کنسول گیمینگ خانگی در نسل هشتم کم کم رو به پایان است و شرکتهای سونی و مایکروسافت در سال آینده احتمالا کنسول جدید خود را به طور رسمی معرفی خواهند کرد. سختافزارهای جدید جای سیستمهای قدیمی را گرفته و بازیها خیلی زیباتر، بهتر و راحتتر قرار است مهمان خانههای ما باشند.
عناوین مختلفی مانند Red Dead Redemption 2 هستند که با همین کنسولهای امروزی، کیفیت ساخت بسیار بالایی داشته و مخاطبین را راضی نگه داشتهاند. به همین روی با نگاهی به سالهای پیش رو متوجه خواهید شد که چه آینده شیرینی برای بازیبازان رخ خواهد داد.
برخی به دنبال انحصاریهای ناب و درجه یک میگردند و برخی در جستجوی یک سروریس گیمینگ و پلتفرم قدرتمند هستند تا بتوانند نیازهای آنلاینشان را رفع کنند. با اینحال از طرف دیگر کاربرانی وجود دارند که تا به حال به خرید کنسولهای خانگی فکر نکرده بودند و دوست دارند در این نسل تکنولوژی را وارد خانههای خود کنند.
خوشبختانه خبر خوب اینجاست که برای همه این موارد، انتخابهایی وجود دارد و هیچ کاربری با داشتن بودجه کافی دست خالی نخواهند ماند. آنقدر فناوری و تکنولوژی توسعه یافته است که هر کس بتواند با خریداری لوازم لازم، چشمهای از آن را برای خود داشته باشد. با این اوصاف واقعا بهترین کنسول چه کنسولی است و متعلق به شرکتی میباشد؟
در واقع در دنیای امروزی پرسیدن چنین سوالی واقعا منطقی نیست. همانطور که گفتیم دیگر مانند گذشته سازندگان در یک بعد فعالیت نمیکنند و هر شرکت کنسول خانگی خود را از هر نظر تغذیه میکند. در آخر همه چیز به سلیقه شما بر میگردد و اینکه از یک کنسول خانگی چه میخواهید.
یک سرویس استریم درجه یک، بازیهای فوقالعاده یا کنسول جمع و جور و قابل حمل؟
هر کدام از این کنسولها مورد متفاوتی را برایتان فراهم کرده و هدف خاصی را دنبال میکنند. مهمترین قدم این است که تشخیص دهید به دنبال چه هستید و چه تجربهای برایتان حائز اهمیت است. از اینجا به بعد کارتان خیلی راحتتر خواهد شد.
در دو دهه اخیر، دو انتخاب اصلی میان کنسولها به سه شرکت مجزا گسترش یافته و جنبههای متفاوتتری را پوشش داده است؛ سونی، مایکروسافت و نینتندو. نینتندو با سبک متفاوتی، برای هر کنسول خود نام مجزایی را در نظر گرفته و هدف اصلیش تولید کنسولهای قابل حمل است.
از طرف دیگر سونی و مایکروسافت همه چیز را مانند گذشته ساده نگه داشته و با تمرکز بر روی قدرت سیستمهایشان، از یک پروسه نامگذاری کلیشهای پیروی میکنند.
اگر هنوز به ورود به نسل آینده فکر نمیکنید و دوست دارید در این سالهای آخر لذت تجربه نسل هشتم را بچشید، مقاله زیر را با دقت مطالعه کنید تا بتوانید بهترین انتخاب را برای خود انجام داده و معاملهای موفقیت آمیز صورت دهید.
راهنمای خرید کنسول نینتندو؛ یک سیستم پرتابل و قابل حمل
نینتندو سوییچ: بهترین کنسول برای کودکان
به عنوان کنسولی که در سوم مارس سال ۲۰۱۷ به بازار عرضه شد، نینتندو سوئیچ جدیدترین کنسولی میباشد که از پایه برای نسل جدید ساخته و تولید شده است. در سپتامبر سال جاری مدل لایت این کنسول نیز عرضه شد که قیمت پایینتری داشته و فقط برای مد دستی یا همان Handheld توسعه یافته است.
