بررسی تخصصی Pixel 3 XL گوگل

گوشی های سری Pixel شرکت گوگل در سالیان اخیر در مقابل بزرگانی همچون سامسونگ و اپل قد علم کرده است و برای رقابت در این بازار پر هیاهو، با همسو کردن سخت افزار و نرم افزار توانسته تا توجه کاربران بسیاری را به خود جلب کند. با آراد مگ همراه باشید تا به بررسی نسخه بزرگتر نسل سوم این سری یعنی Pixel 3 XL بپردازیم.

مقدمه

گوشی هوشمند Pixel 3 XL؛ یکی از گوشی های مورد انتظار سال ۲۰۱۸ که بنابر انتظار کارشناسان فناوری، آمده است تا همانند مدل قبلی خود یعنی Pixel 2 XL، انقلابی دیگر در زمینه های نرم افزاری، هوش مصنوعی و صدالبته دوربین به وجود بیاورد و به نوعی استانداردها را جا به جا کند. گوگل دردانه خود را به صفحه نمایشی بزرگتر با رنگ هایی بسیار غنی مجهز کرده و دوربینی به مراتب قوی تر نیز در آن قرار داده است که عکس هایی فراتر از توانایی های گوشی های هوشمند ثبت می کند. از هر سو، Pixel 3 XL نقاوت قوت بسیاری را به همراه خود دارد تا با تکیه به آنها به خوبی از دوستداران خود دلبری کند.

گوگل همانند نسل پیشین و برای به رخ کشیدن قدرت بالای هوش مصنوعی و یادگیری ماشین خود، مجددا در پشت دستگاه یک دوربین ۱۲ مگاپیکسلی قرار داده است که یکی از اصلی ترین نقاط قوت پیکسل ۳ اکس ال به شمار می رود. در مقام های دوم و سوم نیز، نسخه نهم سیستم عامل اندروید با نام اندروید پای و دوربین جلو با لنز دوگانه با قابلیت عکسبرداری سلفی گروهی قرار گرفته اند. از این رو می توان به جرات گفت که گوشی هوشمند پرچمدار گوگل از هر نظر جزو بهترین های بازار محسوب می شود.

دیگر مشخصات سخت افزاری Pixel 3 XL مانند سنسور دوربین، بلندگوی دوگانه در جلو، تراشه Snapdragon 845 و رم ۴ گیگابایتی، با نسخه کوچکتر سری Pixel با نام Pixel 3 برابری می کند. اما وجه تمایز این گوشی با نسخه کوچکتر در صفحه نمایش بزرگتر ۶.۳ اینچی با حاشیه هایی نسبتا کم و باتری بزرگتر ۳۴۳۰ میلی آمپری آن است.

تجربه نشان داده که در سال های اخیر، کاربران تمایل بیشتری به گوشی هایی با صفحه نمایش بززگتر نشان داده اند و با ایجاد موج کاهش حاشیه ها نیز که در نتیجه آن، انداره صفحات نمایش در اندازه بدنه ثابت، بیشتر شده است، این تمایل بیش از پیش فزونی یافته است. اما در Pixel 3 XL، وجود تغییری ناگهانی در طراحی دستگاه و قرار دادن بریدگی بسیار بزرگ (و نسبتا) زشت سبب شده تا کاربران بسیاری به این موضوع واکنش های تندی را نشان دهند و حتی در شبکه های اجتماعی به تمسخر این موضوع به شیوه های مختلف بپردازند.

به دلیل وجود این بریدگی، صفحه نمایش ۶.۳ اینچی پیکسل ۳ اکس ال، در ظاهر کوچکتر از نمایشگر ۶.۳ اینچی Galaxy S9 Plus و یا نمایشگر ۶.۴ اینچی Galaxy Note 9 به نظر می رسد. به طور کلی می توان گفت که طراحی گوگل، بیشتر کاربردیست تا اینکه ظاهری زیبا به پرچمدارش ببخشد.

مشخصات Pixel 3 XL در یک نگاه

شبکه تکنولوژی GSM / HSPA / LTE
عرضه معرفی اکتبر ۲۰۱۸
  وضعیت موجود، عرضه شده در نوامبر ۲۰۱۸
بدنه ابعاد ۷.۹ × ۷۶.۷ × ۱۵۸ میلی متر
  وزن ۱۸۴ گرم
  مواد به کار رفته پشت و جلو شیشه، فریم آلومینیوم
  سیم کارت تک سیم کارت (نانو سیم) – eSIM
صفحه نمایش نوع OLED ، ۱۶ میلیون رنگ
  اندازه ۶.۳ اینچ (نسبت صفحه نمایش به بدنه ۸۲.۸ درصد)
  دقت ۱۴۴۰ × ۲۹۶۰ پیکسل، نسبت ۱۸:۹، چگالی پیکسلی ۵۲۳
  رابط کاربری اندروید خام
پلتفرم سیستم عامل اندروید ۹ (Pie)
  تراشه Snapdragon 845 (10 نانومتری)
  پردازنده مرکزی ۸ هسته ای

۴ هسته ۲.۵ گیگاهرتز Kryo 385 Gold

۴ هسته ۱.۶ گیگاهرتز Kryo 385 Silver

  پردازنده گرافیکی Adreno 630
حافظه شیار حافظه ندارد
  داخلی ۶۴/۱۲۸ گیگابایت – ۴ گیگابایت رم
دوربین اصلی ۱۲ مگاپیکسل، f/1.8
  قابلیت ها فلاش دوگانه LED، پانوراما، Auto-HDR
  فیلمبرداری ۲۱۶۰p@30fps

۱۰۸۰p@30/60/120fps

۷۲۰p@240fps

  سلفی ۸ مگاپیکسل، f/1.8

۸ مگاپیکسل، f/2.2

  قابلیت ها Auto-HDR
  فیلمبرداری ۱۰۸۰p@30fps
صدا جک ۳.۵ میلی متری ندارد
  قابلیت ها کاهش دهنده نویز مکالمه با استفاده از میکروفون اختصاصی
ارتباطات بی سیم Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac
  بلوتوث نسخه ۵.۰، LE
  GPS دارد
  NFC دارد
  USB ۳.۱، Type-C دو طرفه، USB On-The-Go
قابلیت ها سنسورها سنسور اثر انگشت (پشت دستگاه)
باتری ظرفیت غیر قابل تعویض ۳۴۳۰ میلی آمپری
  شارژ سریع دارد
  شارژر ۹V/2A 18W

شارژر بی سیم QI

متفرقه رنگ سفید، مشکی، صورتی
  قیمت حدود ۹۶۰ یورو

طراحی

با نگاهی اجمالی به Pixel 3 XL متوجه خواهید شد که زبان طراحی گوگل به نسب گذشته تغییری شاخص را تجربه نکرده و به دنباله روی از Pixel 2 XL پرداخته است. البته ترکیب فلز و شیشه در نسل های قبلی جای خود را به شیشه ای یکپارچه در پشت دستگاه داده اند که در قسمت کوچکتری از بالای دستگاه به صورت براق (مساحت معادل ۲۰% پنل پشتی) و قسمت اعظم دیگر به صورت مات کار شده است. متاسفانه این موضوع سبب شده تا همانند نسل قبل شاهد نسخه پاندا (مشکی و سفید) نباشیم.

