بررسی گوشی گیمینگ ROG Phone: پادشاه قدرتمند اندرویدی

به تازگی شرکت بزرگ سخت افزاری ASUS از گوشی گیمینگ خود با نام ROG Phone رونمایی کرده است که علاوه بر داشتن سخت افزاری قدرتمند، از طراحی مناسب و خشمگین و همچنین لوازم جانبی متنوعی نیز برخوردار است. در این مقاله به بررسی تخصصی این گوشی هوشمند خواهیم پرداخت. با آراد مگ همراه باشید.

شرکت ASUS، تولید کننده بزرگ سخت افزار کامپیوتر همواره توجه خاصی به بخش بازی های رایانه ای و ملحقات آن داشته است. این شرکت با معرفی برند ROG در سال ۲۰۰۶ که در حقیقت مخفف واژه Republic of Gamers است، بخش گیمینگ خود را گسترش داد و به نوعی آن را سازمان یافته تر کرد.

در نمایشگاه کامپیوتکس سال ۲۰۱۸، این شرکت برای اولین بار از گوشی هوشمند جدید خود با نام ROG Phone رونمایی کرد که یک گوشی گیمینگ با سخت افزاری بسیار قویست. این گوشی قرار است رقیبی جدی برای دیگر گوشی های گیمینگ همچون Razer Phone، Xiaomi Black Shark و گوشی Nubia Red Magic شرکت ZTE باشد.

اما آیا ROG Phone می تواند به رقیبی قدرتمند تبدیل شود و در مقابل رقبا قد علم کند؟ در ادامه به این موضوع پی خواهیم برد. اما بهتر است ابتدا مروری بر تاریخچه گوشی های گیمینگ داشته باشیم.

تاریخچه گوشی های گیمینگ

اولین گوشی گیمینگ توسط نوکیا در سال ۲۰۰۳ به بازار عرضه شد. این گوشی با نام N-Gage معرفی شد و اگرچه هوشمند نبود، اما طراحی آن یادآور یک وسیله بازی دستی بود. با وجود اینکه بازی های زیادی برای آن منتشر شد، اما یک شکست تمام عیار برای نوکیا به دنبال داشت. در سال ۲۰۱۱ شرکت سونی با گوشی Xperia Play اقدام به ورود به این عرصه کرد که به دلیل برآورده نکردن نیازهای خریداران این پروژه نیز با شکست مواجه شد.

اما در سال ۲۰۱۷، شرکت Razer که به دستگاه های گیمینگی که تولید می کند معروف است، گوشی گیمینگ را به نوعی باز تعریف کرد و با عرضه Razer Phone به نوعی شرکت های مختلف تولید کننده گوشی های هوشمند را به تکاپو واداشت تا آنها هم وارد این عرصه شوند.

نوبت به سال ۲۰۱۸ رسید؛ نسل دوم گوشی razer Phone معرفی شد و سپس گوشی Black Shark نیز پا به عرصه وجود گذاشت. بازار گوشی های گیمینگ به نظر داغ است پس ASUS نیز تصمیم به معرفی ROG Phone گرفت. در ماه اکتبر بود که بالاخره ROG Phone وارد بازار شد و افراد مختلفی توانستند به تجربه بازی با این گوشی هوشمند بپردازند. حال ما نیز در آراد مگ به بررسی این گوشی هوشمند قدرتمند خواهیم پرداخت.

طراحی

ROG Phone گوشی بسیار زیبا به همراه لبه های گرد، بدنه ای مستحکم، طراحی ای خشن و بی نظیر و برش های الماس در لبه صفحه نمایش است. در پشت گوشی، لوگوی ROG خودنمایی می کند که به نورپردازی RGB مزین شده است. اینها تمام چیزی هستند که یک گیمر از یک گوشی گیمینگ می خواهد و اگر از من بپرسید، طراحی گوشی همه چیز تمام است.

