حریم خصوصی در اندروید خیلی مهم است. میپرسید چرا؟ این سیستم عامل بیش از ۲ میلیارد کاربر فعال دارد و پرکاربردترین سیستم عامل برای گوشی همراه و تبلت است. اگر شما هم از کاربران اندروید هستید، باید تمام اصول حفظ حریم خصوصی در این پلتفرم را بلد باشید. در این مطلب قصد داریم این موارد را به شما یاد بدهیم. با آرادمگ همراه باشید.
از دولتها و سرویسهای آنلاین بزرگ مثل فیسبوک بگیرید تا هکرها و بدافزارها. هر کدام از اینها برای اهداف خودشان دنبال دسترسی به دادههای شخصی افراد هستند. لزوما هم نباید شما را بشناسند یا شخصیت خاصی باشید که دادههایتان اهمیت پیدا کنند. اطلاعات شخصی، اطلاعات تماس و اطلاعات بانکی هر کسی مهم است. پس همه باید درباره حریم خصوصیشان نگران باشند.
اندروید امکانات و تنظیمات زیادی برای حفظ حریم خصوصی در اختیارتان قرار میدهد. با شناخت این اصول و امکانات میتوانید از دادهها، فایلها، پیامها، تصاویر و هر چیز دیگری که روی گوشی و تبلت اندرویدتان نگه میدارید به خوبی محافظت کنید. البته این راهکارهای حفظ حریم خصوصی در اندروید به گوشی و تبلت محدود نمیشود. هر دستگاه اندرویدی دیگر مثل تلویزیون و … هم از اکثر این تنظیمات پشتیبانی میکنند.
اینکه از ترکیب کدامیک از این راهکارهای حفظ حریم خصوصی استفاده کنید، به نیازهایتان بستگی دارد. اینکه از موبایل بیشتر برای چه کاری استفاده میکنید و چه نوع اپلیکیشنها و دادههایی دارید هم در انتخاب راهکارها موثر است. البته این شامل راهکارهای اساسی نمیشود که همه به آنها نیاز دارند.
راهکارهای کلی حفظ حریم خصوصی در اندروید
بهترین زمان برای تنظیمات حریم خصوصی وقتی است که برای اولین بار گوشی اندرویدی را دستتان میگیرید. در حین راهاندازی گوشی هر نوع دسترسی که میخواهد دادههایتان را ردیابی و نظارت کند، محدود کنید. پیشنهاد میکنیم از همان ابتدای کار تنظیمات زیر را وارد کنید تا دادههایتان کمتر در معرض تهدیدات سایبری قرار بگیرند.
البته این راهکارها محدود به گوشی نو نمیشود و میتوانید همین حالا آن را روی گوشیتان پیاده کنید (با صرف کمی زمان بیشتر).
یک پسورد عددی-الفبایی قوی انتخاب کنید
اندروید به شما اجازه میدهد برای گوشی هوشمندتان یک رمز عددی یا الگو تنظیم کنید. اما برای امنیت بیشتر بهتر است از پسورد عددی-الفبایی استفاده کنید. تنظیمات را باز کنید و به Security > Screen Lock بروید و آنجا یک پسورد قوی انتخاب کنید.
گوشی را رمزگذاری کنید

اکثر گوشیهای هوشمند برای حفظ حریم خصوصی در اندروید به صورت پیشفرض رمزگذاری میشوند. اما برخی تولیدکنندگان اینکار را نمیکنند و خودتان باید آن را انجام بدهید. اگر قبل از بوتآپ گوشی باید پین وارد کنید یعنی گوشی رمزگذاری شده است.
برای اطمینان بیشتر میتوانید به Settings > Security بروید. زیر قسمت Encryption دنبال گزینه Encrypt phone بگردید و مطمئن شوید روی حالت Encrypted باشد. در غیر این صورت خودتان باید گوشی را رمزگذاری کنید. روی این گزینه بزنید و راهنمای گوشی را دنبال کنید تا رمزگذاری کامل بشود. فرایند رمزگذاری کمی طول میکشد و ممکن است مدلهای قدیمی را کمی کند بکند اما ارزش محافظت از دادههایتان را دارد.
tracking activity گوگل را غیرفعال کنید
گوگل بسیاری از فعالیتهای شما روی پلتفرم اندروید را ردیابی و پیگیری میکند. وقتی از اندروید استفاده میکنید، نمیتوانید دسترسی گوگل به همه دادههایتان را محدود کنید اما باید تا جایی که میتوانید اینکار را انجام بدهید. این به حفظ حریم خصوصی در اندروید کمک زیادی خواهد کرد چون گوگل و اکانتهایش زیربنای بسیاری از فعالیتهای شما هستند.
