چرا تاخیر بازی‌های ویدئویی اخیر می‌تواند خوب باشد؟

تاریخ عرضه بازی‌های ویدئویی غالبا با تاخیر مواجه می‌شود و این بازی‌ها نمی‌توانند به تاریخ عرضه‌ای که از قبل تعیین کرده بودند برسند. اگرچه این موضوع برای طرفداران و علاقه مندان به این بازی‌ها که حتی شاید سال‌های سال برای تجربه کردن یک بازی صبر کرده‌اند تا حتی از تاریخ عرضه آن باخبر شوند، به شدت می‌تواند ناامید کننده و ناراحت کننده باشد اما تصمیم برای موکول کردن تاریخ عرضه یک بازی از طرف سازندگان آن، گاهی اوقات نیز می‌تواند دلیل موجهی داشته باشد که در نهایت، به نفع بازی‌باز است به طوری که می‌تواند تا حد زیادی کاربران را به خاطر این تاخیر قانع کند. در طی چند وقت اخیر که قرار بود شاهد نهایی شدن عرضه یک سری از بازی‌هایی باشیم که برایشان سال‌های سال صبر کرده بودیم، متاسفانه به جای آن که از گلد شدن و به اتمام رسیدن مراحل توسعه و ساخت آن‌ها خوشحال شویم، با خبر شدیم که تاخیر خورده‌اند. برخی از این بازی‌ها که در طی چند وقت اخیر خبر تاخیر خوردن تاریخ عرضه آن‌ها را شنیده‌ایم، شامل Final Fantasy 7 Remake, Marvel’s Avengers, Iron Man VR و مهم‌تر از همه، Cyberpunk 2077 می‌شوند که در این بین حدودا یک ماه قبل نیز شرکت Ubisoft خبر از تاخیر خوردن تمام بازی‌هایی که در حال حاضر در دست توسعه و ساخت دارد، خبر داد که از میان آن‌ها با این که برخی از این بازی‌ها مانند Watch Dogs Legion نیز تاریخ عرضه مشخص و معلومی داشتند، به زمان نامشخصی موکول شدند که حتی محدوده عرضه آن‌ها نیز دیگر مشخص نیست و حتی ممکن است به سال جاری میلادی نیز دیگر نرسند و در سال ۲۰۲۱ عرضه شوند. علاوه بر این، این چندمین باری است که Final Fantasy 7 Remake تاخیر می‌خورد که در گذشته نیز در موارد متعددی این اتفاق برایش رخ داده بود. و اگرچه ممکن است در حال حاضر طرفداران این سری از شنیدن این خبر بسیار ناراحت، ناامید و حتی عصبی شده باشند، اما این تاخیر در بلند مدت می‌توان برایشان سودمند و مفید باشد و یک سری مزیت‌ها داشته باشند که شاید اکنون درک نکنند. این در حالی است که در عناوینی مانند Marvel’s Avengers و یا Iron Man VR تا زمانی که کاربران محصول نهایی با کیفیتی دریافت کنند، زیاد برایشان مهم نیست که این بازی‌ها چقدر تاخیر خورده باشند اما از طرفی دیگر، تاخیر خوردن FF 7 Remake و Cyberpunk 2077 برایشان قابل قبول نیست اما تاخیر خوردن هر دوی آن‌ها در نهایت به نفع خود کاربران است. دلیل آن را در ادامه به شما توضیح خواهم داد. با آرادمگ همراه باشید.