صفحه نمایش ۶ اینچی بسیار دقیق با پنل AMOLED که حدود ۸۴ درصد از قسمت جلویی گوشی را پوشانده است. در قسمت بالا و پایین پنل جلویی نیز، دو بلندگوی استریو قدرتمند با صدای خروجی واضح قرار دارند تا کاربر از تجربه صدایی دلنشین و باکیفیت لذت ببرد. برای زیبایی هرچه بیشتر دستگاه، برای پوشش صفحه نمایش از شیشه گوریلا گلس استفاده شده که در لبه ها دچار خمیدگی ملایمی شده که به اصطلاح ۲.۵D نام دارد. در پشت گوشی نیز از شیشه ۳D استفاده شده است.

پورت ها

در قسمت پایینی دستگاه پورت USB-C قرار دارد که در کنار آن پورت محبوب ۳.۵ میلیمتری هدفون به چشم می خورد. بر خلاف دیگر شرکت که یک به یک در حال حذف این پورت هستند، خوشحالیم که می بینیم که ASUS از این رویه پیروی نکرده است. در سمت چپ دستگاه پورت عجیبی به چشم می خورد که به نظر می رسد ترکیبی از ۲ پورت USB-C باشد، اما عملا هیچ دستگاه USB-Cای نمی توانید بدان متصل کنید. در عوض از طریق این پورت می توانید انواع لوازم جانبی تولید شده برای این گوشی شامل کول پد اختصاصی، داک، دسته و غیره را بدان متصل کنید. نکته منفی این پورت، پوشش آن است که به دستگاه متصل نیست و بطور کامل از پورت خارج می شود. این موضوع امکان گم شدن آن را افزایش می دهد.

همانطور که اشاره کردیم، این گوشی با یک فن خنک کننده خارجی با نام AeroActive Cooler عرضه می شود. بر روی این فن، یک جک هدفون بعلاوه پورت USB-C قرار دارد تا در حین بازی کردن به راحتی بتوانید هدفونتان را نیز به دستگاه متصل کنید. این موضوع نشان دهنده این است که ASUS تمامی جوانب را در مراحل طراحی گوشی و لوازم جانبی آن در نظر گرفته است.

امنیت و کارایی

ASUS برای این گوشی ۲ سیم کارت در نظر گرفته و برای تامین امنیت دستگاه نیز یک سنسور اثر انگشت در پشت دستگاه قرار داده است. همچنین دو سنسور لمسی نیز در سمت راست دستگاه قرار گرفته که در ادامه توضیحات بیشتری درمورد آن ارائه خواهیم داد.

در پشت دستگاه درمیان آن خط و خطوط خشن، دو دوربین آرامیده اند. درمورد کیفیت و مشخصات این دوربین ها، در ادامه صحبت خواهیم کرد. گفتنی است که دوربین قرار داده شده در پنل جلویی نیز از تشخیص چهره پشتیبانی می کند. بدین ترتیب ROG Phone حقیقتا هیچ چیز کم ندارد!

صفحه نمایش

صفحه نمایش AMOLED گوشی ROG Phone از رزولوشن ۱۰۸۰×۲۱۶۰ بهره می برد و همانطور که از رزولوشن پیداست، نسبت صفحه دستگاه ۱۸:۹ در نظر گرفته شده است. طبق گفته مسئولان شرکت ASUS، مدت زمان پاسخگویی این صفحه نمایش، برابر با ۱ میلی ثانیه و نرخ به روز رسانی تصاویر نیز ۹۰ هرتز است! تمامی این ها یعنی اینکه شما می توانید بازی های بسیار نرم و روانی را تا ۹۰ فریم بر ثانیه بر روی این گوشی تجربه کنید. قابلیت هایی همچون Gaming HDR و Mobile HDR نیز در این صفحه نمایش تعبیه شده است.

اگر بخواهیم صفحه نمایش ROG Phone را در مقام مقایسه قرار دهیم، بهتر است آن را به Razer Phone مقایسه کنیم که صفحه نمایش ۱۲۰ هرتزی آن زبانزد اهالی تکنولوژیست. این گوشی می توانید بازی ها را تا ۱۲۰ فریم بر ثانیه اجرا کند؛ اما باید این نکته را یادآور شویم که نرخ فریم بازی های اندرویدی، به ندرت از ۶۰ فریم تجاوز می کنند. اما با این وجود، هردو صفحه نمایش در نوع خود بهترین هستند.