بافت در نظر گرفته شده برای پشت دستگاه، تجربه خوشایندی را برای کاربر به ارمغان می آورد. گذر از بخش براق و رسیدن به قسمت به ظاهر یخ زده (گوگل این بخش را Frosted یا یخ زده خوانده است)، به احساسی متفاوت دست خواهید یافت که به طور خاص تنها در همین گوشی یافت می شود. یکی از مشکلات عمده کاربران در استفاده از گوشی های امروزی که از پنل پشتی شیشه ای ساخته شده اند، مشکل جذب اثر انگشت است که مراقبت دوچندانی را طلب می کند. گوگل با بهره گیری از بافت مات، به نوعی با یک تیر دو نشان زده و این مشکل را نیز تا حدود زیادی مرتفع کرده است.

شیشه بکار رفته در پشت و جلوی دستگاه، از نوع گوریلا گلس ۵ است که مقاومت بسیار خوبی را در برابر خط و خش و همچنین ضربات جزئی از خود نشان داده است. البته پرواضح است که استفاده از آخرین نسخه شیشه محافظ گوریلا گلس، به معنی محافظت بیشتر این گوشی در برابر خط و خش و ضربات احتمالی نیست و برای اطمینان از سلامت دستگاه، استفاده از کاورهای محافظ را به شدت توصیه می کنیم.

برای فریم دستگاه گوگل مجددا تصمیم به استفاده از فلز گرفته است با این تفاوت که فلز به کار رفته در فریم این گوشی، ظاهری براق و رنگ خورده و همچنین یکدست با طراحی پشت آن دارد که در نگاه اول ظاهری همچون سرامیک یکار رفته در گوشی های سری Mix شرکت شیائومی دارد. البته نکته منفی درمورد Pixel 3 XL، لیز بودن سطح پشتی و فریم آن در مقایسه با Pixel 2 XL است که راحتی استفاده و همچنین ثبات گوشی در دستان کاربر را کاهش می دهد.

به دلیل بزرگتر بودن Pixel 3 XL، در کار با یک دست کمی دچار مشکل خواهید شد که با قرار دادن این موضوع در کنار لیز بودن سطح گوشی، متوجه خواهید شد که برای کار با این گوشی باید از هر دو دست خود بهره گیرید. از این حیث می توان گفت که گوشی Pixel 3 از نسخه XL بسیار خوش دست تر است.

استفاده از شیشه در مقایسه با فلز، دو مزیت بسیار بزرگ را برای پرچمدار گوگل به ارمغان آورده است. همانطور که احتمالا می دانید، سیگنال های موبایل از شیشه بسیار بهتر و راحت از فلز عبور می کنند که در نتیجه قدرت آنتن دهی دستگاه نیز افزایش پیدا خواهد کرد. این موضوع برای تولید کنندگان گوشی های هوشمند که در نظر دارند در سال ۲۰۱۹ از فناوری ۵G بهره ببرند، یک راهکار بسیار مهم محسوب خواهد شد. مورد بعدی، ورود مجدد فناوری شارژ بی سیم به اکوسیستم گوگل است که از سال ۲۰۱۴ و پس از معرفی Nexus 6 شاهد آن نبودیم. این موضوع مهم به لطف استفاده از پنل پشتی شیشه ای امکان پذیر شده است.

در گوشه های Pixel 3 XL، نرمی بیشتری را در مقایسه با سال قبل شاهد هستیم و این موضوع باعث شده تا طراحی متریال جدید گوگل در سیستم عامل اندروید پای، به خوبی با ظاهر دستگاه نیز همراه و همگام شود که یکپارچگی مثال زدنی ای را به وجود آورده است؛ هرچند که گوشه های بالایی صفحه نمایش از گِردی بیشتری در مقایسه با گوشه های پایینی دستگاه برخوردار است که این موضوع می تواند برای عده ای یک نکته منفی به شمار برود.

تمامی نکات مثبت گفته شده سبب نمی شود تا Pixel 3 XL در مقایسه با دیگر پرچمداران، ظاهری اغوا کننده داشته باشد؛ بلکه برعکس، با قرار دادن این گوشی در کنار دیگر گوشی های شاخص بازار همچون، متوجه خواهید شد که Pixel 3 XL نه همچو iPhone XS از حاشیه کم در پایین نمایشگر استفاده و نه همانند Galaxy Note 9 لبه هایی خمیده دارد. با در نظر گرفتن تمامی این موارد می توان گفت که پیکسل درواقع پرچمداری کاربردیست تا ظاهرمند؛ از این رو نمی توانیم طراحی پنل جلویی دستگاه را سرآمد دیگر گوشی ها بنامیم.

البته همانطور که گفتیم با وجود ظاهری نسبتا زشت (در جلو)، ویژگی های سخت افزاری Pixel 3 XL بهتر از سایر رقباست؛ دوربین دوگانه، بلندگوی دوگانه استریو و ویژگی Active Edge که با فشار آوردن به فریم کناری می توانید دستیار صوتی Google Assistant را اجرا کنید. حقیقتا این ویژگی را بسیار بهتر و کارآمد تر از دکمه ای اختصاصی برای دستیار صوتی می دانیم، دکمه ای که سامسونگ و ال جی اخیرا توجه زیادی بدان داشته اند. در ادامه درباره این ویژگی توضیحات بیشتری ارائه خواهیم داد.

یکی از نقاط ضعف Pixel 3 XL، فقدان جک ۳.۵ میلیمتری هدفون است (همانند نسل پیشین)؛ یک پورت بسیار محبوب در میان علاقه مندان به موسیقی که گوگل آنها را از داشتن آن محروم کرده است. هرچند گوگل در جعبه دستگاه یک هدفون با پورت USB-C قرار داده است که می تواند خلا آن را پر کند. البته این تنها چیزی نیست که در Pixel 3 XL وجود ندارد. نبود شیار حافظه جانبی microSD نیز یکی دیگر از مواردیست که گوگل تصمیم به کنار گذاشتن آن گرفته است. حافظه داخلی در نظر گرفته شده برای دستگاه نیز در مقایسه با دیگر گوشی های بازار بسیار پایینتر است؛ برای مثال گوشی Galaxy Note 9 در دو مدل ۱۲۸ و ۵۱۲ گیگابایت نیز عرضه شده است، این در حالیست که این گوشی مجهز به شیار افزایش حافظه نیز هست.

