لپ تاپ های گیمینگ در سال ۲۰۱۹
سال ۲۰۱۸ برای نوت بوک های گیمینگ فوق العاده بود. سالی که در آن شاهد رونمایی انبوهی از نوت بوک ها بودیم و هر یک با مشخصات برجسته ای توانستند نظر طرفداران و علاقمندان به صنعت را جلب کنند. شرکت هایی چون دل، اچ پی، ام اس آی، ایسر، ایسوس و برخی دیگر سعی می کنند تا ارائه مدل هایی قدرتمند و مدرن تر محصولاتی بزرگ را ارائه دهند.با ما همراه باشید.
با پیشرفت خیره کننده در سال ۲۰۱۸، انتظار داریم سال ۲۰۱۹ مدل های بهتر و جذابی را شاهد باشیم. نوت بوک های گیمینگ کاربری همیشگی داشته و بسیاری آنها را به سیستم های دسکتاپی که جای بسیاری اشغال می کنند و هرگاه باید به ارتقا آنها پرداخت، ترجیح می دهند.
در این مطلب می خواهیم با ۶ دلیل موفقیت لپتاپ های گیمینگ در سال ۲۰۱۹ آشنا شویم، بدون شک اگر به دنبال یک مدل برجسته هستید، بهتر است صبر پیشه کنید:
۱-قدرتمندتر در کنار قیمت بهتر
لپتاپ های گیمینگ برخلاف مدل های پیشین هر سال ضخامت کمتری پیدا کرده و وزن آنها نیز رو به کاهش است. در این بین افراد ترجیح می دهند از چنین سیستمی به جای سیستم های شلوغ دسکتاپی بهره گیرند که در عملکرد نیز بسیار برجسته می باشند. سال ۲۰۱۸ چندین مدل را شاهد بودیم که با وزنی کمتر از ۲ کیلوگرم عرضه شدند و انتظار داریم سال ۲۰۱۹ نیز چنین باشد.
به لطف فناوری طراحی گرافیکی Max-Q انویدیا، ضخامت نوت بوک های گیمینگ کاهش چشمگیری پیدا کرده و این دستگاه ها با سخت افزاری قدرتمند نه تنها وزن کمی داشته، بلکه ضخامت آنها نیز کاهش بزرگی پیدا کرده است. در سال ۲۰۱۸ شاهد معرفی انبوهی از مدل ها با فناوری Max-Q بودیم اما به دلیل افزایش هزینه نسبت به نسخه های معمولی استقبال کمی صورت می گیرد.
این فناوری برای لپتاپ هایی در نظر گرفته می شود که به پردازنده شش هسته ای اینتل نسل جدید مجهز است و با حافظه رم پرظرفیت تر به فروش می رسند. به لطف فناوری های جدیدی که در نوت بوک های امروزی به کار گرفته می شود، افراد می توانند شاهد تجربه بازیهای بزرگ باشند و در سوی دیگر لپتاپ ها نیز وزن کمی دارند و اجازه می دهند در عین پرتابل بودن، گیمرها کیفیت گرافیکی بالایی را تجربه کنند.
۲- لپتاپ هایی با فناوری ردیابی سایه
شرکت انویدیا در سال ۲۰۱۸ نسل جدیدی از معماری گرافیکی خود را معرفی کرده که به عنوان تورینگ شناخته می شود. این معماری برخلاف نسل پیشین از کیفیت گرافیکی واقع گرایانه تری به لطف فناوری ردیابی سایه برخوردار است. از این رو افراد می توانند شاهد کیفیت گرافیکی پروضوح و بیشتر در نسل جدید نوت بوک های گیمینگ باشند. در اواخر سال ۲۰۱۹ طی CES انویدیا نسخه موبایلی چیپ های گرافیکی سری RTX را با معماری تورینگ معرفی کرد. همچنین شاهد رونمایی کارت گرافیکی میان رده RTX ۲۰۶۰ توسط همین کمپانی بودیم.
متاسفانه سطح عملکرد کارت های گرافیکی دسکتاپی در مقایسه با مدل های موبایلی بیشتر است از این رو نباید انتظار داشت برای مثال RTX 2080 موبایلی و دسکتاپی سطح عملکرد یکسانی داشته باشند. به هر حال لپتاپ های سال ۲۰۱۹ به لطف فناوری گرافیکی جدید انویدیا می توانند عملکرد بسیار بهتری در مقایسه با نسل پیشین نشان دهند.
