مودم ها در دنیای امروزی جزء جدانشدنی زندگی بشر و به عنوان یکی از وسایل ضروری و دائمی منازل، شرکت ها، و … به شمار می روند. اگر بخواهید بهترین انتخاب را متناسب با نیازهایمان داشته باشید، جای دارد که با راهنمای خرید مودم آراد مگ همراه باشید.
راهنمای خرید مودم
با توجه به این که نسل مودم های کابلی را چند سالی ست که پشت سر گذاشته ایم، تنها به دنیای مودم های وایرلس پرداخته و به سراغ ویژگی های آن ها می رویم.
در مودم های وایرلس یا بی سیم به دنبال ویژگی های زیر می گردیم:
تعداد رابط ها، تعداد پورت، سرعت انتقال اطلاعات، کلیدها، تعداد آنتن، نوع آنتن، قدرت آنتن، نشانگر LED، استانداردها، منبع تغذیه، فرکانس قابل پشتیبانی، و…
نوع استاندارد مودم بی سیم
نخستین استانداردهایی که برای مودم های بی سیم تعریف شده بود، استانداردهای A و B بودند. در حال حاضر این استانداردها منقضی شده و به طور کلی از خط تولید خارج شده اند.
پس از A و B، استاندارد g به بازار مودم وارد شد که اکنون این استاندارد نیز از دور بیرون رفته است.
در نهایت در حال حاضر سه استاندارد n و ac و ad روی مودم ها سوار شده اند. استاندارد n را می توانیم در نسل فعلی مودم ها استاندارد رایج بدانیم و ac نیز که به تازگی به بازار اضافه شده، با سرعت و کیفیت بالاتر همراه می باشد.
لازم به ذکر است که نسل پرقدرت ad ها در بازار داخلی ایران در حال حاضر موجود نمی باشند.

رابط ها
رابط های یک مودم در واقع همان پورت های آن هستند. این پورت ها می توانند از نوع RJ45(پورت LAN) وRJ11 (برای تلفن) یا یو اس بی باشند.
پورت یو اس بی برای به اشتراک گذاری داده ها با دیگر دستگاه های متصل به مودم کاربرد خواهد داشت.
داشتن ۴ پورت LAN به این معناست که ۴ سیستم می توانند به صورت مستقیم و کابلی به این مودم متصل شده و از اینترنت بهره مند شوند. به علاوه، به صورت استاندارد تا ۲۵ دستگاه می توانند به شکل وایرلس و بی سیم به یک مودم چهار پورت وصل شده و شبکه ی اینترنت دریافت کنند.
مودم های تک پورت نیز در بازار وجود دارند که البته به دلیل تفاوت قیمت ناچیز با مودم های چهار پورت، چندان مورد استقبال قرار نگرفته اند.
شما بسته به این که چه نوع فضایی در اختیار داشته و چند کاربر می خواهند به شبکه ی اینترنت متصل شوند، می باید مودمی با تعداد پورت مناسب خریداری کنید.
سرعت انتقال اطلاعات
هنگام خرید هر مودم عددی به عنوان حداکثر سرعت انتقال اطلاعات در داخل شبکه ی اینترنت را باید جستجو کنید.
مودم های سری N دارای سرعت انتقال ۳۰۰ مگابیت بر ثانیه هستند.
همین طور مودم های سری N-lite با سرعت انتقال ۱۵۰ مگابیت بر ثانیه همراه هستند و طبیعتا قیمت ارزان تری دارند.
در نهایت برای دریافت سرعت انتقال بالاتر باید به سراغ مودم های سری ac برویم که دارای سرعت ۴۵۰ مگابیت بر ثانیه به بالا هستند. کاربرد این مودم ها معمولا در دفاتر تجاری و سازمان های کوچک می باشد.
توجه داشته باشید که سرعت انتقال اطلاعات در مودم چیزی متفاوت از پهنای باند می باشد. پهنای باند شما بستگی به سرویس دهنده ای یا همان ISP که اینترنت را از آن خریداری می کنید، دارد.

آنتن مودم
مودم هایی که در بازار وجود دارد، می توانند دو نوع آنتن داخلی یا خارجی داشته باشند. طبیعتا آنتن های بیرونی هم قدرت انتقال بالاتری دارند و هم به کاربر احساس بهتری از قدرت شبکه را القا می کنند.
آنتن های بیرونی خود نیز به دو نوع جدا شدنی و چسبیده دسته بندی می شوند. مزیت مودم ها با آنتن های جداشدنی این است که می توانیم آنتن فعلی آن ها را با یک آنتن قوی تر که سازگار با عملکرد مودم باشد، جایگزین کنیم.
نکته: توجه داشته باشید که بدون در نظر گرفتن نکات ایمنی به صورت خودسرانه آنتن مودم را تعویض ننمایید. زیرا آنتن های با قدرت بیشتر از ۸dBi برای سلامتی انسان در محیط های بسته مضر هستند و تاثیر تشعشات بر بدن انسان موردی جدی ست که حتما باید آن را لحاظ نمایید.
نشانگر LED
قالب مودم های امروزی دارای نشانگر LED هستند. نمایشگر LED می تواند وضعیت اینترنت، وضعیت روشن یا خاموش بودن مودم و… را نشان دهند.

فرکانس های قابل پشتیبانی
بیشتر مودم های رایج دارای فرکانس ۲.۴ گیگاهرتز هستند. این همان فرکانسی ست که می تواند از دیوار، شیشه و موانع عبور کرده و میدان برد قابل قبولی نیز دارد. تنها مشکلی که در مورد فرکانس ۲.۴ وجود دارد، تداخل آن با دیگر دستگاه های بی سیم نظیر تلفن های سیار، مایکروویو و غیره می باشد.
از طرفی فرکانس دیگر که مودم ها قابلیت پشتیبانی (مودم های ac) از آن را دارند، فرکانس ۵ گیگاهرتز است. این فرکانس تداخلی با دیگر دستگاه های بی سیم ایجاد نکرده و نویز نمی گیرد، اما در مواجعه با موانع افت کیفیت خواهد داشت.
با این حساب کاربر به نسبت محیطی که تصمیم به استفاده از مودم در آن را دارد، می باید مدلی را خریداری نماید که از فرکانس مناسب پشتیبانی می کند.
در کنار همه ی این فاکتورها، باید در میان برندهای موجود در بازار به دنبال برندی باشید که کیفیت و گارانتی خوب و قابل اطمینانی ارائه می دهد.
امتیاز بینندگان:۳ ستاره