سال ۲۰۱۹ پر از اتفاقات و خبرهای بزرگ مختلف بود. با کنسولهای نسل بعدی سونی و مایکروسافت که اکنون در چند قدمی ما هستند و فاصله بسیار کمی تا آنها داریم و همینطور با ظهور کردن مدلهای کسب و کار و تکنولوژیهای جدید که قول دادهاند باعث ایجاد تغییر و تحولات بزرگ و اساسی در صنعت بازیهای ویدئویی شوند، تعداد بسیار زیادی خبرهای مختلف در طی ۱۲ ماه گذشته وجود داشت که در رابطه با این تغییر و تحولات به انتشار رسید و به جز خبرهای زیادی که درمورد آنها پخش شد، رویدادهای بزرگ و مهمی نیز در سال ۲۰۱۹ میلادی وجود داشت که هر یک از آنها نیز به نوبه خود تحولات بزرگی را خبر میدادند. همچنین همانطور که همیشه این جریانات وجود داشته، سال گذشته شاهد معرفیها و رونماییهای زیادی نیز بودیم که از این دست میتوان به سرویسهای جدید، بازیهای جدید و یا موارد دیگر اشاره کرد که در عین حال نیز باعث مشاجرات زیادی نیز شده بودند. اکنون ما قصد داریم در این مطلب به ۱۵ خبر بزرگ و مهم و همینطور مشاجره یا جدالهایی بپردازیم که در سال گذشته در صنعت بازیهای ویدئویی به وجود آمد که به نوعی حتی شاید بتوانند آغاز کننده تغییر و تحولات جدیدی نیز در طی سالهای آینده باشند و زمینه ساز تغییرات بزرگی باشند. در ادامه نیز همچنان با آرادمگ همراه باشید.
جدایی Bungie و Activision
سال ۲۰۱۹ با یک خبر بزرگ و مهم آغاز شد که اعلام میکرد شرکتهای Bungie و Activision به همکاری با یکدیگر خاتمه دادهاند و دیگر با هم همکاری نخواهند کرد. در حالی که شرکت Activision حق و حقوق عنوان Destiny 2 و بستههای الحاقی و گسترش دهندهی آن را در اختیار داشت و در حال پیشبرد آنها بود، اما عملکرد آن برایش رضایت بخش نبود. در این میان، بانجی که کار ساخت و توسعه این بازی را برعهده داشت، با نظر Activision مخالف بود و اعتقاد داشت عملکرد این بازی کاملا خوب و رضایت بخش است. علاوه بر این موضوع، اختلاف نظرهای شدید این دو درمورد نحوه پیشبرد این سری در آینده که هر یک از آنها نظر خاص خودشان را درمورد این موضوع داشتند، در نهایت باعث شد که این دو پس از ۱۰ سال همکاری مشترک با یکدیگر، این همکاری را به پایان برساندند و آن را ناتمام باقی بگذارند به طوری که Bungie حق و حقوق فرنچایز Destiny را برعهده گرفت تا از این به بعد خودش به تنهایی در نبود اکتیویژن این IP را ادامه دهد. همچنین اولین تصمیمی که بانجی پس از جدایی از اکتیویژن درمورد این فرنچایز گرفت، این بود که از این به بعد علاوه بر توسعه و ساخت آن، کار توزیع و نشر آن را نیز خودش انجام دهد و دیگر با هیچ شرکت ناشری در این زمینه همکاری نکند. بدین ترتیب، هماکنون هم کار نشر و هم ساخت سری بازیهای Destiny و بستههای الحاقی و گسترش دهنده آن بر عهده خود بانجی است. همچنین جدایی این دو از یکدیگر نیز منجر به این شد تا در نهایت Destiny 2 نیز در شبکه Steam در دسترس قرار بگیرد. طرفداران این سری از فرنچایزهای علمی تخیلی عقیده دارند که تا به حال برای توسعه و ساخت این فرنچایز پس از جدایی بانجی و اکتیویژن همه چیز به خوبی در حال پیشروی است و شرایط مثبتی وجود دارد. شدیدا منتظریم تا ببینیم بانجی در آینده Destiny را به کجا خواهد رساند و چه برنامههایی در ادامه نسل هشتم و همینطور در نسل بعدی برای این فرنچایز در نظر گرفته است. امیدواریم این شرکت بتواند در آینده نیز همینطور خوب به پیشرفت این سری ادامه دهد.