به نظر می‌رسد که این روزها بازی‌ها زیاد تاخیر می‌خورند و هر روز شاهد این هستیم تعداد بازی‌ها و عناوینی که تاریخ عرضه آن‌ها به زمان دیگری موکول شده است، بیشتر از قبل می‌شود اما بازی‌ها و عناوینی که به تعویق انداخته شده‌اند، به طور گسترده‌ای مشهود هستند که به خاطر پوشش رسانه‌ای که حوالی بازی‌های جدید وجود داشت، پررنگ‌تر از نسل‌های قبلی بوده است. علاوه بر این، بازی‌ها و عناوین بزرگ و پرچمدار نقش فیلم‌ها یا کتاب‌هایی را بازی می‌کنند که از شدت پرمخاطب بودن، مردم برایشان صف‌های طولاتی تشکیل می‌دهند و حتی گاهی اوقات چند روز زودتر از عرضه آن‌ها در مقابل فروشگاه‌های بزرگ صف می‌کشند. به همین علت است که اغلب مشاهده می‌کنیم که ناشران بزرگ یک فضای تنفس بزرگ با فراغ بال کامل به بازی‌های بزرگ خود می‌دهند که نتیجه‌ی آن نیز تاخیر خوردن عناوین و بازی‌های دیگر آن‌ها است که در آن حوالی قرار بود عرضه شوند. بدین ترتیب، یکی از دلایل مهم تاخیر خوردن بازی‌ها می‌تواند وجود یک بازی بزرگ در آن حوالی یا بازه زمانی باشد. به عنوان مثال، تاخیر در تاریخ عرضه عنوان به شدت مورد انتظار Ghost of Tsushima به خاطر بازی‌های دیگری که در آن بازه زمانی وجود داشتند، بود و با وجود این که شاید این تصمیم زیاد برای طرفداران یک بازی که سال‌های سال منتظر آن بوده‌اند، قانع کننده نباشد و به مزاج آن‌ها خوش نیاید، دوست دارند بلافاصله پس از این مراحل توسعه و ساخت بازی مورد نظرشان به اتمام رسید، بتوانند آن را تجربه کنند و از انجام دادن آن لذت ببرند. اما از طرفی دیگر، موضوعی که وجود دارد، این است که سازندگان و ناشران بازی‌های ویدئویی نیز دوست دارند سودآوری و منافع مالی خود را به نهایت حدی که ممکن است، برسانند و دوست ندارند به هیچ وجه وجود یک بازی بزرگ در محدوده انتشار بازی آن‌ها باعث لطمه زدن به محصول نهاییشان شود که این همه برای آن تلاش کرده‌اند و زحمت کشیده‌اند. سودآوری یک طرف ماجرا است و عجول بودن کاربران و بازی‌بازان نیز یک طرف دیگر. اما این موضوع را که کنار بگذاریم، دلایل دیگری هم برای تاخیر خوردن یک بازی وجود دارد که بر روی خود بازی تاثیر گذار هستند و ناشی از آن می‌باشند.

در طی همین یک سال اخیر شاهد عرضه شدن بازی‌ها و عناوین ناقص زیادی بودیم که هنوز راه زیادی برای کامل شدن در پیش داشتند اما در نهایت به طور ناقص و ناتمام به عرضه رسیدند که با عکس العمل‌های بسیار شدید و منفی زیادی نیز مواجه شدند. شاید برجسته‌ترین و بارزترین نمونه‌ی این گونه بازی‌ها که مشابهشان در طی یک سال اخیر بسیار زیاد بود، عنوان WWE 2K20 باشد که در زمان انتشار خود به قدری ناقص و ناتمام بود که واقعا غیر قابل بازی کردن بود. این موضوع به حدی جدی و بحرانی بود که حتی سونی به کاربران خود پیشنهاد بازپرداخت هزینه‌هایی را داد که برای خرید یا پیش خرید این بازی پرداخته بودند. این بازی باعث وارد شدن لطمه‌های جدی به یک فرنچایز بزرگ و کهنه کار شد و اعتبار آن را کاملا زیر سوال برد. با این که به احتمال زیاد ممکن است این سری در آینده دوباره بازگردد، اما قطعا شهرت و اعتبار آن لطمه زیادی خورده است و مردم دیگر آن حسابی که روی می‌کردند را نخواهند کرد. شهرت، اعتبار و آبروی بازی‌های ویدئویی موضوعی است که برای بقا و دوام آن‌ها در قلب و روح کاربران و مردم و همینطور ذهن ناشران آن‌ها از اهمیت بسیار زیاد و مهمی برخوردار است و با وجود این که بازی‌ها و عناوینی که دارای چنین مشکلاتی هستند با دریافت چند بسته الحاقی، پچ، بهبود دهنده، آپدیت و DLC می‌توانند وضعیت بهتری پیدا کنند و به یک پایداری نسبی برسند، اما این موضوع از اهمیت بیشتری وجود دارد که این بازی به محض عرضه شدن خود، بهترین تجربه‌ای که می‌تواند را در اختیار کاربران قرار دهد که برای این کار، حداقل بازی باید کامل شده باشد و ناقص نباشد تا بتواند با فرنچایزهای دیگر سنجیده شود و با آن‌ها رقابت داشته باشد. یک نمونه بارز دیگر هم که در این چند وقت اخیر چنین وضعیتی داشت، عنوان Ghost Recon Brerakpoint بود که با وجود این که اکنون وضعیت پایدارتر و بسیار بهتری نسبت به اوایل زمان عرضه خود پیدا کرده است، اما لطمه زیادی به اعتبار Ubisoft وارد کرد و سخت کوشی و تلاش آن‌ها را زیر سوال برد. نمونه‌ی این گونه بازی‌ها در طی سال‌های اخیر بسیار زیاد و پرشمار است که بیش از این فرصت پرداختن به آن‌ها را نداریم. اما افزایش تعداد این گونه بازی‌ها قطعا نگران کننده است.