ویژگی های صفحه نمایش

ویژگی دیگر صفحه نمایش که بسیار کاربردیست، پشتیبانی آن از حالت Glove Mode است که کاربر را قادر می سازد تا در زمانی که دستکش به دست دارد، همچنان بتواند با گوشی هوشمند خود کار کند. طبق بررسی های انجام شده با روشن بودن این ویژگی، با پوشیدن دستکش های حتی ضخیم، به راحتی می توانید کارهای پایه ای دستگاه را انجام دهید. حتی می توانید به انجام برخی از بازی ها نیز بپردازید؛ اما ممکن است گاهی اوقات در حین بازی انگشتتان را نشناسد. همچنین اگر می خواهید به طور کلی لمس دستگاه قوی تر شود، می توانید این ویژگی را بدون نیاز به پوشیدن دستکش روشن کنید تا پاسخ صفحه نمایش به انگشتتان و ردگیری آن بهتر و دقیق تر از قبل شود.

روشنایی صفحه نمایش ROG Phone برابر با ۵۵۰ نیت است که بدین معنیتس که علاوه بر روشنایی زیاد نمایشگر، به راحتی می توانید محتوای صفحه نمایش را در زیر نور مستقیم خورشید مشاهده کنید.

نرم افزار

شرکت ASUS برای ROG Phone نسخه ۸.۱ اندروید را در نظر گرفته که پوسته ROG UI بر روی آن قرار گرفته است. اگر به دنبال رابط کاربری خام هستید، قطعا این نسخه شما را ناامید خواهد کرد. دومین نکته منفی درمورد این گوشی، نسخه سیستم عامل آن است. با وجود عرضه اندروید ۹ و زمان عرضه جهانی این گوشی، انتظار داشتیم تا اندروید ۹ جایگزین اندروید ۸.۱ شود. اما به هر حال امیدواریم ASUS پشتیبانی خوبی از خود نشان دهد و این نسخه از اندروید را برای کاربران عرضه کند.

اما اگر بخواهیم این موارد را کنار بگذاریم، رابط کاربری به خوبی کار شده و فضای گیمینگ ایجاد شده اغراق آمیز نیست. مهمترین برنامه ای که در ROG Phone قرار داده شده، اپلیکیشن Asus Game Center است که اطلاعاتی از قبیل وضعیت CPU و GPU، وضعیت حافظه RAM و حافظه داخلی را نمایش نمی دهد. همچنین از طریق این برنامه می توانید سرعت فن خارجی (که پیشتر به معرفی آن پرداختیم) و رنگبندی لوگوی پشتی دستگاه را کنترل کنید. یکی از قابلیت های بسیار کاربردی این برنامه، امکان تغییر پروفایل بازی هاست که می توانید تنظیمات گرافیکی و یا دیگر تنظیمات مربوط به آن را انجام دهید.

از دیگر ویژگی های این برنامه می توان به امکان رد تماس خودکار، مدیریت تنظیمات ضبط ویدیو و اتصال گوشی به سرویس های استریم آنلاین مانند یوتیوب و توییچ اشاره کرد.

سخت افزار

گوشی هوشمند ROG Phone از نسخه اورکلاک شده پردازنده Snapdragon 845 بهره می برد. این پردازنده از ۴ هسته پرقدرت Cortex-A75 با فرکانس ۲.۹۶ گیگاهرتز و و ۴ هسته کم مصرف Cortex-A55 با فرکانس ۱.۷۷ گیگاهرتز استفاده می کند. وظیفه پردازش گرافیکی پردازنده نیز به عهده واحد گرافیکی Adreno 630 است که به صورت مجتمع درون سیستم روی چیپ SD845 قرار دارد.

