خرید دوربین برای عکاسی روزانه و استفاده از عکسها برای بلاگر کار آسانی نیست! یک وبلاگ نویس به دوربینی گرانقیمت نیاز ندارد ولی دوربین بیکیفیت هم برای او گزینه مناسبی نیست. اگر به دنبال یک دوربین خوب برای برطرف کردن نیازهایتان و استفاده درست از بودجه خود هستید، با آرادمگ همراه باشید.
در نگاه اول به بررسی انواع دوربینهای مناسب این ژانر عکاسی میاندازیم و ویژگیهای آنها را مرور میکنیم، سپس به بررسی بیشتر این دوربینها پرداخته و به این نکته اشاره میکنیم که چگونه یک وبلاگ نویس میتواند بهسادگی از دوربین عکاسی خود استفاده کند. در این مطلب تنها به بررسی نیازهای وبلاگ نویسان نمیپردازیم، اگر شما در شبکههای اجتماعی نظیر اینستاگرام، یوتیوب و دیگر شبکههای اجتماعی فعالیت دارید و قصد دارید تا ویدئوهای باکیفیتتری تولید کنید، بهجای درستی آمدهاید!
در شروع بررسی خرید دوربین باید این سؤال را از خودتان بپرسید که آیا گوشی هوشمندتان دوربین خوبی ندارد و دوربین آن بهاندازهای خوب نیست که نیازهایتان را برآورده کند؟
بدون شک دوربین گوشیهای هوشمند امروزه بسیار پیشرفته شده است، اما این کیفیت کافی است! بدون شک دوربین گوشیهای هوشمند محدودیتهایی دارد و اگر بهقصد دارید تا به بلاگر حرفهای تبدیل شوید بدون شک دوربین عکاسی حرفهای از اولین نیازها است.
در این بخش به بررسی دلایل صحبت خود میپردازیم، که چرا خرید دوربین عکاسی حرفهای امری ضروری برای یک بلاگر است:
دوربین گوشیهای هوشمند از قابلیت زوم دقیق و خوبی برخوردار نیست و تصویر نهایی در حالت زوم بیکیفیت میشود ولی با استفاده از دوربینهای عکاسی هم قابلیت زوم کردن بهترین در اختیار افراد هست و همزمانی که عکس کراپ میشود، افت کیفیت پیدا نمیکند.
در دوربین گوشی هوشمند شما توانایی تنظیم تمام گزینههای موردنیاز در عکاسی را ولی درگوشیهای هوشمند با محدودیتهایی روبهرو هستید.
یکی از مشکلات اساسی که در عکاسی و فیلمبرداری با دوربین گوشی هوشمند با آن روبهرو هستید، کمبود ظرفیت و محدودیت باتری است. شما با گوشی هوشمند علاوه بر عکاسی کارهای زیادی در طول روز انجام میدهید و همین مسئله باعث میشود تا شارژ گوشی هوشمند شما سریعتر از دوربین عکاسی تمام شود. در دوربین عکاسی شما با محدودیت فضای عکاسی روبهرو نیستید، پس از عکاسی بهراحتی میتوانید تصاویر را بر روی حافظه خارجی یا کامپیوتر ذخیره کنید و رم خود را خالی کرده و دوباره عکاسی کنید ولی درگوشی هوشمند مسئله کمی متفاوت است!
بهترین دوربینهای برای بلاگر ها
اگر وقت کافی برای خواندن این مطلب تا انتها را ندارید، به شما پیشنهادی سریع و راحت میکنیم! دوربین عکاسی سونی A6000 یکی از بهترین دوربینهای عکاسی است که یک بلاگر میتواند تهیه کند. این دوربین از کیفیت ساخت خوبی برخوردار است و ابعاد بسیار خوبی دارد و بسیار خوشدست است.
اگر برای خرید دوربین باید بیشتر از اینها تحقیق کنید، در ادامه با ما همراه باشید.
در این بخش به بررسی لیستی از بهترین دوربینهای مخصوص بلاگر ها میپردازیم:
سونی آلفا a7||k دوربین میرورلس یا بدون آینه است که وزن کمی دارد و بازه ایزو این دوربین از ۱۰۰ تا ۲۵۶۰۰ است و کیفیت تصویربرداری آن ۲۴ مگاپیکسل است.
دومین دوربین پیشنهادی المپیوس OM-DE M10 Mark ||، است. این دوربین بازه ایزو ۱۰۰ تا ۲۵۶۰۰ دارد و کیفیت عکاسی آن ۱۶ مگاپیکسل است.