گوگل Pixel 3 XL را در ۳ رنگ عرضه کرده است: “مشکی”، “سفید”، و… “صورتی” (Not Pink)! گوگل تاکید دارد که بگوید رنگ سوم صورتی نیست و البته این موضوع دلیلی هم دارد. درواقع دلیل ای نام گذاری، رنگ طلایی iPhone 8 شرکت اپل است که گلد  نامیده شده اما درواقع کِرِمیست! گوگل خواسته با این کار کنایه ای به اپل بزند 🙂

صفحه نمایش

همانطور که پیشتر اشاره کردیم، گوشی Pixel 3 XL گوگل، از صفحه نمایش ۶.۳ اینچی OLED با روزولوشن ۱۴۴۰ × ۲۹۶۰ پیکسل بهره می برد و از نسبت صفحه ۱۸.۵:۹ نیز استفاده می کند که در بالای آن یک بریدگی بسیار بزرگ و زمخت جا خوش کرده است. نمایشگر یاد شده از تکنولوژی گستره دینامیکی بالا یا به اختصار HDR بهره می برد که به موجب آن، رنگ های بسیار عمیق تر و زنده تر به همراه مشکی هایی عمیق در صفحه نمایش نقش خواهد بست. یکی از پیشرفت های چشمگیر Pixel 3 XL را می توان صفحه نمایش آن خواند؛ در Pixel 2 XL کاربران بسیاری با مشکلات صفحه نمایش آن دست و پنجه نرم می کردند که همین موضوع کاربران بسیاری را از خرید دستگاه یاد شده باز داشت.

صفحه نمایش دستگاه در برابر نسل قبل ۰.۳ اینچ پیشرفت داشته که این موضوع به لطف حاشیه های کم آن میسر شده و به مراتب آن، نسبت صفحه نمایش به بدنه دستگاه نیز از ۷۶ درصد به ۸۳ درصد رسیده است. نکته جالب اینجاست که گوگل تمام این پیشرفت ها را در بدنه ای مشابه سال گذشته با ابعاد ۷.۹ × ۷۶.۷ × ۱۵۸ میلیمتر جای داده است.

با وجود این پیشرفت ها، غول اینترنتی دنیا یک عقب گرد بزرگ در صفحه نمایش داشته است؛ بریدگی بسیار بزرگ دستگاه که در بالای صفحه نمایش قرار دارد و تقریبا با هر بار نگاه به گوشی، در جلوی دیدگان شما عرض اندام می کند. تاکنون به کسی بر نخورده ایم که از این بریدگی خوشش بیاید و تنها عده کمی اذعان کرده اند که وجود این بریدگی برایشان آزار دهنده نیست! بقیه افراد متفق القول اعلام کرده اند که از بریدگی Pixel 3 XL متنفرند…!

پیش از Pixel 3 XL، بزرگترین بریدگی نمایشگر متعلق به iPhone X بود که با تمام بزرگی خود، پس از مدتی استفاده به طور کلی از ذهن کاربر فاصله می گرفت و خود را پنهان می کرد. اما حتی پس از استفاده یک هفته ای از دستگاه، همچنان این بریدگی سیاه و بزرگ در جلوی چشممان بود.

اما گوگل را دست کم نگیرید. با فعال کردن ویژگی Developer Mode می توانید از قابلیت مخفی کردن بریدگی نمایشگر استفاده کنید. پس از فعال کردن این گزینه، بریدگی سمت راست و چپ به صورت نرم افزاری به رنگ سیاه درآمده و تنها به نمایش محتوای نوار اعلانات بسنده می کند؛ در این صورت حاشیه بالا و پایین نمایشگر نیز یکسان می شود. البته تا حدودی. این تنها روشیست که می توان از شر بریدگی Pixel 3 XL راحت شد 🙂

دکمه های صدا و دکمه قفل دستگاه در سمت راست آن قرار دارند و در سمت دیگر و همچنین بالای دستگاه هیچ دکمه و یا المانی (جز میکروفون در بالا) به چشم نمی خورد. در پایین دستگاه نیز پورت USB-C و شیار سیم کارت به چشم می خورند.

سخت افزار

در زیر صفحه نمایش دستگاه، مغز متفکر آن یعنی تراشه Snapdragon 845 نهفته است که نسبت به دیگر پرچمدارهای سال ۲۰۱۸ با پردازنده مشابه، در فرکانس پایین تری فعالیت می کند. به جای فعالیت در فرکانس ۲.۸ گیگاهرتز در هسته های قدرتمند و فرکانس ۱.۸ گیگاهرتز در هسته های کم مصرف، فرکانس تراشه SD 845 گوشی Pixel 3 XL به ترتیب بر روی ۲.۵ گیگاهرتز و ۱.۶ گیگاهرتز تنظیم شده است. همچنین گوگل برخلاف دیگر پرچمداران که از رم های ۶ و ۸ گیگابایتی و حتی ۱۰ گیگابایتی بهره می برند، تصمیم گرفته تا همچنان از ۴ گیگابایت رم در پیکسل جدید خود استفاده کند که آن را به همراه حافظه داخلی ۶۴ و ۱۲۸ گیگابایت همراه کرده است.

اما مشخصات سخت افزاری دستگاه تمام ماجرا نیست. به لطف بهبودهایی که گوگل در سیستم عامل خود ترتیب دیده، در هنگام استفاده از دستگاه حتی در کنار دیگر پرچمداران، به هیچ وجه احساس کندی، لگ و یا تاخیر نخواهید کرد. رابط کاربری دستگاه نیز نرم و روان است و تمامی دستورات را به سریع ترین شکل اجرا می کند.

البته Pixel 3 XL از یک مشکل بزرگ رنج می برد. به دلیل استفاده از حافظه ۴ گیگابایتی، چندوظیفگی دستگاه در اکثر مواقع زیر سوال می رود و سیستم عامل تنها می تواند ۴ و یا ۵ برنامه را به صورت هم زمان در پس زمینه نگه دارد و پس از باز کردن برنامه ای جدید، شروع به بستن برنامه های در حال اجرا خواهد کرد که این موضوع کاربران پرمصرف را با مشکل باز کردن دوباره برنامه ها رو به رو می کند.