با اینکه این کنسولها آخرین کنسولهایی هستند که در چند سال اخیر منتشر شدهاند، اما از سیستمهای ضعیفتری نیز برخوردار میباشند و نسبت به Playstation 4 و Xbox One از قدرت چندان بالایی بهره نمیبرند. در واقع هدف از ساخت نینتندو از همان اول داشتن سیستمهای قدرتمند و عجیب و غریب نبوده و این شرکت سعی داشته است که کنسولهای قابل حملی بسازد که روابط کاربری خود را داشته و بازیهای انحصاری مخصوصش را به راحتی اجرا کند.
مهمترین و جالبترین ویژگی نینتندو سوئیچ، تطبیق پذیری آن است. بر خلاف اکثر کنسولهای خانگی، نینتندو با یک نمایشگر ۶.۲ اینچی و باتری خوب در هر جا و مکانی در دسترس خواهد بود.
همچنین قادر هستید آن را به راحتی به مانیتورهای بزرگ و تلویزیونها متصل کرده و از تجربه بازیها بر روی نمایشگرهای مختلف لذت ببرید. به علاوه، کنترلر مخصوص آن به شما کمک میکند که در حالت handheld، خیلی راحتتر بتوانید کنسولتان را در دست گرفته و بازیهای مختلف را اجرا کنید.
یکی دیگر از دلایل محبوبیت کنسولهای نینتندو این است که کاربران میتوانند عناوین مختلف را به راحتی به صورت چند نفره تجربه کرده و لحظات لذت بخش خود را با دوستانشان به اشتراک بگذارند.
از محبوبترین عناوین این کنسول قابل حمل میتوان به ماریو کارت و ماریو پارتی اشاره کرد که احتمالا نامشان به گوشتان خورده است. عناوینی رقابتی که میتوانید با دوستان خود تجربه کرده و در کنار یکدیگر از لحظات خوش خود خاطرهسازی کنید.
برای هر سوئیچ، ۴ کاربر میتوانند این بازیها را با یکدیگر مشترک شوند. در نتیجه همه قادر هستند لحظات لذتبخش خود را در کنار هم تجربه کنند. نینتندو سوئیچ بهترین کنسول خانگی برای کودکان کم سن و سال میباشد و با سبک کارتونی و نگاهی که به دنیای بزرگسالان دارد، یک جایگاه مناسب برای تجربه بازیهای مختلف و رنگارنگ خواهد بود.
با اینحال این قهرمانهای کارتونی فقط برای کودکان طراحی نشده و هر شخصی میتواند از داستان سراییهای جذاب و کاراکترهای بامزه کنسولهای نینتندو لذت ببرد.
همچنین یکی دیگر از نکات مثبت نینتندو این است که برای کاربرانی که چندان حرفهای نیستند و دنیای بازیهای ویدیویی را عمیقا دنبال نمیکنند، بستر مناسبی فراهم کرده است تا آنها نیز با تجربه بازیهای ساده و جذاب و پرداخت هزینه کمتر قادر باشند از این دنیای هیجانانگیز سهمی برای خود داشته باشند.
کنترلرها به سادگی حرکات کاربران را رصد کرده و حتی مادربزرگها و پدربزرگها نیز به راحتی میتوانند از این کنسول قابل حمل لذت ببرند.
کنسولی که دوستدار خانواده است و با محیطی رنگارنگ و طراحی ساده کاربران مختلف را مجذوب خود کرده است و توانسته است لقب بهترین کنسول خانگی برای کودکان را از آن خود کند. نینتندو سوئیچ مانند یک گوشی هوشمند بزرگ بوده و به راحتی میتوان آن را حمل کرد و در سفرها با خود به همراه برد. سبک بازیهای آن رنگارنگ و جذاب هستند و هر انسان خوش ذوقی را مجذوب خود خواهند کرد.
به همین روی اگر به دنبال چنین مشخصاتی برای کنسول مورد نظر خود میگردید و تجربه بازیهای دیگر چندان برایتان حائز اهمیت نیست و میخواهید همراه مناسبی برای سفرهای خود داشته باشید، حتمی نگاه کاملتری به کنسول خانگی نینتندو سوئیچ داشته باشید و از جبنههای مختلف آن را بررسی کنید.