یکی از پیشنهادهای پرطرفدار این لیست، دوربین کانن ۸۰D است که تقریباً سبک است و بازه ایزو ۱۰۰ تا ۱۶۰۰۰ دارد و کیفیت عکاسی آن ۲۴ مگاپیکسل است.
دوربین فوجی فیلم X-T20 میرولس است و بازه ایزو ۲۰۰ تا ۱۲۸۰۰ دارد و کیفیت عکاسی آن ۲۴ مگاپیکسل است. دوربین پاناسونیک لومیکس FZ80 وزنی نسبتاً سبک دار و بازه ایزو کمتری نسبت به سونی کانن دارد و با بازه ۸۰ تا ۳۲۰۰ از این گزینهها عقبتر است و کیفیت عکاسی آن ۱۸ مگاپیکسل است.
دوربین کانن G7X Mark || دوربینی سبک و مخصوص آماتورهاست، این دوربین بازه ایزو ۱۲۵ تا ۱۲۸۰۰ دارد و باکیفیت عکاسی ۲۰ مگاپیکسل از پاناسونیک جلوتر است.
دوربین کانن Rebel T7i دوربین باکیفیت است و از نوع DSLR است ولی در بازار کم است. این دوربین بازه ایزو بین ۱۰۰ تا ۲۵۶۰۰ دارد و باکیفیت عکاسی ۲۴ مگاپیکسل از برخی گزینههای لیست جلوتر است.
دوربین نیکون در این لیست جایگاه زیادی ندارد ولی یکی از بهترین دوربینهای نیکون مخصوص بلاگر ها دوربین نیکون D850 FX است که از نوع DSLR است و بازه ایزو آن بین ۶۴ بین ۲۵۶۰۰ است. این دوربین ۴۵ مگاپیکسل کیفیت عکاسی دارد و کیفیت قابل قبولی دارد.
یکی از بهترین دوربینهای میرورلس کانن دوربین M50 است که بازه ایزو ۱۰۰ تا ۲۵۶۰۰ را دارد و کیفیت عکاسی آن ۲۴ مگاپیکسل است.
در انتها بهترین میرورلس این لیست،A6000 است که بسیار سبک و راحت است و از کیفیت عکاسی ۲۴ مگاپیکسل بهره برده است و بازه ایزو بین ۱۰۰ تا ۲۵۶۰۰ دارد.
مواردی که در خرید دوربین عکاسی برای بلا گرها باید به آن توجه کرد
اگر قصد خرید دوربین رادارید، از خرید مدلهای قدیمی دوربین و دوربین دستدوم خودداری کنید و سعی کنید دوربین نو خریداری کنید. با یک بررسی کوتاه میتوانید بفهمید که آیا این دوربین مناسب شماست یا خیر، در ادامه به بررسی فاکتورهای مهم در خرید دوربین میپردازیم که کمک هر فردی خواهد کرد:
مدل دوربین
قبل از انتخاب دوربین خود باید تصمیم بگیرید که به دوربین DSLR نیاز دارید یا بدون آیینه. تفاوتهای زیادی بین دوربین DSLR و بدون آیینه وجود دارد ولی اگر بخواهیم نکته وار به آنها اشارهکنیم باید به این مسئله بپردازیم که ساختار این دو دوربین باهم کاملاً متفاوت است. دوربین بدون آینه سر راه سنسور آینه ندارد و نور مستقیم به عدسی و سپس سنسور برخورد میکند ولی در دوربین DSLR نور ابتدا به آینه، سپس عدسی و بعد سنسور برخورد میکند. کیفیت تصویر عموماً در دوربینهای بدون آیینه بیشتر است و دوربین بدون آیینه دیرتر از کار میافتند و این مسئله هم به خاطر نداشتن شاتر است.
بسیاری از افراد که از دوربینهای حرفهای استفاده میکنند ترجیح میدهند تا دوربین را خودشان تنظیم کنند و شاید بتوان گفت که کار کردن با منو دوربینهای DSLR کمی راحتتر از دوربینهای بدون آینه است. اگر وضوح و کیفیت عکاسی برایتان مهم است به مگاپیکسل دوربین توجه کنید و تعداد نقطههای فوکوس دوربینها را قبل از خرید بررسی کنید.
از خوبیهای دوربینهای بدون آینه این است که سبک است و حمل آن بسیار راحت است. کیفیت تصویر همانطور که اشاره شد در دوربینهای بدون آینه بیشتر است و قابلیت فیلمبرداری در دوربینهای بدون آینه بهتر از دوربینهای DSLR است.
دوربینهای DSLR از تنوع لنز بیشتری در بازار برخوردار است و شاید لوازم جانبی این دوربینها را بتوان بهتر و راحتتر در بازار پیدا کرد.