معرفی و عرضه Apex Legends
سال ۲۰۱۸ توسط Fortnite تسخیر شده بود و این بازی تسلط بی چون و چرایی بر صنعت بازیهای ویدئویی پیدا کرده بود و اگرچه در طی سال ۲۰۱۹ و هنوز هم که مدت کوتاه از آغاز ۲۰۲۰ گذشته، محبوبیت و تعداد کاربران این بازیِ بتل رویال اثر شرکت بزرگ و غول پیکر Epic Games هنوز حتی اندکی هم کاهش پیدا نکرده، اما در سال گذشتهی میلادی با از راه رسیدن Apex Legends یک رقیب جدی و مهم پیدا کرده بود که ممکن بود وضعیت و موقعیت آن را تهدید کند. این تازه وارد، ناگهان از ناکجا آباد آمد و توجه عده بسیار زیادی از کاربران را به سمت خودش جلب کرد و جریان پدیدار شدن ناگهانی این بازی نیز این طور بود که شرکت EA ناگهان به طور ناغافل یک بازی بتل رویالِ free-to-play به معرفی گذاشت که استودیوی Respawn Entertainment وظیفه توسعه و ساخت آن را بر عهده داشت و سپس بلافاصله پس از گذشت مدت کوتاهی از معرفی این بازی، آن را در اختیار مردم قرار داد تا تجربه کنند که در نهایت نیز به یک حرکت بزرگ و عالی تبدیل شد چرا که Apex Legends به سرعت به دست مردم رسید و به همان سرعتی که معرفی و عرضه شده بود، حتی با سرعت بسیار بیشتری نیز تعداد بسیار زیادی از کاربران را به سمت خودش جذب کرد. وقتی که شرکت EA یک اشتباه انجام میدهد، همهی عالم و آدم شروع به شلوغ کاری میکنند که این شرکت شایستگی کافی ندارد و مایه ننگ صنعت بازیهای رایانهای است که البته ما سعی میکنیم از این مباحث دوری کنیم اما نکتهای که اینجا وجود دارد، این است که از طرفی دیگر، وقتی آنها یک کار مثبت مانند نحوهی معرفی، عرضه و پشتیبانیِ پس از عرضه از Apex Legends انجام میدهند، هیچ کس دیگر به آن اندازه به این موفقیتها توجه نمیکند اما واقعیت این است که آنها برای این بازی و پشتیبانی پس از عرضه آن واقعا لایق احترام هستند.
اخراج و بیکار شدن عده زیادی از کارمندان شرکت Activision Blizzard
در میان مهمترین اخبار که در سال ۲۰۱۹ میلادی منتشر شد، یکی از مهمترین آنها این بود که شرکت Activision از طرفی دیگر به گرفتن تصمیمهای جدیدی که ثابت میکرد آنها دچار یک سری مشکلات درونی جدی و مهم هستند، ادامه داد که این تصمیمات به طور گستردهای بر وجهه عمومی این شرکت و آثار او تاثیر گذار بود. خبر مهمی که در ماه فوریه سال گذشته منتشر شد، این بود که آنها تصمیم گرفته بودند حدود ۸ درصد از کل نیروهای کار خود را اخراج یا برکنار کنند که تعداد آنها نزدیک به ۸۰۰ شغل میرسید. این موضوع به معنی این است که ۸۰۰ نفر شغل خود را در فوریه سال ۲۰۱۹ در شرکت Activision از دست دادند؛ به همین سادگی و راحتی. بخش تکان دهنده موضوع این جا بود که این تصمیم علیرغم این موضوع گرفته شده بود که رکورد درآمدهای این شرکت در سه ماهه اخیری که منجر به برکنار شدن ۸۰۰ نفر از کارمندان این شرکت شده بود، یک رکورد جدید بود که این شرکت تا به حال به آن دست پیدا نکرده بود. این خبر واقعا یکی از ناراحت کنندهترین و همینطور مهمترین اخبار سال ۲۰۱۹ در صنعت بازیهای ویدئویی بود که شنیده بودیم.
