چندی پیش به اطلاع شما همراهان همیشگی آراد مگ رساندیم که شرکت اپل از iPad Pro های جدید رونمایی کرد. همانطور که می دانید این دستگاه ها در حال حاضر در دسترس علاقه مندان به iPad Pro قرار گرفته و در فروشگاه های بزرگ سراسر جهان به فروش می رسد. اگر قصد خرید iPad Pro 2018 را دارید، به شما پیشنهاد می کنیم که قبل از خرید آن بررسی تخصصی این دستگاه را از آراد مگ مطالعه کنید تا از زیر و بم آن مطلع شوید.
اپل از iPad Pro خود رونمایی کرد و طی آن از عنوان ها و نمودارهایی استفاده کرد که لپ تاپ ها را دستگاه هایی قدیمی و از مد افتاده نشان می داد. طبق اعلام این شرکت، تعداد iPad های فروخته شده در سال گذشته از تمام لپ تاپ های ویندوزی فروخته شده توسط کمپانی های نامداری همچون Asus و Lenovo نیز بیشتر بوده است. همچنین این شرکت در آماری جالب توجه اعلام کرد که قدرت پردازشی پردازنده A12X بکار رفته در iPad Pro 2018 از ۹۲ درصد لپ تاپ هایی که امروزه به فروش می روند، قوی تر است!
موضوع به اینجا ختم نمی شود چرا که اپل ادعا کرده که قدرت گرافیکی iPad Pro 2018 چیزی در حدود ۱۰۰۰ برابر بیشتر اولین iPad است و از این حیث با قدرت گرافیکی کنسول Xbox One S برابری می کند! حتی این هم تمام چیزی نبود که دود از سرتان بلند می کند؛ شرکت اپل در iPad Pro 2018 از USB-C استفاده کرده است که توانایی اتصال به تلویریون های ۵K را دارد!
تمامی این قابلیت ها و ویژگی ها عنوان شد تا iPad Pro 2018 را محصولی خاص و قدرتمند جلوه دهد. مدیر عامل این شرکت در طول کنفرانس سخنانی به زبان آورد تا بیش از پیش به تحسین قدرت و توانایی های این دستگاه بپردازد. تیم کوک اعلام کرد که “iPad Pro 2018 تکه ای شیشه جادویی است که می تواند هر چیزی باشد که شما از آن می خواهید”. کوک در زمینه قدرت این دستگاه نیز گفت “آیپد قدرت این را دارد تا شیوه کارکرد شما با آیپد و یا هر دستگاه کامپیوتری دیگری را تغییر دهد”. مورد غافلگیر کننده تری که اپل اعلام کرد این بود که “iPad Pro 2018 از هر لپ تاپ دیگری در دنیا تواناتر، قدرتمند تر و آینده نگرانه تر است. این “هر لپ تاپ” شامل لپ تاپ جدید خود اپل یعنی MacBook Air نیز می شود.
اما می دانید که، کامپیوترها چیزی بیشتر از نمودارها و آمار فروش و قدرت سخت افزاری هستند. موردی که موجب می شود آنها کامپیوتر شود، نرم افزار آنهاست که بسیار وسیع تر و توانمندتر از یک سیستم عامل موبایل مانند iOS 12 است که به نظر می رسد اپل در تغییر آن تلاشی نکرده است. iPad Pro 2018 توانایی انجام همان چیزهایی را دارد که iPad های پیشین نیز می توانستند انجام دهند. اپل دوست دارد بگوید که iPad Pro آینده دستگاه های کامپیوتریست اما اگر حتی یک بار هم با iOS 12 و یا iPad Pro کار کرده باشید، می بینید که چنین نیست و این تفکر اپل با چیزی که در iPad Pro ارائه می دهد فاصله بسیار زیادی دارد.