اورکلاک پردازنده Snapdragon 845 باعث شده تا دمای پردازنده افزایش پیدا کند از همین رو ASUS به همراه این گوشی از سیستمی با نام GameCool رونمایی کرده است که با استفاده از قطعات مختلف سعی در کاهش دمای پردازنده دارد. در این سیستم از تکنولوژی ای با نام ۳D vapor-chamber استفاده شده که با استفاده از یک پخش کننده دمای متصل به مادربورد از جنس مس در زیر سخت افزاز و یک پد خنک کننده از جنس کربن در قسمت بالایی آن، دمای پردازنده را به شکل قابل توجهی کاهش می دهد.

با اتصال قطعه AeroActive Cooler به گوشی نیز، جریان خنک هوا از طریق سوراخ هایی که در پشت دستگاه تعبیه شده وارد دستگاه می شود و قطعات داخلی آن را خنک می کند.

حالت X Mode

اما اینها تمام چیزی نیست که ROG Phone را به یک گوشی گیمینگ تبدیل می کند. ASUS در این گوشی حالتی با نام X Mode در نظر گرفته است که به موجب آن می توان حداقل فرکانس هسته های پردازنده را افزایش داد؛ بدین ترتیب با فعال کردن این ویژگی حداقل فرکانس هسته های قدرتمند به ۱.۲ گیگاهرتز و هسته های کم مصرف نیز به ۱.۳ گیگاهرتز افزایش پیدا می کنند. علاوه بر این، حالت X Mode پردازنده و گرافیک دستگاه را نیز اورکلاک می کند که البته درباره گرافیک دستگاه این موضوع چشمگیر نیست چرا که کوالکام دسترسی مستقیم به گرافیک دستگاه و دستکاری فرکانس های آن را به نوعی غیر ممکن کرده است.

حالت X Mode، برای تجربه هرچه بهتر در زمینه گیمینگ، تغییراتی در حافظه RAM دستگاه نیز ایجاد و با بهینه سازی سیستم عامل، ROG Phone را برای اجرای بازی آماده می کند. فعال کردن این ویژگی از طریق منوی پایین افتادنی اندروید، فشار دادن سنسورهای کناری دستگاه و یا از طریق برنامه Game Center قابل فعال شدن است. زمانی که X Mode را فعال کنید، آیکون ها به صورت خطهایی قرمز رنگ تغییر می کنند، عکس پس زمینه نیز تغییر می کند

همچنین لوگوی پشت دستگاه نیز شروع به درخشیدن می کند. این نورپردازی از قابلیت Aura Sync نیز پشتیبانی می کند که کاربر را قادر می سازد تا افکت های نوری آن را با دیگر دستگاه های ROG که از این قابلیت پشتیبانی می کنند، همگام سازی کند.

دیگر مشخصات سخت افزاری

از دیگر مشخصات سخت افزاری دستگاه، می توان به حافظه رم ۸ گیگابایت در کنار حافظه داخلی ۱۲۸ و یا ۵۱۲ گیگابایتی اشاره کرد. ASUS برای این گوشی بلوتوث نسخه ۵.۰ را در نظر گرفته تا از نظر سرعت اتصال به دستگاه های بی سیم، بهترین عملکرد را داشته باشد. برای همه چی تمام بودن این گوشی از نظر سخت افزاری، فقط به یک چیز دیگر نیاز داریم، اتصال Wi-Fi! تکنولوژی در نظر گرفته شده برای ROG Phone، نسل جدید وای فای با نام Wi-Fi AD است. با وجود این ویژگی، با گوشی خود می توانید با فرکانس ۶۰ گیگاهرتز به انتقال اطلاعات بپردازید و همچنین از کمترین تاخیر در بازی های آنلاین بهره مند شوید.

قدرت سخت افزاری

با وجود پردازنده Snapdragon 845 که قدرتمندترین پردازنده گوشی های اندرویدی محسوب می شود، به راحتی می توان قدرت بسیار بالای این گوشی را پیش از بررسی دقیق تر آن حدس زد. اما سوال اینجاست که تفاوت حالت گیمینگ و عادی چقدر است؟

گوشی ROG Phone با پردازنده ای آورکلاک شده عرضه شده است که بهترین عملکرد را دارد. اما یکی از باورهای غلط در زمینه آورکلاک CPU، این است که این کار برای بازی کردن خوب است! تنها دلیلی که آورکلاک کردن پردازنده می تواند داشته باشد، مفرح بودنش است و البته دستیابی به حداقل سیستم مورد نیاز بازی. اکثر بازی ها از حافظه گرافیکی برای انجام پردازش های خود استفاده می کنند و وظیفه CPU، پردازش هوش مصنوعی، فیزیک، ورودی/خروجی، مدیریت شبکه، بارگذاری بازی و غیره است.