معمولاً سنسور دوربینهای DSLR کوچکتر از دوربینهای بدون آینه است و همین نکته بهعنوان یکی از محاسن دوربینهای بدون آینه است.
یکی از مسائل اصلی که باید در تهیه دوربین مدنظر داشت، کاربردی است که قرار است دوربین برای شما داشته باشد. باید اول مشخص کنید چه نوع دوربینی برای کار شما مناسبتر است. اگر قصد دارید تا بیشتر ویدئو تهیه کنید، بدون شک یک دوربین بدون آینه برای شما مناسبتر است. اگر قصد دارید تا در طبیعت سفر کنید و از سفرهای خود عکاسی کنید، دوربین DSLR گزینه مناسبتری است. اگر قصد دارید تا از زندگی خود در فضای اینستاگرام عکسهایی آپلود کنید شاید دوربین بدون آینه برای شما مناسبتر باشد.
قابلیتهای تنظیمات دوربین
عملکرد دوربینهای حرفهای طیف وسیعی دارد و در این فضا شما میتوانید بر هر چیزی که فکرش را میکنید کنترل داشته باشید. معمولاً دوربینهای حرفهای تمام نیاز افراد به عکاسی را برآورده میکنند، در این بخش به بررسی کوتاه بخشی از این عملکرد میپردازیم.
حالت دستی
برای آن دسته از وبلاگ نویسانی که میخواند کنترل کاملی بر روی تصاویر خود داشته باشند، حالت تصویری دستی یا manual بهترین گزینه است. در این حالت شما باید سرعت شاتر، دیافراگم و ایزو را خودتان تعیین کنید. با انتخاب حالت دستی شما کنترل کاملی بر روی تصاویر دارید و میتوانید تصاویر را خودتان با دقت عکسبرداری کنید.
در تمام دوربینهای پیشرفته حالت اتوماتیک وجود دارد و شما بهراحتی با تنظیم کردن دوربین به حالت اتوماتیک میتوانید تصاویر موردنظرتان را در کمترین زمان ممکن ثبت کنید. در حالت ایدئال افراد از حالت دستی برای تنظیم شرایط عکاسی استفاده میکنند.
ایزو
ایزو میزان حساسیت دوربین به نور است که در تصویربرداری در شرایط نوری بسیار تأثیرگذار است. اگر در محیطی تاریک هستید و نیاز دارید تصویری روشن تهیه کنید، باید ایزو را بالا ببرید ولی اگر در شرایطی روشن هستید باید از ایزو پایینتر استفاده کنید.
اندازه سنسور
اندازه سنسور معمولاً در دوربینهای بدون آینه بزرگ است و در دوربینهای DSLR با سنسورهای کوچکتری روبهرو هستیم، در دوربینهای هالف فریم سنسور در تصویری نصف ابعاد واقعی زاویه دید دوربین به عکاس میدهد و در دوربینهای فول فریم، عکاس تصویری برابر با زاویه دید دوربین دریافت میکند.
RAW
RAW یا خام، نوعی فرمت عکس است که در هر دو دوربین بدون آینه و DSLR وجود دارد. فرمت عکس خام به عکاس این امکان را میدهد تا پس از عکاسی، عکس را ویرایش گستردهتری کند و بتواند هر بلایی که میخواهد سر عکس بیاورد. فرمت RAW فرمت سنگینی است و باید توجه داشته باشید اگر فضای کمی بر روی حافظه خوددارید از فرمت RAW استفاده نکنید.
قابلیت اتصال به وای فای
قابلیت اتصال به وای فای، قابلیت بسیار خوبی است که در همه دوربینها وجود ندارد. اکثر دوربینهای سونی این قابلیت رادارند ولی در دوربینهای برندهای دیگر این قابلیت در همه مدلها دیده نمیشود. این قابلیت برای بلاگر ها بسیار مهم و حائز اهمیت است. بلاگر باید این امکان را داشته باشد تا عکس را پس از عکاسی بلافاصله در لپتاپ یا گوشی هوشمند خود داشته باشد تا در کمترین زمان از آن استفاده کند.
مگاپیکسل
مگاپیکسل درواقع همان کیفیت تصویر نهایی است. مگاپیکسل دوربین به شما این اطلاعات را میدهد که در هر پیکسل دوربین به چه کیفیتی روبهرو هستیم.
فریم در ثانیه
اصطلاح فریم در ثانیه، اصطلاحی است که برای بیان کردن کیفیت فیلمبرداری دوربین ذکر میشود. هرچه میزان فریمی که دوربین در ثانیه ضبط میکند بیشتر باشد، کیفیت فیلمبرداری دوربین بهتر و بالاتر است.