به این لینک بروید و روی سه خط افقی بالای صفحه بزنید تا منو باز بشود. گزینه Activity Controls را از منو انتخاب کنید. از اینجا میتوانید ردیابی لوکیشن، ردیابی جستجو، ردیابی صدا و حتی تاریخچه تماشای یوتیوب را غیرفعال کنید. گوگل همچنان برخی از دادههای شما را به صورت ناشناس ذخیره میکند اما اینکار تا حد زیادی از حریم خصوصی شما محافظت خواهد کرد.
بکآپ گوگل را غیرفعال کنید
گوگل از دادههای مختلف دستگاههای اندرویدی از جمله تاریخچه تماسها، اپلیکیشنها و حتی شبکههای وایفای که قبلا به آنها وصل شدید، بکآپ نگه میدارد. اگر نمیخواهید گوگل به این دادهها دسترسی داشته باشد، به Settings > Backup & reset > Backup بروید. در این قسمت میتوانید بکآپ را به صورت کامل غیرفعال کنید یا فقط بکآپ برخی از دادهها را متوقف کنید.
دسترسی اپلیکیشنها را بررسی کنید
یک ماشین حساب چرا باید به گالری یا لیست مخاطبین شما دسترسی داشته باشد؟ اگر از این دسترسیهای اضافی کلافه شدید، اندروید اجازه محدود کردنشان را به شما میدهد.
برای بررسی دسترسیهای اپلیکیشنها به Settings > Apps بروید و روی آیکون چرخدنده بالای صفحه کلیک کنید. سپس روی App permissions بزنید تا بتوانید دسترسی اپلیکیشنها به ابزارهایی مثل تقویم، لیست مخاطبان، لوکیشن و میکروفون را ببینید. هر اپلیکیشنی که معتبر نیست و به دسترسیهایش اطمینان ندارید را غیرفعال کنید. در نظر داشته باشید که اینکار میتواند کارکرد برخی از اپلیکیشنها را مختل کند.
احراز هویت دو مرحلهای را فعال کنید
اگر میخواهید حریم خصوصی در اندروید فقط به پسورد متکی نباشد، باید احراز هویت دو مرحلهای را فعال کنید. به این ترتیب میتوانید یک لایه امنیتی مضاعف به حسابهای کاربریتان اضافه کنید. این عامل را میتوانید برای اکانتهای گوگل، اینستاگرام، تلگرام، واتسآپ و کلی برنامه دیگر فعال کنید. آموزش فعالسازی احراز هویت دو مرحلهای را هم اینجا بخوانید.
همچنین میتوانید از برنامههایی مثل Authy برای مدیریت توکنهای احراز هویت دو مرحلهی استفاده کنید. این برنامه خودش یک پین دارد و از توکنهای شما در برابر دسترسیهای غیرمجاز محافظت میکند.
Android Device Manager را فعال کنید
این قابلیت اندروید به شما کمک خواهد کرد گوشی اندروید را به صورت ریموت پیدا کنید. البته برای فعالسازی آن باید اجازه بدهید گوگل به موقعیتتان دسترسی داشته باشد. اگر مشکلی با این مورد ندارید، Android Device Manager را فعال کنید تا در صورت گم شدن گوشی بتوانید جایش را پیدا کنید یا دادههایتان را به صورت کامل از رویش پاک کنید
با رعایت این اصول و تنظیمات حریم خصوصی در اندروید آسیبپذیری شما در برابر حملات سایبری به حداقل میرسد. اما این فقط بخشی از کارهایی است که باید انجام بدهید و در کنار آن باید حواستان به برنامههایی که هروز روی استفاده میکنید، لینکهایی که از آنها خرید میکنید و موارد دیگر هم باشد.
پاسخ دهید