نکته جالب توجه این است که پس از اجرای برنامه دوربین، تمامی برنامه های در حال اجرا بسته خواهند شد که این موضوع بسیار عجیب. حتی آخرین برنامه در حال اجرا نیز بسته می شود که برای عده کثیری از کاربران این موضوع می تواند آزار دهنده باشد. برای بررسی این موضوع حتی نیازی به گرفتن عکس هم نیست و تنها کافیست تا برنامه دوربین را باز کرده تا تمامی برنامه های پس زمینه بسته شوند و با فراخوانی آنها از لیست برنامه ها، دوباره باز خواهند شد (به اصطلاح Reload می شوند).

یکی از دیگر مشکلات عمده Pixel 3 XL که در بخش مقدمه به آن اشاره ای داشتیم، حافظه داخلی آن است که متاسفانه گوگل تنها به استفاده از دو مدل ۶۴ و ۱۲۸ گیگابایتی بسنده کرده است. دیگر دستگاه های هم رده در این روزها از حافظه ۵۱۲ گیگابایتی پشتیبانی می کنند و این موضوع پیکسل گوگل را در پله ای بسیار پایینتر از رقبا قرار می دهد. خصوصا با در نظر گرفتن اینکه در سال ۲۰۱۸ بازی ها و برنامه ها و حتی فایل ها بسیار حجیم تر از قبل شده اند که مطمئنا این موضوع در سال ۲۰۱۹ و سال های پس از آن نیز ادامه خواهد داشت.

مورد بعدی، نبود شیار حافظه جانبیست؛ درست است که گوگل برای عکس های شخصی کاربران خود، حافظه ابری نامحدود را در نظر گرفته است، اما برای ذخیره دیگر فایل های شخصی اعم از ویدیوهای باکیفیت و همچنین موزیک های مختلف، حافظه ۶۴ گیگابایتی دستگاه به عنوان مدل پایه به سرعت پر خواهد شد که نبود شیار microSD مشکل بزرگی برای کاربران خواهد بود.

مورد دیگری که بهتر است بدان اشاره کنیم، گرم شدن پشت پیکسل در زمان کار کردن با آن است. البته در حین تست های ما، هیچگاه دستگاه داغ نشد که باعث اذیت کاربر بشود؛ اما با اجرای برنامه های مختلف پشت دستگاه به سرعت گرم می شود که همانطور که گفتیم این گرما آزار دهنده نیست و تنها برای اطلاع کاربر این مورد را ذکر کردیم.

اما در استفاده های سنگین تر همچون اجرای ویژگی واقعیت افزوده (VR) که در برنامه دوربین به صورت پیشفرض وجود دارد، دستگاه به حدی داغ می شود که دیگر امکان کنترل قدرت برایش میسر نخواهد بود. پس از این اتفاق ویدیوها با کاهش فریم مواجه خواهند شد که این موضوع برای کاربر اصلا خوشایند نخواهد بود. این مشکل در نسخه Pixel 2 XL نیز وجود داشت و متاسفانه هنوز هم برطرف نشده است. جالب است بدانید که گوگل بر روی ویژگی های واقعیت افزوده Pixel 3 XL مانور بسیاری داده اما متاسفانه شاهد آن هستیم که در عمل این دستگاه در اجرای این ویژگی ها با مشکل مواجه است.

در ادامه نیز شاهد مقایسه قدرت خام سخت افزاری گوشی هوشمند Pixel 3 XL با Pixel 3 و دیگر گوشی های مطرح بازار همچون S9 Plus و iPhone XS Max در آزمون های مختلفی همچون Geekbench و AnTuTu خواهید بود.

بنچمارک

Geekbench 4.1

(Multi-Core)

Geekbench 4.1

(Single-Core)

AnTuTu 7

GFX 3.1 Car Scene

(۱۰۸۰p Offscreen)

GFX 3.1 Car Scene

(Onscreen)

Pixel 3 XL ۸۰۸۸ ۲۳۶۳ ۲۵۸۲۴۴ ۲۸ ۱۲
Pixel 3 ۸۱۴۶ ۲۳۷۷ ۲۳۳۶۹۹ ۳۵ ۳۳
Samsung Galaxy S9 Plus (Exynos) ۸۸۸۳ ۳۷۷۱ ۲۴۶۶۶۰ ۲۸ ۱۴
Samsung Galaxy Note 9 (Exynos) ۹۰۲۶ ۳۶۴۲ ۲۴۸۸۲۳ ۲۸ ۱۵
Apple iPhone XS Max ۱۱۴۳۲ ۴۷۷۷ ۳۵۳۲۱۰ ۶۰ ۴۷
Oneplus 6T ۸۹۷۷ ۲۴۳۱ ۲۹۳۹۹۴ ۳۵ ۳۱
Huawei Mate 20 Pro ۹۷۱۲ ۳۲۹۱ ۲۷۳۹۱۳ ۲۹ ۱۷
Xiaomi Mi 8 ۸۴۹۴ ۲۴۳۱ ۲۱۷۲۹۸ ۳۳ ۳۳
Xiaomi Pocophone F1 ۹۰۰۳ ۲۴۳۸ ۲۶۵۳۱۴ ۳۵ ۳۱
Sony Xperia XZ3 ۸۶۰۷ ۲۴۸۶ ۲۸۴۵۵۵ ۳۵ ۱۹
HTC U12+ ۹۰۰۱ ۲۴۵۶ ۲۶۳۶۹۶ ۳۵ ۲۰
LG G7 ThinQ ۸۸۶۵ ۲۳۹۵ ۲۵۹۳۹۳ ۳۵ ۱۸
LG V40 ThinQ ۸۵۶۸ ۲۴۰۸ ۲۷۰۶۳۴ ۳۵ ۱۸

ویژگی Active Edge

یکی از ویژگی های جذاب پیکسل ها که از نسل دوم بر روی این سری قرار گرفته، Active Edge نام دارد که با استفاده از آن می توانید با در دست گرفتن و فشردن لبه های سمت راست و چپ دستگاه، فرامین مختلفی را بسته به فشار خود اجرا کنید. این ویژگی شباهت بسیاری با قابلیت Edge Sense شرکت HTC دارد.

البته بر خلاف Edge Sense، در Active Edge تنها می توانید فرامین پیشفرض خود گوگل مانند اجرای دستیار صوتی، بی صدا کردن تماس ها و یا از این قبیل کارها را اجرا کنید. در صورتی که با استفاده از Edge Sense در گوشی های HTC حتی می توانید برنامه های مختلف را نیز اجرا کنید که متاسفانه گوگل از اضافه کردن آن اجتناب کرده است.