نکات مثبت
- طراحی زیبا و نرخ به روز رسانی بالای صفحه نمایش
- استفاده از پورت USB-C
- Apple Pencil بهبود یافته
- قدرت بالای سخت افزاری
نکات منفی
- قیمت بسیار بالای دستگاه
- پشتیبانی نکردن از حافظه های جانبی از طریق USB-C
- نبود جک ۳.۵ میلیمتری هدفون
- اکوسیستم نرم افزاری بسیار محدودِ iPad
- محدودیت های بسیار آزار دهنده سیستم عامل iOS
نسخه ای که در اختیار ما قرار دارد، نسخه یک ترابایتی iPad Pro 2018 به همراه LTE، کیبورد اسمارت (۱۹۹ دلار) و قلم Apple Pencil با قیمت ۱۲۹ دلار است. مجموعه نامبرده شده حدود ۲۲۵۰ دلار قیمت دارد که معادل یک لپ تاپ Macbook Pro است. سخت است که چنین هزینه ای برای یک تبلت با این قدرت و کیفیت بکنیم، اما جایگزین لپ تاپمان برای انجام کارهای روزمره نشود!
طراحی
iPad Pro 2018 یک سختی دیگر هم دارد و آن هم این است که چشم کندن از ظاهر آن بسیار سخت است… . در چندین سال گذشته این اولین باری است که ظاهر یکی از دستگاه های قابل حمل خود را تا به این حد دگرگون می کند به طوری که هیچ یک از المان های iPad Pro قبلی در این تبلت دیده نمی شود و به طور کامل با iPad Pro جدیدی روبه رو هستیم که بیشتر به مک بوک ها شبیه است تا آیفون ها!
لبه های گرد و نرم جای خود را به گوشه هایی با گِردی تند تر با لبه هایی کاملا تخت داده است. در پشت دستگاه نیز نوار های بزرگ و ضخیم آنتن و دوربین بزرگ و بیرون زده آن دیده می شود. در زمانی که در حال استفاده از این تبلت بودم، همه در نگاه اول آن را زیبا و جذاب می دانستند اما من فکر میکنم طراحی دستگاه به طرز دیوانه واری، وحشیانه است؛ شبیه طرح های اولیه که با بی پروایی تمام انجام می شوند.
لبه های تیز و تخت و حاشیه های کم دستگاه باعث شده تا نسبت صفحه نمایش به بدنه به طرز چشمیگری افزایش پیدا کند که این تغییر بسیار مثبت ارزیابی می شود چرا که در قالب آیپد ۱۰.۵ اینچی، اینبار صفحه نمایشی ۱۱ اینچی جا داده شده و نسخه ۱۲.۹ اینچی با توجه به کوچکتر شدن حاشیه ها، از نسخه سال قبل کوچکتر است که در دست گرفتن و کارکردن با آن را سهولت می بخشد.
اپل در طول کنفرانس خود مدام تکرار می کرد که سطح iPad Pro 2018 تماما از صفحه نمایش پوشیده شده و حاشیه های آن لبه به لبه شده است. بگذارید واقع بین باشیم؛ هیچ کجای این حاشیه صفحه نمایش “لبه به لبه” محصوب نمی شود، مخصوصا در مقایسه با گوشی های هوشمند بدون حاشیه امروزی که در آن هیچ حاشیه سیاهی دیده نمی شود. اما به طور کلی صفحه نمایش LCD به کار رفته در این دستگاه دارای دقت صفحه نمایش بسیار بالا و چگالی پیکسل مناسبیت و رنگ نیز در آن بسیار چشم نواز و زیبا به نمایش در می آیند. با وجود استفاده از پنل LCD، گوشه های نمایشگر گِرد شده که طبق گفته اپل، برای به سرانجام رساندن این مهم، از همان تکنولوژی استفاده شده در iPhone XR استفاده شده است.
نمایشگر و سیستم احراز هویت
از حاشیه ها و گوشه های گرد که بگذریم، به خود نمایشگر می رسیم. صفحه نمایش iPad Pro جدید در حقیقت همان صفحه نمایش استفاده شده در iPad Pro سال قبل است؛ با این تفاوت که از تکنولوژی اپل با نام ProMotion در آن استفاده شده که نرخ به روز رسانی ۱۲۰ هرتز را برای آن مهیا می کند. اپل همچنین بهبود هایی نیز در شیوه نمایش رنگ ها در آیپد پروی امسال ایجاد کرده که با قرار دادن آیپد های امسال و سال قبل در کنار هم، به راحتی می توان به تفاوت های آن پی برد. می توان گفت که این صفحه نمایش دقیق ترین صفحه نمایش میان دستگاه های قابل حمل تا به امروز است.
