بهترین iPhone ارزان قیمت!
سرانجام iPhone XR در بازارهای جهانی منتشر شد و ما در آراد موبایل برآن شدیم تا بررسی این گوشی هوشمند جدید ارزان قیمت را تقدیم حضورتان کنیم. با ما همراه باشید.
پس از مدت زمانی کوتاه سرانجام iPhone XR اپل که به نوعی گوشی ارزان قیمت این شرکت محسوب می شود، معرفی شد. این گوشی ایست که قرار است کاربران حال حاضر این برند را مجاب به ارتقای گوشی هوشمند خود کند. اپل تمام سعی خود را کرده تا قیمت iPhone XR را تا حد امکان کاهش دهد اما همچنان شاهد تفاوت قیمت حدودا ۱۰۰ دلاری آن نسبت به دیگر گوشی های پرچمدار و باکیفیت بازار یعنی Oneplus و Xiaomi هستیم.
البته باید عنوان کنیم که گرانی iPhone XR بی دلیل نیست و اپل یک گوشی ارزان قیمت تمام عیار ساخته که حقیقتا چیزی از رقیبان خود کم ندارد و حتی در بخش هایی برتر از آنان نیز هست. در ادامه به بررسی تخصصی قسمت های مختلف این گوشی هوشمند خواهیم پرداخت.
طراحی
اپل بالاخره با طراحی از مد افتاده ی iPhone 6 خداحافظی کرد و iPhone XR را مجهز به صفحه نمایش بدون حاشیه خود کرد که در این سایز زیبایی بی نظیری بدان بخشیده است. البته از تشابه بیش از اندازه آن با iPhone X نمی توان گذشت. اپل در این گوشی استفاده از استیل را کنار گذاشته و در فریم آن از آلومینیوم استفاده کرده است. پرواضح است که حسی که آلومینیوم منتقل می کند به خوبی استیل نیست اما نمی توان پریمیوم بودن آن را کتمان کرد.
در پشت گوشی هوشمند نیز همانند برادران بزرگتر خود از شیشه استفاده شده است که البته از مقاومت کمتری برخوردار است و محافظت بیشتری را طلب می کند. هرچند در نهایت شیشه شیشه است و شکستنی؛ فرقی نمی کند iPhone XS باشد یا iPhone XR…!
از بزرگترین تفاوت های iPhone XS و iPhone XR می توان به صفحه نمایش و اندازه گوشی اشاره کرد. iPhone XR کمی ضخیم تر از iPhone XS است و همچنین حاشیه صفحه نمایش آن نیز بیشتر است. این تفاوت در نگاه اول مشخص است و پس از مدتی استفاده از دستگاه به طور کلی از خاطرتان پاک می شود و تنها بریدگی آن است که خودنمایی می کند.
اپل در iPhone XR از صفحه نمایش LCD استفاده کرده که در گوشه ها گِردی خاصی به آن داده تا راویه آن همانند گوشه های خود گوشی شود. اپل در انجام این کار تبحر تیم طراحی خود را به رخ کشیده و به گونه ای خاص مهندسی خود را در برابر رقبای خود اثبات کرده است. دیگر شرکت های تکنولوژی هنوزم که هنوزه نتوانسته اند حاشیه پایینی نمایشگرهای OLED را به مقدار iPhone X کم کنند. چه برسد به اینکه بخواهند LCD را تا این حد کم حاشیه کنند و گوشه هایی گِرد بدان دهند. به راستی که مهندسی اپل حرف ندارد!
به هرحال اپل توانست این کار را بکند که به بهترین شکل آن نیز انجامش داد. اما در طراحی iPhone XR یک ایراد کوچک وجود دارد؛ اگر به پایین گوشی، جایی که پورت لایتنینگ وجود دارد نگاهی بیاندازید متوجه خواهید شد که محل این پورت کمی بالاتر از بلندگوهای استریو و پیچ هایی کناری آن است. به زبان ساده پورت لاتنینگ با بلندگوها هم تراز نیست!
