همانطور که میدانید این روزها ما در دنیای پیشرفته ای زندگی میکنیم که هر روزه شاهد معرفی یک فناوری و تکنولوژی جدید برای یک زندگی بهتر هستیم. محصولات بسیار زیادی به بازار آمده اند که با موفقیت روبرو شده اند و یا حتی شکست را تجربه کرده اند ؛ در واقع در دنیای گجت ها ، تکنولوژی هایی معرفی می شوند که اینطور بنظر می رسد که توانایی جهانی شدن و رقابت با سایر محصولات را دارند اما پس از عرضه با شکست های بسیار سختی روبرو می شوند. از همین رو در این مقاله در نظر داریم به معرفی برخی از این تکنولوژی ها بپردازیم. با ما همراه باشید مطمئنا آگاهی از تکنولوژی ها را شما را به وجد خواهد آورد.
Segway
از جمله مواردی که همگی بر این باور بودند که میتواند انقلابی در صنعت حمل و نقل شخصی ایجاد کند اسکوترهای برقی دوچرخ بود که این توانایی را به افراد میداد که تعادل خود را حفظ نمایند. در واقع Segway با هدف کاهش فضای اشغال شده توسط وسایل حمل و نقل شهری طراحی شد و در ابتدا ایده بسیار جالبی به نظر می آید اما نکته اینجاست که به هیچ وجه نمیتوانست راه حل مناسبی محسوب شود. زیرا هنگامی که اقدام به ساخت آن کردند برای نکات کاربردی فعال در آن هیچ اهمیتی قائل نشدند به عنوان مثال مهم ترین مسئله ای که در این رابطه وجود دارد این است:
کجا باید آن را پارک کرد؟ منابع شارژ آن چیست؟ آیا در خیابان و یا در بیابان میتوان آن را شارژ کرد؟ چگونه میتوان از آن در کنار سایر وسایل حمل و نقل شهری استفاده کرد؟ آیا قوانین کشورها، استفاده از چنین وسیله حمل و نقلی را می پذیرد؟ و آن چیزی که بیشتر از هر چیز دیگری اهمیت دارد این است که آیا قیمت بالای آن اجازه می دهد که افراد از هر قشری از جامعه آن را تهیه کنند؟ با اطمینان میتوان گفت که Segway هیچ گاه نتوانست محبوبیت لازم برای جهانی شدن و فراگیر شدن را پیدا کند اما با اینحال وجود چنین محصولاتی هر چند اندک و با طرفداران بسیار کم، در سطح جامعه لازم است.
عینک گوگل

عینک گوگل نیز جزء آن دسته از گجت هایی است که در ابتدا یک ایده بسیار جالب به نظر میرسید اما در نهایت با شکست بسیار سنگینی مواجه شد. یکی از اصلی ترین علت آن را میتوان قسمت سرسام آور آن دانست. در واقع افراد برای خرید این عینک باید چیزی حدود ۱۵۰۰ دلار هزینه می کردند، همچنین استفاده از این عینک در بسیاری از موارد موجبات ترس اطرافیان را به همراه می آورد. همین مسئله یکی از مهمترین دلایلی بود که باعث شد عینک گوگل هیچگاه نتواند جایگاه مناسبی را در میان بازار پیدا کند و کمتر کسی حاضر به استفاده از آن میشد. نکته اینجاست که این شکست آنقدر بزرگ و پر سروصدا بود که انگیزه سایر شرکت ها برای ساخت عینک های هوشمند را حداقل برای مدت زمان طولانی از بین برد.
فایرفون آمازون
این محصول از جمله محصولات شرکت آمازون است که در واقع یکی از بزرگترین شکست های این شرکت در دنیای تکنولوژی محسوب می شود و به نوعی به اثبات رسانده که آمازون نمیتواند در هر چیزی خود را متخصص بداند. به عبارت بهتر آمازون در سال ۲۰۱۴ تصمیم گرفت که شاخه ی سخت افزاری قدرتمندی را به صورت تلفن هوشمند خود به گسترش برساند اما باید بدانید که این گوشی همراه یک شکست بزرگ برای او به حساب آمد.