پرواضح است که با کاهش حاشیه های صفحه نمایش، دکمه هوم و سنسور Touch ID قربانی شوند. به جای اینها، اپل دوربین TrueDepth و سیستم احراز هویت خود با نام Face ID را به iPad Pro 2018 آورده که پیش از این تنها در iPhone X/XS/XS Max/XR استفاده شده بود. این سیستم ترکیبی از یک دوربین ۷ مگاپیکسل، یک پروژکتور اینفرارد و یک دوربین اینفرارد است تا به وسیله آنها صورت کاربر را به دقیق ترین شکل ممکن شناسایی کند. اما این سیستم با سیستم استفاده شده در iPhone ها کمی متفاوت است؛ اینبار این سیستم در هر طرفی که iPad را نگه داشته باشید، کار می کند. مهم نیست برعکس باشد یا افقی یا عمودی! Face ID صورت شما را تشخیص داده و آیپد را آنلاک می کند.
اپل برای استفاده بهتر از این قابلیت، چند نکته نیز به iOS 12 آیپد اضافه کرده است. برای مثال زمانی که iPad Pro جدید را بصورت افقی در دست میگیرید و دستتان روی سنسور Face ID باشد، روی لاک اسکرین یک فلش به نمایش در می آید و اخطار می دهد که دستتان را از روی سنسور بردارید. همچنین وقتی تبلت را برعکس گرفته اید، وقتی اقدام به باز کردن صفحه نمایش کنید، پیغامی در لاک اسکرین به نمایش درمی آید که به پایین یعنی جایی که سنسور وجود دارد نگاه کنید.
اگر از keyboard cover استفاده می کنید، برای لاگین کردن و استفاده از Face ID کافیست تا دوبار بر روی دکمه Space بزنید تا به سرعت به محیط iOS لاگین کنید. این قابلیت یادآور Windows Hello است که پیشتر توسط مایکروسافت معرفی شد. البته وقتی از Face ID در Macbook ها استفاده شود دیگر کاملا شبیه آن می شود.
خداحافظی با دکمه هوم
حذف دکمه هوم بدین معنی است که اکنون باید برای گشت و گذار در آیپد نیز از گسچر های حرکتی همانند آنچه پیشتر در iPhone X مشاهده کرده بودیم، استفاده کنید. برای روشن کردن صفحه می توانید بر روی صفحه نمایش تپ کنید، از لبه پایین به بالا بکشید تا به صفحه اصلی بروید و در نهایت از لبه پایینی به بالا بکشید و نگه دارید تا برنامه های در حال اجرا را ببینید. برای رفتن از برنامه ای به برنامه دیگر نیز کافیست تا نوار پایینی نمایشگر را به راست یا چپ بکشید.
نسخه آیپد iOS، یک داک نیز دارد که برای نمایش آن در زمان استفاده از برنامه ای، کافیست تا از پایین دستگاه کمی به سمت بالا بکشید. برای اینکه یک برنامه را به صورت Side by Side اجرا کنید کافیست پس از نمایش داک، بر روی برنامه مورد نظر کلیک کنید تا به صورت خودکار در کنار هم قرار بگیرند. البته در ساعات اولیه کار با iPad Pro 2018، به نمایش درآوردن داک کمی گیج کننده بود و دقیقا نمی دانستم که چقدر باید از پایین به بالا سوایپ کنم. اما کم کم به آن عادت کردم و این مورد برای شم نیز صدق خواهد کرد.
دوربین
در پشت دستگاه برآمدگی دوربین به شکل قابل توجهی خودنمایی می کند که در آن یک دوربین ۱۲ مگاپیکسل با دیافراگم f/1.8 جا خوش کرده است. طبق گفته اپل این یک سنسور کاملا جدیدی است که با همان سرعت دوربین آیپد پیشین توسعه یافته، اما با اندازه ای نازکتر تا به راحتی در بدنه نازک iPad Pro جدید و پشت صفحه نمایش جا بگیرد.
بنابراین باید انتظار قابلیت Smart HDR که پیشتر در iPhone ها شاهد آن بودیم، را داشته باشید که به موجب آن عکس های یک دست تری ثبت خواهد شد که جزئیات بیشتری را در نور کم ثبت خواهد کرد. اما انتظار عکس هایی در حد و اندازه iPhone XS را نداشته باشید، بالاخره دوربین تکی با لنز معمولی، با دوربین دوگانه با لنز واید قابل مقایسه نیست.