جزئیات اورکلاک پردازنده

همانطور که پیشتر نیز گفته شد، ۴ هسته قدرتمند پردازنده از فرکانس ۲.۸ گیگاهرتز به فرکانس ۲.۹۶ گیگاهرتز اورکلاک شده اند. ASUS با اورکلاک این هسته ها، خواسته تا سیستم عامل اندروید و وظایف مربوط به آن با سرعت بیشتری انجام شوند. گفتنی است که حداکثر سرعت پردازنده حتی در حالت X Mode هم بر روی ۲.۹۶ گیگاهرتز قرار دارد.

درست است که اورکلاک کردن بطور مستقیم بر روی بهبود عملکرد بازی موبایل تاثیری ندارد، اما با تسریع سرعت پردازش وظایف پس زمینه سیستم عامل، بازی ها سریعتر اجرا خواهند و عملکرد کلی آنها بهبود خواهد یافت.

شرکت ASUS برای ROG Phone یک داک نیز با نام ASUS Professional Dock نیز عرضه کرده که به وسیله آن می توان گوشی را به یک تلویزیون یا نمایشگر بزرگتر متصل کرد. بر روی داک یک پورت USB-C، دو پورت USB-A، یک پورت HDMI و یک پورت Ethernet برای دستیابی یه سرعت بیشترِ اینترنت، وجود دارد.

بنچمارک

با اتصال یک مانیتور به ROG Phone تصمیم به اجرای بنچمارک Geekbench 4 گرفتیم. تست را در در حالت روشن بودن X Mode نیز انجام دادیم. نتایج آزمون به شرح زیر است:

همچنین در زیر نتایج تست AnTuTU را نیز مشاهده می کنید:

همانطور که انتظار می رفت با اتصال صفحه نمایش خارجی، عملکرد دستگاه به شکل چشمگیری کاهش پیدا می کند. نکته جالب توجه این است که در زمان روشن بودن حالت X Mode، عملکرد چند هسته ای دستگاه کاهش می یابد! در عملکرد تک هسته ای هیچ تفاوتی میان این حالت و حالت عادی دستگاه مشاهده نمی کنیم.

یکی از اصلی ترین نقات قوت ROG Phone، پشتیبانی آن از ماوس و کیبورد است. منتها درصورتی استفاده از این ویژگی امکان پذیر است که خود بازی هم از این دستگاه ها پشتیبانی کند.

عملکرد دستگاه در حین بازی

برای بررسی قدرت ROG Phone در انجام بازی ها، گشوی را از داک جدا کرده و حالت X Mode را روشن کردیم.در ادامه نتایج به دست آمده را مشاهده می کنید:

در تمامی بازی ها، گرافیک آنها بر روی حالت Maximum تنظیم شد. نکته جالب توجه این است که در بازی Critical Ops، حداکثر نرخ فریم را بر روی ۱۲۰ قرار دادیم اما در عمل بازی از ۶۰ فریم بر ثانیه فراتر نرفت. این درحالیست که صفحه نمایش ROG Phone، نرخ بروزرسانی معادل ۹۰ هرتز دارد پس عملا تغییری در این صفحه نمایش با دیگر صفحه نمایش های بازار مشاهده نخواهید کرد.

به طور کلی می توان عملکرد ROG Phone در بازی ها را بهترینِ بازار دانست. وجود فن خنک کننده و حالت X Mode، کمک شایان ذکری به این موضوع کرده است. از این رو پیش بینی می شود که به احتمال بسیار زیاد، ASUS در سال ۲۰۱۹ نسخه به روزرسانی شده از این گوشی هوشمند را وارد بازار کند.