شاید عده زیادی از شما هنوز هم قول‌هایی که عنوان No Man’s Sky به کاربران داده بود را به خاطر داشته باشید و همینطور شور و اشتیاقی که در حوالی تاریخ انتشار آن به وجود آمده بود را دیده باشید اما متاسفانه، این عنوان نتوانست پتانسیل‌های خودش را به خوبی به اثبات برساند و آن چیزهایی که به مردم قول داده بود را در اختیار کاربران قرار دهد. در حالی که این بازی توانست ریکاوری شود و خودش را دوباره از اول احیا کند، و همینطور No Man’s Sky برخی از بهترین بسته‌های الحاقی و DLC‌ که سال گذشته برای بازی‌های مختلف عرضه شد را به دست بیاورد و در اختیار کاربرانی که در زمان عرضه این بازی از آن ناامید شده بودند، قرار دهد اما متاسفانه این بازی تا همان موقع هم بخش تعداد قابل توجه و زیادی از طرفداران خودش را از دست داده بود. اگر بخواهم این بخش را خلاصه کنم و یک جمع بندی کلی از آن داشته باشم، می‌توانم بگویم که برای هر عنوان و بازی جدیدی که عرضه می‌شود، بسیار لازم و ضروری است که در همان اوایل عرضه خود بتواند مردم را متقاعد و قانع کند که با یک بازی خوب مواجه هستند تا بدین ترتیب بتواند برای خودش طرفدار دست و پا کند و در حقیقت، بتواند یک بازار اولیه برای خودش به وجود بیاورد چرا که همه‌ی عناوین و بازی‌ها قادر نیستند که کاری که No Man’s Sky کرد و پس از عرضه خود با بهبود مشکلاتی که داشت، شروع به جذب کردن مخاطب کرد را انجام دهند. این موضوع برای فرنچایزها و سری بازی‌هایی که نسخه جدیدی از آن‌ها عرضه می‌شود، به مراتب از اهمیت بسیار بیشتری برخوردار است چرا که در هر صورت، این فرنچایز یک سری طرفداران قدیمی و جدی دارد که به مدت سال‌ها است این سری و فرنچایز را دنبال می‌کنند و همیشه هم انتظارات زیادی از آن دارند تا همیشه در اوج باشد. این در حالی است که اگر حتی یک نسخه جدید هم از این سری عرضه شود که با معیارها و استاندردهای طرفداران قدیمی و کهنه کار خود مطابقت نداشته باشد، باعث ناامیدی آن‌ها می‌شود و اگر همان کیفیتی که در نسخه‌های قبلی آن وجود داشت را نتواند داشته باشد، باعث از دست دادن طرفداران خود می‌شود که شاید نمونه بارز آن در طی این سال‌ها فرنچایز Need for Speed باشد که کم کم طرفداران خودش را از دست داد تا آن‌ها به سمت سری‌ها و فرنچایزهای دیگری که وجود دارد کشیده شوند.