کاور Smart Keyboard
پشت آیپد نیز جاییست که smart connector دیده می شود؛ درگاهی برای کیبوردها که با iPad ارتباط برقرار کنند. کاور جدید Smart Keyboard اپل، از همان کلید های قدیمی استفاده می کند که حس و حال کار با کیبورد نسل قبل را نیز القا می کند؛ اما با رنگ و لعابی جدید. نکته مثبت دیگری که به آن اضافه شده این است که هم اکنون این کاور از هر دو طرف دستگاه محافظت می کند.
کاور جدید اپل انعطاف پذیری نسل قبل را ندارد و برای استفاده از تبلت در دستان خود، باید کاور را به پشت برگردانید که این موجب می شود در زمان به دست گرفتن آیپد، دستتان مدام با کلید ها اصابت کند که برای کاربران تجربه جالبی نیست. یکی دیگر از نکته های منفی این کاور این است که آیپد را تنها در دو زاویه می توان نگه داشت. این در حالی است که هم Surface Pro و Pixel Slate، در تعداد زاویه هایی نزدیک به بی نهایت، می توانند بایستند که خود این موضوع ممکن است کاربران را آزرده کرده و آنها را به سمت دستگاه های رقیب سوق دهد. البته مطمئنم که کیبورد دیگر شرکت ها که به زودی برای نسخه جدید iPad Pro طراحی خواهد شد، قابلیت های بهتری را ارائه خواهند داد؛ همانند نسل پیشین که کیبوردهای بسیار بهتری نسبت به کیبورد اورجینال دستگاه، تولید کرده بودند.
Apple Pencil
ما برای تست قابلیت های Apple Pencil جدید، آن را به یک طراح دادیم تا از نکات مثبت و منفی آن برایمان بگوید. پس از بررسی آن، متوجه شدیم که قابلیت شارژ این قلم از طریق شارژر مغناطیسی، حرکتی بسیار مثبت از جانب اپل بوده است. ممکن است گاهی یادتان برود که قلم خود را شارژ کنید، آنموقع چه می شود؟ خب اپل با طراحی هوشمندانه خود این مشکل را مرتفع کرده است.
نکته منفی این قلم، استفاده از قسمتی لمسی برای تغییر اپلیکیشن در حال اجراست که گرافیست ما آن را کمی نامناسب خواند و تجربه استفاده از دکمه واقعی و فیزیکی را بسیار بهتر ارزیابی کرد.
اما جک هدفون چه شد؟
چیزی که در هیچ کجای این تبلت یافت نمی شود، جک هدفون است. آیا اپل هنوز هم مشکل فضا دارد که از تبلتی به این بزرگی جک هدفون را حذف کرده؟ مورد بعدی این است که عده زیادی از iPad Pro به عنوان تلویزیون استفاده می کنند و برای خروجی صدا نیاز به جک هدفون دارند و یا حتی عده ای آهنگ ساز هستند و از جک هدفون برای خروجی صدا با تاخیر بسیار پایین استفاده می کنند. توجیه اپل برای حذف جک هدفون در مقابل این خریداران چه خواهد بود؟
هرچند راه حل اپل استفاده از هدفون های بی سیم این شرکت یعنی AirPod خواهد که مطمئنا این شرکت از ارائه چنین راه حلی خجالت زده نخواهد بود! (خرید چنین هدفون گران قیمتی، قیمت کلی آیپد را ۲۳۵۰ دلار افزایش می دهد!)
اپل در iPad Pro 2018 از چهار بلندگو استفاده کرده است که دوتای آنها به عنوان توییتر و ساب ووفر استفاده می شوند. همچنین برای بالا بردن کیفیت ضبط صدا و با مکالمه های Face Time، ۴ ۵ عدد بلندگو در دستگاه قرار داده شده تا کیفیت صدای ضبط شده بسیار صاف و بدون نویز یا صدای پس زمینه باشد. همانطور که پیش تر نیز گفته شد، اپل استفاده از پورت لایتنینگ را در iPad امسال کنار گذاشته و به استفاده از USB-C روی آورده است. این پورت نیز مانند دیگر چیز های iPad Pro 2018، عملکردی بسیار عالی دارد.