مشکلات Blizzard با یکی از شرکت کنندگان در یکی از رویدادهای بازی Hearthstone
برکنار و اخراج شدن کارکنان Activision تنها مشکل بزرگی نبود که در سال ۲۰۱۹ برای آنها به وجود آمده بود. مدتی بعد در سال گذشته میلادی، در مسابقات Grandmasters بازی Hearthstone که رویداد آن توسط Blizzard برگزار شده بود، یکی از کاربران مسابقات ورزشهای الکترونیکی یا e-Sports به اسم Blitzchung برای سو استفاده کردن از پلتفرم و جایگاه خود برای صحبت درمورد اعتراضات کشور هنگ کنگ و حمایت کردن از آنها، توسط Blizzard بن شد و از مسابقات کنار گذاشته شد. علاوه بر این، جایزه مالی او نیز کنسل شد و تمام پولی که به او به عنوان پاداش و جایزه برنده شدن در این رویداد به او داده شده بود، پس گرفته شد. این موضوع باعث به وجود آمدن جنجالهای بسیار زیادی شد و حواشی بسیاری برای اکتیویژن و بلیزارد به وجود آورد به طوری که عده زیادی از کسانی در جریان دقیق این ماجرا و اتفاقات آن قرار داشتند، ادعا میکردند که این حقیقت که یک شرکت بزرگ و غول پیکر چینی به اسم Tencent در شرکت بلیزارد یک سهام جزئی دارد، و همینطور این که بازار کشور چین از اهمیت بسیار زیادی برای بلیزارد برخوردار است، هر دو جزو مهمترین فاکتورهایی بودند که باعث شده بود بلیزارد تصمیم به انجام دادن چنین کارهایی بگیرد تا احساسات معترضین هنگ هنکی را به شدت سرکوب کند. در حقیقت، بلیزارد برای جلوگیری از به خطر افتادن سهام خود در کشور چین و همینطور از دست دادن سهم فروش محصولات خود در این کشور، دست به اتخاذ چنین تصمیمی زده بود. شرکت Blizzard در نهایت مدت زمان مسدود بودن این کاربر را کاهش داد و تصمیم خود برای کنسل و لغو کردن جایزهی Blitzchung را باطل کرد و با برگرداندن جایزه و پاداش او، از انجام دادن این کار صرف نظر کرد و همینطور پس از آن نیز در رویداد Blizzcon یک عذر خواهی مبهم و جزئی نیز انجام داد اما کاملا واضح و مشخص بود که این عذر خواهی نیز کاملا بر خلاف میل باطنی آنها است و فقط یک عذر خواهی سوری و ظاهری است اما در هر صورت، این موضوع یکی از جنجالیترین و مهمترین اخبار دنیای بازیهای ویدئویی در سال ۲۰۱۹ میلادی بود.
معرفی و رونمایی از کنسول استریم کنندهی Google Stadia
عده زیادی از کاربران و مردم موافق هستند که استریم ابری آیندهی صنعت بازیهای ویدئویی خواهد بود به طوری که سال گذشته میلادی هم مایکروسافت و هم گوگل سرمایه گذاریهای هنگفت و زیادی در این زمینه انجام دادند تا زیرساختهای این تکنولوژی که احتمالا در آیندهای نزدیک همهگیر خواهد شد را مستحکم و قدرتمند بنا کنند. انجام دادن این حرکت از سوی مایکروسافت چندان غافلگیر کننده نبود چرا که در نهایت آنها فعالیت سنگین و شدیدی در این صنعت دارند و اکنون نیز به یک مسیر جدید در آن وارد شدهاند و قصد سرمایه گذاری کردن در آن را دارند. اما برای گوگل، این حرکت کاملا غیر منتظره و غافلگیر کننده بود. به این دلیل غافلگیر کننده بود که در هر صورت، قطعا این اولین حرکت جدی و مهم شرکت گوگل به عنوان یک مهرهی جدید این صنعت بازیهای ویدئویی به شمار میرفت. با وجود این که آنها در گذشته فعالیتهای مختصری در مورد بازیهای ویدئویی انجام داده بودند که آن هم بیشتر به فعالیت در زمینه بازیهای موبایلی خلاصه میشد، اما این بار کاملا جدی و مصمم به این صنعت وارد شدند و با ناشران بزرگی شروع به همکاری کردند. در این راستا، آنها از کنسول استریم کنندهی جدید خود به اسم Google Stadia رونمایی کردند که