اگر بخواهم درمورد بازی‌های اخیر که در طی این چند وقت تاخیر خورده‌اند، صحبت کنم، Final Fantasy 7 Remake را داریم که یک نسخه بازسازی شده از یکی از ستایش شده‌ترین و بهترین بازی‌های نقش آفرینی ژاپنی و حتی غربی است که تا به حال در کل تاریخ صنعت بازی‌های ویدئویی عرضه شده است. این در حالی است که Marvel’s Avengers یک بازی الهام گرفته شده یا اقتباسی از یکی از موفق‌ترین و بهترین دنیاهای سینمایی که تا امروز ساخته شده است، می‌باشد و Cyberpunk 2077 نیز یک IP کاملا جدید و ناشناخته است که با جاه طلبی‌های بزرگ و رویاهای بسیار آمده تا استانداردهای جدیدی به صنعت بازی‌های ویدئویی اضافه کند. طبیعتا، همه این بازی‌ها جزو مورد انتظارترین عناوین حال حاضر بازار هستند که در صنعت بازی‌های ویدئویی وجود دارد و تاخیر خوردن تاریخ عرضه آن‌ها تا زمانی که محصول نهایی رضایت بخش باشد و از کیفیت قابل قبولی برخوردار باشد، زیاد موضوع ناراحت کننده‌ای نیست چرا که در هر صورت، از عرضه شدن یک بازی ناقص که می‌تواند تمام افکار و انتظاراتی که از آن داشته باشیم را به طور کلی نابود کند، بهتر است. تاخیر خوردن بازی‌ها تا زمانی که بتوانند انتظارات کاربران و مردم را برآورده کند، چیز خوبی است و با این که مایه ناراحتی و ناامیدی است، اما می‌تواند ارزش تاخیر را داشته باشد. خودتان بگویید که عرضه شدن یک بازی به طور ناقص برای محقق کردن تاریخ عرضه آن بهتر است یا یک بازی کاملی که مطابق انتظارمان است اما تاخیر داشته است؟ در هر صورت، ناشران و سازندگان نیز دوست دارند مردم بتوانند هر چه زودتر بازی‌ آن‌ها را تجربه کنند و از فروش آن درآمد کسب کنند. باید از این موضوع اطمینان خاطر کامل داشته باشید که اگر واقعا مشکل خاصی در روند توسعه و ساخت یک بازی به وجود نیاید، خود سازندگان عجله بیشتری از ما دارند تا بتوانند عنوانی را که این همه روی آن کار کرده‌اند را سرانجام روانه بازار کنند و نتیجه‌ی کار خود را ببینند. تنها موضوعی که وجود دارد، این است که این اطمینان خاطر باید به مخاطبان و مردم داده شود که تاخیر‌ها به منظور تلاش بیشتر و شدیدتر تیم سازنده بازی‌ها است تا بتوانند مشکلات احتمالی آن‌ها اعم از باگ‌ها و گلیچ‌های مختلف را برطرف کنند و محصول نهایی را بدون کوچک‌ترین مشکل احتمالی به دست مردم برسانند.

گله و شکایت‌های طرفداران یکی از موضوعاتی است که می‌تواند بر روی فروش بازی‌ها تاثیر گذار باشد و باعث شود تا عناوین و بازی‌های پرهزینه نیاز به این داشته باشند تا محتویات مقرون به صرفه‌ای در اختیار کاربران خود قرار دهند. تاثیر این گله و شکایت‌ها به این شکل است که سازندگان به خاطر فشار طرفداران خود بازیهایشان را زودتر از این که آماده باشند، روانه بازار می‌کنند که نتیجه‌ی آن نیز مشابه عنوانی مثل WWE 2K20 می‌شود که برای این که در تاریخ عرضه خود آماده باشد و در اختیار مردم قرار بگیرد، کاملا ناقص و خام بود. همچنین درمورد Final Fantasy 7 Remake نیز می‌توان این طور گفت که نوستالژی نقش پررنگ و مهمی در عرضه‌ی این عنوان ایفا می‌کند و اگر این بازی نتواند حافظه‌های مردم را تازه سازی کند، به احتمال بسیار زیاد حجمه‌های شدید و زیادی بر علیه این بازی به وجود خواهد آمد که می‌توانند به شدت روی روحیه تیم سازنده آن و خروجی نهایی آن تاثیر گذار باشند. در حالی که این بازی تا اکنون به یک پذیرش نسبی از طرف بازی‌بازان و کاربران دست پیدا کرده است و هنوز به شدت مورد انتقاد قرار نگرفته، اما Marvel’s Avengers نیز همین اکنون هم با واکنش‌های ضد و نقیض زیادی مواجه شده است و مردم واکنش‌های مختلفی به این بازی در کل فضای مجازی و سراسر اینترنت نشان داده‌اند و کاملا منطقی و عادلانه است که توسعه دهندگان و سازندگان این بازی دوست دارند کاملا بازی‌بازان را از این عنوان راضی و خوشحال نگه دارند. به همین علت هم تاریخ عرضه آن با تاخیر مواجه شد، تا سازندگان از این موضوع اطمینان خاطر کامل پیدا کنند که محصول نهایی می‌تواند مردم را راضی کند. در مجموع، روی همه رفته فروش این گونه بازی‌ها به شدت آسیب پذیر است و حتی وجود کوچک‌ترین مشکلی هم فروش آن‌ها را دچار مشکل می‌کند و به همین علت نیز حداقل اطمینان خاطر دادنِ ظاهری هم به بازی‌بازان می‌تواند فشار و استرسی که بر روی سازندگان این بازی وجود دارد را مقداری کاهش دهد.