پورت USB-C
تمامی دستگاه هایی که از طریق این درگاه به iPad Pro متصل کنید بدون مشکل کار خود را انجام خواهند داد؛ بجز یک مورد بسیار مهم که در ادامه درمورد آن صحبت خواهیم کرد. ما اکثر پورت ها را از طریق دانگل های مختلف بر روی iPad Pro تست کردیم که همگی توسط دستگاه شناخته شدند. پورت هایی مانند خروجی HDMI، مموری کارت ریدر ها، پورت اترنت و هر دانگل دیگری. اما نکته جالب این بود که حتی توانستیم از طریق دانگل USB-C به VGA، یک صفحه نمایش با پورت VGA را به دستگاه متصل کنیم!
صفحه نمایش های جانبی مانند همان دانگل لایتنینگ به HDMI کار می کنند، بدین صورت که صفحه آیپد بر روی صفحه دوم Mirror می شود. اما برخی برنامه ها می توانند از صفحه دوم به عنوان Extended Display استفاده کنند. برای مثال برنامه Keynote ارائه های شما را بر روی صفحه دوم نمایش می دهد در حالی که اسلاید بعدی را بر روی صفحه آیپد به نمایش در می آورد. برنامه Djay نیز ویژوال های گرافیکی را بر روی صفحه نمایش دوم نمایش می دهد. اما برنامه های دیگر که از این قابلیت پشتیبانی نمی کنند تنها برنامه را به صفحه دوم Mirror می کنند. اکثر ویژگی های iPad Pro جدید در زمینه اتصالات، همانند نسخه پیشین آن است. با این تفاوت که نسخه ۲۰۱۸ از صفحه نمایش های ۵K نیز پشتیبانی می کند.
با استفاده از پورت USB-C می توانید کیبورد نیز به دستگاه متصل کنید و حتی میکروفون نیز بر روی آن تست شده است. یکی از ویژگی هایی نیز که خود اپل هم به آن اشاره کرد، قابلیت شارژ کردن دیگر دستگاه ها از طریق پورت USB-C است. ما نینتندو سوئیچ را بر روی آن تست کردیم و تا قدرت ۷.۵ وات آن را شارژ کرد؛ البته این مقدار برای نینتندو سوئیچ کافی نیست اما برای شارژ دیگر دستگاه ها مانند آیفون عالیست. اپل خروجی صدای دیجیتال و آنالوگ را نیز توسط این پورت فراهم آورده است که به موجب آن می توانید از تمامی هدفون های USB-C و دانگل های صوتی استفاده کنید که iOS را برتری بسیار مهمی نسبت Android خواهد رساند.
یک سری از دستگاه ها نیز کار نکردند، مثل تعدادی از میکروفون ها و یا پرینتر. به هر حال USB-C استفاده شده در این دستگاه یک خط درمیان دستگاه های مختلف را پاسخگو نیست. پس اگر قصد خرید هر دستگاهی برای آیپد جدید خود دارید، قبل از آن از کارکرد درستش بر روی iPad Pro 2018 اطمینان حاصل کنید.
و اما محدودیت بزرگ
بالاخره به آن مورد بسیار مهم رسیدیم. سیستم عامل iOS از حافظه ذخیره سازی جانبی پشتیبانی نمی کند! فرقی نمی کند لایتنینگ باشد یا USB-C. هر تعداد فلش که خواستید می توانید به آیپد پرو جدید متصل کنید، هیچکدام کار نخواهد کرد. البته اپل عنوان کرد که توسعه دهندگان می توانند برنامه هایی را برای ارتباط آیپد با حافظه ذخیره سازی خارجی بنویسند اما مهم این است که این دستگاه ۱۸۹۹ دلاری توانایی برقراری ارتباط با یک فلش ۵ دلاری را نیز ندارد!
یکی از پشتیبانی هایی که iOS برای حافظه های ذخیره سازی خارجی مهیا کرده، پشتیبانی از Import کردن عکس های دوربین هاست. اگر یک دوربین را مستقیما به iPad Pro جدید متصل کنید و یا مموری کارت یک دوربین را به آن متصل کنید، سریعا یک پیغام مبنی بر Import کردن عکس های موجود در دوربین یا کارت حافظه در داخل آیپد به نمایش خواهد آمد و با کلیک بر روی آن عکس ها به طور اتوماتیک به Camera Roll انتقال پیدا خواهند کرد.