این گوشی از صفحه نمایشی سه بعدی برخوردار بود و وزنی بسیار سنگین و بزرگ داشت و همچنین یکی دیگر از نکات منفی که میتوان در رابطه با آن گفت این بود که تنها تعداد کمی از اپلیکیشن ها را نسبت به گوشی های اندرویدی ساپورت می کرد. به جز الکسا، که در سال ۲۰۱۴ از نسخه کنونی بسیار ساده تر بود؛ ویژگی منحصر به فرد فایرفون ، تکنولوژی فایرفلای بود که امکان شناسایی محصولات، عکس ها و صداها را داشت. مشتریان آمازون که هر روزه و در هر لحظه آماده خرید از محصولات جدید هستند، از این محصول استقبال آنچنانی به عمل نیاوردند که در نهایت این محصول با شکست مواجه شد.
مایکروسافت زون
همانطور که در جریان هستید اپل توانست پس از عرضه آیپادهای تولیدی شرکتش موفقیت بزرگی را در این صنعت بدست آورد و همچنین سود مالی بسیار زیادی را کسب نماید. از همین رو مایکروسافت نیز در سال ۲۰۰۶ تصمیم گرفت با طراحی و عرضه مدیا پلیرهای مخصوص خود به نام زون، وارد دنیایی شود که محصولاتی بسیار جا افتاده تر در آن حضور دارند و شاید بتوان همین مسئله را یکی از اصلی ترین و مهمترین اشتباهات شرکت مایکروسافت دانست.
هر چند که مایکروسافت تلاش های بسیار زیادی کرد تا تفاوت های بسیار زیادی میان زون و آیپاد به وجود آورد اما یکی از اصلی ترین مشکلاتی که این محصول داشت، این بود که برای انتقال فایل ها، تنها باید به سراغ دستگاه زون میرفتید که این مسئله بسیار دشوار بود شما شخصی را پیدا کنید که از زون استفاده کند. هرچند مایکروسافت تلاش می کرد که این پروژه را با روی کار آوردن زون HD زنده نگه دارد؛ اما پروژه به طور کلی شکست خورده محسوب می شد.
گوشی اسنشال
شاید برایتان جالب باشد که بدانید محصولی به دنیا عرضه شد که توسط پدر اندروید یعنی اندی رابین پیشتیبانی میشد. بسیاری از افراد بر این باور بودند که این پروژه میتواند پنجره های جدیدی از تکنولوژی را به دنیا باز کند و با استقبال بینظیری از جانب مردم روبرو شود اما آن چیزی که در نتیجه حاصل شد، کاملا با پیش بینی ها متفاوت بوده و آنها نتیجه ای برعکس را شاهد بودند.
بسیاری از افراد یکی از اصلی ترین دلایل شکست گوشی اسنشال را عدم در اختیار داشتن آخرین آپدیت ها میدانستند، به عبارت بهتر هنگامی که این دستگاه از جانب مردم خریداری میشد ویژگی های اولیه را نداشت و برای رسیدن به آن باید بروزرسانی های گسترده ای صورت میگرفت که این مسئله در کاهش قیمت آن تاثیر بسیار زیادی داشت. اما با وجود تمامی اینها این گوشی نتوانست بیشتر از دو ماه دوام آورد و در نهایت با قبول شکست به دست فراموشی سپرده شد.
Hoverboard
هاوربرد، چندین سال پس از Segway به دنیا معرفی شد و بسیاری از افراد آن را نسخه گسترش یافته Segway میدانند در واقع شرکت های بسیار زیادی در تلاش بودند تا بازار اسکوترهای دوچرخ را در دست بگیرند از همین رو هاوربرد را طراحی و عرضه کردند و امیدوار بودند که این محصول بتواند شکست اسکوترها را جبران کرده و آنها را به موفقیت برساند. در واقع هاوربردها بسیار کوچکتر، سبک تر و ارزان تر بوده و از سرعت مناسبی برای طی کردن مسیر بهره مند بود و اینگونه پیش بینی میشد که میتواند راه خود را در میان مدعیان پیدا کند اما پس از اینکه گزارش هایی مبنی بر آتش سوزی هاوربردها منتشر شد، اوضاع به کلی تغییر کرد.
این گزارش ها سیلی از انتقادها را با خود به همراه داشت؛ به گونه ای که سازمان اتحادیه امنیت محصولات آمریکا در سال ۲۰۱۶ اعلام کرد که استفاده از هاوربردها جدای از گزارش های آتش سوزی، به هیچ عنوان یک وسیله ایمن برای حمل و نقل محسوب نمی شود.
پاسخ دهید