AirTriggers

سه سنسور در کناره های دستگاه قرار داده شده اند که ملکرد دکمه را دارند. وقتی گوشی به صورت عمودی قرار دارد، یکی از آنها در قسمت پایین-سمت راست، دیگری پایین-سمت چپ و سومی نیز در قسمت بالا-سمت راست قرار دارند. طبق گفته ASUS، این دکمه ها توانایی سنجش حداقل فشار ۲۰g را دارند.

AirTrigger ها قابل برنامه ریزی هستند و از آنها می توان برای انجام کارهای مختلف استفاده کرد. البته دلیل اصلی طراحی این دکمه ها، ایفای نقش آنها با عنوان دکمه های پشتی در بازی هاست؛ همانند آنچه در دسته های بازی مشاهده می کنیم. گفتنی است که فشردن همین دکمه ها حالت X Mode را نیز فعال می کند.

مشکلات

عملکرد این سنسورها مناسب نیست. درست است که در تنظیمات دستگاه می توانید سطح حساسیت به فشار را از ۱ تا ۹ (کمترین به بیشتری) تنظیم کنید؛ اما حتی وقتی که سطح فشار بر روی ۱ قرار دارد، باز هم با مشکل مواجه خواهید شد. همچنین تاخیر در عملکرد سنسورها نیز وجود دارد و شما در همه بازی ها این تاخیر را احساس خواهید کرد.

بعلاوه این مشکلات، ROG Phone بسیار گوشی بزرگیست و این مانع استفاده درست از این دکمه ها می شود. این گوشی حتی از Razer Phone نیز بزرگتر است. اگر می خواهید این گوشی را فقط برای تجربه بازی آن تهیه کنید، خرید یک نینتندو سوئیچ بسیار عاقلانه تر به نظر می رسد. همچنین این کنسول از دسته های فیزیکی نیز برخوردار است که تجربه بازی را تا حد زیادی افزایش می دهد.

لوازم جانبی

Mobile Desktop Dock

ASUS برای ROG Phone لوازم جانبی مختلفی را نیز عرضه کرده است. پیشتر به یکی از آنها با نام Professional Dock اشاره کردیم. داک دیگری که درواقع مدل پیشرفته تر داک نامبرده است، Mobile Desktop Dock نام دارد. این داک برخلاف مدل Pro، از یک استند برای قرارگیری موبایل در حالت افقی نیز بهره می برد.

از پورت های این داک می توان به یک پورت HDMI، ۴ پورت USB-A، یک پورت USB-C، یک پورت Display و یک پورت Ethernet اشاره کرد. گفتنی است که در این داک، یک پورت ۳.۵ میلیمتری هدفون و یک پورت میکروفون نیز وجود دارد که خبر خوبی برای کسانیست که کار استریم بازی های موبایل انجام می دهد. از دیگر ویژگی های این داک می توان به وجود شیار کارت حافظه و فن داخلی برای خنک کردن ROG Phone اشاره کرد.

TwinView Dock

یکی از دیگر از لوازم جانبی بسیار جالب ROG Phone، داک TwinView است که گوشی را به یک کنسول بازی با نمایشگر دوگانه تبدیل می کند. گوشی در قسمت بالایی این داک قرار می گیرد و در قسمت پایینی نیز یک صفحه نمایش با سایز ۶ اینچ قرار دارد. حتی طراحی این نمایشگر نیز همانند خود گوشیست تا با قرار دادن گوشی، با یک طراحی یک دست مواجه باشیم. در زیر صفحه نمایش دوم، دکمه های Triger قرار دارند تا همانند آنچه در دسته های بازی سراغ داریم، با گوشی خود تعامل کنید و به بازی کردن بپردازید.

با اتصال گوشی به این داک، محیط سیستم عامل در دو صفحه نمایش گسترش پیدا می کند. منوها به صفحه نمایش پایینی و صفحه اصلی دستگاه در صفحه نمایش خود گوشی نمایش داده می شوند. اگر یک بازی را اجرا کنید، صفحه نمایش گوشی بر روی صفحه اصلی می ماند و نمایشگر داک بازی را به نمایش درخواهد آورد. بنابراین با استفاده از این داک می توانید هم زمان هم بازی کنید و هم انجام یک کار دیگر بپردازید.