راهنمای خرید کنسول پلی استیشن ۴
پلی استیشن ۴ : بهترین کنسول برای عناوین انحصاری
پلی استیشن ۴ اصلی در نوامبر سال ۲۰۱۳ به بازار عرضه شد. از آن موقع تا به امروز سونی سختافزارهای جایگزینی در قالب کنسولهای جدیدتر برای آن در نظر گرفته است؛ Playstation 4 Slim و Playstation 4 Pro که اواخر ۲۰۱۶ وارد بازار شدند. همچنین کنسول واقعیت مجازی نیز که Playstation VR نام دارد در همان بازه زمانی عرضه گردید.
مدل اسلیم اتصالات بیسیم را تقویت کرد و با ارتقا USB کنسولی کوچکتر و جمع و جورتر را به ارمغان آورده است. از طرف دیگر مدل پرو سرعت پردازنده خود را ارتقا داد، کارت گرافیک را با مدل بهتری جایگزین کرد و رم و حافظه داخلی را افزایش داد. در اصل پلی استیشن ۴ پرو قویترین کنسول خانگی میان مدلهای مختلف است و بستر تجربه بازیها را با کیفیت ۴K برای کاربران فراهم کرده است.
قدرت پردازنده مدلهای مختلف سبب شد تا پلی استیشن ۴ بتواند بازیهای متنوع را با اکوسیستمهای پیچیده، خیلی زیباتر و بهتر از قبل به نمایش درآورد. عناوینی مانند God of War و Uncharted که با دنیایهای جذاب، گیمپلیهای هیجانانگیز و پازلهای تو در تو سالهای زیادی است که بازیکنان را به سمت کنسولهای سونی جذب کردهاند و این مسیر همچنان ادامه داشته و روزبهروز گستردهتر و پر جنب و جوشتر از قبل خواهد شد.
کاربران کم سن و سال میتوانند خود را با عناوینی مانند Knack یا Ratchet & Calnk سرگرم کنند که گیمپلیهای ماجراجویی و داستانهایی جالب را دنبال خواهند کرد. از طرف دیگر عناوینی مانند Shadow of the Colossus و Little Big Planet وجود دارند که از نظر جنبههای هنری بسیار غنی بوده و طرفداران مخصوص خود را هدف قرار دادهاند.
با صدها بازی انحصاری و هزاران بازی غیر انحصاری، پلی استیشن ۴ این افتخار را داشته است که عنوان بهترین کنسول خانگی را برای بازیهای انحصاریاش دریافت کند. اگر نگاهی به رقابت میان مایکروسافت و سونی بیاندازیم، سونی با داشتن انحصاریهای قدرتمند و متنوع اثبات کرده است که در این زمینه حرف اول را میزند.
همچنین پلی استیشن ۴ به شما اجازه میدهد که بازیهایتان را بر روی گوشی یا رایانه شخصی خود استریم کنید. اگرچه اتصالات خیلی عالی نیستند اما وجود چنین قابلیتی بسیار تحسین برانگیز بوده و این کنسول خانگی را از رقبای خود متمایز میکند.
در اینجای بحث باز هم به حرف اول خود بازمیگردیم؛ اگر به دنبال انحصاریهای درجه یک و کشوی بازیهای فوقالعاده میگردید، کنسول سونی بهترین انتخاب برای شما خواهد بود و قطعا از خرید آن پشیمان نخواهید شد.
پلی استیشن وی آر: ورود به دنیای آینده
اگر از دیگر سیستمهای گیمینگ صرف نظر کنیم، پلی استیشن وی آر به شما اجازه میدهد که صدها بازی مختلف را به کمک هدست مخصوص در قالب واقعیت مجازی تجربه کنید. اگرچه نینتندو نیز با Labo VR Kit خود سرچشمههای در زمینه واقعیت مجازی دارد، اما در واقعیت لیست بازیهای موجود در آن بسیار محدودتر هستند و طیف گستردهای را دربر نمیگیرد.
از طرف دیگر پلی استیشن وی آر با رقبای سرسختی مانند Oculus Rift و HTC Vive دست و پنجه نرم میکند که هر کدام به خودی خود بسیار قدرتمند بوده و تجربهای هیجان انگیز را برای کاربرانشان فراهم میکنند.