این تمام کاریست که iOS 12 می تواند در قبال دستگاه های دخیره سازی خارجی انجام دهد. اما برای اینکه کار را بدتر کند، باید عکس های خود را ابتدا به Camera Roll خود سیستم اضافه کنید و سپس در برنامه ای مانند Lightroom CC آنها را ویرایش کنید و نمی توانید به طور مستقیم آن ها را به برنامه خاصی import کنید.
من معمولا از Lightroom CC برای ویرایش عکس هایم استفاده می کنم. مخصوصا با Apple Pencil جدید، ویرایش عکس ها به کاری بسیار لذت بخش تر تبدیل شده است. اما دلم نمی خواهد که تعداد بسیار زیادی عکس RAW و خام را به Camera Roll و حافظه iCloud اضافه کنم. این محدودیت، خود یک مشکل بزرگ در سر راه تبدیل iPad Pro به لپ تاپ خواهد بود که اکوسیستم اپل آن را به وجود آورده است.
دیگر محدودیت ها
این مشکلات و محدودیت ها در زمان مواجه با قدرت بسیار بالای پردازنده A12X، کاربر را بیش از پیش اذیت خواهد کرد. این پردازنده بسیار سریع است و تمامی کارها را با بالاترین سرعت ممکن انجام می دهد، تمامی بازی ها سریع و روان هستند، اما متاسفانه هیچ بازی ای در حد و اندازه بازی های Xbox در فروشگاه اپل وجود ندارد، نسخه کامل فتوشاپ توانایی مدیریت تعداد زیادی لایه را در آنِ واحد بدون هیچ تاخیری در پردازش آنها دارد، اما محدودیت های نرم افزاری آن را از تبدیل به چیزی که هست، باز می دارد برای مثال ما می توانستیم با استفاده از برنامه Adobe Premiere Rush ویدیوهای ۴K را ویرایش کنیم و از آنها خروجی بگیریم اما نمی توانیم. برنامه Adobe Premiere Rush در آیپد نهایتا تا کیفیت ۱۰۸۰p را پشتیبانی می کند که خود ضعف بزرگی برای این تبلت قدرتمند به شمار می رود.
ما دوست داریم تا از تمامی ظرفیت سخت افزاری iPad Pro 2018 استفاده کنیم اما اکوسیستم محدود آن این اجازه را به ما نمی دهد؛ چرا که برنامه های اختصاصی این تبلت بسیار کم و ناقص است. قدرت سخت افزاری iPad Pro حتی از Macbook Air 2015 نیز بیشتر است و سریعتر از آن عمل می کند اما مرورگر سافاری موجود در آن نسخه موبایل آن است و تجربه دستکتاپ را ارائه نمی دهد. بسیاری از سایت هایی که با iPad Pro اجرا کردم، نسخه موبایل را به جای نسخه دسکتاپ به من نشان دادند که برای چنین تبلتی فاجعه است. یا اینکه برنامه اکسل مایکروسافت از مایکروها پشتیبانی نمی کند و هزار مثال دیگر. حتی اگر بخواهید یک برنامه iPad بنویسید باید از یک Mac استفاده کنید!
از همه اینها بدتر اینکه اپل از کدک ویدیویی گوگل با نام VP9 پشتیبانی نمی کند. این بدین معنی است که شما نمی توانید ویدیوهای یوتیوب را بر روی این تبلت با کیفیت ۴K اجرا کنید. فکرش را بکنید، یک دستگاه ۱۸۹۹ دلاری که یک ویدیو ۴K را نیز نمی تواند از یوتیوب استریم کند.
من بسیار علاقه مند بودم تا از iPad Pro خود به عنوان دستگاه روزانه خود به جای Macbook Air خود استفاده کنم. استفاده از یک کامپیوتر با صفحه لمسی بسیار لذت بخش است اما همانطور که گفتم محدودیت های سیستم عامل iOS مرا از انجام چنین کاری بازداشت. بسیار آزار دهنده است که نتوانید یک فلش ساده را به دستگاه خود وصل کنید و یا اینکه نتوانید نام یک فایل را پیش از ایمیل کردن به سرعت تغییر دهید.