کنترلر GameVice

این کنترلر درواقع جوابی برای Joy-Con های نینتندو سوئیچ است. با استفاده از این دسته به راحتی می توانید در دو طرف گوشی خود جوی استیک هایی را داشته باشید و با آن به راحتی، همانند آنچه در سوئیچ میبینیم، به تجربه بازی های مختلف بپردازید.

دوربین

دوربین اصلی

درست است که ROG Phone یک گوشی گیمینگ محسوب می شود؛ اما این موضوع باعث نمی شود تا دوربین خوبی نداشته باشد. ASUS در این گوشی از دوربین دوگانه استفاده کرده که از دو سنسور ۱۲ و ۸ مگاپیکسل (لنز واید ۱۲۰ درجه) تشکیل شده است. در عکس های ثبت شده توسط این دوربین ها، رنگ ها بسیار عالی هستند، جزئیات عکس ها در سطح بالایی قرار دارند و گستره دینامیکی نیز بسیار وسیع است. به طور کلی دوربین ROG Phone بسیار خوب است، اما نه در سطح بهترین های بازار.

همانطور که در تصاویر بالا مشاهده می کنید، عکسها با جزئیات فراوانی ثبت شده اند، مخصوصا درمورد وسایل چوبی. کیک را ببیند که با چه جزئیات فراوان و دقیقی ثبت شده است. اما اگر کمی بر روی عکس ها زوم کنید متوجه خواهید شد که پیکسل ها کمی نرم شده اند که البته امروزه در اکثر دوربین ها یافت می شود. گستره دینامیکی نیز بسیار مناسب است اما اگر از HDR استفاده کنید متوجه خواهید شد که رنگ ها بسیار اغراق شده به نمایش درخواهند آمد. مخصوصا بر روی پوست این اثر بیشتر قابل مشاهده است.

عملکرد سنسور دوم با لنز واید

لنز واید استفاده شده در دوربین دوم نیز به خوبی عمل می کند. کیفیت عکس های گرفته شده با این سنسور تقریبا همانند سنسور اول است و تغییرات زیادی میان آنها مشاهده نمی شود.

یکی از ویژگی های مهم در عکاسی با گوشی های هوشمند، عملکرد آنها در نور کم است. ROG Phone به خوبی از پس این کار هم بر می آید در عکس اول (سمت راست) که در زمان غروب آفتاد گرفته شده متوجه عملکرد بسیار خوب دوربین خواهید شد. در عکس دوم که در شب و در نور کم گرفته شده عکس بسیار روشنتر از واقعیت است اما رنگ ها کمی مرده تر به نظر می رسند و نویز نیز در تصاویر به مقدار قابل توجهی افزایش پیدا می کند. اما به طور کلی عملکرد آن مناسب و در سطح متوسط ارزیابی می شود.

دوربین سلفی

دوربین سلفی دستگاه نیز از یک سنسور ۸ مگاپیکسلی استفاده می کند که کیفیت مطلوبی را ارائه می دهد. در عکس زیر مشاهده می کنید که با وجود نور شدید در پس زمینه، جزئیات عکس حفظ شده است.

باتری

به مهمترین بخش گوشی های هوشمند می رسیم. البته عمر باتری در گوشی های گیمینگ مهمتر از گوشی های عادیست؛ چرا که سخت افزار همواره در حال کارکردن با حداکثر توان خود است پس به شدت نیازِ به یک باتری قدرتمند و پرظرفیت احساس می شود. از همین رو، شرکت ASUS برای ROG Phone یک باتری با ظرفیت عظیم ۴۰۰۰ میلی آمپری را در نظر گرفته است که تنها در ۳۰ دقیقه، ۶۰% ظرفیت آن شارژ می شود! سرعت شارژ ۰ تا ۱۰۰ باتری نیز حدود ۱۳۳ دقیقه به طول می انجامد.

