پس از دستور کاهش تولید به شرکت های تولید کننده iPhone XR، حالا شرکت اپل تصمیم گرفته تا تولید تمامی مدل های آیفون اعم از iPhone XS و iPhone XS Max را کاهش دهد. اما دلیل این موضوع چیست؟ با آراد مگ همراه باشید.
اپل، اولین شرکت ۱ تریلیون دلاری حوزه تکنولوژی این روزها حال خوشی ندارد. پس از کاهش تولید iPhone XR و قطع همکاری با تعدادی از شرکای بزرگ اپل برای تولید آیفون، که چندی پیش به اطلاع شما خوانندگان گرامی آراد مگ رساندیم، حال نوبت به دو پرچمدار دیگر این غول دنیای تکنولوژی یعنی iPhone XS و iPhone XS Max رسیده تا کاهش تولید را تجربه کنند.
بررسی از ریشه
همانطور که گفتیم، چندی پیش بود که اپل به دلیل فروش کمتر از انتظار گوشی هوشمند iPhone XR، اقدام به کاهش تولیدات شرکت فاکس کان کرده است و خطوط تولید آن را از ۶۰ خط به ۴۵ خط کاهش داد. همچنین تولیدات یکی دیگر از کارخانه های شریک اپل با نام Pegatron نیز تا اطلاع ثانوی تعطیل شد. حتی در اقدامی دیگر همکاری با شرکت Wistron نیز که یکی از شرکت های رزرو برای تولید iPhone XR بود نیز قطع شد.
حالا از روزنامه The Wall Street Journal از یک منبع که خواسته نامش فاش نشود خبر رسیده که اپل تولیدات تمامی پرچمداران سال ۲۰۱۸ خود را با کاهش تولید مواجه کرده است. طبق گفته همان منبع، دلیل این تصمیم استقبال کمتر از انتظار خریداران از مدل های ۲۰۱۸ بوده که از اصلی ترین دلایل آن می توان به عرضه ۳ مدل آیفون در سال جاری اشاره کرد. پیش از این و برای مثال در سال ۲۰۱۶، تنها ۲ مدل آیفون معرفی می شد که از سال ۲۰۱۷ این رسم تغییر کرده و به ۳ مدل آیفون افزایش پیدا کرده است. همین موضوع باعث می شود تا خریداران به سه قسمت تقسیم شوند و اینطور نباشد که همگی به سمت یک مدل آیفون بروند.
iPhone XS Max طبق خبرهای پیشین با پیش فروش و فروش اول هفته بسیار خوبی مواجه شد اما مشخص نیست که چرا این روند ادامه نداشته و این شرکت را مجبور که کاهش سفارشات خود کرده است.
هفته پیش، تامین کنندگان بزرگ قطعات اپل مانند شرکت های Qorvo، هولدینگ Lumentum و Japan Display پیش بینی های خود از درآمد فصلی خود را کاهش دادند. این کاهش به دلیل کاهش سفارشات یک شریک بزرگ عنوان شد که هم اکنون مشخص شد که این شریک، همان اپل است.
شرکت فاکس کان نیز که بزرگ ترین اسمبل کننده قطعات آیفون است، در آخرین اقدام خود، اضافه کاری کارگران خود را برای تولید دستگاه های اپل که معمولا در ساعات پیک انجام می شد را نیز کاهش داده است.
شرکت اپل که معمولا به چنین صحبت هایی به سرعت واکنش نمی دهد، چندی پیش در زمان اعلام درآمد و مقدار فروش آیفون های خود در فصلی که گذشت، اعلام که دیگر آمار فروش دستگاه های خود اعم از آیفون ها، آیپدها و مک ها را از فصل مالی بعدی اعلام نمی کند و به جای آن بر روی درآمد کسب شده تمرکز خواهد کرد.
نگاهی به وضعیت سهام شرکت
در ابتدای متن نیز گفتیم که شرکت اپل، در روزهای ابتدایی ماه آگوست، به رکورد ۱ تریلیون دلاری رسید و اولین شرکت تکنولوژی ۱ تریلیون دلاری تاریخ نام گرفت. سهام شرکت اپل پس از آن به رشد خود ادامه داد و در اواسط سپتامبر به رقم ۲۳۲ دلار در ازای هر سهم رسید. اما پس از آن شیب سقوط سهام اپل و همچنین زنگ خطری برای مدیران این شرکت شروع شد.
پس از اعلام کاهش تولید آیفون های سال ۲۰۱۸، شیب سقوط سهام تند تر از قبل شده و به کم ترین مقدار خود در ماه های اخیر رسیده است. خود این موضوع بیش از پیش بر نگرانی سهامداران و مدیران این شرکت افزوده است.
هم اکنون سهام اپل قیمتی معادل ۱۷۶ دلار دارد که چیزی در حدود ۵۵ دلار کمتر از دوران اوج خود بوده است. همین موضوع باعث شده تا ارزش بازار این شرکت سقوطی ۲۰ درصدی را تجربه کند و به رقم ۸۳۹ میلیارد دلار برسد. پیش از این فاصله ارزش اپل با دیگر شرکت های حوزه فناوری چیزی در حدود ۳۰۰ میلیارد دلار بود اما هم اکنون این شرکت با دومین کمپانی این لیست یعنی مایکروسافت، تنها ۵۹ میلیارد دلار فاصله دارد.
اگر همین روند ادامه یابد، انتظار می رود تا پایان سال میلادی، مایکروسافت از اپل پیشی گرفته تا به با ارزش ترین کمپانی حوزه تکنولوژی تبدیل شود. البته اینها تنها حدس و گمان هایی هستند که بر پایه سعود قیمت سهام مایکروسافت و در مقابل آن سقوط قیمت سهام اپل انجام گرفته است.
به هر حال باید صبر کرد و دید که کوپرتینویی ها چه برنامه ای برای خروج از این بحران و این آشفته بازار آخر سال تدارک دیده اند.
نظر شما چیست؟ آیا این موضوع زنگ خطری جدی برای اپل است و یا اینکه تنها یک موضوعی موقتیست و این شرکت مجدداً به جایگاه خود دست خواهد یافت؟
مانند همیشه پذیرای نظرات شما پیرامون موضوع عنوان شده در بخش نظرات هستیم.
پاسخ دهید