دوربین

دوربین Pixel 3 XL در یک کلام، بی نظیر است! بهترین عکس هایی که می توان در با یک گوشی هوشمند ثبت کرد. این موضوع در قبال Pixel 3 که از سخت افزار دوربین مشابهی بهره می برد نیز صدق می کند. کیفیت عکس های ثبت شده در برخی شرایط اختلاف فاحشی با دیگر رقبا دارد و با کنار هم قرار دادن آن ها نیز این اختلاف بیش از پیش به چشم می آید.

موضوعی که دوربین ۱۲ مگاپیکسلی Pixel 3 XL را از دیگر رقبا متمایز می کند، ثبات عملکرد آن است. اگر نگاهی به عکس های ثبت شده با iPhone XS Max بیاندازید متوجه خواهید شد که رنگ های ثبت شده در شرایط نوری مختلف، دمای متفاوتی نیز دارند؛ این در حالیست که دوربین پیکسل همواره در تشخیص صحنه و اعمال تنظیمات خودکار بسیار هوشمندانه عمل کرده که در نتیجه عکس های خروجی نیز بسیار یکدست و با المان هایی یکسان هستند.

عکس های ثبت شده با این گوشی، بسیار شارپ و روشن هستند؛ این خروجی و این کیفیت زمانی جلب توجه می کنند که بدانید سخت افزار دوربین پیکسل بر روی آنقدر که فکرش را می کنید هم قوی نیست…! گشودگی دیافراگم لنز دوربین Pixel 3 XL برابر با f/1.8 و این مقدار در گوشی های سامسونگ و ال جی به عدد f/1.5 رسیده است و رزولوشن ۱۲ مگاپیکسلی آن را به سختی می توان با سنسورهای ۱۶ و ۴۰ مگاپیکسل مقایسه کرد. اما این کیفیت و یکه تازی از کجا نشات می گیرد؟

خب بگذارید یکی از نقاط پنهان گوشی های پیکسل را برایتان روشن کنیم. گوگل در گوشی های پیکسل خود (از نسل دوم) شروع به استفاده از تراشه ای با نام Pixel Visual Core کرده است که این تراشه صحنه هایی که کاربر قصد تصویر برداری از آن دارد را تشخیص داده و سپس با بهره گیری از هوش مصنوعی و یادگیری ماشین، به سرعت تنظیمات مطلوب را انجام اعمال کرده تا خروجی بهترین عکس ممکن را شامل شود. همچنین گوگل در زمینه ساخت الگوریتم های پردازش تصویر، یکی از بهترین ها محسوب می شود و عکس های ثبت شده با گوشی های پیکسل نیز این موضوع را تایید می کنند.

دوربین سلفی

در جلوی دستگاه و درست داخل بریدگی بزرگ و زخمت آن (می دانم که خیلی به زمخت بودن آن اشاره می کنم، ولی خب حق بدهید؛ واقعا زشت است…) دو دوربین سلفی ۸ مگاپیکسلی قرار گرفته اند که این دوربین ها نیز از همان الگوریتم ها و هوش مصنوعی دوربین پشت بهره می برند. دوربین اصلی شامل یک لنز با میدان دید ۷۵ درجه می شود و این مورد در دوربین دوم نیز برابر با ۹۷ درجه است.

دوربین سلفی اصلی و ثانویه دستگاه که جا به جایی میان آنها از طریق یک دکمه در برنامه دوربین امکان پذیر است، در مقایسه با رقبا از گستره دینامیکی بالاتر و همچنین نویز کمتری برخوردار هستند. این موضوع سبب می شود تا عکس های ثبت شده از جزئیات بسیار بالایی برخوردار باشند. البته این جزئیات ممکن است گاهی خوشایند کاربر نباشد. برای مثال تصاویر سلفی گوشی هوشمند iPhone XS Max تغییراتی را بر روی پوست کاربر اعمال می کند تا پوست صاف تر و زیباتری را شامل باشیم که این موضوع در تصاویر Pixel 3 XL قابل مشاهده نیست.

دوربین سلفی پیکسل از ویژگی Group Selfies نیز پشتیبانی می کند که با تکیه بر آن می توانید عکس هایی با میدان دید بیشتری ثبت کنید تا در نتیجه سوژه های بیشتری را به عکس خود اضافه کنید. البته با استفاده از این ویژگی، دیافراگم دستگاه از f/1.8 به f/2.2 تغییر پیدا خواهد کرد که به معنی عکس هایی تاریک تر در شرایط نوری ضعیف خواهد بود.

یادگیری ماشین

پس از ثبت عکس، تغییرات بسیاری به لطف بهره گیری از یادگیری ماشین بر روی آن انجام می شود. البته نه از آن تغییراتی که در گوشی های هوشمند چینی شاهد آن هستیم که بیشتر به ویژگی Beautify و افکت های مختلف تکیه دارد. تغییرات به سبک گوگل، یعنی پاک کردن نویزها از عکس های ثبت شده در نور کم، بالا بردن روشنایی عکس بدون اضافه شدن نویز و انتخاب بهترین عکس ثبت شده حتی زمانی که شما تنها یکبار بر روی دکمه شاتر ضربه زده باشید. بله، هوش مصنوعی واقعی این است آقای شیائومی 🙂 . بسیاری از این اتفاقات به صورت خودکار انجام می شود اما گوگل در برنامه دوربین هم به صورت جداگانه هریک از این ها را قرار داده است.

ویژگی Top Shot

این ویژگی سبب می شود تا در زمان فعال بودن ویژگی Motion Photos، از میان عکس های گرفته شده بهترین عکس را انتخاب کنید. این ویژگی چند عکس پیش از زدن دکمه شاتر و چند عکس پس از آن ثبت می کند، پس اگر از جلوی سوژه شما ماشینی رد شد و یا اینکه سوژه شما ناخودآگاه پلک زد، می توانید بدون نگرانی از خراب شدن عکس، از میان تصاویر ثبت شده بهترینِ آن را انتخاب کنید. می توان گفت که این قابلیت جواب گوگل به ویژگی Live Photos اپل به شمار می رود که با استفاده از آن می توانید از ویدیوی گرفته شده در زمان عکسبرداری، تصاویر استخراج کنید. هرچند که این ویژگی کاربردیست اما عکس های خروجی از ویدیو کیفیت به مراتب پایین تری از عکس اصلی دارند.

ویژگی Super Res Zoom

زوم همواره در گوشی های هوشمند یک مشکل بزرگ به شمار می رفت. دلیل این موضوع، لنزهای ثابت دوربین گوشی های هوشمند است که نمی توانند همانند دوربین های کامپکت را DSLR با تغییر فاصله لنزها عمل زوم را به صورت سخت افزاری یا اپتیکال انجام دهند. از این رو تمامی این پروسه به صورت نرم افزاری انجام می شود که درواقع تنها برش بخشی خاص از تصویر است و نه چیزی بیشتر. اما ویژگی Super Res Zoom حرف های زیادی برای گفتن دارد. با وجود دیجیتالی بودن زوم، کیفیت عکس ها بسیار بالاست که البته باز هم الگوریتم های گوگل در پشت آن نهفته است.