اپتیکال زوم ودیجیتال زوم
اپتیکال زوم، قابلیتی است که لنز به شما میدهد و در این زوم بههیچوجه با افت کیفیت روبهرو نمیشود ولی در زوم دیجیتال که قابلیتی است که در دوربینها وجود دارد، افت کیفیت دیده میشود.
قابلیت فیلمبرداری
اگر فعالیت شما درزمینهٔ فیلمبرداری است و بیشتر از فیلمبرداری دوربین استفاده میکنید باید در هنگام خرید دوربین بسیار دقت کنید، وضوح تصویر در دوربین فیلمبرداری خوب ۱۰۸۰p و یا حتی ۴k است و نرخ فریم بر ثانیه آن از ۲۴ تا ۳۴ است. دوربین حتماً لرزش گیر دارد و از میکروفون خارجی بهره برده است.
سایز و وزن
دوربین یک بلاگر باید سبک و خوشدست باشد چون قرار است زیاد اینطرف و آنطرف برده شود. هرچه دوربین سنگینتر باشد، برای یک بلاگر نامناسبتر است! پس اگر قصد دارید بهصورت حرفهای به کار بلاگینگ بپردازید از خرید دوربینهای سنگین بهشدت خودداری کنید.
قیمت
یکی از مهمترین فاکتورهای خرید، قیمت کالا است. دوربین ارزانقیمت، پول شمارا دور میریزد، برای دوربین هزینه کنید تا بهترین نتیجهها را ببینید.
بهترین دوربینهای ۲۰۱۹، مخصوص بلاگر ها
دوربینهای زیادی در لیست ما معرفی شد ولی اگر نیاز به راهنمایی سریعتر و نهایی دارید به شما معرفی میکنیم. در این بخش بهترین دوربینها بر اساس نظر افراد را بررسی میکنیم.
سونی آلفا A6000
یکی از محبوبترین و بهترین دوربین این روزها که شاید فقط برای بلاگر ساختهشده باشد سونی آلفا A6000 است. این دوربین بدون آینه است و از کیفیت عکاسی ۲۴.۳ مگاپیکسل بهره برده است. لنزهای متنوعی برای این مدل سونی در بازار وجود دارد ولی همانطور که گفته شد خرید لنزهای سونی در بازار، به خصوص بازار ایران کمی سخت و هزینهبر است.
این مدل سونی ازنظر اندازه بسیار شبیه به کانن M50 است و تنها ۰.۷۶ پوند وزن دارد که برای یک دوربین بسیار سبک است. اگر بلاگر مسافرتی هستید، در خرید این مدل سونی شک نکنید چون بدون تردید بهترین گزینه برای شماست. این دوربین فیلمبرداری و عکاسی از طریق وای فای به سیستم و گوشی هوشمند شما متصل میشود.
کانن M50
این مدل کانن یکی از بهترین مدلهای کانن برای بلاگینگ و ولاگینگ است. اگر قصد دارید دوربینی شبیه به A6000 سونی بخرید ولی با کمبود بودجه مواجه هستید،M50 بهترین گزینه است. این دوربین برای عکاسی از طبیعت بینظیر است و ویژگیهای بسیار خوبی ازجمله فیلمبرداری ۴K، میکروفون خارجی و جک هدفون دارد. این دوربین ۲۴ مگا پیکسلی است و قابلیت اتصال به وای فای را دارد.
نیکون D850 FX
اگر قصد دارید که یک دوربین DSLR خوب برای بلاگینگ و ولاگینگ خود خریداری کنید و به برند نیکون تعصب خاصی دارید،D850 گزینه بسیار خوبی است. اشباع رنگ تصویر در دوربینهای نیکون بهمراتب بیشتر از کانن و سونی است و تصاویر باکیفیتی را ثبت میکند. این دوربین ۵۴ مگاپیکسل کیفیت دارد و فیلمبرداری ۴K هم از قابلیتهای آن است.
کانن Rebel T7i
این مدل دوربین کانن هم از کیفیت بسیار خوبی برخوردار است و یک DSLR جانسخت است. بزرگنمایی Rebel به طرز عجیبی باکیفیت است و بسیاری از افراد این دوربین را به خاطر همین قابلیت خریداری میکنند. کیفیت عکاسی ۲۴ مگاپیکسل است و قابلیت فیلمبرداری ۱۰۸۰p را دارد و از وای فای بهره برده است.
در پایان باید گفت که تمام دوربینهای معرفیشده در ابتدای مقاله از قابلیت خوبی برخوردار هستند و برای بلاگینگ و ولاگینگ مناسب هستند، نکته مهم نیاز شما و میزان بودجهتان است.
پاسخ دهید