سازندگان باید کاربران را مطمئن کنند که در این بازی یک تجربه خوشایند وجود دارد و آن‌ها می‌توانند تجربه خوبی از انجام دادن این بازی به دست بیاورند. این کار یکی از عقلانی‌ترین و حساب شده‌ترین راه‌ها برای این است که سازندگان حداقل کمی اطمینان حاصل کنند که از نظر مالی لطمه‌ای نخواهند خورد و حتی گاهی اوقات نیز ادامه‌ی فعالیت‌های یک استودیوی بازی سازی را می‌تواند تضمین کند. در چنین موقعیت‌هایی، عناوینی که تاخیر خورده‌اند، می‌توانند یک تجربه بهتر در اختیار کاربران قرار دهند و این که سازندگان و توسعه دهندگان نیز دیگر این ترس و وحشت را ندارند که موقعیت مالی آن‌ها تحت تاثیر قرار بگیرد و خراب شود. حتما توجه کرده‌اید که این روزها تعداد بازی‌های باز سازی شده و دنباله‌‌هایی که تاخیر خورده‌اند، زیاد شده است و رو به افزایش است اما بر اساس اظهارات سازندگان و مسئولین استودیوهای سازنده این بازی‌ها، دلایل منطقی زیادی پشت اکثر این تاخیر‌ها وجود دارد که قانع کننده هستند. یکی دیگر از بازی‌هایی که در این چند وقت اخیر تاخیر خورده است، Doom Eternal بود تا یک دنباله رضایت بخش در اختیار کاربران این بازی قرار دهد. پس از خبر تاخیر خوردن این بازی، یک تریلر جدید دیگر نیز از آن عرضه شد، که به بازی‌بازان این اطمینان را می‌داد که محصول نهایی، تجربه‌ای رضایت بخش در اختیارشان قرار خواهد داد. اما از طرفی دیگر نیز طرفداران کاملا از این حق برخوردار هستند که انتظار بازی‌های خوبی را داشته باشند که به موقع در اختیارشان قرار داده می‌شوند اما در هر صورت، اگر فرنچایزها و دنباله‌هایی که مردم گاهی اوقات برای تجربه کردن آن‌ها سال‌ها منتظر بوده‌اند، نتوانند طرفداران را راضی کنند، هرج و مرج‌های زیادی به وجود خواهد آمد که می‌تواند تاثیرات نامطلوب زیادی داشته باشد. همه‌ی این‌ها به خاطر وضعیت بدی است که سازندگان به خاطر عجله کردن می‌توانند در بازی‌های خود به وجود بیاورند. علاوه بر این، حتی علیرغم تاخیر خوردن، هنوز هم اشتیاق و توجه مردم به این گونه بازی‌ها باقی خواهد ماند و حتی گاهی اوقات نیز انتظار و هیجان مردم را نیز می‌تواند افزایش دهد. به خاطر وجود همه‌ی این دلایل، استودیوهای بازی سازی احتمالا به اندازه‌ی سایر فرمت‌ها و مدیوم‌های دیگر، در تاخیر زدن بر روی تاریخ عرضه بازی‌های خود با مشکلات ریز و درشت مختلف و همینطور واکنش‌های منفی شدید از طرف مخاطبان خود مواجه نمی‌شوند چرا که این تاخیر ها در نهایت به نفع خود بازی‌بازان هستند و تجربه‌ی نهایی آن‌ها را تحت تاثیر قرار می‌دهند و آن را ارتقاء خواهند بخشید.