در زمان استفاده از این ویژگی، با بهره گیری از تکان های دست، به منظور ساخت عکسی با رزولوشن بالاتر، به سرعت چند عکس ثبت می شوند. اما اگر از سه پایه استفاده کنیم چطور؟ خب آنطور که گوگل توضیح داده، در زمان استفاده از سه پایه، دوربین OIS را مجبور به تکان دادن دوربین می کند تا تکان های دست را شبیه سازی کند! خیلی هم عجیب!

عکس های ثبت شده با ویژگی Super Res Zoom حتی از عکس های ثبت شده با لنز زوم گوشی های iPhone XS و Note 9 نیز بهتر است و در این زمینه تنها P20 Pro شرکت هواوی می تواند با بهره گیری از لنز با زوم ۳ برابر با Pixel 3 XL (با زوم دیجیتال!) رقابت کند. اینها تمام کار هایییست که دوربین تکی پیکسل گوگل می تواند انجام دهد و حتی دوربین های ۳ لنزه را نیز از دور خارج کند.

موارد دیگری هم در دوربین Pixel 3 XL وجود دارد که ذکر آنها خالی از لطف نیست. برای مثال پس از عکسبرداری پرتره می توانید میزان تاری (بوکه) پس زمینه را تنظیم کنید. همچنین ویژگی دیگری با نام Color Pop وجود که همانطور که از نامش پیداست با سیاه و سفید کردن پس زمینه، سوژه را به صورت رنگی نشان می دهد.

ویژگی Night Sight
ویژگی Night Sight
ویژگی Night Sight

یکی از بهترین ویژگی های دوربین Pixel 3 XL، ویژگی Night Sight است که حقیقتا دود از سرتان بلند خواهد کرد. این ویژگی در زمانی کاربرد دارد که در شرایط نوری بسیار ضعیف، در نظر داشته باشید تا بدون استفاده از فلاش، به عکسبرداری بپردازید. شاید این کار از نظر شما دیوانگی باشد اما عکس های خروجی دیوانه وار تر نیز خواهد شد. به شکل حیرت آوری دوربین Pixel 3 XL می تواند با استفاده از یادگیری ماشین، بدون استفاده از فلاش در تاریکی شب، عکس هایی به روشنی روز ثبت کند. این موضوع به هیچ وجه اغراق نیست و تصاویر دوربین این دستگاه در نور بسیار کم، عکس هایی ثبت می کند که دیگر گوشی ها خوابش را هم نمی توانند ببینند!

و اما نقاط منفی

با تمامی این نکات مثبت، نقاط ناخوشایندی هم در دوربین Pixel 3 XL نهفته است. البته این مشکلات سخت افزاری نیست و همه آنها به برنامه دوربین باز می گردد. از طراحی برنامه شروع می کنیم. برنامه پیشفرض دوربین به زیبایی برنامه دوربین گوشی های سامسونگ و یا اپل نیست و از نظر سادگی هم فاصله زیادی با آنها دارد. فعال کردن شمارشگر معکوس شاتر کار دشواریست و این در حالیست که جا به جایی میان دوربین جلو و عقب به سادگی یک سوایپ (کشیدن انگشت به راست یا چپ) است. ویژگی Hyperlapse نیز (عکسبرداری تایم لپس) در دوربین حضور ندارد؛ با وجود اینکه شاهد قابلیت های به روزی همچون استیکرهای واقعیت افزوده در دستگاه هستیم.

نرم افزار

گوشی هوشمند Pixel 3 XL به صورت پیش فرض اندروید ۹ را اجرا می کند. همانطور که می دانید گوشی های پیکسل همواره با اندروید خام عرضه می شوند؛ اما تنها در ظاهر چنین است و در زیر پوست خود، تغییراتی بسیاری را تجربه کرده است.

لانچر دستگاه در اندروید ۹ بهبود هایی را نسبت به اندروید ۸.۱ تجربه کرده است. برای مثال دیگر نیازی نیست تا برای فعال کردن تم تاریک، عکسی تاریک را پس زمینه خود بگذارید و می توانید به صورت دستی این گزینه را در تنظیمات لانچر فعال کنید.

صحبت از عکس پس زمینه شد و باید بگوییم که گوگل نسل سوم گوشی های پیکسل خود را با عکس های پس زمینه جدیدی روانه بازار کرده است که البته این عکس ها شامل تصاویر پس زمینه زنده نیز می شوند. این تصاویر زنده با کارکردن با گوشی، عکس العمل های مختلفی از خود نشان می دهند که در نوع خود جالب توجه و جذاب است.

اندروید ۹ در بخش دکمه ناوبری، بیشترین تغییرات را از اولین نسخه اندروید تاکنون، تجربه کرده است. سه دکمه بازگشت، خانه و برنامه های در حال اجرا جای خود را به دو دکمه بازگشت و خانه و سیستم پیمایش بر پایه ژست های حرکتی داده اند. ارتباط برقرار کردن با این ژست ها برای کاربرانی که با سه دکمه قدیمی خو گرفته اند، کمی سخت خواهد بود، خصوصا اینکه گوگل گزینه ای برای بازگشت به همان شیوه پیمایش قدیمی را در نظر نگرفته است. به نظر می رسد که گوگل هم با الگو برداری از اپل، کاربران خود را “مجبور” به استفاده از ویژگی های جدید می کند.

با کشیدن انگشت خود از لبه پایینی صفحه نمایش به بالا، هرکجا که باشید وارد بخش مدیریت برنامه های در حال اجرا خواهید شد که برنامه ها به صورت افقی در کنار هم قرار گرفته اند. پیش از این در تمامی نسخه های اندروید شاهد چینش عمودی برنامه ها بودیم که این تغییر نیز در نوع خود جالب است. نکته جالب تر اینکه در زمان فعال بودن این حالت، می توانید با برنامه ها ارتباط برقرار کنید؛ برای مثال اگر انگشت خود را بر روی قسمت متنی بگذارید، می توانید بدون نیاز به باز کردن برنامه، متن مورد نظر را کپی کنید.

با کشیدن مجدد انگشت خود پس از ورود به بخش مدیریت برنامه های در حال اجرا، وارد لیست برنامه های نصب شده خواهید شد. اگر بخواهید در هر زمانی مستقیما به این بخش وارد شوید، باید انگشت خود را بلند تر از قبل به بالا بکشید تا سیستم عامل ورد به بخش مدیریت برنامه های در حال اجرا را لغو و شما را مستقیما وارد این بخش کند.