همانطور که انتظار میرود، نیاز به اتصال دائمی به اینترنت دارد. اما خبر معرفی این کنسول به همینجا ختم نمیشود چرا که آنها در سال گذشته اعلام کردند که نه تنها اکثر بازیهای ترد پارتی از شرکتهای مختلف را برای این کنسول در دسترس قرار خواهند داد، بلکه اظهار کردند که این کنسول را در آینده با محتویات فرست پارتی و انحصاری خاص خودش پشتیبانی خواهند کرد که میتواند بسیار هیجان انگیز باشد. این موضوع ظاهرا کاملا از طرف گوگل به طور جدی پیگیری خواهد شد که نشان از انگیزه و اشتیاق شدید این شرکت به Stadia دارد. این که Stadia چطور عمل خواهد کرد را هنوز باید منتظر باشیم و ببینیم چه میشود اما قطعا شکوه و بزرگیِ ناشی از معرفی این کنسول موضوع غیر قابل انکاری است که قطعا میتواند جزو مهمترین اخبار سال گذشته در صنعت بازیهای ویدئویی باشد.
انحصاری بودن عنوان Metro Exodus برای فروشگاه Epic Games Store
فروشگاه Epic Games در سال گذشته میلادی به عظمت بسیار بزرگی رسید و بسیار خبر ساز و جنجالی شده بود. تعداد عناوین انحصاری و اختصاصی که به جای شبکه Steam فقط بر روی این کنسول در دسترس قرار داشتند به قدری پرشمار و زیاد بود که ما میتوانیم کل این مطلب را به شرح و توضیح آنها اختصاص دهیم اما بهتر است فقط به بزرگترین و جنحالیترینِ آنها بپردازیم که یکی از آنها، عنوان Metro Exodus بود. فروشگاه Epic Store سال گذشته بازیهای انحصاری و اختصاصی دائمی و موقت بسیار زیادی داشت اما چیزی که باعث غافلگیری ما شد، رشد سریع و چشمگیر آن بود که توانست یک رقابت سنگین با بزرگترین پلتفرم PC یعنی Steam به وجود بیاورد و تبدیل به یک رقیب بزرگ و جدی برای آن شود که شاید در ابتدا چندان خطرناک و جدی به نظر نمیرسید اما وقتی که خبر جذب کردن این همه بازی انحصاری جدید از آنها به گوش رسید، متوجه شدیم که تحولات بزرگی احتمالا برای این فروشگاه و پلتفرم PC در راه است. Epic Games Store با اختصاص دادن تخفیفها و بازیهای رایگان پر شمار برای کاربران توانست به محبوبیتهای بیشتری نیز دست پیدا کند. این فروشگاه هماکنون هر هفته تعدادی بازی رایگان در اختیار کاربران خود قرار میدهد که برخی از آنها نیز بازیهای بسیار خوبی هستند. همچنین علاوه بر این، آنها در روزهای کریسمس گذشته، به مدت ۱۲ روز، هر روز یک بازی رایگان جدید در اختیار کاربران خود قرار دادند که در بین آنها اسم بازیهای بزرگ زیادی نیز به چشم میخورد که از این دست میتوان به عنوان تحسین شدهی Celeste نیز اشاره کرد. جریان قرار گرفتن بازی Metro Exodus در انحصار این پلتفرم نیز این بود که این بازی در ابتدا قرار بود مثل هر بازی دیگری که بر روی پلتفرم PC عرضه میشود، در اختیار شبکه Steam قرار داشته باشد و کاربران از روی آن بازی را تهیه کنند که حتی برای مدتی نیز بر روی این شبکه برای پیش خرید در دسترس قرار گرفته بود (که تعداد نسخههایی که روی استیم پیش خرید شده بودند، در اختیار کاربران قرار داده شدند اما پس از قرار گرفتن این بازی در انحصار Epic Store فروش این بازی روی استیم متوقف شد و دیگر هیچ یک از کاربران استیم موفق به دسترسی پیدا کردن به این بازی نشدند و نتوانستند آن را خریداری کنند). در نهایت، Deep Silver این بازی را به همراه تعداد زیادی از مزیتها و امتیازات ویژه به طور انحصاری برای کاربران Epic Games Store در دسترس قرار داد و کسانی هم که از قبل این بازی را بر روی استیم تهیه یا پیش خرید کرده بودند نیز بدون مشکل به انجام آن پرداختند.