البته بدهی است که در هر نسل پیشرفت چشمگیری حاصل شود و انویدیا نیز از این قاعده مستنثی نیست. به کمک فناوری Ray Tracing می توان ردیابی اشعه داشت و تصاویر انیمیشنی با سایه واقع گرایانه ای همراه هستند. از این رو گیمرها درتجربه بازی ها می توانند تجربه لذت بخش با گرافیک واقع گرایانه داشته باشند. انویدیا در CES 2019 چند مدل تراشه گرافیکی RTX 2080 Max-Q را معرفی کرده که در نوت بوک های پرچمدار قرار می گیرد.
با این حساب می توان نوت بوک های سال ۲۰۱۹ را با کمک نسل جدید تراشه گرافیکی انویدیا قدرتمندتر از قبل دانست. این مدل نوت بوک ها از اوایل سال راهی بازار خواهند شد و تا پایان سال جاری نیز با انبوهی از مدل های گیمینگ برجسته رو به رو خواهیم شد که هر یک دارای مشخصات بزرگی خواهند بود. در CES 2019 بیش از ۴۰ مدل لپتاپ گیمینگ معرفی شده که با تراشه گرافیکی موبایلی RTX انویدیا همراه بودند و پردازش قدرتمندی در اجرای بازیها از خود نشان می دادند.
گذشته از آن به کمک این گرافیک ها انجام بازیها با وضوح ۴K آسان تر شده زیرا قدرت عملکرد بیشتری باید انتظار داشت.
۳- لپتاپ های ارزان با گرافیک سری ۱۰ انویدیا
در سال ۲۰۱۹ انویدیا با اعلام نسخه موبایلی گرافیک تورینگ موجب خواهد شد تا نوت بوک های گیمینگ با نسل پیشین تراشه گرافیکی پاسکالی انویدیا قیمت کمتری پیدا کنند. بنابراین موج کاهش قیمت نوت بوک هایی که از گرافیک GTX 1070 یا ۱۰۸۰بهره می برند، سال ۲۰۱۹ به خوبی مشاهده خواهد شد. البته بدیهی است که چنین موضوعی مشاهده شود، زیرا همیشه با ورود نسل جدید دستگاه نسل قبلی قیمت کمی پیدا می کند زیرا تقاضا برای خرید مدل جدید دوچندان میشود.
در حال حاضر برای خرید یک نوت بوکی که بتواند بازیها را با کیفیت ۱۰۸۰p/60fps اجرا کند، باید بیش از ۲۰۰۰ پوند هزینه کرد. بنابراین خرید چنین مدلی ارزان نیست و هزینه بالایی می طلبد. بنابراین شما می توانید با ورود نسل جدید نوت بوک ها، مدل هایی با صفحه نمایش ۱۴۴ هرتزی در کنار قیمت اقتصادی تهیه کنید.
۴-لپتاپ هایی با پردازنده قدرتمند نسل نهمی اینتل
شرکت اینتل در جریان نمایشگاه CES 2019 پردازنده های نسل نهمی خود را معرفی کرد. چیپ هایی که در مقایسه با نسل قبل قدرت عملکرد بیشتری داشته و توان مصرفی آنها نیز به شدت کاهش یافته است. شرکت اینتل در CES امسال نسل جدیدی از پردازنده های خود را به نام ویسکی لیک رونمایی کرد. چیپ نسل نهمی اینتل که در مقایسه با نسل پیشین ارتقا چشمگیری پیدا کرده است.
پردازنده های سری Core i که در مدل های مختلفی برای لپتاپ ها و سیستم های دسکتاپی دردسترس قرار می گیرد. شرکت اینتل درصدد است تا در مقایسه با AMD چیپ های قدرتمندتری به کار گیرد که باید آنها را در نوع خود قابل توجه دانست. در سال ۲۰۱۸ نسل هشتم پردازنده اینتل معرفی شد و مدتی بعد دردسترس قرار گرفت، در این بین شرکت موردبحث تصمیم گرفت تا نوع دیگری از چیپ ها را معرفی کند که در روی سیستم های دسکتاپی و لپتاپی قادر است عملکرد بالایی از خود نشان دهد.
