تکنولوژی ۵G چیست و چگونه کار می کند؟

تکنولوژی 5G و چگونه کار می کند؟
تکنولوژی 5G و چگونه کار می کند؟

هنگامی که اینترنت شکل گرفت، شبکه ای جهانی به وجود آمد که توانست میلیون ها داده و اطلاعات را در سراسر دنیا میان کامپیوترهای جهان منتقل کند. با پیشرفت تکنولوژی نسل های پیشرفته تری از اینترنت ظهور پیدا کرد که سرعت انتقال داده ها بر اساس آن ها افزایش یافت. اینترنت نسل پنجم، یعنی تکنولوژی ۵G نسل پیشرفته تری از اینترنت است که سرعت فوق العاده ی آن، شگفت انگیز خواهد بود.

در ادامه مطلب با ما همراه باشید تا با اینترنت ۵G آشنا شوید.

تکنولوژی 5G و چگونه کار می کند؟
تکنولوژی ۵G و چگونه کار می کند؟

معرفی تکنولوژی ۵G

هنگامی که نخستین نسل از اینترنت شبکه های موبایل پدید آمد، نام ۱G را به خود اختصاص دادند که در سال ۱۹۸۲ به جهان معرفی شد و در آن زمان شگفتی بسیاری را برانگیختند.

۱G برای تبادل اطلاعات از سیستم های دیجیتال استفاده می کرد، این در حالی است که نسل بعدی یعنی ۲G این سیستم را تحت فناوری GPRS و EDGE را به دیتای موبایل ارائه دادند.

با روی کار آمدن فناوری ۳G دریچه ای دیگر از سرعت اینترنت به روی کاربران گشوده شد که تحولی نسبتا عظیم محسوب می شد. اما ۱۰ سال بعد، شبکه های LTE یا همان ۴G پدید آمدند که اکنون در دسترس عموم قرار دارند و به مراتب شاهد بهره گیری کاربران از سرعت بسیار بالایی از اینترنت هستیم.

با این روند، اکنون می بایست نوبت روی کار آمدن جدیدترین نسل از شبکه های اینترنت موبایل یا همان ۵G باشیم که گویا سرعت بالاتری را در اختیار کاربران قرار خواهد داد.

تکنولوژی 5G و چگونه کار می کند؟
تکنولوژی ۵G و چگونه کار می کند؟

با تکنولوژی ۵G آشنا شوید

نسل پنجم اینترنت بی سیم یا ۵G ، آخرین پیدایش از تکنولوژی تلفن همراه است که به طور قابل توجهی با افزایش سرعت و پاسخگویی شبکه های بی سیم مرتبط است و این وظیفه را به عهده دارد. با استفاده از ۵G ، اطلاعاتی که از طریق ارتباطات پهنای باند بی سیم منتقل می شوند، می توانند با نرخی بالاتر از ۲۰ گیگابیت بر ثانیه با برخی برآوردها – بیش از سرعت شبکه های wireline – و همچنین زمان تأخیر ۱ میلی ثانیه یا کمتر برای استفاده هایی که نیاز به بازخورد واقعی را دارند، انتقال یابند.

تکنولوژی ۵G همچنین با افزایش پهنای باند در دسترس و تکنولوژی آنتن پیشرفته، افزایش شدیدی در میزان داده های منتقل شده از طریق سیستم های بی سیم را ایجاد می کند.

علاوه بر افزایش سرعت، ظرفیت و پاسخگویی، شبکه ۵G ویژگی های دیگری از مدیریت شبکه را ارائه می کند که از آن ها می توان به برش شبکه که به اپراتورهای تلفن همراه اجازه می دهد که چندین شبکه مجازی در یک شبکه ۵G فیزیکی ایجاد کند، اشاره کرد.

این ویژگی به اتصالات شبکه های وایرلس اجازه می دهد تا کاربران ویژه و موارد کاری حمایت شوند که می تواند به صورت یک سرویس عالی به فروش برسد. به عنوان مثال، یک خودروی خودران، نیاز به یک تکه شبکه ای دارد که ارتباطات بسیار سریع و با تاخیر پاسخگویی کم را فراهم می کند تا یک وسیله نقلیه بتواند در زمان واقعی حرکت کند. با این وجود، یک دستگاه خانگی می تواند به یک منبع انرژی کم قدرت و با اتصالات ضعیف تر متصل شود چرا که عملکرد بسیار قوی با سرعت بالای اینترنت نیاز نیست.