انحصاری بودن عنوان Shenmue III برای فروشگاه Epic Games Store
یکی دیگر از بازیهای اختصاصی مهم فروشگاه Epic Games Store در سال ۲۰۱۹، عنوانی بود که ما سالهای سال منتظر عرضه شدن آن بودیم. با وجود این که همهی ما از عرضه شدن Shenmue III پس از سالها انتظار خوشحال و راضی بودیم، این بازی در نهایت باعث ناامیدی ما شد و به فروش بسیار بسیار کمی نیز دست پیدا کرد به طوری که حتی طرفداران قدیمی و سرسخت این فرنچایز قدیمی هم کاری برای نجات این بازی از دستشان بر نمیآمد. دلیل اهمیت داشتن عرضه شدن این بازی بر روی فروشگاه Epic Games Store نیز این است که ما به مدت سالها در انتظار این بازی بودیم و این که در ابتدا قول داده بود بر روی شبکه Steam در دسترس قرار داشته باشد اما در نهایت خلاف این امر اتفاق افتاد و Shenmue III پس از سالها انتظار برای Epic Games Store به عرضه رسید.
نقصهای غیر منتظره Pokemon Sword and Shield در زمان عرضه آنها
از هفتهها قبل از عرضهی Pokemon Sword and Shield این بازی مورد توجه عده زیادی از کاربران قرار داشت و بحث و جنجالهای زیادی درمورد آن به راه میافتاد به طوری که مردم یک نگرانی خاصی درمورد این بازی داشتند که شاید عرضه آن دچار مشکل شود و بازی نهایی آن چیزی نباشد که آنها تصور میکردند و منتظرش بودند. در حالی که انتقادهایی که پس از عرضهی این بازی از محتویات نه چندان قابل انتظار و همینطور کمبود پولیش در محصول نهایی از این بازی میشد، چندان هم غیر منطقی نبود، اما موضوعی که بیشتر از همه باعث به وجود آمدن این حرف و حدیثها و جار و جنجالها شده بود، این بود که تیم سازنده و توسعه دهنده این عنوان در استودیوی Game Freak اعلام کرده بود که Pokemon Sword and Shield ممکن است در نهایت دارای تک تک پوکمونهایی که ما تا به حال در این سری دیدهایم، نباشد. این موضوع باعث سرخوردگی و ناامیدی عده زیادی از طرفداران این سری شد و واقعا آنها را ناراحت و ناامید کرد که در نتیجهی تمام کم کاریها و عدم پولیش شدگی محصول نهایی نیز منتقدین کاملا از خجالت این بازی درآمدند و آن را مورد حجوم خود قرار دادند که برای این سری و همینطور شرکت نینتندو مایه تاسف و آبروریزی بزرگی شد.