تعدادی از مورد انتظارترین بازی‌های سال ۲۰۲۰ میلادی، بازی‌های تاخیر خورده هستند که تاریخ عرضه آن‌ها به زمان دیگری موکول شده است تا این که به سال ۲۰۲۰ رسیده‌اند. در حالی که عقب انداختن و تاخیر زدن تاریخ عرضه یک بازی احتمال کمی دارد که یک تاکتیک فروش برای افزایش دادن فروش یک بازی باشد، اما درمورد بازی‌های به شدت مورد انتظار می‌توان چنین گفت که به نظر می‌رسد یکی از فاکتورها و دلایل تاخیر خورد آن‌ها بالاتر بردن شور و هیجان مردم برای تجربه کردن این بازی‌ها است که در نهایت نیز می‌تواند باعث افزایش فروش این بازی‌ها شود اما در عین حال نیز فرصت و زمان بیشتری در اختیار سازندگان و توسعه دهندگان این بازی قرار می‌دهد تا بهترین نسخه‌ی ممکن از بازی مورد نظر را عرضه کنند و در اختیار کاربران قرار دهند. همانطوری که عده زیادی وجود دارند که منتظر عرضه شدن بازی‌های بزرگی از قبیل، Watch Dogs Legion, Cyberpunk 2077 و Final Fantasy 7 Remake هستند، از طرفی دیگر نیز عده زیادی هستند که منتظر عرضه شدن عناوینی هستند که شاید ما برایشان انگیزه و اشتیاق چندان زیادی نداشته باشیم، مثل Iron Man VR و یا Marvel’s Avengers تا بتوانند انتظارات را برآورده کنند. اما همین که به عنوان مثال خبر تاخیر خوردن عنوانی مثل Iron Man VR به طور گسترده‌ای پخش می‌شود، باعث جلب شدن توجه عده زیادی از مردم به سمت این بازی می‌شود تا ببینند این بازی چطور عنوانی است که مردم از تاخیر خوردن آن ناراحت شده‌اند و چطور عنوانی است که برای این که تجربه بهتری در اختیار مردم قرار دهد، تاخیر خورده است! بدین ترتیب، این شرایط باعث می‌شود تا عده بیشتری برای این بازی کنجکاو شوند و آن را خریداری کنند و در نتیجه، ناخودآگاه باعث بالا رفتن فروش یک بازی می‌شود که شاید اگر در زمان اصلی خود عرضه می‌شد، به چنین فروش زیادی دست پیدا نمی‌کرد.

اما این شرایط باعث بالا رفتن سطح انتظار مردم و در نتیجه، اعمال فشارهای بیشتری بر روی سازندگان نیز خواهد شد تا بتوانند انتظارات مردم را برآورده کنند. یکی از بهترین و مطمئن‌ترین راه‌ها برای این که استودیوها از این موضوع اطمینان حاصل کنند، این است که از این فرصت و زمان بیشتری که به واسطه‌ی تاخیر خوردن بازی خود به دست آورده‌اند، به بهترین نحو ممکن استفاده کنند تا کنترل بیشتری بر روی کیفیت محصول نهایی خود داشته باشند.

این نکته را هم باید اشاره کنم که اگر برای دانستن تاریخ انتشار برخی از بازی‌هایی که در این مطلب آورده شد، کنجکاو شده‌اید، تاریخ انتشار برخی از آن‌ها را در اختیار شما قرار می‌دهیم تا بدانید. Final Fantasy 7 Remake قرار است در تاریخ ۲۲ فروردین برابر با ۱۰ آوریل به عرضه برسد. Marvel’s Avengers در تاریخ ۴ سپتامبر برابر با ۱۴ شهریور عرضه خواهد شد. Cyberpunk 2077 در تاریخ ۲۷ شهریور برابر با ۱۷ سپتامبر در اختیار کاربران قرار خواهد گرفت و Iron Man VR نیز ۲۶ اردیبهشت برابر با ۱۵ می به دست کاربران خواهد رسید اما درمورد تاریخ عرضه Watch Dogs Legion که در ابتدا قرار بود در ماه اسفند سال جاری شمسی عرضه شود، اطلاعات دقیق جدیدی در دسترس نداریم.

شما در طی این چند وقت اخیر، از تاخیر خوردن کدام بازی بیشتر ناراحت و ناامید شدید؟

عرفان رحیمی صادق
علاقه‌مند به دنیای گیم و ماجراجویی با DualShock 4 در این هنر. بله هنر. به نظر من گیم یک هنر بزرگ است و هر بازی یک اثر هنری. گیم می‌تواند شما را در هر دنیایی که دوست دارید، قرار دهد.