5G-network-ARMOMAG (2)

حتما بخوانید: همه چیز درباره ی وای فای ۶

تکنولوژی ۵G چگونه کار می کند؟

شبکه های بی سیم از سایت های سلولی تشکیل شده اند که به بخش هایی تقسیم می شوند و داده ها را از طریق امواج رادیویی ارسال می کنند. فن آوری بی سیم نسل چهارم (۴G) و انقلاب عظیم دیگر آن به نام (LTE) پایه ای برای ۵G را فراهم می کنند. بر خلاف ۴G، که به برج های سلولی بزرگ و قدرتمند نیاز دارد تا سیگنال های رادیویی را در فاصله های طولانی اشاعه دهد، سیگنال های بی سیم ۵G از طریق تعداد زیادی از ایستگاه های کوچک سلولی واقع در مکان هایی مانند قطب های نوری یا سقف های ساختمان، انتقال می یابند.

استفاده از چندین سلول کوچک در این فناوری لازم است، زیرا طیف موج میلی متری – باند طیفی بین ۳۰ گیگاهرتز و ۳۰۰ گیگاهرتز برای تولید سرعت بالا برای ۵G – تنها می تواند در فواصل کوتاه سفر کند، چرا که در معرض تداخل از موانع آب و هوایی و فیزیکی، مانند ساختمان ها قرار می گیرد.

نسل های قبلی از تکنولوژی بی سیم از باند فرکانس پایین استفاده کرده اند. برای جبران هزینه های موج میلیمتری که به فاصله و تداخل مرتبط می شود، صنعت بی سیم نیز در نظر دارد از طیف فرکانس پایین برای شبکه های ۵G استفاده کند تا اپراتورهای شبکه بتوانند از طیفی که در حال حاضر برای ساخت شبکه های جدید خود در اختیار دارند، بهره گیرند. با این حال، طیف فرکانس پایین تر به فاصله های بیشتری می رسد، اما سرعت و ظرفیت آن کمتر از یک میلیمتر است.

با توجه به توسعه ی نسل شبکه های بی سیم، می بایست شاهد قابلیت های بیشتری نسبت به ۴G در نسل پیشرفته تر آن یعنی ۵G باشیم. لازم به ذکر است که هنوز اطلاعات کاملی درباره ی ویژگی های این سری از شبکه های بی سیم در اختیار نیست چرا که بسیاری از شرکت ها در حال آزمایش موارد مختلفی هستند تا بتوانند به این فناوری دست پیدا کنند. اما به طور قطع استفاده از باند انتقال موج میلی متری یا همان mmWave یکی از ویژگی های فناوری ۵G خواهد بود.

5G-network-ARMOMAG (1)

تکنولوژی ۵G چه زمانی در دسترس عموم قرار خواهد گرفت؟

شبکه های ۵G و خدمات آن در چند سال آینده در مراحل مختلف در دسترس عموم قرار خواهند گرفت تا بتوانند به افزایش وابستگی به دستگاه های تلفن همراه و سرویس های اینترنت بیافزایند. به طور کلی انتظار می رود ۵G که انواع برنامه های کاربردی جدید را ایجاد می کند، برای رونق کسب و کارها بسیار مفید باشد.

با توجه به روند معرفی شبکه های اینترنت، در خواهیم یافت که هر ده سال یکبار نسل جدیدی از شبکه های موبایل به جهان عرضه می شود. با این اوصاف می بایست در اوایل دهه ی ۲۰۲۰ شاهد حضور تکنولوژی ۵G باشیم. این در حالی است که بسیاری از سازندگان مودم و ارائه دهندگان سرویس های شبکه ای کار خود را بر مبنای تکنولوژی ۵G پیش می برند تا بتوانند در آینده همسو با این تکنولوژی فعالیت کنند.

با توجه به استفاده ی روز افزون از اینترنت، انتظار می رود که با ظهور تکنولوژی ۵G و سرعت بالاتر آن، کارایی در صنایع وابسته به اینترنت بالاتر برود و کاربران احساس رضایت بیشتری داشته باشند.

سمیرا نقیبی
کارشناسی ریاضی محض خواجه نصیر/ چندین سال سابقه کاری در سرپرستی فروش محصولات شبکه داشتم و از سال 93 به بعد سفر هیجان انگیز به دنیای بی انتهای تولید محتوا و سئو برای من آغاز شد. به تکنولوژی، گردشگری، بهداشت و سلامت و هر چیز زمینی و آدمیزادی علاقه مند هستم...