بازنشست شدن Reggie Fils-Aime، مدیر نینتندوی آمریکا،
Reggie Fils-Aime، خالق و سازندهی میمهای معروف، از همان روز اولی که در E3 2004 بر روی صحنه قدم گذاشت، تبدیل به چهرهی شرکت Nintendo شد به طوری که همهی مردم او را با نینتندو و نینتندو را با او میشناختند. یکی از مهمترین خبرهای سال گذشتهی صنعت بازیهای رایانهای که شاید حتی در آینده این صنعت نیز تاثیر گذار باشد، این بود که Reggie Fils-Aime، پس از سالهای سال محبوبیتِ گسترده و بسیار زیاد توسط تمام جامعه کاربران و بازیبازان در سراسر دنیا، سرانجام اعلام کرد که بدن او دیگر آمادهی بازنشست شدن شده است و نیاز دارد از این کار کنارهگیری کند. طرفداران و علاقه مندان به شرکت نینتندو و محصولات و بازیهای آن، و همینطور به طور گستردهتر، کل کاربران و جامعه بازیبازان سراسر دنیا، به شدت از شنیدن این خبر ناگهانی شوکه و ناراحت شدند چرا که یکی از دوست داشتنیترین افراد حاضر در این صنعت از این کار کنارهگیری کرده بود. پس از شنیدن این خبر ناراحت کننده، فردی به اسم Doug Bowser جانشین او به عنوان مدیر عامل نینتندوی آمریکا شد که توانست حداقل بخش بسیار کمی از اندوه کنارهگیری رجی را تسکین ببخشد.
مشکلات مالی شدید استودیوی بازی سازی Starbreeze
استودیوی بازی سازی Starbreeze سال ۲۰۱۹ ماههای بسیار سختی را پشت سر گذاشت. آنها اوایل سال گذشته میلادی یک بازی جدید به اسم Overkill’s The Walking Dead منتشر کردند و به دست مردم رساندند که این بازی نیز در نهایت، متاسفانه آن طور که انتظار میرفت، نتوانست عمل کند و تقریبا شکست خورد. در حقیقت، این بازی به هیچ وجه از جنبههای مختلف آن چیزی نبود که برایش این همه هزینه تبلیغات و بازارگرمیهای هنگفت و زیادی شده بود. نه تنها این بازی طبق انتظاراتی که از آن میرفت، عمل نکرد و شکست خورد، بلکه حتی بسیار بدتر از این، یکی از بزرگترین و مهمترین فاکتورهایی بود که شرکت Starbreeze با چنین مشکلات مالی سخت و شدیدی مواجه شده بود و ساختار درونی آن در حال فروپاشی و تغییر شکل پیدا کردن بود. خبر خوشحال کننده برای شرکت Starbreeze در پایان سال ۲۰۱۹ میلادی این بود که خوشبختانه آنها نابود نشدند و قبل از این که به طور کامل در مشکلاتشان غرق شوند، نجات پیدا کردند و در آستانه پایان سال ۲۰۱۹ میلادی نیز یک پروسهی تغییر ساختار اساسی را سپری کردند که به مدت حدودا یک سال طول کشید تا انجام شود و در نهایت توانستند این بحران را با موفقیت پشت سر بگذارند. این در حالی است که آنها تصمیم گرفتند برای ادامه فعالیتها و کارهای خود، دوباره تمرکز خود را جمع کنند و تلاش خود را بر روی پروژهها و محصولات موفقتری نظیر Payday 2 اختصاص دهند و به جای تکرار اشتباهاتی نظیر Overkill’s The Walking Dead بر روی ساخت دنباله عناوین و بازیهای موفق خود تمرکز کنند.
به خدمت گیری استودیوی Double Fine توسط شرکت مایکروسافت
سال ۲۰۱۸ ما شاهد ریخت و پاشهای زیادی از طرف شرکت مایکروسافت بودیم که با به خدمت گرفتن هفت استودیوی جدید به عنوان استودیوهای فرست پارتی این شرکت آغاز شد و اگرچه آنها دیگر در این زمینه به آن اندازه فعال نبودند، اما از طرفی دیگر نیز در سال ۲۰۱۹ در این زمینه کاملا هم بیکار نبودند و روندی که شروع کرده بودند را اگرچه با سرعت کم، اما همچنان ادامه دادند. سال ۲۰۱۹ یک خبر جدید از استودیوهای مایکروسافت به گوش رسید که آنها یک استودیوی جدید نیز به لاین آپ استودیوهای فرست پارتی خود اضافه کردهاند اما همین یکی که در سال ۲۰۱۹ به خدمت گرفتند، استودیوی بزرگ و معروفی بود که سابقه کاملا درخشان و خوبی هم داشت. این استودیو Double Fine Productions نام دارد که در اصل، حالقین سری Psychonauts به شمار میروند. حقیقت این است که با به خدمت گرفتن این استودیو، لاین آپ استودیوهای فرست پارتی مایکروسافت بسیار قویتر و قدرتمندتر از هر زمان دیگری به نظر میرسد.
