هاردهای HDD در واقع حافظه های دائمی هستند که به شکل دیجیتالی، رمزنگاری شده اند و می توانند اطلاعات مورد نیاز کاربر را، روی سطح مغناطیسی دیسک های موجود در خود ذخیره کنند. در این هارد ها، از پلتر استفاده شده است و این پلتر با کمک نیروی برق، ۵۴۰۰ دور در دقیقه می چرخد که بعضا این سرعت به ۱۵ هزار دور در دقیقه هم می رسد. بسیاری از کاربران به خرید این نوع هارد روی می آورند چرا که ارزان است و آنان می توانند با پرداخت هزینه ای کم، به راحتی حجم زیادی از اطلاعات را حفظ نمایند.

در مقابل هارد SSD، یک دیسک جامد، بدون هیچ قطعه ی متحرک است که فناوری که در آن استفاده شده، شبیه به فلش مموری ها می باشد. هاردهای SSD در واقع نوع پیشرفته ی هارد HDD هستند و همانند فلش مموری ها بر پایه NAND ساخته شده اند.
پس از شناخت این دو هارد، اکنون به بررسی تفاوت هارد HDD و SSD می پردازیم:
از بعد تولید صدا
همان طور که قابل حدس است، هارد HDD به دلیل تکنولوژی استفاده شده در آن و چرخشش، هنگام استفاده، سر و صدا تولید می کنند. اما هاردهای SSD بدون داشتن هیچ قطعه ی متحرکی، فاقد صدا هستند.
از بعد سرعت دسترسی به اطلاعات
همان طور که گفته شد، در هاردهای HDD، از یک پلتر برای ذخیره اطلاعات استفاده می شود. برای آنکه کاربر بتواند به این اطلاعات دسترسی داشته باشد، باید میزان چرخش این پلاتر، به مقدار مورد نظر برسد. لذا کاربران برای دسترسی به اطلاعات ذخیره شده، می بایست تا سرعت چرخش لازم منتظر بمانند.
اما در مقابل، از آن جایی که در هاردهای SSD، گذراندن این فرایند مورد نیاز نیست، سرعت دسترسی کاربران به اطلاعات بالاتر از هاردهای HDD می باشد.
از بعد مصرف انرژی
از بعد مصرف انرژی نیز، باید بگوییم که این دو هارد با هم متفاوت هستند، به گونه ای که میزان مصرف انرژی در هاردهای HDD حدود ۶ وات است، در حالی که انرژی مصرفی در هاردهای SSD به ۴ وات می رسد. لازم به ذکر است در صورت عدم استفاده از این هارد، مقدار انرژی به ۲ وات هم کاهش میابد.
از بعد مقاومت در برابر ضربه
از آنجایی که در هاردهای HDD، قطعه متحرکی وجود دارد، می تواند با کوچکترین ضربه ای، به خصوص حین کار، به آن آسیب رسد. در مقابل به دلیل آن که هاردهای SSD فاقد این تکنولوژی هستند، در مقابل آسیب های ضربه و ارتعاشات مقاوم هستند.
از بعد درجه حرارت
دمایی که این دو هارد هنگام استفاده از خود تولید می کنند، به ترتیب بین ۰ تا ۷۰ و ۰تا ۵۵ درجه سلسیوس برای هارد HDD و SSD می باشد.
از بعد حفظ اطلاعات
از آن جایی که طول عمر تخمین زده شده برای هارد SSD چیزی دو برابر هارد HDD می باشد، از بعد حفظ و امنیت ذخیره اطلاعات، هاردهای SSD گزینه های بهتری محسوب می شوند.
از بعد وزن
از بعد وزن نیز هاردهای SSD برتری فاحشی نسبت به هاردهای HDD دارند، چرا که وزن هارد HDD حدود ۷۵۰ گرم است، در حالی که هاردهای SSD تنها ۸۰ گرم وزن دارند. به دلیل آن که وزن لپ تاپ بسیار حائز اهمیت است، وزن هاردهایی که درون محفظه ی لپ تاپ قرار می گیرد، می تواند در کاهش وزن لپ تاپ تاثیر بسیاری داشته باشد.
همان طور که مشاهده کردید، یک بررسی کلی نشان داد که استفاده از هارد SSD در لپ تاپ می تواند سرعت و امنیت بیشتری در دسترسی کاربران به اطلاعات را فراهم سازد. لذا در لپ تاپ هایی که از هارد SSD استفاده شده، می توان کانفیگ بهتری را مشاهده کنیم. باتوجه به مواردی که گفته شد، می توانیم بگوییم که قیمت هارد SSD نسبت به هارد HDD بالاتر است. اگر عملکرد، سرعت و امنیت برای شما بیشتر از قیمت اهمیت دارد، به سراغ لپ تاپ هایی با این هارد بروید.
امتیاز بینندگان:۵ ستاره
امتیاز بینندگان:۵ ستاره