دکمه بازگشت همچنان در کنار دکمه خانه وجود دارد. با کشیدن دکمه خانه به راست می توانید به سرعت وارد برنامه قبلی شوید. با کشیدن و نگه داشتن این دکمه هم، وارد بخش مدیریت برنامه های در حال اجرا خواهید شد و سپس در میان برنامه ها پیمایش خواهید کرد.

اگر گوشی خود را به منظور نمایش افقی محتوا بچرخانید، دکمه سومی نیز نمایان می شود که درواقع همان دکمه قفل چرخش صفحه است. این دکمه به کاربرانی که همواره چرخش صفحه را قفل می کنند، کمک شایان ذکری می کند.

با این وجود تغییرات ایجاد شده در دکمه های ناوبری، انقلابی نیست و تنها به ترکیب سیستم سنتی و ژست های حرکتی جدید بسنده شده است. برخلاف iOS که در حال حاضر بهترین سیستم عامل مبتنی بر ژست های حرکتیست، گوگل برای تبدیل کردن اندروید به یک سیستم عامل مدرن و مناسب برای گوشی هایی با حاشیه بسیار کم، راه زیادی را در پیش دارد؛ خصوصا اینکه همچنان شاهد نوار دکمه های ناوبری در پایین دستگاه و در تمامی برنامه ها هستیم که خود فضای مختص به خود را اشغال می کند. در نتیجه تمام اینها، سیستم ناوبری اندروید ۹، یک پای خود را در گذشته و یک پای خود را در آینده می بیند که به هیچ وجه برای کاربر تجربه ای خوشایند نخواهد بود.

ویژگی Call Screen

یکی از ویژگی ها جذاب تعبیه شده در پیکسل، ویژگی Call Screen است که به موجب آن می توانید تماس دریافتی خود را پاسخ داده (همانند پیغام گیر) و منتظر بمانید تا طرف مقابل بگوید که چرا تماس گرفته است. در حین صحبت او، مکالماتش بر روی صفحه نوشته می شود تا شما را از مقصود تماس گیرند آگاه کند. در این صورت متوجه خواهید شد که تماس ضروریست یا اینکه تنها یک تماس تبلیغاتیست. این ویژگی برای افرادی که زمان زیادی را در جلسات هستند، بسیار کاربردی خواهد بود.

ویژگی Digital Wellbeing

ویژگی دیگری که قصد صحبت درباره آن را داریم، Digital Wellbeing نام دارد که هم اکنون در فاز بتا به سر می برد. این ویژگی به شما امکان پایش مقدار استفاده از برنامه های مختلف را می دهد و همچنین امکان محدود کردن ساعات استفاده از برنامه های مختلف را نیز محیا می کند. بر این اساس می توانید اخطار هایی را مشخص کنید تا در زمان رسیدن طول مدت استفاده روزانه برنامه به مقدار تعیین شده شما، مصرفتان را به شما یادآوری کند. همچنین ویژگی Wind Down نیز در Digital Wellbeing وجود دارد که به موجب آن می توانید زمان خوابیدن خود را تعیین کنید تا صدای اعلان ها و تماس ها شما را بد خواب نکند.

متاسفانه گوگل در Pixel 3 XL ویژگی باز کردن قفل دستگاه با چهره کاربر را قرار نداده است؛ این موضوع می تواند به معنی تلاش گوگل برای ارائه نسخه ای بهتر و سریعتر و صدالبته امن تر از نسخه پیشین است. البته سنسور اثر انگشت در پشت دستگاه به خوبی جای این ویژگی را پر کرده است. با گذاشتن انگشت خود بر روی سنسور، به سرعت وارد صفحه اصلی خواهید شد و همچنین با کشیدن انگشت خود بر روی آن می توانید بخش اعلان های سیستم عامل را باز کنید (نوار نوتیفیکیشن).

نسخه نهم سیستم عامل اندروید از هر نظر بهبودهای بسیاری را تجربه کرده است. علاوه بر تمام اینها، ویژگی Adaptive battery که در ادامه در رابطه با آن صحبت خواهیم کرد، یکی از بزرگترین مشکلات گوشی های هوشمند امروزی یعنی عمر باتری را به میزان قابل توجهی برطرف کرده است. خوشحالیم که گوگل برخلاف دیگر شرکت ها، گوشی خود را در زمان عرضه به جدید ترین نسخه سیستم عامل خود مجهز می کند که ویژگی های شخصی سازی و همچنین امکانات بسیاری را در خود جای داده است.

باتری

اگر به دنبال عمر باتری مناسب هستید، Pixel 3 XL با باتری بزرگتر (نسبت به Pixel 3) می تواند انتخاب درست شما باشد. باتری ۳۴۳۰ میلی آمپری این گوشی با یک بار شارژ و بدون آنکه نیازی به نگرانی در زمینه شارژ مجدد باشد، تا یک روز کامل کاربر را همراهی کند. درست است که این باتری به بزرگی باتری Note 9 با ظرفیت ۴۰۰۰ میلی آمپر نیست، اما این ظرفیت هم برای انجام امور روزانه کافیست. حتی کاربرانی که استفاده سبک تری از دستگاه دارند هم می توانند از Pixel 3 XL تا یک رو نیم و حتی ۲ روز هم، تنها با یکبار شارژ استفاده کنند.

همانطور که گفتیم یکی از بهترین ویژگی های نسخه نهم اندروید، ویژگی Adaptive battery نام دارد. این ویژگی با تکیه بر هوش مصنوعی، برنامه های پرمصرف را شناسایی کرده و الگوی مصرف آنها مطابق استفاده کاربر تغییر می دهد. برای مثال از در ساعات ۱۲ شب تا ۷ صبح از برنامه اینستاگرام استفاده نکنید، این ویژگی الگوی مصرف شما را تشخیص داده و در این ساعات فعالیت پس زمینه این برنامه را از آن سلب می کند تا مصرف باتری به شکل چشمگیری افزایش یابد. این موضوع درباره تمامی برنامه ها نیز صادق است.

همچنین با فعال کردن این ویژگی، رزولوشن صفحه نمایش دستگاه از QHD به ۱۰۸۰p کاهش پیدا می کند که این موضوع نیز تاثیر زیادی بر عمر باتری دستگاه دارد. البته کاربر در عمل تفاوت کیفیتی با رزولوشن QHD احساس نخواهد کرد. به همین دلیل Pixel 3 XL با باتری کم ظرفیت تر از رقبا، حتی عمر باتری بیشتری نیز دارد.