به خدمت گیری استودیوی Insomniac Games توسط شرکت سونی
البته این فقط مایکروسافت نبود که در سال گذشته میلادی اقدام به گسترش و افزایش تعداد استودیوهای فرست پارتی خود کرد چرا که شرکت Sony هم در یکی از مهمترین اخبار بازیهای ویدئویی در سال گذشته، یک استودیوی جدید به لاین آپ قدرتمند و قوی استودیوهای فرست پارتی خود اضافه کرد به طوری که عده زیادی از کاربران اعتقاد دارند که همین یک استودیوی جدیدی که سونی در سال ۲۰۱۹ به خدمت گرفت، به اندازه کل استودیوهایی که مایکروسافت در طی چند سال اخیر خریداری کرده است، ارزش دارد. استودیوی Insomniac Games که سازنده سری بازیهای Spider-Man, Resistance, Ratchet and Clank و تعداد بسیار زیادی بازی دیگر به شمار میرود، سال گذشته میلادی در یک خبر غافلگیر کننده و مهم به زیر چتر استودیوهای جهانی سونی ملحق شد و سرانجام همکاری طولانی مدتی که این دو به طور غیر رسمی با یکدیگر داشتند و سالهای سال ادامه داده بودند را رسمی کردند. در نتیجهی این خبر نیز اعلام شد که اکنون دیگر سونی حق و حقوق فرنچایز Sunset Overdrive را در اختیار خواهد داشت و برای آن تصمیم گیری خواهد کرد. امیدواریم که حداقل هر چه زودتر خبر پورت شدن آن بر روی کنسولهای پلیاستیشن سونی را به زودی بشنویم و یا از این هم هیجان انگیزتر، به زودی شاهد معرفی یا عرضه دنباله آن بر روی پلیاستیشن باشیم.
تغییرات وجابجاییهای مهم و اساسی در شرکت سونی
با توجه به این که نسل بعدی کنسولهای ویدئویی در چند قدمی ما هستند و دیگر فاصله زیادی تا آنها نداریم، شرکت سونی در یکی از مهمترین اخبار سال گذشته میلادی، خبر از به وجود آوردن تغییرات زیادی در ساختار درونی خودش داد. Shuhei Yoshida و Shawn Layden سالهای سال به عنوان چهرههای شناخته شده و مهمی برای برند پلیاستیشنِ سونی و استودیوهای جهانی این شرکت شناخته میشدند و نامشان با سونی گره خورده بود اما در سال ۲۰۱۹ تغییرات زیادی در کار و فعالیتهای آنها به وجود آمد. به طوری که در یک خبر غافلگیر کننده و ناراحت کننده، Shawn Layden به طور کلی این شرکت را ترک کرد و Shuhei Yoshida نیز به یکی از بخشهای شرکت سونی منتقل شد که در آن به عنوان مدیر عامل بخشی فعالیت خواهد کرد که بر روی عناوین و آثار مستقل و کوچک کار خواهند کرد و در حقیقت تجربهی سرشار خودش را در این بخش به این گونه بازیها و عناوین منتقل خواهد کرد. پس از Shuhei Yoshida، شخصی به اسم Hermen Hulst به عنوان مدیر عامل استودیوهای جهانی سونی انتخاب شد که پیش از این مدیر عامل یکی از استودیوهای فرست پارتی سونی به اسم Gorilla Games بود. این که این تغییرات اساسی در ساختار درونی شرکت چه تغییراتی را در پی خواهند داشت و این که آیا هیچ نتیجه خاصی دارند یا خیر، در آینده مشخص خواهد شد که اولین تست جدی همهی آنها سال جاری با عرضهی کنسول نسل بعدی سونی یعنی پلیاستیشن ۵ آغاز خواهد شد و این جابجاییها نتایج خودش را نشان خواهد داد. در حال حاضر تنها کاری که میتوانیم کنیم، این است که امیدوار باشیم که مدیرهای مهم جدید شرکت سونی بتوانند نسل آینده نیز روند موفقیت آمیز این شرکت را ادامه دهند. با وجود این که شاید در مقامهای جدید خود کم تجربه به نظر برسند، اما تک تک آنها سرشار از نبوغ و استعداد هستند که حتی اگر سعی کنند در بدترین شرایط ممکن، روند فعلی این شرکت را ادامه دهند، موفقیت آنها تا حد زیادی تضمین شده خواهد بود.