پلی استیشن وی آر به شما اجازه میدهد که در دنیای واقعیت مجازی غرق شده و ساعتها در آن مشغول به تجربه بازیهای مختلف شوید. هدست به کلی فضای اطراف شما را در بر گرفته و به کمک شیشههای ۳D فضایی زیبا را برایتان خلق خواهد کرد.
با حرکت سرتان قادر هستید دنیای اطراف خود را مشاهده کنید و هدستهای واقعیتهای مجازی با ترفندهایی این حس را به شما القا میکنند که انگار واقعا در آن دنیای مجازی حضور دارید. نتیجه این تکنولوژی بسیار فوقالعاده است.
برای چرخیدن در فضاهای مختلف، بسیاری از بازیها از کنترلرهای اصلی کنسول پشتیبانی میکنند، اما در طیف گسترده، برای تجربه بازیهای خاص باید از کنترلرهای واقعیت مجازی استفاده کنید تا بتوانید خیلی بیشتر از قبل از اتفاقات پیرامون خود باخبر شوید.
اگر انتخاب خود را بر اساس واقعیت مجازی مورد بررسی قرار میدهید، میان کنسولهای نینتندو،Ps4 و Xboxe One به راحتی میتوان گفت کهPS4 با داشتن پلی استیشن وی آر برنده میدان خواهد بود. و با داشتن عناوین متعدد و بازیهای هیجان انگیز و جالب میتواند مدتهای زیادی شما را سرگرم نگه دارد.
در نهایت اگر به دنبال یک کتابخانه پر و مملوع از انحصاریهای مختلف و درجه یک هستید و قصد دارید به دنیای واقعیتهای مجازی پا بگذارید، پلی استیشن ۴ برای هر دو مورد بهترین تجربه را تضمین خواهد کرد.
با داشتن سه مدل مختلف، عناوین ۴K خیلی راحتتر از قبل در دسترس شما هستند و با خریداری نسخه پرو قادر هستید این عناوین را با فریم بهتر و کیفیت بالاتری تجربه کنید. با اینحال اگر تلویزیون ۴K ندارید و کیفیت آن چندان برایتان حائز اهمیت نیست، سراغ مدل اسلیم که یکی از بهترین سیستمهای گیمینگ خانگی میباشد رفته و معامله خود را با خیال آسوده و راحت انجام دهید.
راهنمایی خرید کنسول ایکس باکس وان
ایکس باکس وان: یکی از بهترین کنسول از جنبههای مختلف
این کنسول در ۲۲ نوامبر سال ۲۰۱۳ به بازار عرضه شد و از آن موقع تا به امروز مایکروسافت مدلهای مختلفی را به عنوان جایگزین برای آن منتشر کرده است. ایکس باکس وان اس که در اوت ۲۰۱۶ وارد بازار شد و ایکس باکس وان ایکس که در نوامبر ۲۰۱۷ مهمان خانههای کاربران شده است.
ایکس باکس وان اس یک پردازنده گرافیکی ارتقا یافته با پشتیبانی از ۴K/HDR Blurays را با خود به همراه داشت و Xbox One X پردازنده گرافیکی را خیلی بیشتر از قبل ارتقا داده و سختافزار را از جمله؛ حافظه داخلی، پردازنده و مموری را به طور کلی تغییر داد تا بتواند کنسولی بهتر و قدرتمندتری خلق کند.
همانند Playstation 4 ، تمامی عناوین موجود برای کنسول گیمینگ ایکس باکس وان برای همه مدلها در دسترس خواهند بود. با اینکه سونی، کتابخانهای بزرگتر و اشباعتر از بازیهای انحصاری دارد اما ایکس باکس وان بزرگترین کتابخانه بازیها را میان تمام کنسولهای خانگی با خود به همراه آورده است.
مایکروسافت صدها بازی مختلف برای ایکس باکس ۳۶۰ عرضه کرد که همگی در نسل جدید قابل بازی هستند. علاوه بر این بازیهای متعددی هستند که برایPlaystation 4 منتشر نشده، اما از آنجایی که برای رایانههای شخصی در دسترس میباشند به عنوان انحصاری از آنها یاد نمیشود. عناوین محبوبی مانند Forza وGears of War که فقط برای ایکس باکس وان و رایانههای شخصی عرضه شدهاند.