این اولین آیفونی است که چنین مشکلی در آن دیده می شود و این موضوع حس خوبی هم ندارد. کاربر حس میکند گوشی اش کج است! هرچند می توان موضوع یا شده را به محدودیت های فضای داخل دستگاه ربط داد اما اپل همیشه راه چاره ای برای مشکلات دارد پس در نتیجه این را نیز می توانست برطرف کند. به هر حال این مشکل، تنها ایرادی است که مشاهده کردیم که حقیقتا بسیار هم به چشم می آید. امیدواریم که دیگر از این باگ های طراحی در آیفون های آتی مشاهده نکنیم.

iPhone XR در رنگ های متنوع و چشمگیری مانند زرد، آبی، قرمز، صورتی، مشکی و سفید تولید شده است. این موضوع نشان از آن دارد که اپل کاربران جوان تر و کم سن و سال تر را هدف قرار داده و طیف وسیعی از رنگ ها را برای سلیقه های مختلف عرضه نموده است. انتخاب یک رنگ از میان ۶ شرنگ نامبرده شده بسیار سخت است؛ مخصوصا اگر قرار باشد برای چند سال از گوشی خود استفاده کنید. اگر طرفدار رنگ های شاد هستید، می توانید یکی از ۴ رنگ روشن را انتخاب کنید اما اگر رنگ شاد زود دلتان را می زند و برایتان خسته کننده می شود پیشنهاد ما رنگ های سفید و مشکی است که برای استفاده طولانی بسیار عالی به نظر می رسند و به راحتی نیز با خرید یک کاور مناسب می توانید ظاهر آن را دچار تغییر و تحول کنید.
صفحه نمایش
اولین بار است که یک گوشی با صفحه نمایش بدون حاشیه عرضه شده و از پنل LCD استفاده می کند. بنابراین اپل تصمیم گرفته تا نام خاصی برای آن انتخاب کند؛ صفحه نمایش Liquid Retina! نام زیبایی به نظر می رسد اما از آن مهمتر، ظاهر زیباتر آن است که در نگاه اول چشم ها را به خود خیره می کند. صفحه نمایش iPhone XR از دقت ۱۷۹۲×۸۲۸ استفاده می کند که به نوعی همان استاندارد ۷۲۰p قدیم است. این موضوع یک عقب گرد بزرگ است. چرا که حتی گوشی های میان رده های امروزی نیز از رزولوشن ۱۰۸۰p استفاده می کنند. اما از حق نگذریم کیفیت رنگ ها بسیار خوب است به نظر می رسد که می تواند هر سلیقه ای را راضی کند.
در مقایسه با پنل های OLED که در iPhone X،XS، XS Plus استفاده شده است، این پنل عمق کیفیت پایین تری را ارائه می کند. برای مثال می توان به رنگ مشکی اشاره کرد که عمق کمتری نسبت به پنل OLED دارد و همچنین در زمان تغییر برنامه ها یا به طور کلی ایجاد حرکت در صفحه، تغییرات کمی تاری با خود به همراه دارند که به طور کلی در OLED ها مشاهده نمی شود. اما با تمامی این تفاسیر، تکنولوژی به کار رفته در iPhone XR بسیار به روز و راضی کننده است؛ البته این موضوع زمانی حقیقت خواهد یافت که شما از صفحه نمایش iPhone XR انتظار بهترینِ بهترین ها را نداشته باشید.
iPhone XR یک گوشی بزرگ با یک صفحه نمایش بزرگ است. اگر گوشی قبلی شما iPhone 6 یا ۶s یا ۷ باشد و یا حتی اگر مدل Plus اینها را داشته اید، حتما با در دست گرفتن XR به بزرگی آن پی خواهید برد. اگر صاحب گوشی های iPhone 8 و iPhone 8 Plus هستید، همچنان از یک گوشی قدرتمند استفاده می کنید اما حقیقا ظاهر آن کمی قدیمی شده است و به نظر ما iPhone XR برای شما گزینه مناسبی است. البته اگر از نسخه کوچکتر استفاده می کردید شاید XR برایتان کمی بزرگ باشد. به نظر ما XR همچنان یک گوشی کوچک و به اصطلاح کامپکت محصوب نمی شود و ممکن است اپل در سال بعد این خلا را با معرفی یک آیفون کوچکتر پر کند.