من فکر میکنم این کاربران نیستند که باید با کامپیوتر خود تطبیق پیدا کنند؛ بلکه این کامپیوترها هستند که باید نیاز کاربران خود را تطبیق دهند.
جمع بندی
اپل هر دو سوی میدان را با ارائه iPad Pro جدید می خواهد. هم میخواهد آیپد را با قدرت بالای خود به عنوان یک کامپیوتر معرفی کند و هم می خواهد محدودیت های iOS را حفظ کند و اصرار دارد که از این طریق بگوید که این دستگاه می خواهد آینده کامپیوترها را تغییر دهد، نه اینکه خود یک کامپیوتر باشد!
اما پس از ۸ سال این استراتژی دوگانه دیگر جوابگو نیست. برخلاف دیگر کامپیوترها، آیپد یک دستگاه لمسیست که از پردازنده گرفته تا سیستم عامل را خود اپل طراحی می کند؛ سیستم عاملی با تمام محدودیت ها. محدودیت هایی در تعداد نرم افزار و حتی پشتیبانی های نرم افزاری. پس از این سالها بالاخره مشخص شد که چرا اصلا در iPad Pro چنین محدودیت هایی وجود دارند؛ چرا که خود اپل می خواهد که این محدودیت ها وجود داشته باشند.
سال پیش با معرفی iPad Pro نسخه ۱۰.۵ اینچی، آرزو کردم که کاش iOS 11 قابلیت های بیشتری را برای گسترش استفاده از iPad به عنوان کامپیوتر برای کاربران قرار دهد. کارهای وسیع تر و بزرگ تری. نه این کارهای آیپد وار و سبک! حالا iPad Pro 2018 معرفی شده و در حال بررسی آن هستم. آیپد iOS 12 را اجرا می کند و هنوز هم درگیر کارهای ساده و آیپد وار است؛ نه کارهایی در قد و قواره یک کامپیوتر.
اگر از آن دسته افرادی هستید که بیش از ۲۰۰۰ دلار برای چنین دستگاهی خرج می کنید، مطمئن باشید که در ازای چنین هزینه ای، دستگاهی مناسب و قدرتمند اختیار خواهید کرد. دستگاه شما از USB-C پشتیبانی خواهد کرد، یک Apple Pencil جدید و بهتر خواهد داشت و یک پردازنده بسیار قدرتمند با نام A12X نیز در زیر پوشش شیشه ای صفحه نمایش زیبا و با دقت آن خواهد داشت که قدرت بسیار بیشتری را در مقایسه با iPad Pro سال قبل در اختیار شما خواهد گذاشت.
اما اگر به فکر هزینه ۷۹۹ دلاری برای نسخه پایه iPad Pro با حافظه ۶۴ گیگ و نمایشگر ۱۱ اینچی هستید تا آن را جایگزین لپ تاپ خود کنید، بهتر است اول از خود بپرسید که چه انتظاراتی از یک لپ تاپ دارید تا برایتان انجام دهد؟ هیچ تبلت دیگری در بازار وجود ندارد که با قدرت سخت افزاری خامِ iPad Pro برابری کند. حتی لپ تاپ های کمی نیز چنین توان سخت افزاری ای دارند. اما اپل به شکل معنی داری با استفاده از سیستم عامل iOS، سخت افزار iPad Pro را محدود کرده است. در حالی که این نسخه را به USB-C مجهز کرده، اما همچنان از محدودیت های پورت لایتنینگ نسل قبل رنج می برد و همان قابلیت های محدود را نیز ارائه می دهد.
آیا iPad Pro 2018 یک دستاورد مهم در مهندسی است؟ بدون شک! آیا باز هم اپل سخت افزاری را وارد بازار کرده که دیگر کمپانی ها در زمینه قدرت سخت افزاری، عمر باتری و طراحی خجالت زده کرده است؟ بله همینطور است. آیا iPad Pro 2018 بهترین تواناترین آیپدیست که تابحال تولید شده است؟ مطمئنا که چنین است.
اما می دانید؟ درنهایت iPad Pro 2018 یک آیپد است نه چیزی بیشتر!
در آخر از شما خوانندگان فهیم آراد مگ برای مطالعه این بررسی تشکر می کنیم و خواهشمندیم ما را در بهبود هرچه بیشتر مقاله ها و بررسی های این مجله اینترنتی یاری کنید.
پاسخ دهید