PS5 و Xbox Series X
صحبت از نسل بعدی کنسولهای ویدئویی شد. ما سرانجام توانستیم در سال ۲۰۱۹ میلادی نگاهی هر چند ناقص و نصفه نیمه به کنسولهای نسل بعدی سونی و مایکروسافت بیاندازیم. هر دوی آنها تا حدودی از مشخصات کنسولهای نسل بعدی خود در سال گذشته رونمایی کردند و برخی از نقشهها، برنامهها و استراتژیهایی که برای نسل بعدی در نظر گرفتهاند را اعلام کردند. شرکت سونی که در E3 2019 شرکت نکرد و به تازگی نیز تایید کرد که در E3 2020 نیز حضور پیدا نخواهد کرد، رویداد اختصاصی Playstation Experience خود را نیز در سال گذشته برای دومین سال متوالی لغو کرد و تصمیم گرفت به جای آن تقریبا هر فصل، یک رویداد اختصاصی جدید تحت عنوان State of Play راه اندازی کند و در یک استریم سی دقیقهای از برخی بازیها، پروژهها و برنامههای خود در آینده رونمایی کند و آنها را به مردم معرفی کند. این شرکت در سال ۲۰۲۰ نیز از روز گذشته رویداد جدیدی به مدت یک ماه بر پا خواهد کرد که Experience Playstation نام دارد که گمان میرود در روز آخر آن، شاهد رونمایی و معرفی رسمی PS5 باشیم. در عین حال نیز رقیب آنها در شرکت مایکروسافت، زودتر از آنها درمورد کنسول نسل بعدی خود در E3 2019 صحبت کرد و از یک سری مشخصات اولیه آن رونمایی کرد و پس از آن نیز گاه گاهی با انتشار یک سری اطلاعات جزئی درمورد آن ما را هیجان زده نگه داشت اما در نهایت، در آخر سال گذشته میلادی در طی برگزاری رویداد The Game Awards از اسم و طراحی کنسول نسل بعدی خود که Xbox Series X نام خواهد داشت، پرده برداری کرد. البته ما هنوز در سال ۲۰۲۰ منتظر از راه رسیدن یک رویداد بزرگ و اطلاع پیدا کردن از کل مشخصات و جزئیات کنسولهای نسل بعدی سونی و مایکروسافت هستیم اما اطلاعاتی که از آنها در سال ۲۰۱۹ منتشر شد نیز واقعا جزو مهمترین اخبار سال گذشته بودند که واقعا باعث هیجان زدگی ما شدند.
Apple Arcade
زمانی که شرکت Apple اقدام به رونمایی و معرفی از سرویس گیمینگ اختصاصی خود به اسم Apple Arcade کرد، نشان داد که بازیهای موبایلی نیز سال گذشته میلادی قدمهای رو به جلوی بزرگی به سمت پیشرفت و بهبود برداشتند. این سرویس اشتراکی جدید اولین فعالیت جدی اپل در زمینه بازیهای رایانهای محسوب میشود. Apple Arcade یک سرویس متحد و یکپارچه است که دارای قابلیت پشتیبانی از کنترلرهای کنسول نیز میباشد که بهترین بخش آن این است که هیچ خرید درون برنامهای، تبلیغات مزاحمت آمیز و یا قفلهای DRM آزار دهندهای ندارد. معرفی، عرضه و شروع به کار این سرویس قطعا یکی از بزرگترین قدمهای رو به جلو در زمینه بازیهای موبایل در طی چند سال اخیر به حساب میآید. امیدواریم که این سرویس باعث به وجود آمدن رقابت بیشتری در زمینه بازیهای موبایلی شود تا شاهد افزایش سرعت پیشرفت و بهبودهای آنها باشیم تا منجر به نتایج بزرگ دیگری نیز در آینده شود.
پاسخ دهید