رابط کاربری و کارایی
از iPhone XR انتظار می رود که تمامی قابلیت های iPhone XS را در خود داشته باشد و این موضوع نیز حقیقت دارد. از دوربین جلوی TrueDepth که برای Face ID استفاده می شود گرفته تا حالت پرتره و پردازنده A12 Bionic که قلب تپنده آن را تشکیل می دهد. این گوشی توانایی اجرای تمام نرم افزارهایی که بر روی گوشی های گران قیمت تر iPhone XS/XS Plus اجرا می شوند را دارد و این نکته بسیار مثبتیست.
نکته بسیار مهمی که وجود دارد، پشتیبانی iPhone XR از Memojis است که در iOS 12 معرفی شده است. با استفاده از این قابلیت، می توانید اموجی های مشابه خود را بسازید که در اپلیکیشن Messages قابل استفاده است. می توانید مموجی را مشابه خودتان بسازید یا اینکه چهره ای کاملا متفاوت خلق کنید؛ این موضوع کاملا ب سلیقه خودتان است. قابلیت جالب دیگری که در این گوشی هوشمند به واسطه iOS 12 قرار داده شده، قابلیت محدود کردن ساعات روشن بودن صفحه گوشی شما در طول روز است. بنابر این قابلیت، می توانید مدت زمان خاصی را برای استفاده از گوشی خود در طول روز مشخص کنید تا اگر زمانش بیشتر شد، گوشی به شما اخطار دهد. نمی دانیم چه کسی از این قابلیت استفاده خواهد کرد اما خب ممکن است لازمتان بشود 🙂
بهبود های دیگری نیز در iPhone XR مشاهده می شود که از میان آنها می توان به Face ID سریعتر، قابلیت جستجوی عکس ها و همچنین دیگر قابلیت های متکی بر شبکه عصبی، اشاره کرد.
سرعت
iPhone XR توانایی انجام تمام کارهایی که iPhone XS انجام را دارد که این مهم به لطف استفاده از پردازنده A12 Bionic محقق شده است. ای پردازنده از نظر عملکرد حدود ۱۵% قوی تر است و در زمینه ی گرافیکی نیز برتری ۵۰ درصدی دارد که در بازی ها و انجام کارهای روزمره عملکردی بی نظیر دارد.


افزایش قدرت پردازنده موضوعیست که در کارهای گرافیکی سنگین تر مانند واقعیت افزوده طلب می شود. برخلاف اپل در گوشی های خود برنامه های زیادی با استفاده از این قابلیت را قرار نداده (جز برنامه اندازه گیری)، توسعه دهندگان بسیاری در حال ساخت و عرضه برنامه های مختلف با بهره گیری از تکنولوژی واقعیت افزوده هستند تا کاربران حداکثر استفاده را از گوشی خود ببرند.
حافظه
جایی که iPhone XR از توجه کافی همانند iPhone XS/XS Plus نبرده، همین بخش حافظه است. اپل در گوشی ارزان قیمت خود برخلاف سری گران قیمت تر XS که از رم ۴ گیگابایتی بهره می برند، از ۳ گیگابایت رم استفاده کرده است. این مقدار برابر با iPhone X و iPhone 8 Plus است که برای انجام کارهای روزمره و حتی کارهای سنگین تر مانند بازی کافی به نظر می رسد. این مقدار برای حداقل ۲ و یا ۳ سال کافی به نظر می رسد و اصلا نیازی نیست تا نگران این موضوع باشید.
درمورد حافظه داخلی نیز چیز متفاوتی وجود ندارد و iPhone XR در مدل پایه با ۶۴ گیگابایت حافظه داخلی عرضه می شود. اما اگر به فضای بیشتری نیاز دارید، نسخه ۱۲۸ و ۲۵۶ گیگابایتی نیز وجود دارند تا تمامی فایل هایتان را به راحتی در آن جای دهید. متاسفانه برخلاف برادران XS که در مدل بالاتر از حافظه داخلی ۵۱۲ گیگابایتی برخوردارند، iPhone XR از چنین موهبی بی بهره است.