پیشتر نیز اشاره کردیم که گوگل در Pixel 3 XL به دلیل بهره گیری از پنل پشتی شیشه ای، از شارژر بی سیم استفاده کرده است که البته برای دستیابی به سرعت بالا در شارژ، باید از شارژر بی سیم خود گوگل با نام Pixel Stand استفاده کنید. گفتنی است که شارژر های بی سیم دیگر با استاندارد Qi، باتری دستگاه را با سرعت به مراتب کمتری شارژ خواهند کرد.

در آزمون های انجام شده شارژر Pixel Stand گوگل توانست در طول مدت ۳۰ دقیقه، ۳۰ درصد از ظرفیت باتری را پر کند و در مدت ۲ ساعت و ۱۵ دقیقه نیز باتری دستگاه را به طور کامل شارژ کند. دستگاه Pixel Stand تنها برای شارژ طراحی نشده است؛ این پایه می تواند در زمان قرار گیری دستگاه بر روی آن، شما را از اعلان ها نیز باخبر کند که به وسیله نوار نوری LED به این وظیفه را انجام می دهد.

برای شارژ سیمی نیز گوگل از یک شارژر ۱۸W بهره گرفته است که در کنار پشتیبانی از فناوری شارژ سریع کوالکام، باتری دستگاه را در طول مدت تنها ۳۰ دقیقه تا ۴۸ درصد شارژ خواهد کرد. همچنین برای شارژ کامل نیز Pixel 3 XL به مدت ۱ ساعت و ۴۶ دقیقه احتیاج دارد.

جمع بندی

گوشی هوشمند Pixel 3 XL گوگل، مجموعه ای آخرین دستاورد های غول اینترنتی در زمینه های سخت افزار، هوش مصنوعی، یادگیری ماشین و الگوریتم های پیچیده پردازش تصویر که در تمامی موارد این شرکت تحسین برانگیز ظاهر شده است. البته مشکلاتی در زمینه سخت افزار به این گوشی زیبا (البته در پشت آن 🙂 ) وارد است که با فاکتور گرفتن آن، گوگل به خوبی در تمامی این بخش ها موفق بوده است. در دوربین Pixel 3 XL، شاهد ویژگی های بسیار خوبی همچون زوم با کیفیت بالا، Night Sight و Top Shot هستیم که در دیگر گوشی های این صنعت به چشم نمی خورد؛ ویژگی هایی که شاید در آینده شاهد آنها باشیم اما به لطف گوگل همین امروز می توانیم آنها را در پیکسل استفاده کنیم.

گوشی Pixel 3 XL یک گوشی تماماً دوربین محور نیست و به خوبی می تواند از پس کارهای روزمره نیز برآید. به لطف قدرت پردازشی بسیار بالای تراشه SD 845 و نرمی نسخه نهم سیستم عامل اندروید، به ترکیب بسیار خوبی رسیده ایم که می تواند کار با گوشی را لذتبخش تر از همیشه کند. برای تماشای ویدیو و گوش فرا دادن به موسیقی نیز پیکسل با بهره گیری از بلندگوی استریو و دوگانه در پنل جلویی خود، به گزینه ای بسیار مناسب در این زمینه تبدیل شده است که همین موضوع می تواند مشتریان و علاقه مندان بسیاری را به خود جلب و یا آنها مجبور به تغییر پیکسل قدیمی خود کند.

متاسفانه موارد دیگری وجود دارد که به نظر می رسد گوگل برای بها دادن به آنها، به مقدار کافی حوصله به خرج نداده است. یکی از اصلی ترین بخش های هر گوشی هوشمند امروزی، زیباییست که گوگل این مهم را به خوبی در پنل پشتی به سرانجام رسانده اما در پنل جلویی آنقدر که باید و شاید خوب عمل نکرده است. جلوی Pixel 3 XL به معنای واقعی زشت و زننده است. این تنها حرف من نیست و عده بسیاری در جای جای جهان نیز همین عقیده را دارند. زیبایی برای عده زیادی حرف اول را می زند و از این سو گوگل قطعا این افراد مشتاق برای خرید نسل سوم پیکسل را ناامید کرده است.

علاوه بر این، قرار دادن حافظه رم ۴ گیگابایتی و حافظه داخلی ۶۴ گیگابایتی برای مدل پایه از هر نظر ناامید کننده است. بهتر بود برای مدل ۱۲۸ گیگابایت رم ۶ گیگابایتی در نظر گرفته می شد تا حداقل شاهد احترامی از سوی شرکت سازنده برای قدرت انتخاب کاربران بوده باشیم که این موضوع نیز از سوی گوگل نادیده گرفته شده است.

با در نظر گرفتن تمامی اینها، اما نسل سوم پیکسل گوگل، همچنان جذابیت های خاص خودش را دارد که این جذابت ها نه در ظاهر بلکه در باطن و نرم افزار آن نهفته است. برای کسانی که قدرت و سرعت وبه طور کلی عملکرد دستگاه مهمتر از ظاهر آن است، Pixel 3 XL می تواند انتخابی از هر نظر عالی باشد اما اگر به دنبال یک گوشی زیبا اما با خصوصیات پیکسل هستید، بهتر است نگاهی هم به بررسی تخصصی Pixel 3 داشته باشید چرا که این گوشی از هر نظر ویژگی های نسخه XL را یدک می کشد اما با اندازه ای کوچکتر و ظاهری زیبا تر.

نقاط قوت:

  • دوربین قدرتمند با کیفیتی بالاتر از دیگر گوشی های بازار
  • بلندگو استریو دوگانه با صدایی شفاف و فراگیر
  • رابط کاربری نرم و روان
  • صفحه نمایش بزرگOLED و باکیفیت با رنگ هایی زنده و جذاب
  • عمر باتری تا یک روز کامل
  • شارژ سریع و پشتیبانی از شارژر بی سیم

نقاط ضعف:

  • قیمت بالا در مقایسه با سخت افزار دیگر گوشی ها (خصوصا حافظه رم و حافظه داخلی)
  • بریدگی بزرگ و زشت صفحه نمایش که همواره خودنمایی می کند
  • صدای بلندگوی سمت راست و چپ برابر نیست
  • حافظه رم ۴ گیگابایتی
  • حافظه داخلی تنها در مدل های ۶۴ و ۱۲۸ گیگابایت موجود است (فقدان شیار microSD)
  • نبود فیلمبرداری با کیفیت ۴K@60fps
  • سختی کار با یک دست
  • شیشه پشتی بسیار لیز است
شادان غمگسار
عاشق تکنولوژی و فیلم و صدالبته بازی؛ میشه گفت یک بازی رو یا انجام نمی‌دم، یا اگه شروعش کنم باهاش زندگی میکنم...! مقداری با هنر آشنایی دارم و توی اوقات فراغتم سعی میکنم بیشتر بازی کنم =)))