عمرباتری

طبق گفته ASUS، گوشی هوشمند ROG Phone می تواند به صورت مداوم در بازی Arena of Valor حدود ۷.۲ ساعت دوام بیاورد! همچنین ما نیز در تست تماشای ویدیو در یوتیوب به عدد ۱۴ ساعت دست یافتیم. در زمینه پخش موسیقی آنلاین نیز در صورتی که به Wi-Fi متصل باشید، ROG Phone حدود ۵۰ ساعت به پخش موزیک خواهد پرداخت.

در آزمون دیگری، سطح روشنایی نمایشگر را به ۲۰۰ نیت رساندیم و سپس به گشت و گذار بی وقفه صفحات وب پرداختیم. باتری این گوشی پس از ۵۹۰ دقیقه بالاخره تمام شد. همین تست را برای تماشای ویدیو نیز در نظر گرفتیم. پس از تماشای ویدیو به مدت ۷۸۵ دقیقه، گوشی ROG Phone خاموش شد.

این عمر باتری در مقایسه با دیگر پرچمداران سال ۲۰۱۸، عملکردی ضعیف تر به حساب می آید. این موضوع عادیست چرا که با یک پردازنده آورکلاک شده طرف هستیم که از قدرت بسیار بالایی برخوردار است.

جمع بندی

ASUS با ROG Phone تصمیم گرفت تا بر موج تازه گوشی های گیمینگ سواری کند و محصولی ارائه کند که در تمامی جنبه ها به معنای واقعی گیمینگ باشد. از لوازم جانبی گرفته تا رابط کاربری، همگی حس و حال گیمینگ دارند. در طرف دیگر اما، Razer، شرکت نامدار در زمینه تولید محصولات گیمینگ هم Razer Phone را معرفی کرده که لوازم جانبی آنچنانی ندارد و حتی طراحی آن نیز بسیار ساده است. پس به راحتی می توان گفت که ASUS توانسته تا پوئن های مثتبی را نسبت رقبای خود کسب کند و در مراحلی نیز آنها را به کلی از صحنه خارج کند.

اگر بخواهیم این محصول را با Black Shark شرکت شیائومی مقایسه کنیم، (اگر فاکتور قیمت را کنار بگذاریم)، ROG Phone یک سر و گردن بالاتر از این گوشیست و تجربه های مختلفی که در اختیار کاربر قرار می دهد، می تواند آن را تا مقام نینتندو سوئیچ بالا ببرد؛ البته با بازی هایی بسیار سطحی تر.

آینده گوشی های گیمینگ

به طور کلی وجود گوشی های گیمینگ، نویدبخش آینده ای روشن در صنعت بازی های موبایل است و انتظار می رود تا روزی موبایل ها نیز از پردازنده هایی کاستوم و گرافیک هایی اورکلاک شده استفاده کنند تا در فرم فکتور بسیار کوچکتر از کنسول ها به تجربه بازی های آنلاین و چند نفره و یا حتی آفلاین بپردازیم.

اگر به دنبال گوشی هوشمندی با سخت افزار بسیار قدرتمند، طراحی خشن و خیره کننده، لوازم جانبی متنوع و تجربه ای عالی از بازی های موبایلی هستید، ROG Phone می تواند یکی از بهترین انتخاب های شما باشد.

نقاط قوت:

  • صفحه نمایش باکیفیت با پشتیبانی از دستکش
  • طراحی بسیار زیبا و در عین حال اسپرت و گیمینگ
  • وجود لوگوی RGB در پست دستگاه
  • قدرت بسیار بالای پردازنده
  • قابلیت های متنوع بازی محور
  • لوازم جانبی متنوع اعم از فن و دسته و داک

نقات ضعف:

  • AirTriggers ها نیاز به بهبود دارند
  • پشتیبانی از ماوس و کیبورد در بیشتر بازی ها بی معنیست
  • لوازم جانبی گران قیمت
  • دوربین معمولی
شادان غمگسار
عاشق تکنولوژی و فیلم و صدالبته بازی؛ میشه گفت یک بازی رو یا انجام نمی‌دم، یا اگه شروعش کنم باهاش زندگی میکنم...! مقداری با هنر آشنایی دارم و توی اوقات فراغتم سعی میکنم بیشتر بازی کنم =)))