دوربین
دوربین استفاده شده در iPhone XR یک تمونه تک سنسوره است که البته توانایی انجام کارهای بسیار پیشرفته ای همچون Smart HDR و حالت عکاسی پرتره را دارد. این دوربین دارای رزولوشن ۱۲ مگاپیکسل و دقیقا همان سنسور استفاده شده در XS و XS Plus است، منتها بدون دوربین دوم که از لنز تله فوتو استفاده می کند. بنابر این تنها حالتی که در دوربین iPhone XR یافت نمی شود، عکس برداری با زوم ۲ برابر است.
اگر از قابلیت Smart HDR چیزی نمی دانید باید بگوییم که این حالت با بهره گیری از پردازنده سیگنال های عکس و موتور عصبی پردازنده A12 Bionic، به عکس های روشن تر و در عین حال یکنواخت تر دست می یابد. این قابلیت قدمی بسیار مهم و رو به جلو برای عکس برداری در گوشی های هوشمند است. بطور کمی تخصصی تر، این قابلیت قسمت های تاریک تر را روشن تر می کند بدون آنکه در نقاط روشن تغییری ایجاد شود. این تکنیک شبیه به آن چیزی است که گوگل در گوشی های سری پیکسل خود عرضه کرده است.

حالا سوال این است که چطور ممکن است که با یک دوربین، بتوان افکت بوکه را در عکس های پرتره ایجاد کرد؟ خب این موضوعیست که اپل با بهبود الگوریتم های پردازش تصویر خود و همچنین با تکیه بر به سخت افزار و نرم افزار قدرتمند خود بدان دست یافته است. این موضوع سبب شده تا چنین عکس های پرتره زیبایی را با یک دوربین ثبت کنید؛ هرچند که عکس های ثبت شده حتی به زیبایی عکس های پرتره iPhone X نخواهند بود. چرا که دوربین iPhone XR از لنز واید استفاده می کند که به موجب آن المان های بیشتری در عکس قرار می گیرند که موضوع تاکید بر سوژه را کم رنگ تر می کند. اما به طور کلی باید بگوییم که عکس های پرتره گرفته شده با این گشوی قابل قبول هستند و افکت بوکه اعمال شده بر آن نیز بسیار نرم و قابل قبول است.
iPhone XR همچنین قابلیت Depth Control را نیز داراست که با استفاده از آن می توانید مقدار افکت بوکه که در پس زمینه اعمال شده است را به سلیقه خود کاهش و یا افزایش دهید.
کیفیت عکس
کیفیت عکس های گرفته شده با iPhone XR به لطف استفاده از سنسور و قابلیت های نرم افزاری جدید مانند Smart HDR، عالی هستند و در اکثر مواقع می توانید عکس های خوبی را ثبت کنید. این عکس ها حاوی عنصر های مهمی مانند جزئیات بالا، دقت رنگ مناسب هستند که عکس ها را طبیعی تر و جذاب تر از پیش می کند. این عکس ها دارای المان عمق تصاویر نیز هستند که بیش از پیش به عکس ها رنگ و بوی واقعیت می بخشد.
به هر حال اگر عکسی گرفتید و از نظرتان زیاد خوب از آب در نیامد، می توانید با استفاده از برنامه Photos به ویرایش عکس های خوب بپردازید که گزینه های بسیار خوب و کاربردی ای را در اختیار کاربر می گذارد.
