گوگل Stadia در برابر پروژه xCloud

شرکت گوگل اخیرا از سرویس استریم بازی رونمایی کرد که به عنوان گوگل Stadia شناخته می شود. سرویسی که می‌خواهد آینده صنعت بازی‌های ویدئویی را تغییر دهد و براساس آن ما شاهد پلتفرم‌های بازی متحول شده ای نسبت به قبل هستیم.

بازیکنان در این سرویس می‌توانند به سرعت بازی موردنظر خود را تجربه کنند و کافیست به کتابخانه سرویسی چون استادیا مراجعه داشته باشند. در این بین مایکروسافت نیز به دنبال گوگل سرویس جدید پروژه xCloud را معرفی کرد. در این سرویس بازیکنان به فضای ابری متصل می‌شوند و برای تجربه نیز کافیست از کنسول ایکس باکس وان برخوردار باشند.

اگرچه دو سرویس گوگل Stadia و پروژه xCloud کارکردی شبیه به هم دارند اما همچنان تفاوت‌هایی را در آنها بیان کرد، در این میان قصد داریم در مطلب مورد اشاره به اظهار نظر درباره تفاوت‌های دو سرویس استریم بازی‌های ویدئویی گوگل Stadia و پروژه xCloud بپردازیم.

گوگل Stadia در برابر پروژه xCloud = قیمت آنها چقدر است؟

سرویس Stadia Pro گوگل ماهانه هزینه ۸.۹۹ پوندی به دنبال دارد و شما در ابتدا باید به صورت آنلاین اتصال پیدا کنید. این سرویس اجازه می‌دهد بازیکنان با وضوح ۴K Ultra HD به انجام بازی بپردازند و به کتابخانه بازی‌ها مختلف دسترسی پیدا کنند.

سال ۲۰۲۰ گوگل می‌خواهد سرویس Stadia Base را دردسترس قرار دهد و براساس این سرویس بازیکنان می‌توانند با وضوح FHD بازی‌های موجود در کتابخانه سرویس را اجرا کنند. این سرویس علاوه بر وضوح FHD، باید برای تجربه بازی‌های قدیمی‌تر آن پرداخت جداگانه ای داشت.

در این بین قیمت پروژه xCloud مشخص نیست و همچنان اطلاعات هزینه آن نامشخص است. به کمک این سرویس کاربران ایکس باکس وان می‌توانند به سرورهای مجازی و رایگان گوگل متصل شوند. بازیکنان ایکس باکس وان از طریق این سرویس می‌توانند علاوه بر استریم بازی‌هایی ویدئویی، سرور مجازی رایگانی داشته باشند تا بتوانند به انبوهی از بازیها دسترسی پیدا کنند.

جزئیات هزینه این سرویس برای افرادی که فاقد کنسول ایکس باکس وان هستند، مشخص نشده و اطلاعات کافی دردسترس قرار نگرفت. احتمالا همانند ایکس باکس گیم پس ماهانه ۷.۹۹ پوند و در سرویس ایکس باکس گیم پس آلتیمیت ماهانه هزینه ۱۰.۹۹ پوندی به دنبال دارد. بنابراین کسانی که چنین قیمتی را پرداخت می کنند، می‌توانند به سادگی دسترسی داشته و انبوهی از بازی‌ها که در کتابخانه سرویس‌های مورد اشاره قرار دارد را تجربه کنند.

گوگل Stadia در برابر پروژه xCloud = تاریخ دردسترس قرار گرفتن آنها؟

گوگل می‌خواهد استادیا را در نوامبر ۲۰۱۹ راه اندازی کند. سرویسی که در ابتدا برای مناطقی نظیر انگلستان، ایالات متحده و کانادا در نظر گرفته شده و سپس به سایر مناطق می‌رسد. در سوی دیگر پروژه xCloud برنامه ریزی شده اکتبر سال جاری به عنوان نسخه پیش نمایش دردسترس قرار گیرد.

هنگام دردسترس قرار گرفتن نهایی پروژه xCloud، باید انتظار داشت که مایکروسافت آن را در مناطقی چون انگلیس، فرانسه، آلمان، آفریقای جنوبی، هند، سنگاپور، چین، کره، ژاپن، استرالیا، آمریکا، کانادا ، و برزیل عرضه دارد.

گوگل Stadia در برابر پروژه xCloud = چه بازیهایی قابل اجراست؟

 

در حالی که Stadia گوگل یک سرویس مبتنی بر رایانه شخصی است اما ایکس کلود مایکروسافت پروژه‌ای مبتنی بر ایکس باکس وان است و نمی‌توان چندان آن را براساس رایانه‌های شخصی دانست.

هر دو سرویس از راه دور یا ریموتی هستند که می‌توان به صورت از راه دور آنها را به کار گرفت. بنابراین دو سرویس برای پلتفرم‌های نظیر PC و XBOX ONE توسعه پیدا کرده است. البته برای نسل بعدی ایکس باکس نیز این سرویس قابل استفاده بوده و تنها شامل نسل فعلی یا نسل هشتم کنسول مایکروسافت نخواهد شد.

از بازی‌های تایید شده برای گوگل استادیا باید به Baldur’s Gate 3, Destiny 2, DOOM Eternal و Ghost Recon Breakpoint اشاره کرد. Project xCloud به گیمرها اجازه می‌دهد از راه دور به کتابخانه بازی‌های ایکس باکس وان دسترسی پیدا کنند و بازی‌های بزرگی از جمله Cyberpunk 2077  و Star Wars Jedi: Fallen Order را دربرمی گیرد.

به گفته Kareem Choudhry یکی از مدیران ارشد مایکروسافت در زمینه کلود گیمینگ طی رویداد E3، این سرویس به بازیکنان اجازه خواهد داد، سه نسل از بازی‌ها را روی ایکس باکس وان تجربه کنند. این یعنی می‌توان با پروژه xCloud مایکروسافت به بیش از ۳۵۰۰ بازی دسترسی پیدا کرد و کتابخانه بزرگی را شامل خواهد شد.

البته در برخی موارد این دو سرویس مشابه هم هستند، برای مثال گوگل اعلام کرده با استادیا بازیکنان می‌توانند عنوان The Division 2 را تجربه کنند و این در حالی است که مایکروسافت هم وعده The Division 2 را برای پروژه xCloud داده است.

گوگل Stadia در برابر پروژه xCloud =مشخصات و ویژگی های که به آن نیاز داریم؟

پیش از این گوگل سیستم موردنیاز گوگل استادیا را اعلام کرد اما در بحث تلفن هوشمند استادیا محدود به گوشی‌های هوشمند پیکسل خواهد شد و پس از سال ۲۰۲۰ به دیگر موارد هم می‌رسد.

به گفته گوگل در زمینه پهنای باند برای تجربه گوگل استادیا با وضوح ۱۰۸۰ پیکسلی به ۲۰ مگابیت برثانیه می‌رسد و برای اجرا با وضوح ۴K UHD نیاز است تا به پنهای باند ۳۰ مگابیت برثانیه ای اکتفا کرد. حداقل پنهای باند این سرویس جدید گوگل نیز تنها ۱۰ مگابیت برثانیه است.

متاسفانه مایکروسافت جزئیات این بخش پروژه xCloud را اعلام نکرده و انتظار داریم بزودی اطلاعات کافی دردسترس قرار گیرد. البته در گیمزکام ممکن است این اطلاعات پروژه xCloud دردسترس قرار گیرد.