همچنین مایکروسافت پلتفرمی مشابه نتفلیکس برای بازیهای خود در نظر گرفته که با خریداری حق عضویت آن به راحتی قادر هستید به بازیهای موجود در این سرویس دسترسی داشته باشید. اگرچه عناوین جدید عموما در این سرویس یافت نمیشوند اما بازیهای زیادی هستند که با پرداخت ماهیانه ۹.۹۹ دلار قابل بازی خواهند بود.
مایکروسافت با ایکس باکس وان خود قصد دارد که خانهای باشد برای تمامی فرمهای مدیا. درگاه HDMI پشت کنسول به شما اجازه میدهد که با کنسول خود به تماشای تلویزیون بنشینید.
همچنین مدلهای Xbox One S و X از کیفیت ۴k پشتیبانی کامل داشته و تمامی ویدیوهای شما، چه از طریق تلویزیون یا یواسبی را اجرا خواهند کرد. همچنین مانند سونی، برنامههای محبوبی مثل اسپاتیفای و پاندورا در سرویسهای این کنسول نیز وجود خواهند داشت.
اگرچه هر دوی این کنسولهای خانگی، فضای آنلاینی غنی و کامل را برای کاربران خود در نظر گرفتهاند، اما مایکروسافت در این زمینه با سالها تجربه یک محیط آنلاین قویتر و پر جزئیاتتری را طراحی کرده است تا کاربران به راحتی بتوانند از قابلیتهای موجود در آن استفاده کرده و لذت ببرند.
در نهایت ایکس باکس وان ایکس از قویترین سیستم میان کنسول خانگی برخوردار است و با داشتن سرویس استریم و پشتیبانی از کیفیت ۴K عملکرد فوقالعادهای را از خود به نمایش گذاشته است. همچنین مایکروسافت با داشتن کتابخانهای وسیع شامل بازیهای مختلف امروزی و قدیمی، این بستر را فراهم کرده است تا کاربران از نسلهای مختلف بتوانند عناوین مورد علاقه خود را در هر لحظهای که دوست دارند تجربه کنند.
Xbox Game Pass نیز یک قدم رو به جلو برای مایکروسافت بوده و فضای آنلاین این پلتفرم را بسیار تقویت کرده است. اگر تصمیم به خرید این کنسول گرفتید، همانند پلی استیشن ۴ اگر به دنبال کیفیت ۴K نیستید و تلویزیونتان از این قابلیت پشتیانی نمیکند، خریداری مدل S را به شما پیشنهاد میکنیم.
از طرف دیگر اگر دوست دارید قویترین کنسول بازی را خریداری کنید، ایکس باکس وان ایکس همان چیزی است که به دنبالش میگشتید. هر موقع که میان این سه انتخاب متفاوت، توانستید یکی از کنسولهای خانگی را خریداری کنید، احتمالا دوست دارید یک بازی یا چند لوازم جانبی را همراه آن تهیه کنید.
اگر دوست دارید بازیهای مختلف را با دوستانتان بازی کنید، به دو کنترلر مجزا و عضویت سرویس آنلاین نیاز خواهید داشت. برای عناوین چند نفره، Xbox Live Gold و PS Plus هر دویشان حدودا ۶۰ دلار ناقابل سالانه برای شما خرج میتراشند.
نینتندو نیز با پرداخت مبلغی نزدیک به ۲۰ دلار این فضا را در اختیار شما قرار خواهد داد. از طرف دیگر، اگر دوستانتان زیاد مهمان شما هستند و علاقه دارید بازیهایتان را در یک اتاق با یکدیگر به اشتراک بگذارید، نیاز به چند کنترلر پیدا خواهید کرد. اگرچه نینتندو اینکار را با داشتن جویکانها برایتان راحت میکند، اما برای ایکس باکس وان و پلی استیشن ۴ بهتر است چند کنترلر را جداگانه خریداری کنید.
در مجموع باید بیان داشت که نسل هشتم شامل سه کنسول اصلی زیر میشود:
- پلی استیشن ۴
- ایکس باکس وان
- نینتندو سوییچ
پاسخ دهید