فیلمبرداری
در زمان فیلمبرداری می توانید کیفیت ویدیو را تا ۴K و نرخ فریم آن را نیز تا ۶۰ فریم بر ثانیه افزایش دهید. به دلیل آنکه حجم ویدیوهای گرفته شده با کیفیت ۴K بسیار بالاست، بنابراین باید مراقب حافظه داخلی خود باشید چرا که به سرعت پر خواهد شد. اما باید بگوییم که این حجم بالا ارزشش را دارد؛ چرا که ویدیوهای گرفته شده بسیار خیره کنندده هستند. رنگ های ثبت شده بسیار دقیق و زیبا هستند و جزئیات نیز به خوبی ثبت شده اند. با وجود رزولوشن بالای ویدیو اما، لرزشی در تصویر دیده نمی شود و با داشتن قابلیت لرزشگیر سینماتیک، ویدیوهای شما نرم تر و زیبا تر خواهند شد. شاید با دیدن کیفیت ویدیوهای خروجی باورتان نشود که این ویدیو توسط یک گوشی هوشمند ثبت شده باشد!
کیفیت تماس
کیفیت بلندگوی این گوشی در حین تماس در یک کلام عالی است. همانطور که می دانید اپل از این بلندگو در زمان پخش صدای استریو، به عنوان بلندگوی دوم استفاده می کند که در نتیجه منجر به پخش صدای استریو می شود. کیفیت صدای بلندگو در حد اعلاییست و این موضوع در زمان برقراری تماس بیش از پیش خودنمایی می کند. حتی در زمانی که گوشی خود را در حین تماس بر روی بلندگو می گذارید باز هم با صدایی بسیار واضح و در عین حال قوی طرف هستید که شنید صدای طرف مقابل را گوش نواز می کند. صدای خروجی از شبکه موبایل حقیقتا هیچوقت به این خوبی و لذتبخشی نبوده و آیفون XR گویی تمام عزم خود را جزم کرده تا کیفیت صدای مخاطب را آن طور که در واقعیت هست به گوش کاربر برساند.
درمورد بلندگوهای پایین گوشی نیز همین موارد صدق می کند. در هنگام تماشای ویدیو در یوتیوب و یا زمانی که موزیک پخش می کنید، کیفیت صدای خروجی از بلندگو ها بسیار بلند و واضح است. حالت استریو تجربه جالبیست که موجب لذت بردن بیشتر کاربر خواهد شد. با این وجود به نظر می رسد که به این زودی ها شاهد کیفیت صدای اصلی موزیک ها در بلندگوی گوشی های هوشمند نخواهیم بود. اما این موضوع تحسین برانگیز است که اپل تمام سعی خود را می کند تا کیفیتی در حد و اندازه اصلِ موسیقی در بلندگوی آیفون های خود ارائه دهد و از موضع خود نیز کوتاه نمی آید.
عمر باتری
اپل در گوشی هوشمند مقرون به صرفه خود (البته مقرون به صرفه از دیدگاه این شرکت 🙂 ) از باتری ۲۹۴۲ میلی آمپری استفاده کرده است که در کنار پایین بودن رزولوشن صفحه نمایش و همچنین پردازنده کم مصرف A12 Bionic عمر باتری بسیار مناسبی را ارائه می دهد. اگر از کاربران سنگین وزن نباشید، باتری iPhone XR به راحتی تا ۲ روز انرژی دستگاه را تامین خواهد کرد.
بررسی ما بر روی باتری iPhone XR باعث شد تا به این موضوع ایمان بیاوریم که یک گوشی هوشمند با چنین توانایی ای به راحتی می تواند تا ۲ روز شارژ دهی باتری داشته باشد. چنین چیزی پیش از این در آیفون ها ممکن نبود و iPhone XR اپل را به این دستاورد رساند. اعداد به دست آمده از تست های ما مهر تاییدی بر این موضوع است؛ به گونه ای که iPhone XR با عبور از iPhone 8 Plus و حتی iPhone XS Max به رکورد ۱۱ ساعت استفاده مداوم از دستگاه رسیده است. این عمر باتری در کنار صفحه نمایش بزرگتر و اندازه ای کوچکتر از گوشی های یاد شده بسیار عالیست. اینطور که مشخص است اپل به سختی در حال تلاش برای بهبود باتری های خود است.