به لطف معماری جدید نسل نهم پردازنده اینتل بازیکنان لپتاپ های گیمینگ نسل جدید تجربه بدون نقص و سریعی از بازیها خواهند داشت. البته در این بین نوع کارت گرافیک نیز اهمیت بسیاری داشته و یک بازی برای نمایش خوب تنها نیاز به پردازنده قدرتمند ندارد. در سال ۲۰۱۹ عمده نوت بوک های جدید به چیپ نسل نهمی اینتل مجهز می شوند تا در مقایسه با نسل پیشین عملکردی بسیار بهتر از خود نشان دهند.
نوت بوک های سال ۲۰۱۹ چند گامی جلوتر از نوت بوک های گیمینگ سال ۲۰۱۸ قرار دارند. زیرا شرکت های سازنده در این مدل ها سخت افزاری بروزرسانی شده و بهتر قرار می دهد تا اگرچه قیمت بالاتری ارائه می شود، در مقابل تجربه لذت بخش تری رقم خورد. یکی از بهترین چیپست های معرفی شده توسط اینتل Core i9-9900K است که بعید به نظر می رسد هیچ پردازنده ای بتواند حریف این چیپ قدرتمند شش هسته ای اینتل شود. از سال ۲۰۱۸ پردازنده های شش هسته ای وارد میدان شدند که در مقایسه با نمونه های چهار هسته ای به مراتب قدرت عملکرد بهتری دارند.
۵- انجام بازی بدون نیاز به کارت گرافیک
در سال ۲۰۱۹ شاهد لپتاپ های گیمینگی خواهیم بود که برای اجرا بازیهای بزرگ یا همان AAA نیازمند کارت گرافیک خاصی نیستند. شرکت گوگل سال ۲۰۱۸ با سرویس Project Stream اثبات کرد بازیهای بزرگ بدون نیاز به کارت گرافیک قابل انجام هستند.
سال قبل گوگل از مردم دعوت نمود تا به تجربه این سرویس استریم بپردازند و نظر خود را بیان کنند. سرویسی که در ابتدا با همکاری شرکت یوبیسافت راه اندازی شد و بازیکنان می توانستند با تجربه سرویس یک نسخه رایگان از Assassin’s Creed: Odyssey را دریافت کنند و گذشته از آن بازی روی مرورگر انجام می گرفت.
شرکت گوگل در نظر داشته با این سرویس جدید مشکل هزینه های بزرگ خرید سیستم گیمینگ قدرتمند را برطرف سازد. البته اگر این برنامه گوگل موجب خواهد شد سیستم گیمینگ خریداری نکنید، اما نیاز به سرعت اینترنت بالایی است.
این سرویس مراحل بتا خود را سپری می کند و نباید انتظار داشت بزودی دردسترس قرار گیرد. از این رو بایستی منتظر ماند گوگل بزودی چنین سرویسی ارائه دهد.
۶- لپتاپ های ۵G
این روزها بحث نوت بوک های ۵G بسیار داغ است. بسیاری از شرکت های تولیدکننده سیستم های موبایلی در نظر دارند سال ۲۰۱۹ تلفن های هوشمند ۵G خود را دردسترس قرار دهند.
در این میان کمپانی های تولیدکننده لپتاپ نیز می خواهند برای محصولات این دست خود قابلیت شبکه ۵G را فراهم آورند که در جریان Computex 2018 شرکتهایی چون Acer, Asus, Microsoft, Dell, HP و Lenovo این موضوع را تایید کردند.
با این حساب باید انتظار داشت سال ۲۰۱۹ میزان لپتاپ هایی که از شبکه ۵G پشتیبانی می کنند، دوچندان شوند. البته تاکنون شرکتی چنین نوت بوک معرفی نکرده اما انتظار داریم کامپیوتکس ۲۰۱۹ شرکت های فعال موردبحث از چنین محصولی رونمایی به عمل آورند. پیش بینی می شود شبکه ۵G طی سال های آینده گسترده شده و کاربری بهتری پیدا کند.
پاسخ دهید