در بخش دیگر یعنی سرعت شارژ، باید بگوییم که متاسفانه آیفون همچنان شارژر ضعیف ۵W را درون جعبه دستگاه قرار داده که استفاده از آن برای شارژ iPhone XR زمان زیادی را می طلبد. پیشنهاد ما این است که اگر از کاربران iPad هستید، از شارژر آن برای شارژ آیفون خود بهره گیرید و یا می توانید یک شارژر ۱۵W آیپد برای آن بخرید تا سرعت شارژ را به طرز چشمیگری افزایش دهید. در تست های ما شارژ ۰ تا ۱۰۰ iPhone XR حدود ۱۹۰ دقیقه ینی بیش از ۳ ساعت زمان برد با توجه به سرعت شارژ رقبای اندرویدی، زمان بسیار زیادیست.
جمع بندی
iPhone XR یک دستگاه بسیار جذاب و زیبا در خانواده آیفون است. این گوشی از جوانب مختلف گوشی فوق العاده ای محسوب می شود. صفحه نمایش آن عالیست، سرعت و قدرت آن مثال زدنی و بهتر از هر گوشی دیگریست در زمینه دوربین هم آنقدر خوب است که حرفی برای ما نگذاشته است.
از زمان شروع به بررسی iPhone XR در ذهن خود این سوال را می پروراندم که “آیا این گوشی، یک آیفون تمام عیار و عالی ای است؟”. حالا که به پایان مقاله نزدیک شده ام جوابم “بله” است. نمی توان منکر عالی بودن iPhone XR شد. مطمئنا به خوبی iPhone X، XS و XS Plus نیست اما در حد و اندازه خود و همچنین در کلاس قیمتی خود، هر آنچه که از آن انتظار می رود را دارد و از هر سو می توان به قدرت آن اعتماد کرد و بدان تکیه کرد. شما با قیمت بسیار کمتری می توانید آیفونی را داشته باشید که با وجود حاشیه هایی ضخیم تر و فریمی آلومینیومی، یک تجربه ناب از آیفون را در اختیار شما می گذارد و با رنگ های شاد و جوان پستند خود به یک دوست همیشگی برای شما بدل خواهد شد.
iPhone XR قابلیت های بی شماری را در اختیار شما می گذارد که شاید هرچه از آنها بگوییم کم باشد. این گوشی در همه عرصه ها چیزی در چنته دارد و همه آنها را نیز به بهترین شکل و با بالاترین سرعت به سرانجام می رساند.
اپل موفق شده تا iPhone XR را با وجود تمام قابلیت های خود همچون شارژر وایرلس، Face ID، عکاسی پرتره، سلفی پرتره، صفحه نمایش با رنگ های دقیق و خیره کننده و بسیار بسیار قابلیت دیگر، با قیمتی رقابتی وارد بازار کند. درست است که گوشی های هوشمند روز به روز گران تر می شوند، اما این گوشی باعث تا متوجه شویم که هنوز هم می توان با قیمتی مناسب یک گوشی همه فن حریف داشت که در حین در دست داشتن آن احساس لذت و غرور کنیم.
۷۵۰ دلار هنوز هم هزینه زیادیست، اما این هزینه واقعا ارزشش را دارد. در نهایت اگر از من بپرسید که “امکان دارد که iPhone XR در زمینه ای کم بیاورد؟” جواب من سریعا “نه!” خواهد بود.
نقاط قوت
- صفحه نمایش بزرگ
- طراحی زیبا و رنگ های شاد
- بالاترین قدرت سخت افزاری در میان گوشی های هوشمند
- دوربین قدرتمند
- بلندگوهای استریوی عالی
- طول عمر باتری بسیار خوب
نقاط ضعف
- مدل کوچکتر وجود ندارد
- دقت صفحه نمایش می توانست بالاتر باشد
- شارژر موجود در جعبه بسیار کند شارژ می کند
امیدواریم که از خواندن بررسی تخصصی iPhone XR لذت برده باشید. خواهشمندیم با نظرات خود، ما را در زمینه بهبود بررسی ها و مقاله ها یاری دهید؛ نظرات شما برای ما بسیار ارزشمند است.
خرید این گوشی.
امتیاز بینندگان:۱ ستاره